Kar yağışı sonrası İstanbul barajlar doluluk oranı ne oldu? İşte İstanbul’da barajlarda son durum!
Kar yağışı sonrası İstanbul barajlar doluluk oranı ne oldu? İşte İstanbul’da barajlarda son durum!İstanbul’da geçtiğimiz hafta Perşembe gününden itibaren etkili olan yoğun kar yağışı sonrasında İstanbul2da barajlardaki son durum merak ediliyor. Barajlarda doluluk oranları arttı. Doluluk oranları yüzde 84,29'a ulaştı. Peki, Kar yağışı sonrası İstanbul barajlar doluluk oranı ne oldu? Barajlar doldu mu? İşte İstanbul’da barajlarda son durum!
14.03.2022Gündem
Prof. Dr. Orhan Şen: İstanbul'da su kesintisine gidilebilir
Prof. Dr. Orhan Şen: İstanbul'da su kesintisine gidilebilirİstanbul'da İSKİ bahçe ve peyzaj sulama aboneliklerini durdurdu. Çünkü barajlarda su çekilmeye devam ediyor. Peki, susuzluk kapıda mı? Barajlarda son durum ne? İşte detaylar...
2.09.2023Yaşam
İstanbul’da tasarruf dönemi başlıyor! İSKİ ücretsiz dağıtacak
İstanbul’da tasarruf dönemi başlıyor! İSKİ ücretsiz dağıtacakİSKİ, kentte yaşanan kuraklığa karşı tüketimi yüksek abonelerden başlayarak musluklara su aparatı takılacağını duyurdu.
5.08.2023Gündem
İstanbul'u bekleyen tehlike! Sıcaklık artışıyla birlikte barajlarda buharlaşma riski...
İstanbul'u bekleyen tehlike! Sıcaklık artışıyla birlikte barajlarda buharlaşma riski...İstanbul'da beklenen sıcaklık artışıyla birlikte doluluk seviyesi yüzde 41'lerde bulunan barajlarda buharlaşmaya dikkat çekiliyor. Boğaziçi Üniversitesi İklim Değişikliği Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Levent Kurnaz, "Bugün öğle saatlerinde Ömerli Barajı'ndan her saat yaklaşık 17 bin ton su buharlaşıyor. Cuma günü bu, 34 bin tona çıkacak. Çünkü sıcaklık artıyor, nem birazcık azalıyor. Rüzgar da azaldığı için çok ciddi bir buharlaşma olacak. Melen'den Ömerli Barajına yaklaşık 100 bin ton su geliyor, bunun üçte biri cuma günü buharlaşacak demektir" dedi
13.07.2023Gündem
İstanbul'da barajlar alarm veriyor! İki baraj kurudu, Son 10 yılın en düşük seviyesi
İstanbul'da barajlar alarm veriyor! İki baraj kurudu, Son 10 yılın en düşük seviyesiKışın kurak geçmesi barajlardaki su seviyesinin alarm vermesine yol açtı. İstanbul'a su sağlayan barajlardaki doluluk oranı 10 yılın en düşük seviyesine geriledi. Tarihi Çakmak Hattı'nın bazı bölümleri ortaya çıkarken Büyükçekmece Baraj gölünde eskiden suyla dolu bazı alanlar adeta çöle döndü.
21.01.2023Gündem
İstanbul için alarm verildi! Büyük sıkıntı yaşanacak
İstanbul için alarm verildi! Büyük sıkıntı yaşanacakİstanbul'daki barajların doluluk oranı yüzde 31'li seviyelere geriledi. Yağışların azalmasıyla birlikte kuraklık tehlikesine karşı açıklamalarda bulunan Boğaziçi Üniversitesi İklim Politikaları Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Levent Kurnaz, "Eğer önümüzdeki 15 gün içerisinde İstanbul'a ciddi yağış düşmeye başlamazsa, İstanbul önemli bir su sıkıntısı yaşayacak. Yağmurun, daha çok hafif ve uzun süreli yağması barajları daha fazla dolduruyor" dedi.
12.01.2023Gündem
Doğal gaz ve elektrik fiyatlarına yapılan zam ile ilgili flaş açıklama!
Doğal gaz ve elektrik fiyatlarına yapılan zam ile ilgili flaş açıklama!Doğal gaz ve elektrik fiyatlarına gelen zamlarla ilgili Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez açıklamalarda bulundu. Bakan Dönmez, elektrik ve doğal gaz konusunda fiyatların Türkiye ekonomisiyle ilgisi olmadığını ve tamamen yurt dışı piyasalara bağlı olarak fiyat artışları yapıldığını söyledi.
13.07.2021Ekonomi
İstanbul'daki barajlarda son durum!
İstanbul'daki barajlarda son durum!İstanbul'da etkili olan yağmurlu ve kar yağışlı sistemler barajların doluluk oranını olumlu yönde etkiledi. İSKİ verilerine göre İstanbul'un barajlarındaki doluluk oranı yüzde 51.33 olarak ölçüldü. Barajlarda şu anda 445 milyon metre küp su birikti. Bu su miktarı hesaplamalara göre bu su hiç yağmur yağmaması durumunda bile yaklaşık 160 gün yetiyor. Doluluk oranı yüzde 48.14'e çıkan Terkos baraj gölünde çamura saplanan sandallar yeniden yüzmeye başladı. Bölgedeki son durum havadan fotoğraflandı.
22.02.2021Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan kiralarda düzenleme mesajı
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan kiralarda düzenleme mesajıCumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Gaziantep Düzbağ İçme Suyu İsale Hattı ve Doğanpınar Barajı Açılış Töreni’nde önemli açıklamalarda bulundu. Erdoğan, "Kiralarda vesaire düzenlemelere gidiyoruz. Onları da kısa zamanda büyük ihtimalle kabine toplantımızın ardından açıklayacağız." dedi.
12.12.2020Siyaset
Türkiye için flaş kuraklık uyarısı! Görüntü korkunç, harita giderek kararıyor...
Türkiye için flaş kuraklık uyarısı! Görüntü korkunç, harita giderek kararıyor...Türkiye'de yağışsız geçen aylar ve özellikle son dönemlerde baraj göllerinden yansıyan endişe verici fotoğraflar kuraklık konusunu gündeme taşıdı. Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından hazırlanan meteorolojik kuraklık haritalarında da yaşanan sıkıntının boyutu net bir şekilde fark edilebiliyor. Kuraklık haritasında siyah renkle gösterilen kurak bölgelerin alanının, önceki haritalara göre çarpıcı bir şekilde arttığı görülüyor. Prof. Dr. Orhan Şen konuyla ilgili önemli açıklamalarda bulundu.
4.12.2020Gündem
Yağışlar beklenilenin altında kaldı! Su alarmı!
Yağışlar beklenilenin altında kaldı! Su alarmı!Kurak geçen kasım ayı barajları vururken İstanbul’da alarm zilleri çaldı. İstanbul’un barajlarında geçen yıl aynı dönemde yüzde 45.27 olan doluluk oranı yüzde 24.4’e düşünce İstanbul Büyükşehir Belediyesi halkı suyu tasarruflu kullanmaya çağırdı.
4.12.2020Gündem
İstanbul'da ne kadar su kaldı? İSKİ Genel Müdürü'nden açıklama!
İstanbul'da ne kadar su kaldı? İSKİ Genel Müdürü'nden açıklama!CNN TÜRK'te A'dan Z'ye programına katılan İSKİ Genel Müdürü Raif Mermutlu İstanbul'un ne kadar suyu kaldığını açıkladı...
2.12.2019Gündem
Son dakika: İstanbul'da suya yüzde 15 indirim
Son dakika: İstanbul'da suya yüzde 15 indirimİstanbul'da ev ve iş yerlerinde 1 Ocak'tan itibaren geçerli olmak üzere suya yüzde 15 indirim yapıldı. İndirim haberini İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal duyurdu.
14.11.2018Ekonomi
İstanbul'daki barajların doluluk oranı havadan görüntülendi
İstanbul'daki barajların doluluk oranı havadan görüntülendiİstanbul'a su sağlayan 10 barajdaki doluluk oranı, Mart ayı sonu ve Nisan ayı başlarında yağan yağmurlarla birlikte, yüzde 90'ı geçti. 3 barajın doluluk oranı da yüzde 100 olarak ölçüldü. Barajların doluluk oranı havadan çekilen görüntülerle gözler önüne serildi.
5.04.2018Yaşam
İstanbul Barajlarındaki doluluk oranı havadan görüntülendi
İstanbul Barajlarındaki doluluk oranı havadan görüntülendiİstanbul'da barajlardaki doluluk oranı son dokuz aydaki en yüksek seviyeye ulaştı
21.02.2018Yaşam
İstanbul barajlarındaki son durum...
İstanbul barajlarındaki son durum...İSTANBUL'da kış geçtiğimiz yıllara oranla kurak geçiyor. Kente kar yağışı beklenen seviyede değil. Meteoroloji Genel Müdürlüğü, 2018 Ocak ayında sıcaklığın ortalamaların üzerinde olduğunu açıkladı. İstanbul barajlarında doluluk oranı geçen yıl bu günlerde yüzde 85.75'di. Bugün ise yüzde 75.35 ölçüldü.
8.02.2018Gündem
Son dakika... Kuraklıkta son 44 yılın rekoru yaşanıyor
Son dakika... Kuraklıkta son 44 yılın rekoru yaşanıyorYağış miktarının beklenenin altında olması nedeniyle yurt genelinde barajların doluluk oranlarında düşüş yaşanıyor. İSKİ verilerine göre İstanbul’daki 10 barajın doluluk oranı yüzde 65 düzeyindeyken, bu rakam Ankara’da yüzde 20, İzmir’de ise yüzde 34 olarak verilere yansıyor. Kuraklık Doğu’yu da vuruyor. Keban Barajı’nda doluluk oranı yüzde 30’a kadar indi.
9.01.2018Gündem
15 günde 3 aylık su geldi
15 günde 3 aylık su geldiKuraklık tehlikesiyle karşı karşıya kalan İstanbul barajlarında doluluk oranı, son 15 içinde yağan yağmurlarla yüzde 51’e yükseldi.
29.09.2021Gündem
Kavuru sıcakların sebebi ortaya çıktı
Kavuru sıcakların sebebi ortaya çıktıSon günlerde ülke genelinde yaşanan kuvvetli sıcaklara, Büyük Okyanus'taki deniz suyu yüzey sıcaklığının artmasından kaynaklanan ve en son 2009'da görülen "El Nino" (yaramaz çocuk) atmosfer olayının neden olduğu ve ilerleyen dönemde kuraklık görülme ihtimali bulunduğu bildirildi.
30.07.2015Yaşam
Öcalan'dan seçim tahmini!
Öcalan'dan seçim tahmini!Halkların Demokratik Partisi (HDP) İmralı Heyeti Sözcüsü Sırrı Süreyya Önder, PKK lideri Abdullah Öcalan'ın 7 Haziran genel seçimlerinde HDP'nin oy oranını yüzde 12 olarak tahmin ettiğini aktardı.
29.09.2021Gündem
Yağışlar yüz güldürdü
Yağışlar yüz güldürdüYağışlar, barajlarda doluluk oranını artırdı. İstanbul barajlarında iki gün içinde doluluk oranları yüzde 6.23 artışla 27.36’ya yükseldi
27.10.2014Yaşam
İstanbul barajları alarm veriyor!
İstanbul barajları alarm veriyor!İSTANBUL’da baraj doluluk oranları alarm veriyor.
19.07.2014Yaşam
Dünya alarma geçti! Susuz kaldık
Dünya alarma geçti! Susuz kaldıkTürkiye, son yılların en kurak yılını yaşıyor...
29.09.2021Gündem
Türkiye tropik iklim kuşağına girdi...
Türkiye tropik iklim kuşağına girdi...Türkiye kuraklık alarmı veriyor...
21.06.2014Arşiv
İçme suyunda kötü haber
İçme suyunda kötü haberSusuzluk, elektrik üreten barajlardan sonra içme suyu barajlarını da vurdu. İçme suyu barajlarının geçen yıl yüzde 90 olan doluluk oranı bu yaz yüzde 31’e geriledi. Uzmanlar, tedbir alınmaması durumunda sağlıklı içme suyuna erişimin zorlaşacağını ve su sıkıntısının başlayacağını belirtiyor.
29.09.2021Gündem

Benzer Haber Etiketleri