Para yerine izin! 6 ay sınırı var, 2 kat ödeme...İşçi işveren milyonları ilgilendiriyor. İş kanunu fazla çalışma yerine izin de kullanılabileceğini belirtiyor. Çalışma hayatında iş saatleri kanunla belirlenmiş durumda. Bunun üzerinde yapılan çalışmalar için işverenlerin ödeme yapması gerekir. Fazla çalışma 1.5 kat, tatil çalışması ise 2 kat ödeme ile karşılanıyor.
İstifa eden kıdem tazminatı alabilir mi? İşte İstifa ederek kıdem tazminatı almanın üç yolu!Kıdem tazminatı, işçinin işten çıkarılma durumunda çalıştığı süre boyunca kazandığı kıdeminin karşılığı olarak ödenen tazminattır. Kıdem tazminatını hak kazanmak için bazı şartların yerine getirilmesi gerekiyor. Bunların başında da, işçinin aynı iş yerinde bir yıllık çalışma süresinin doldurması gerekiyor. Ancak, sadece işten çıkarılma durumunda değil istifa durumunda da işçi kıdem tazminatı alma hakkına sahip olabiliyor. Peki, İstifa eden kıdem tazminatı alabilir mi? Çalışan istifa ederse kıdem tazminatı nasıl alır? Kendi isteği ile işten ayrılanın tazminat hakkı var mıdır? İşte İstifa ederek 'kıdem tazminatı' almanın üç kolay yolu!
10 yıldır çalışılan iş yerinden istifa edilirse kıdem tazminatı alınır mı?İş Kanunu işçiye birçok hak tanıyor. İşçiye tanınan haklardan biri de kıdem tazminatıdır. İşçiler kıdem tazminatının hangi durumda alacaklarını merak ediliyor. Peki, 10 yıldır çalışılan iş yerinden istifa edilirse kıdem tazminatı hakkı var mı?
Bu detaylara dikkat! İstifa etseniz bile kıdem tazminatı alabilirsiniz!Kıdem tazminatı, işveren tarafından işçinin işten çıkarılma ya da ayrılma durumunda işyerinde çalıştığı süre boyunca kazandığı kıdeminin karşılığı olarak ödenen tazminattır. Kıdem tazminatını hak kazanabilmek için işçinin bazı şartları yerine getirmesi gerekir. Bunlardan en önemlisi de işçinin aynı iş yerinde bir yıllık çalışma süresinin doldurmasıdır. Ancak, sadece işten çıkarılma durumunda değil işverenin bazı davranışları ve yükümlülüklerini yerine getirmemesi gibi durumlarda işçi kıdem tazminatına hak kazanabililir. Peki, İstifa eden kıdem tazminatı alabilir mi? İstifa eden hangi hallerde kıdem tazminatı alabilir? Kıdem tazminatı şartları neler? İşte kıdem tazminatı şartları ve bilmeniz gerekenler…
Memur olmaya hak kazanan işçi kıdem tazminatını alabilir mi?Devlet memuru olmaya hak kazanan çalışanlar, bu sebeple yaptıkları iş değişikliği sebebiyle eski işlerinden ayrıldıklarında kıdem tazminatlarını alabilirler mi? İşte merak edilen o sorunun yanıtı...
Çifte tazminat nasıl alınır? Şartları nelerdir?Çalışanların istifa ederek tazminat alma yollarından birisi de 10 yıllık prim sahibi olmaları. Yani 15 yıl ve 3.600 günü tamamlayanlar tazminat alabilir. Üstelik iki kere alma hakkı var.
10 yıl çalışana çifte tazminat15 yıl sigorta süresi ve 10 yıl (3 bin 600 gün) çalışma süresini tamamlayanlar isterse yeni işyerlerinden de istifa edip ikinci bir tazminat alabiliyor. Tek şart bir yıllık çalışmayı tamamlamak
İkinci maaş buna bağlı!Ailenin ve Dinamik Nüfus Yapısının Korunması Paketi’nde yer alan doğum sonrası 6 aya kadar yarım gün çalışmada 961 liralık ikinci maaşı almak için son 3 yılda en az 600 gün prim ödeme şartı konuldu
KOBİ’lerin borç ötelemek için Mart sonuna kadar süresi varAnadolu Yaklaşımı ile ilgili sözleşmenin bu ay sonuna kadar yayımlanması ve KOBİ’lerin iki ay içinde gerekli başvuruyu yapması gerekiyor. Borçların kanuni faiz ve temerrüt faizini hesaplarken, bileşik faiz uygulanmayacak
İstifa eden çalışanlar SGK'ya yazılı olarak başvurmaları halinde kıdem tazminatı alabiliyorÇalışanların kıdem tazminatına hak kazanabilmesi için aynı işyerinde bir yıl ve daha üzerinde çalışıyor olması gerekiyor. Ayrıca iş akdinin işveren tarafından sonlandırılması gerekiyor. Milyonlarca çalışanı ilgilendiren kıdem tazminatı almak için istisnalar var. SGK yazısı ile tazminat alınıyor. 1999 sonrası için 25 yıl gerekirken 2008 sonrası için ise prim yeterli sayılıyor. Üstelik 4600 gün yetiyor… İşte kıdem tazminatı hakkında merak edilen detaylar...
Kıdem tazminatı için beklemenize gerek yok! İstifa eden de alabiliyor, işte o yöntemKıdem tazminatı ile ilgili bilinmeyen detay ortaya çıktı. Aynı işyerinde bir yıl ve daha uzun süre çalışanlar, işten çıkartıldıklarında kıdem tazminatı almaya hak kazanıyor. Ancak bazı durumlarda çalışan kendi isteği ile işten ayrılsa da tazminat alabiliyor. İşte sağlanması gereken 3 şart…
Milyonlarca çalışanı ilgilendiren kıdem tazminatı kararı! İşçi iş bulana kadar ödemek zorundaÇalıştığı iş yerinden daha iyi şartları vadeden başka bir işverenin iş yerine geçmek için istifa eden işçiye müjde niteliğinde bir karar geldi. Bölge Adliye Mahkemesi; yeni işverene güvenerek işinden istifa eden personelin işe başlatılmaması halinde, personelin mahrum kalınan kıdem tazminatı ile işe başlayana kadar doğan ücret alacağını işe almayan işverenden talep edebileceğine hükmetti.
Tazminat hakkı ile ilgili flaş karar! İki ay süresi var, işveren ödemek zorundaYargıtay tazminat hakkı ile ilgili önemli bir karara imza attı. Aynı işyerinde bir yıl ve daha uzun süre çalışanlar, işten çıkartıldıklarında kıdem tazminatı almaya hak kazanıyor. Ancak bazı durumlarda çalışan kendi isteği ile işten ayrılsa da tazminat alabiliyor. Kadınlar evlilik, erkek çalışanlar ise askerlik nedeniyle işten ayrıldığında tazminat alabiliyor. Yargıtay'ın askerlik nedeniyle tazminat konusunda verdiği bir karar ise dikkat çekti.
Kıdem ve ihbar tazminatı kararı! Kritik 'kod 3' detayıYargıtay 9. Hukuk dairesi; haklı sebep göstermeden istifa ederek, ertesi gün başka bir işyerinde mesaiye başlayan işçinin kıdem ve ihbar tazminatı alamayacağına hükmetti.
SSK, Bağ-Kur ve Emekli sandığı için EYT uyarısı: 'Kod 8'e dikkatEYT ile ilgili yasa teklifi Meclis’te kabul edildi. Prim gün sayısını ve çalışma sürelerini dolduran 2 milyon 250 bin kişi, yaşa takılmadan resmen emekli olacak. Emeklilik için gün sayanlar ise sürecin nasıl işleyeceğini merak ederken, süreci adım adım anlatan uzmanlardan dikkat çeken uyarılar geldi.
Tazminat ödenecek! Psikolojik tacize maruz kalan çalışan için yeni kararÇalıştığı iş yerinde müdürünün psikolojik tacizine maruz kalan kadın işçi istifa etti. Yargıtay 9. Hukuk Dairesi, yıllar süren davaya son noktayı koydu. Kadın işçiye kıdem tazminatının yanı sıra, manevi tazminat da ödenmesi gerektiğine hükmetti. İşte konunun ve kararın detayları...
Haftalık izin ile ilgili flaş karar! Çalışanlara ücret ödenmesi zorunluBir holding bünyesinde fabrika müdürü olarak çalışan yöneticinin haftalık izin ücreti talebini değerlendiren Yargıtay, emsal bir karara imza attı. Yüksek mahkeme, davacının üst düzey yönetici olarak çalışma süresini kendisinin belirlemiş olmasının haftalık tatil hakkını ortadan kaldırmayacağına hükmetti.
'Kıdem tazminatı' ilgili kritik karar! Dikkat çeken avans detayıEYT ile emekli olmak için gün sayan milyonlarca çalışanı ilgilendiren son dakika gelişmesi! Yargıtay, işçinin iş sözleşmesi feshedilmediği halde çeşitli sebeplerle kıdem tazminatı adı altında yapılan ödemelerle ilgili emsal bir kararın altına imza attı. Karar sonrası yıllardır çalıştıkları işyerlerinden kıdem tazminatı alma hayali kuran EYT'lilerin tazminat planı riske girebilir. İşte detaylar...
Asgari ücret ile çalışanlar dikkat! Emsal ücret tespiti yapılıyorYargıtay asgari ücretle çalışanları yakından ilgilendiren bir karara imza attı. Kararda, "Uzun yıllar boyunca aynı işyerinde asgari ücretle çalışmaya devam edilmesi hayatın olağan akışına aykırıdır." denildi. Kararı değerlendiren uzmanlar, benzer şekilde uzun yıllar asgari ücretle çalışmaya devam edenler için dikkat çeken uyarılarda bulundu.
Kıdem tazminatı ile ilgili son dakika kararı! Para alamayacaklar, kötü haber geldiKıdem tazminatı ile ilgili Yargıtay'dan yeni karar geldi. Maaşının aldığı gerçek ücret üzerinden gösterilmediği gerekçesiyle istifa eden işçi, kıdem tazminatı ve mesai alacağına dair dava açtı. İş Mahkemesi'nin 'mağdur' dediği işçiye kötü haber Yargıtay'dan geldi. Yüksek Mahkeme, işçilik alacaklarının ödenmemesi nedeniyle iş akdini haklı nedenle feshettiğini öne süren işçinin; başka bir işyerinde çalışmak için kendi isteği ile işyerinden istifa ettiği için tazminat alamayacağına hükmetti.
Son dakika... Kamu çalışanı milyonları ilgilendiriyor! Memuriyetten ayrılanlar yeniden memur olabilir mi?Milyonlarca kişi memur olmanın hayalini kuruyor. Kamuda çalışma imkanı bulanların ise bu hayali bazen yarım kalabiliyor. Çeşitli nedenlerme memuriyetten ayrılan ya da memurken emekli olanlar yeniden kamuda çalışıp çalışamayacaklarını merak ediyor. Memuriyetten ayrılanlar için yeniden kamuda çalışma imkanı bulunuyor.
Kıdem ve ihbar tazminatı kararı! Bunu yapan çalışanlara kötü haber, hiçbir ücret ödenmeyecek...Kıdem ve ihbar tazminatı kararı! Milyonlarca özel sektör çalışanını yakından ilgilendiriyor. Hiçbir ücret ödenmeyecek. İzin günleri ve fazla mesai ücretlerini alamadığını öne süren işçi istifa ettikten sonra başka bir fabrikada işe başladı. Çalışan, önceki iş yerinden alacaklarını tahsil edemediği gerekçesiyle İş Mahkemesi'ne başvurdu. Kararı her iki taraf avukatı da temyiz edince devreye Yargıtay 9. Hukuk Dairesi girdi. Kendi isteğiyle istifa eden işçiye kıdem ve ihbar tazminatı ödenmemesi gerektiğine hükmedildi. Milyonlarca kişiyi kapsayan kararın detayları...
Çalışan emeklileri ilgilendiriyor! Kötü haber geldi! Flaş kıdem tazminatı kararıÇalışan emeklileri ilgilendiren kötü haber geldi. Emekliyi ilgilendiren flaş kıdem tazminatı kararı. Yargıtay, milyonlarca çalışan emekliyi yakından ilgilendiren bir karara imza attı. Yüksek mahkeme; emekli olmasına rağmen çalışmaya devam eden işçinin istifa etmesi halinde, kıdem tazminatının, emeklilik tarihindeki son maaşına göre hesaplanması gerektiğine hükmetti.