İsveç Nato

İsveç Nato

Son dakika isveç nato haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan isveç nato ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını isveç nato haber sayfamızda bulabilirsiniz.

İsveç Nato

haberleri sayfasında son dakika yaşanan isveç nato gelişmeleri de dahil olmak üzere 522 isveç nato haberi bulunmuştur. Tüm isveç nato haberleri aşağıda listelenmiştir.
İsveç 32. üye oldu! NATO’ya katılım resmileşti
İsveç 32. üye oldu! NATO’ya katılım resmileştiİsveç, NATO’ya resmen katıldı. Belçika’nın başkenti Brüksel’deki NATO Karargahı’nda düzenlenen törende, İsveç bayrağı göndere çekildi.
11.03.2024Dünya
İsveç NATO'nun 32. üyesi oldu
İsveç NATO'nun 32. üyesi olduİsveç, 18 Mayıs 2022'de NATO'ya üyelik başvurusu yapmıştı. Bugün katılım belgelerini ABD'ye teslim eden İsveç, NATO'nun 32'nci üyesi oldu.
7.03.2024Dünya
İsveç'in NATO'ya katılım protokolü komisyonda
İsveç'in NATO'ya katılım protokolü komisyondaCumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla TBMM Başkanlığı'na sunulan İsveç'in NATO'ya katılımına ilişkin protokol, Dışişleri Komisyonu'na havale edildi.
25.10.2023Gündem
İsveç NATO üyesi mi? NATO üyesi ülkeler hangileri, Türkiye İsveç’in NATO üyeliğini onayladı mı?
İsveç NATO üyesi mi? NATO üyesi ülkeler hangileri, Türkiye İsveç’in NATO üyeliğini onayladı mı?Türkiye İsveç NATO mutabakata vardı mı, İsveç NATO üyesi mi? İsveç’in yakın zamanda NATO üyesi olup olmayacağına ilişkin belirsizlik sona erdi. Vilnius Zirvesi öncesinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İsveç Başbakanı Ulf Kristersson ve NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg arasında yapılan üçlü görüşme yapıldı, görüşme sonrası İsveç NATO üyeliği konusu kesinlik kazandı. Peki, NATO üyesi ülkeler hangileridir, Türkiye İsveç’in NATO üyeliğini onayladı mı?
11.07.2023Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamaları dünyada büyük yankı buldu: İsveç'in NATO üyeliği için AB şartı...
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamaları dünyada büyük yankı buldu: İsveç'in NATO üyeliği için AB şartı...Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Litvanya'ya giderken yaptığı açıklamalar dünyada ilk haber oldu. Erdoğan, Vilnius'ta 10-12 Temmuz'da düzenlenecek olan NATO Zirvesine katılmak üzere Litvanya'ya gitmeden önce Atatürk Havalimanı Devlet Konukevinde açıklamalarda bulundu. Erdoğan'ın 'Türkiye'nin AB üyeliğinin önünü açın' mesajı dünya basınında geniş yer buldu.
10.07.2023Gündem
Stoltenberg: Türkiye'nin AB üyeliğini destekliyorum
Stoltenberg: Türkiye'nin AB üyeliğini destekliyorumNATO Genel Sekreteri Stoltenberg, Türkiye'nin AB'ye katılma hedefini destekliyorum. İsveç'i NATO'ya sokmak için çok çalışıyoruz. İsveç'in üyeliği konusunda Vilnius zirvesinde olumlu bir karara varmak hala mümkün" dedi.
10.07.2023Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan: AB kapısını açın, İsveç NATO'ya girsin
Cumhurbaşkanı Erdoğan: AB kapısını açın, İsveç NATO'ya girsinCumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Önce gelin Türkiye'nin Avrupa Birliği'nde önünü açın, ondan sonra biz de Finlandiya ile ilgili nasıl onun önünü açtıysak, İsveç'in de önünü açalım" dedi.
10.07.2023Gündem
Hakan Fidan'ın sözleri dünyada manşet oldu: Erdoğan kırmızı çizgiyi çekti
Hakan Fidan'ın sözleri dünyada manşet oldu: Erdoğan kırmızı çizgiyi çektiDünyanın gözü Türkiye'nin İsveç konusunda atacağı adımda. Kritik zirve için geri sayım sürerken Dışişleri Bakanı Hakan Fidan'ın açıklamaları dünya gündemine birinci sıradan giriş yaptı. Türkiye'nin tavrını net bir şekilde ifade eden Fidan'ın sözleri sonrası pek çok gazete Türkiye'nin kırımızı çizgisini sayfalarına taşıdı. İsveç basını ise 'Türk etkisi'ni yazdı.
5.07.2023Dünya
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sözleri dünyada birinci manşet! İsveç'e son uyarı, işte NATO şartı
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sözleri dünyada birinci manşet! İsveç'e son uyarı, işte NATO şartıDünyanın gözü Türkiye'nin İsveç konusunda atacağı adımda. NATO umudunu Türkiye'nin kararına bağlayan İsveç 11-12 Temmuz tarihlerinde Litvanya’nın başkenti Vilnius’ta gerçekleşecek NATO zirvesi için geri sayıma geçmiş durumda. Dün gerçekleşen kritik görüşme ise dünyanın gündemine birinci sıradan giriş yaptı. Erdoğan'ın İsveç uyarısını pek çok gazete ve ajans manşetinden gördü.
26.06.2023Dünya
ABD'den YPG, F-16 ve İsveç açıklaması! Büyükelçi Flake: Türkiye'nin güvenlik ihtiyaçlarına dikkat çekilmeli
ABD'den YPG, F-16 ve İsveç açıklaması! Büyükelçi Flake: Türkiye'nin güvenlik ihtiyaçlarına dikkat çekilmeliABD'nin 247'nci Bağımsızlık Günü kutlaması kapsamında ABD Ankara Büyükelçiliği Konutu'nda gazetecilere açıklama yapan ABD Büyükelçisi Flake, Türkiye'ye F-16 satışı ve ABD'nin YPG'ye verdiği destekle ilgili konuştu.
22.06.2023Gündem
Erdoğan'ın sözleri dünyada manşet! Başmüzakereciden acı itiraf, İsveç'e soğuk duş
Erdoğan'ın sözleri dünyada manşet! Başmüzakereciden acı itiraf, İsveç'e soğuk duşNATO için Türkiye'nin onayını bekleyen İsveç, Türkiye'nin onayını alabilmek girişimlerini sıkılaştırdı. Ankara'daki kritik toplantı sonrası İsveçli Başmüzakereci Oscar Stenström'ün açıklamaları Stockholm'de soğuk duş etkisi yarattı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sözleri ise dünyada birinci manşet oldu.
15.06.2023Dünya
Türkiye Finlandiya'nın NATO üyeliğine yeşil ışık yaktı İsveç çılgına döndü! Tarihi karar dünyada manşet oldu...
Türkiye Finlandiya'nın NATO üyeliğine yeşil ışık yaktı İsveç çılgına döndü! Tarihi karar dünyada manşet oldu...NATO üyeliği için Türkiye'nin kararını bekleyen Finlandiya için tarihi kararı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan dünyaya duyurdu. Finlandiya'da büyük bir heyecana ve sevince neden olan süreci Cumhurbaşkanı Erdoğan başlattı. Dünya basını yaşanan gelişmeyi manşetten sundu. İsveç medyası ise 'skandal' niteliğinde bir habere imza attı.
17.03.2023Dünya
Finlandiya ve İsveç, NATO'ya aynı anda katılmaya kararlı
Finlandiya ve İsveç, NATO'ya aynı anda katılmaya kararlıFinlandiya Başbakanı Sanna Marin ve İsveç Başbakanı Ulf Kristersson, düzenledikleri ortak basın toplantısında, Finlandiya ve İsveç'in aynı anda NATO'ya katılmaya kararlı olduklarını ifade etti.
2.02.2023Dünya
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sözleri İsveç'te soğuk duş etkisi yarattı: Boşuna uğraşma İsveç!
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sözleri İsveç'te soğuk duş etkisi yarattı: Boşuna uğraşma İsveç!Finlandiya ile birlikte NATO'ya girmek için Türkiye ile üçlü mutabakat imzalayan İsveç'te peş peşe yaşanan skandallar ülkenin bir numaralı gündemi olmaya devam ediyor. Terör örgütünün skandal gösterileri ve Rasmus Paludan'ın rezalet eylemi İsveçli siyasileri birbirine düşürdü. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuya ilişkin son açıklamaları, İsveç basınında büyük yankı uyandırdı.
1.02.2023Dünya
Skandal sonrası İsveç Başbakanı'ndan ilk açıklama: Saygısızca bir davranış
Skandal sonrası İsveç Başbakanı'ndan ilk açıklama: Saygısızca bir davranışTürkiye ile İsveç arasında NATO üyelik görüşmeleri devam ederken Rasmus Paludan isimli siyasetçinin Türkiye'nin Stockholm Büyükelçiği önündeki skandal hareketine Türkiye'den sert tepki geldi. Gelen tepkiler üzerine İsveç Başbakanı Ulf Kristersson sessizliğin bozdu. İşte ilk açıklama...
22.01.2023Dünya
İsveç polisinden skandal karar! Türk Büyükelçiliği önünde Kur'an-ı Kerim yakılmasına onay verildi
İsveç polisinden skandal karar! Türk Büyükelçiliği önünde Kur'an-ı Kerim yakılmasına onay verildi  İsveç'te terör örgütü PKK/YPG yandaşlarının rezil protesto eylemlerinden sonra İsveç polisinden de bir skandal karar geldi. İsveç polisi, Türk Büyükelçiliği önünde Kur'an-ı Kerim yakılacağı iddia edilen eyleme onay verdi.
20.01.2023Dünya
İsveç'ten skandal üstüne skandal! Savcı teröristlere sahip çıktı
İsveç'ten skandal üstüne skandal! Savcı teröristlere sahip çıktıİsveç'te bir grup terör örgütü PKK/YPG destekçisi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı hedef aldı. Skandal görüntülere Türkiye'den tepki yağarken İsveç'ten skandal bir karar geldi.
16.01.2023Dünya
Bakan Bozdağ, Sözlerini yerine getirmezlerse NATO'ya giriş vizesini Türkiye'den alamazlar
Bakan Bozdağ, Sözlerini yerine getirmezlerse NATO'ya giriş vizesini Türkiye'den alamazlarAdalet Bakanı Bekir Bozdağ, “Eğer İsveç, NATO'ya girmek istiyorsa sözünde durmalıdır. Çünkü Türkiye, Cumhurbaşkanımız verdiği sözde durur. Bizim sözümüzle bize verdiğiniz taahhütleri yerine getireceksiniz. NATO'ya girişinize vize vereceğiz. Eğer sözlerini yerine getirmezlerse NATO'ya giriş vizesini Türkiye'den alamazlar” dedi.
16.01.2023Gündem
İsveç, Türkiye'ye yönelik silah ambargosunu kaldırdı
İsveç, Türkiye'ye yönelik silah ambargosunu kaldırdıİsveç, Türkiye'ye yönelik fiili silah ambargosunu kaldırdığını açıkladı.
30.09.2022Dünya
Türkiye-İsveç-Finlandiya tarafından imzalanan Ortak Momerandum dünya basınında! 'Erdoğan eve zaferle dönüyor...'
Türkiye-İsveç-Finlandiya tarafından imzalanan Ortak Momerandum dünya basınında! 'Erdoğan eve zaferle dönüyor...'Madrid'deki tarihi NATO zirvesi dünya basınında. Türkiye-İsveç-Finlandiya tarafından imzalanan Ortak Momerandum'da "Finlandiya ve İsveç'in PYD/YPG ve Türkiye’de FETÖ olarak tanımlanan örgüte destek sağlamayacağı" üzerinde anlaşma sağlandı. Anlaşma dünya basınında geniş yer buldu. İngiliz Economist dergisi, Madrid'deki NATO zirvesinde, Türkiye'nin veto tehdidini kaldırması ile sonuçlanan anlaşmayı "Erdoğan'ın zaferi" olarak yorumladı.
29.06.2022Dünya
NATO Genel Sekreteri Stoltenberg'den flaş terör örgütü PKK açıklaması
NATO Genel Sekreteri Stoltenberg'den flaş terör örgütü PKK açıklamasıNATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, İspanya’nın başkenti Madrid'deki NATO Liderler Zirvesi'nin Kamu Forumu açılış konuşmasında, PKK’nın bir terör örgütü olduğunu belirterek, küresel gıda krizinden ise Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in sorumlu olduğunu aktardı.
28.06.2022Dünya
Baltık Denizi'nde tansiyon yükseliyor! Rus savaş gemilerinden füzeler ateşlendi: Litvanya ve Estonya'da panik...
Baltık Denizi'nde tansiyon yükseliyor! Rus savaş gemilerinden füzeler ateşlendi: Litvanya ve Estonya'da panik...Rusya'nın Ukrayna topraklarına girmesiyle Avrupa'da başlayan savaş korkusu Litvanya ve Estonya'ya yayılıyor. Kaliningrad gerilimi Litvanya'dan Estonya'ya sıçradı, Rus ordusuna ait bir helikopter iki dakika boyunca sınırı aştı. Putin ise, alev topuna dönen Baltık Denizi'nde savaş gemilerinden füze ateşledi.
22.06.2022Dünya
Kabine Toplantısı sona erdi! Cumhurbaşkanı Erdoğan canlı yayında müjdeleri peş peşe duyurdu
Kabine Toplantısı sona erdi! Cumhurbaşkanı Erdoğan canlı yayında müjdeleri peş peşe duyurduCumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kabine toplantısı sonrası canlı yayında alınan yeni kararları açıkladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan "Sayıları 550 bini bulan yoklama kaçağı gençlerimiz bedelli askerlikten faydalanabilecek." dedi, Erdoğan açık cezaevlerinde kalan hükümlülerin izinlerinin uzatılması hakkında ise, "Açık cezaevlerinde 31 Mayıs'ta sona eren kovid 19 izinlerini 31 Temmuz 2023 tarihine kadar uzatıyoruz." ifadelerini kullandı.
23.05.2022Gündem
NATO'ya üye olmak isteyen İsveç’te YPG/PYD krizi!
NATO'ya üye olmak isteyen İsveç’te YPG/PYD krizi!Ukrayna-Rusya savaşından sonra NATO'ya üye olmaya çalışan İsveç'te hükümet krizi yaşanıyor. “Tek oyla” Magdalena Andersson’un kurduğu koalisyonun hükümet olmasını sağlayan bağımsız vekil, Suriye’deki Kürt yapılanmasına yönelik isteklerinin karşılanmadığını söyleyerek desteğini çekeceğini açıkladı.
21.05.2022Dünya
Finlandiya ve İsveç NATO'ya resmen başvurdu
Finlandiya ve İsveç NATO'ya resmen başvurduFinlandiya ve İsveç’in NATO’ya akredite büyükelçileri bugün sabah saatlerinde Brüksel’deki NATO karargahına gelerek NATO’ya başvurularını resmi olarak NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg’e verdi.
18.05.2022Dünya

Benzer Haber Etiketleri

İsveç Nato ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki isveç nato haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.