İys

İys

Son dakika İYS haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan İYS ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını İYS haber sayfamızda bulabilirsiniz.

İys

haberleri sayfasında son dakika yaşanan iys gelişmeleri de dahil olmak üzere 30 iys haberi bulunmuştur. Tüm iys haberleri aşağıda listelenmiştir.
Proje okullarına yönetici atama takvimi ve kılavuzu 2024! Proje okullarında yönetici atama EKYS şartı var mı?
Proje okullarına yönetici atama takvimi ve kılavuzu 2024! Proje okullarında yönetici atama EKYS şartı var mı?Milli Eğitim Bakanlığı, Özel Program ve Proje Uygulayan Eğitim Kurumlarına yönetici görevlendirmesi için kılavuzunu yayımladı. 2024 Yılı Özel Program ve Proje Uygulayan Eğitim Kurumlarına Yönetici Görevlendirmesi Kılavuzu, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından resmi olarak duyuruldu.
0850’lü arama kabusu sona eriyor! BTK harekete geçti
0850’lü arama kabusu sona eriyor! BTK harekete geçtiVatandaşları taciz derecesinde rahatsız ederek vakitlerini çalan 0850'li numara aramaları için harekete geçildi. Bilgi Teknolojileri Kurumu, bu mağduriyetin engellenmesi ve tüketici hak ve menfaatlerinin korunabilmesi için düzenlemeye gidiyor. İşte 0850'li numaralar için yapılacak düzenlemenin detayları...
8.01.2023Gündem
Hz. Eyyub kimdir? Hz. Eyüp kaç yıl hasta kaldı, mucizeleri nelerdir?
Hz. Eyyub kimdir? Hz. Eyüp kaç yıl hasta kaldı, mucizeleri nelerdir?Sabrı ile bilinen peygamberlerden birisi de Hz. Eyyub olmaktadır. Hayatında göstermiş olduğu sabır sebebiyle Hz. Eyyub pek çok kişi tarafından merak edilmektedir. Kur'an-ı Kerim'de ismi geçen peygamberlerden olan Hz. Eyyub'un hayatı ağır imtihanlar ile geçmiş ve buna rağmen şeytanın oyunlarına gelmeyerek Allah'ın bildiklerinden ayrılmamıştır. Peki, Hz. Eyyub kimdir? Hz. Eyüp kaç yıl hasta kaldı, mucizeleri nelerdir? Kuran'da Hz. Eyyub hangi surelerde geçiyor? Hz Eyüp kaç yıl sabretti? Eyüp as neden imtihan edildi? İşte Hz. Eyyub hakkındaki bilgiler…
26.06.2024Dini Bilgiler
Bunu yapan yandı, 14 bin liraya kadar cezası var! SMS ve telefon kabusu...
Bunu yapan yandı, 14 bin liraya kadar cezası var! SMS ve telefon kabusu...SMS, telefon ve e-postalarla ilgili son dakika açıklaması! Sistem fayda vermedi, tüketici bıraktı. Bunu yapanlar yandı, 14 bin liraya kadar cezası var. İleti Yönetim Sistemi devreye girdi ama aramalar ve mesajlar kesilmedi. İstenmeyen ileti alan vatandaşlar isyanda. Sistem farkındalık yaratsa da vatandaş son dönemde firmaların çok fazla telefon araması yapmasından şikayetçi. Uzmanlar, “Birden fazla kişiye hukuka aykırı ileti gönderilirse ceza 10 kata kadar artırılacak” açıklamasında bulundu.
11.12.2021Gündem
E-devlet'ten yapılıyor! Milyonlar şikayetçi! Arama, mesaj, e-mail...
E-devlet'ten yapılıyor! Milyonlar şikayetçi! Arama, mesaj, e-mail...E-devlet üzerinden yapılıyor. Milyonlarca vatandaş şikayet ediyor ama durmuyor. Reklam ve ürün satışına yönelik aramalar son dönemde telefon kullanıcıların başlıca şikâyetleri haline geldi. Günün hemen hemen her saatinde farklı numaralardan gelen bu aramalar, kullanıcıların tepkilerine yol açıyor. E-devlet üzerinden numara engelleme işlemi, bu tip aramaları bir nebze azaltsa da kesin çözüm sağlamıyor. Peki, telefon kullanıcıları ne yapmalı? Hukuki olarak ne gibi haklara sahip? Kişisel bilgilerin kimler tarafından satıldığını veya ele geçirildiğini tespit etmek mümkün mü?
16.10.2021Gündem
E-devlete akın ettiler! 32 milyonu iptal... Bakan duyurdu
E-devlete akın ettiler! 32 milyonu iptal... Bakan duyurduBakan duyurdu. Herkes E-devlet'e akın etti. Milyonlarca işlem yapıldı. 32 milyonu iptal edildi... Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, "İstenmeyen SMS, sesli arama, e-posta gibi iletilerin önüne geçmek için hizmete açtığımız İYS'ye vatandaşlarımız büyük ilgi gösterdi. 2 milyonun üzerinde vatandaşımız İYS'ye girerek onaylarını kontrol etti, 32,2 milyon ret ve 300 bine yakın onay işlemi gerçekleşti." dedi.
17.02.2021Ekonomi
E-devlet'ten hemen değiştirin! Yarın son gün
E-devlet'ten hemen değiştirin! Yarın son günE-devlet'ten yapılıyor. Türkiye'de yaşayan herkesi ilgilendiriyor. Yarın son gün. İsteyen tüm vatandaşlar değiştirebilecekler. Birçok kişi şikayetçiydi. Artık istenmeyen SMS ve e-postaları iptal edebilirsiniz.
15.02.2021Gündem
Reklam mesajlarını engellemek için son tarih 16 Şubat!
Reklam mesajlarını engellemek için son tarih 16 Şubat!Tüketicilerin firma ve markalardan gelen, istenmeyen pazarlama mesajı, e-posta ve çağrılarını reddetmesi için Ticaret Bakanlığı tarafından hayata geçirilen İYS platformu Ocak ayında hizmete açılmıştı. Arama ve iletileriyle bezdiren firmaları şikayet etmek isteyen vatandaşın 16 Şubat'a kadar vakti var.
14.02.2021Ekonomi
E-Devlet'ten yapılacak! Son gün 15 Şubat
E-Devlet'ten yapılacak! Son gün 15 ŞubatE-devlet'ten yapılıyor. Türkiye'de yaşan herkesi kapsıyor. İstenmeyen mesaj, e-posta ve aramaları engellemek için geri sayım sürüyor. Herkesin İleti Yönetim Sistemi (İYS) ve e-Devlet’ten girerek 15 Şubat’a kadar ret hakkı bulunuyor. Ret verdiği halde mesaj almaya devam edenler ilgili kurumlara şikayette bulunabilecek.
2.02.2021Gündem
Açık lise kayıt yenileme 2021 tarihleri: AÖL kayıt yenileme nasıl yapılır, yenileme ücreti ne kadar?
Açık lise kayıt yenileme 2021 tarihleri: AÖL kayıt yenileme nasıl yapılır, yenileme ücreti ne kadar?AÖL kayıt yenileme tarihlerinin açıklanmasıyla AÖL sayfasında yoğunluk yaşandı. 2. Dönem AÖL kayıt yenileme tarihleri açıklandı. Milli Eğitim Bakanlığı AÖL 2021 takvimini yayımladı. AÖL kayıt yenileme nasıl yapılır? AÖL kayıt yenileme 2021 tarihleri…
26.01.2021Eğitim
İstenmeyen mesaj ve telefonları engellemek için İYS devrede!
İstenmeyen mesaj ve telefonları engellemek için İYS devrede!Ticaret Bakanlığı'nın, tüketicilerin istenmeyen SMS, e-posta ve sesli aramalar gibi iletilerle ilgili maruz kaldığı rahatsızlıkların ortadan kaldırılması amacıyla oluşturduğu "Ticari Elektronik İleti Yönetim Sistemi (İYS)" hizmete açıldı. Peki, İYS nedir? İleti Yönetim Sistemi (İYS) giriş nasıl yapılır? İstenmeyen mesaj ve telefonlar nasıl engellenir? İşte İYS ile ilgili merak edilen herşey...
İzinler iptal ediliyor! 7 Ocak'ta başladı, yoğun talep...
İzinler iptal ediliyor! 7 Ocak'ta başladı, yoğun talep...Vatandaşlar uzun süredir şikayetçiydi. 7 Ocak'ta başladı. 750 bin kişi iptal etti. 14 milyona yakın izin verisi değişti. Vatandaş telefonuna, e-postasına gönderilen yüzlerce bildirimden bıkarken, İleti Yönetim Sistemi web, e-Devlet ve mobil uygulama üzerinden 7 Ocak’tan itibaren kullanıma açıldı. İstenmeyen iletilerden kurtulmak isteyen kişiler, kendisine mesaj gönderme izni verdiği hizmet sağlayıcı sayısını görünce hayrete düşerken, izinlerin büyük bölümünü iptal etmeyi tercih etti.
13.01.2021Gündem
Cep telefonu kullanan herkesi ilgilendiriyor! Değişti...
Cep telefonu kullanan herkesi ilgilendiriyor! Değişti...Cep telefonlarına gönderilen rahatsız edici sms, e-posta ve sesli aramalarla ilgili bakanlık harekete geçti. Ticaret Bakanlığı'nın, tüketicilerin istenmeyen SMS, e posta ve sesli aramalar gibi iletilerle ilgili maruz kaldığı rahatsızlıkların ortadan kaldırılması amacıyla oluşturduğu "Ticari Elektronik İleti Yönetim Sistemi (İYS)" kullanıma açıldı. Vatandaşlar ticari elektronik iletilere ilişkin onaylarını bugünden itibaren 16 Şubat 2021 tarihine kadar e-Devlet üzerinden adresinden kontrol edebilecek ve onay tercihlerini değiştirebilecek.
8.01.2021Gündem
Bakanlık harekete geçti! Artık o mesajlar gelmeyecek
Bakanlık harekete geçti! Artık o mesajlar gelmeyecekTüketiciler tarafından istenmeyen SMS, e posta ve sesli aramalar gibi ticari elektronik iletilerle ilgili maruz kaldığı rahatsızlıkların ortadan kaldırılması amacıyla Ticari Elektronik İleti Yönetim Sistemi oluşturuldu.
7.01.2021Ekonomi
Bugün başladı! e-Devlet'ten kontrol edilebilecek, 16 Şubat'a kadar...
Bugün başladı! e-Devlet'ten kontrol edilebilecek, 16 Şubat'a kadar...Türkiye'de yaşayan herkesi ilgilendiriyor. Yeni dönem başladı ve kullanıma sunuldu. Bugünden itibaren 16 Şubat'a kadar e-Devlet'ten kontrol edilebilecek. Ticaret Bakanlığının "Ticari Elektronik İleti Yönetim Sistemi" vatandaşın kullanımına açıldı. Sistem ile tüketiciler verdiği tüm ticari elektronik ileti onaylarını tek bir noktadan görebilecek, kontrol edebilecek ve reddetme hakkını kullanabilecek. Vatandaşlar ticari elektronik iletilere ilişkin onaylarını bugünden itibaren 16 Şubat'a kadar e-Devlet üzerinden veya www.iys.org.tr adresinden kontrol edebilecek ve onay tercihlerini değiştirebilecek.
7.01.2021Ekonomi
Ticaret Bakanlığı duyurdu! Tarih ertelendi...
Ticaret Bakanlığı duyurdu! Tarih ertelendi...Hizmet sağlayıcıların Ticari Elektronik İleti Yönetim Sistemi'ne (İYS) son kaydolma ve mevcut onaylarını yükleme tarihleri ertelendi.
30.11.2020Ekonomi
Yasak başlıyor... Son iki gün! Yapan ceza öder
Yasak başlıyor... Son iki gün! Yapan ceza öderBir dönem kapanıyor. 1 Aralık Salı gününden itibaren sona eriyor. Yapanlar cezai yaptırım ile karşılaşacak. Cezalar 2 bin ile 9 bin 515 TL arasında değişiyor. Milyonlarca vatandaş uygulamanın sona ermesini bekliyordu. Şu ana kadar bu yönde birçok adım atılsa da tam olarak başarı sağlanamamıştı. Pandemi ile birlikte vatandaşların şikayetleri ise arttı. 1 Aralık 2020 tarihinden itibaren firmalar reklam, tanıtım içerikli telefon mesajı ve elektronik postaları denetimsiz/izinsiz olarak tüketiciye gönderemeyecek. Bu tarihten itibaren tüm kuruluşlar sahip oldukları dataları İleti Yönetimi Sistemi’ne (İYS) yüklemek ve izinlerini onaylatmak zorundalar. Tüketici, sisteme girerek kendisine gelebilecek mail ve telefon mesajlarının izinlerini denetleyebilecek.
29.11.2020Gündem
Bayram mesajına yasak geliyor
Bayram mesajına yasak geliyorTürkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nin (TOBB) kurduğu, 1 Aralık’ta uygulamaya geçecek İleti Yönetim Sistemi (İYS) ile müşterilere bayram ve yılbaşı kutlama mesajı gönderen, memnuniyet anketi yapan şirketler, vatandaştan izin almak zorunda olacak.
Yeni düzenleme! 1 Aralık'ta başlıyor, artık mesaj gönderemeyecekler
Yeni düzenleme! 1 Aralık'ta başlıyor, artık mesaj gönderemeyeceklerTürkiye'deki herkesi kapsıyor. Şikayetlerin 500 bini aşması sebebiyle Ticaret Bakanlığı çalışma başlatmıştı. Yeni düzenlemeye göre vatandaşın onayı olmadan artık ticari mesaj gönderilemeyecek. İleti Yönetim Sistemi (İYS) 1 Aralık itibarıyla uygulamaya girecek.
18.09.2020Ekonomi
Herkesi ilgilendiriyor! İstenmeyen mesajlarda yeni dönem, 1 Eylül'de...
Herkesi ilgilendiriyor! İstenmeyen mesajlarda yeni dönem, 1 Eylül'de...Yeni dönem 1 Eylül'de başlıyor, zorunlu olacak. Vatandaşları bezdiren ticari mesajlar artık tarihe karışıyor. Şikayet sayısının 500 bini aşması üzerine Ticaret Bakanlığı devreye girdi ve çalışmanın alt yapısı tamamlandı. Ticari Elektronik İleti Yönetim Sistemi 1 Eylül'de uygulanmaya başlanacak ve onayı olmadan hiçbir alıcıya ticari mesaj ve e-posta yollanamayacak. Vatandaş İleti Yönetim Sistemi (İYS) üzerinden hangi firmalara onay verdiğini görebilecek ve istediğinde bu onayları iptal edebilecek. Şikayet süreçlerini de bu sistem üzerinden yönetebilecek.
5.08.2020Ekonomi
Uzaktan Eğitim Yakından İlgi setine 'Kriz Durumunda Oyun' kılavuzu eklendi
Uzaktan Eğitim Yakından İlgi setine 'Kriz Durumunda Oyun' kılavuzu eklendiMilli Eğitim Bakanı Selçuk, Uzaktan Eğitim Yakından İlgi setine, "Kriz Durumunda Oyun" başlıklı yeni bir kılavuz eklediklerini belirtti.
19.04.2020Eğitim
Mesaj tacizi bitiyor
Mesaj tacizi bitiyorTanıtım, reklam mesajlarından bıkan vatandaşın yarım milyonu aşan şikâyeti üzerine Ticaret Bakanlığı yeni bir sistemi geliştirdi. Ticari Elektronik İleti Yönetim Sistemi (İYS) üzerinden vatandaşa hangi şirketlere onay verdiğini görme, istemediklerinin onayını iptal etme, istediklerini de mesaja açma fırsatı sunacak.
5.01.2020Gündem
Ticari mesajlara düzenleme geldi! Gönderemeyecekler...
Ticari mesajlara düzenleme geldi! Gönderemeyecekler...Ticari elektronik ileti göndermek isteyen gerçek ve tüzel kişiler, Ticari Elektronik İleti Yönetim Sistemi'ne (İYS) kaydolacak, sistem üzerinde onayı bulunmayan alıcılara ticari elektronik ileti gönderilemeyecek.
Bomba iddia! Halep'in kontrolü Türkiye'ye geçecek
Bomba iddia! Halep'in kontrolü Türkiye'ye geçecekTürkiye ve Rusya’nın, Esed rejiminin Halep’ten çekileceği ve kontrolün Türkiye’ye geçeceği bir formül üzerinde görüştüğü iddia edildi. Anlaşma sağlanırsa Suriye’nin ikinci büyük kenti Halep, yeniden imar edilecek, Türkiye ve Avrupa’da yaşayan 3 milyondan fazla mülteci de eve dönecek.
20.07.2018Dünya
Son dakika... Ve ortaya çıktı! TSK'ya saldıracak!
Son dakika... Ve ortaya çıktı! TSK'ya saldıracak!DEAŞ’ın eski 'Halep emiri' Abdullah Sufuni, Afrin’de PKK saflarında TSK ve ÖSO’ya saldıracak. Zeytin Dalı Harekâtı öncesinde 60 kişilik bir terörist kafilesiyle Afrin’e gönderilen Sufuni, şimdi Münbiç, Deyrizor, Tabka, Rasulayn, Rakka ve Ayn İsa’dan getirilen 240 DEAŞ’lıyı yönetiyor
9.02.2018Dünya

Benzer Haber Etiketleri

İys ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki iys haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.