İşgal Planı

İşgal Planı

Son dakika işgal planı haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan işgal planı ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını işgal planı haber sayfamızda bulabilirsiniz.

İşgal Planı

haberleri sayfasında son dakika yaşanan işgal planı gelişmeleri de dahil olmak üzere 389 işgal planı haberi bulunmuştur. Tüm işgal planı haberleri aşağıda listelenmiştir.
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan enflasyon mesajı: Süreci başlattık
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan enflasyon mesajı: Süreci başlattıkCumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye-Katar Yüksek Stratejik Komite 9. Toplantısı'na katılmak üzere Katar'a kritik ziyaret gerçekleştirdi. Erdoğan, Katar Emiri Şeyh Temim bin Hamad Al Sani ile bir araya geldi. Erdoğan kritik toplantıda dünyaya önemli mesajlar verdi. Katar ziyareti sonrası Erdoğan, gazetecilerin sorularını yanıtladı. Erdoğan, enflasyonla mücadele ve fiyat istikrarında kararlılık vurgusunda bulundu.
6.12.2023Gündem
NATO Genel Sekreteri Stoltenberg: Ukrayna'da daha kötü saldırılar olacak, biz de bedelini ödeteceğiz
NATO Genel Sekreteri Stoltenberg: Ukrayna'da daha kötü saldırılar olacak, biz de bedelini ödeteceğizNATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, NATO Dışişleri Bakanları Toplantısının ardından yaptığı açıklamada, "Rusya şu anda yüksek bedel ödüyor. Bu Başkan Putin'in savaşı. Kendisi seçti bu savaşı, şimdi barış dolu bir ülkeye saldırıyor. Putin'in derhal savaşı sona erdirmesini, şarta bağlamadan güçlerini Ukrayna'dan çekmesini, diplomasi sürecinin başlamasını talep ediyoruz. Ukrayna'da daha kötü saldırılar olacak, biz de bunun bedelini ödeteceğiz." dedi.
4.03.2022Dünya
Antalya'da, her milletten Ukrayna'ya insani yardım
Antalya'da, her milletten Ukrayna'ya insani yardımAntalya'da Ukrayna Kültür ve Sanat Derneği Başkan Yardımcısı Dmytro Bibik, insani yardım malzemelerinin bulunduğu 2 TIR'ın Antalya'dan Ukrayna'ya hareket ettiğini söyledi. Bibik, her milletten insanın, Ukrayna için insani yardımda bulunduğunu kaydetti.
4.03.2022Gündem
Putin hangi şehri neden almak istiyor? İşte Rusya'nın Ukrayna'yı işgal planı: Kiev, Mariupol, Harkov, Çernihiv, Zaporizhzhia, Odessa, Herson, Lviv...
Putin hangi şehri neden almak istiyor? İşte Rusya'nın Ukrayna'yı işgal planı: Kiev, Mariupol, Harkov, Çernihiv, Zaporizhzhia, Odessa, Herson, Lviv...Ukrayna topraklarına girerek savaş başlatan Rus ordusu ilerlemeye debam ediyor. Sayısız sivil can kaybının yaşandığı savaşta Ukrayna şehirleri ise birer birer harabeye dönüşmeye başladı. Peki Rusya hangi şehre hangi amaçla giriyor ve buraları ele geçirmek istemesinin sebebi ne? İşte detaylı bir analiz..
4.03.2022Dünya
Dünyada hiçbir ülke bunu yapmadı! Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy: Her şeyin sonu, Avrupa’nın sonu olur
Dünyada hiçbir ülke bunu yapmadı! Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy: Her şeyin sonu, Avrupa’nın sonu olurRusya'nın Ukrayna topraklarındaki ilerleyişi sürerken Rus ordusunun saldırısı sonrası Zaporijya Nükleer Santrali'nde yangın çıktığı haberi dünya gündemine bomba gibi düştü. Ukrayna Dışişleri Bakanı Dmitro Kuleba, Rus ordusunun Avrupa'nın en büyük nükleer santrali olan Zaporijya Nükleer Santrali’ne dört bir yandan ateş ettiğini açıklarken, "Patlarsa Çernobil'den 10 kat daha büyük olacak!" açıklamasını yaptı. Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy, "Rus ordusunu derhal durdurmalıyız. Bir patlama olursa bu her şeyin sonu, Avrupa’nın sonu olur" dedi.
4.03.2022Dünya
Rusya Devlet Başkanı Putin'in Ukrayna işgalinde batıya karşı gizli silahı! İşte Rusya'nın B Planı...
Rusya Devlet Başkanı Putin'in Ukrayna işgalinde batıya karşı gizli silahı! İşte Rusya'nın B Planı...Rusya ile Ukrayna arasındaki savaş yedinci gününde de devam ediyor. Rus kamuoyunda Ukrayna işgaliyle Putin'in tuzağa çekildiği konusunun tartışıldığını belirten uzmanlar, "Putin de bunu tuzak olarak yorumluyor. Yaptırımlar artarsa Moskova İran kartını açar" uyarısında bulundu.
2.03.2022Dünya
Ukrayna mahsur Türk öğrenciler ve iş insanları dehşeti anlattı: Bizi buradan kurtarın
Ukrayna mahsur Türk öğrenciler ve iş insanları dehşeti anlattı: Bizi buradan kurtarınRusya’nın Ukrayna harekatı sonrası son dakika gelişmeleri yaşanmaya devam ediyor. Ülkeden dehşete düşüren görüntüler gelirken, savaşın başlamasının ardından ülkede yaşayan Türk öğrenciler ve iş insanları mahsur kaldı. Güne bomba sesleri ve sirenlerle başlayan öğrenciler korku ve panikle ‘eve dönmek istediklerini’ dile getirdi. Bomba sesleri ile uyandıklarını dile getiren iş insanları ise “Hiçbir yere gitmemeyi daha güvenli bulduk. Ana arterlerde seyahat etmeyi güvenli bulmadık. Çok haince bir saldırı oldu. İyi Haberler duymuyorum. Eşimin kardeşi çatışmanın ortasında kaldı” ifadeleri ile ülkede yaşananları aktardı.
25.02.2022Dünya
Putin'den Ukrayna ordusuna darbe çağrısı! 'Kiev yönetimini indirin'
Putin'den Ukrayna ordusuna darbe çağrısı! 'Kiev yönetimini indirin'Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski, Rusya Devlet Başkanı Putin'e savaşı bitirme çağrısı yaptı. Zelenski yaptığı açıklamada "Müzakere masasına oturalım" diye konuştu. Rusya lideri Putin, müzakere için bir açıklama yaptı ve 'Rusya üst düzey müzakereye hazır' dedi. Putin, Güvenlik Konseyi'nde Rusya-Ukrayna arasında yaşanan son gelişmeleri değerlendirdi. Putin "Şehirlerin merkez kısımlarına Kiev de dahil olmak üzere mevcudiyet sağladığını görüyoruz. Sivillerin olduğu bölgelere saldırılmasını istiyorlar. ABD uzmanlarının eşliğinde yapıldığını biliyoruz. Kadınlarınızı çocuklarınızı insan kalkanı olarak kullanmalarına izin vermeyin. Yabancı danışmanlardan, ABD'li danışmanlardan herhalde bilgi alıyorlar. Şunu söylemek istiyorum; kendinizi koruyun ve elinize alın hakimiyeti. Sizlerle bence iyi anlaşırız ama bu uyuşturucu bağımlısı insanlar ve neonazilerle, sizleri çevreleyen o pisliklerle tabi ki anlaşamayacağız. Kiev yönetimini indirin." dedi.
25.02.2022Dünya
Rusya şimdi de ABD, Kanada ve Avrupa'ya savaş açıyor! Düğmeye bastı
Rusya şimdi de ABD, Kanada ve Avrupa'ya savaş açıyor! Düğmeye bastıRusya'nın Ukrayna'yı işgali sonrası ABD, Kanada ve Avrupa ülkeleri harekete geçti. Çok sayıda ülkeden Rusya'ya karışı yaptırım açıklamaları peş peşe geldi. Tüm bu açıklamaların ardından Rusya Federasyon Konseyi Sözcüsü Valentina Matviyenko ABD, Kanada ve Avrupa ülkelerine ekonomik savaş açacağının sinyalini vererek, "Yaptırımlara karşı misilleme paketi hazırlıyoruz, Batı'nın zayıflıklarını biliyoruz." ifadelerini kullandı.
25.02.2022Ekonomi
Ukrayna-Rusya savaşında son durum! Ukrayna Büyükelçisi Bodnar: Saldırı güçleri git gide zayıflıyor
Ukrayna-Rusya savaşında son durum! Ukrayna Büyükelçisi Bodnar: Saldırı güçleri git gide zayıflıyorUkrayna Ankara Büyükelçisi Vasyl Bodnar CNN Türk yayınına bağlanarak Rus işgalinin devam ettiği Ukrayna'daki son durumu aktardı. Bodnar, saldırıların ikinci gününde olduklarını ve bugünün Ukrayna'nın en zor günü olduğunu açıklayarak yardım çağrısını tekrarladı.
25.02.2022Dünya
Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov: Ukrayna'yı işgal planı söz konusu değil
Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov: Ukrayna'yı işgal planı söz konusu değil Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, kimsenin Ukrayna'yı işgal planı olmadığını ileri sürüp Kiev yönetiminden gelen ateşkes teklifini kabul etmediklerini açıkladı.
25.02.2022Dünya
Dünya savaşına adım adım! Ukrayna harekete geçti... Kritik bölgede ölü ve yaralılar var...
Dünya savaşına adım adım! Ukrayna harekete geçti... Kritik bölgede ölü ve yaralılar var...Müzakerelerden sonuç çıkmadı dünya savaşa hazırlanıyor. İngiltere'den gelen 'işgal başladı' açıklaması sonrası ABD'den de benzer yönde demeçler geldi. ABD Başkanı Biden Rusya'nın 'barış gücü' kararı için 'Bu, Rusya'nın Ukrayna'yı işgalinin başlangıcıdır' dedi. Ukrayna lideri Zelenskiy yedek birlikleri göreve çağırdı. Son uydu fotoğrafları, Rus ordusunun Belarus-Ukrayna sınırına yeni yığınak yaptığını ve sahra hastaneleri kurduğunu kanıtladı. Amerikan Associated Press (AP) haber ajansı Putin'in bağımsızlığını tanıdığı Donetsk ve Luhansk'ta hareket eden tankların fotoğraflarını servis etti. Rusya'nın Ukrayna işgalinin bir gün içinde başlayabileceği belirtiliyor. ABD'nin Kiev Büyükelçiliği tarafından paylaşılan fotoğraf ise sosyal medyayı alt üst etti. Gece saatlerinde yapılan bu çağrı sonrası Ukrayna ordusu 18 - 60 yaş aralığındaki yedekleri orduya almaya başladı. Ukrayna Güvenlik Konseyi ulusal olağanüstü hal (OHAL) ilan etme planlarını onayladı.
23.02.2022Dünya
Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'den Ukrayna'ya kritik çağrı: Kiev'in tek yapması gereken şey...
Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'den Ukrayna'ya kritik çağrı: Kiev'in tek yapması gereken şey...Avrupa ve dünyanın korktuğu savaş Ukrayna'da adım adım gelirken Putin'den kritik açıklama geldi. Putin yaptığı açıklamada "Kiev'in yapması gereken tek şey müzakere masasına oturmak ve bu çatışmanın sona ermesine katkıda bulunmak" dedi. Bölgeden gelen haberler savaş ihtimalini güçlendirirken ABD basını kritik tarihi açıkladı. İngiltere işgal haritasını yayınlarken milisler ile Ukrayna ordusu arasındaki tansiyon 'sahte bayrak saldırıları başladı' şeklinde yorumlanıyor. Rusya, BM Güvenlik Konseyi’nde Ukrayna'nın savaş suçu işlediğine dair belgeler dağıttı. ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, “Rusya önümüzdeki günlerde Ukrayna'yı işgal edebilir. Rusya, saldırısına bahane üretmeyi planlıyor” derken Biden, Rusya'nın Ukrayna'yı işgal etme riskinin “çok yüksek” olduğuna inanıyor...
18.02.2022Dünya
Rusya’nın Ukrayna’yı muhtemel işgal planı yayınlandı
Rusya’nın Ukrayna’yı muhtemel işgal planı yayınlandıİngiltere Savunma Bakanlığı, alınan son istihbarat raporlarının ardından Rusya’nın Ukrayna'yı "başka bir uyarıda bulunmadan" işgal edebileceğini belirterek, Rusya’nın Ukrayna’yı muhtemel işgal planını yayınladı.
17.02.2022Dünya
Ukrayna ile Rusya arasındaki gerilimde son dakika gelişmesi! İşgal planı ortaya çıktı
Ukrayna ile Rusya arasındaki gerilimde son dakika gelişmesi! İşgal planı ortaya çıktıİngiltere Savunma Bakanlığı, alınan son istihbarat raporlarının ardından Rusya’nın Ukrayna'yı "başka bir uyarıda bulunmadan" işgal edebileceğini belirterek, Rusya’nın Ukrayna’yı muhtemel işgal planını yayınladı.
17.02.2022Dünya
NATO, Rusya'ya resti çekti: Saldırının cevabı çok sert olacak
NATO, Rusya'ya resti çekti: Saldırının cevabı çok sert olacakNATO Genel Sekreteri Jens Stotenberg, NATO Dışişleri Bakanları’nın olağanüstü toplantısının ardından düzenlediği basın toplantısında, “NATO üyelerimiz bugün yapılan toplantıda yeniden Ukrayna’ya karşı her türlü saldırının cevabı çok sert olacak görüşünde birleştiler” dedi.
7.01.2022Dünya
Rusya'nın Ukrayna işgal planı ortaya çıktı! 92 bin askerle Belarus ve Kırım üzerinden...
Rusya'nın Ukrayna işgal planı ortaya çıktı! 92 bin askerle Belarus ve Kırım üzerinden...Karadeniz'de kritik gelişmeler yaşanmaya devam ediyor. ABD'li Wall Street Journal'ın haberine göre, Ukrayna sınırında askeri yığınağını artıran Rusya ile ilgili kaygılar her geçen gün büyüyor. Moskova'nın birkaç ay içinde işgal hareketine başlayacağını iddia eden yetkililer, bunun nasıl yapılacağına ilişkin de bilgi verdi. Kremlin ise tüm hareketliliğin 'rutin' olduğunu öne sürerek, Batı'yı tansiyonu artırmakla suçluyor.
23.11.2021Dünya
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Ayasofya ve Akdeniz açıklaması
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Ayasofya ve Akdeniz açıklamasıSiyaset, Ekonomi ve Toplum Araştırmaları Vakfı (SETA) bünyesinde hazırlanan Kriter dergisine konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ayasofya’nın yeniden cami olarak açılması, FETÖ'nün 15 Temmuz darbe girişimine karşı milletin zaferi, Türkiye’nin Covid-19 salgınıyla mücadelesi, Libya ve Doğu Akdeniz başta olmak üzere dış politika, iç siyaset ve ekonomi konularında önemli açıklamalarda bulundu.
12.07.2020Siyaset
18 yaş altı ve 65 yaş üstüne izin... Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı
18 yaş altı ve 65 yaş üstüne izin... Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladıCumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan kabine toplantısı sonrası alınan yeni kararları açıkladı. Buna göre, 65 yaş üstü vatandaşlar haftanın her günü 10.00 ile 20.00 saatleri arasında dışarı çıkabilecek. 18 yaş altı ile ilgili kısıtlama, küçüklerin ebeveynlerinin refakatinde olmaları şartıyla tümüyle kaldırıldı. Nikah salonları 15 Haziran'dan itibaren düğün salonları ise 1 Temmuz'dan itibaren hizmet vermeye başlıyor.Hem uluslararası sağlık yardımları hem de ilaç geliştirme çalışmaları ile ilgili önemli gelişmeler olduğunu söyleyen Erdoğan, “Bugüne kadar sağlık yardımı veya ihracat izni talebine olumlu karşılık verdiğimiz ülke sayısı 125’i bulmuştur. Hekimlerimizin COVİD-19 hastalığı tedavisinde etkin şekilde kullandığı Favipiravir isimli ilacı TÜBİTAK çatısı altında çalışan bilim insanlarımız kendi sentezimizle üretmeyi başardı. Sağlık Bakanlığımızın ruhsat sürecini tamamlamasının ardından ilaç kullanıma sunulacaktır.'' ifadelerini kullandı.
9.06.2020Gündem
Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın'dan "İsrail’in Batı Şeria’yı İşgal  Planı" açıklaması
Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın'dan "İsrail’in Batı Şeria’yı İşgal Planı" açıklamasıCumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, İsrail'in yeni hükümetinin Batı Şeria’daki yerleşim birimleri ve Ürdün Vadisi'ni ilhak edeceğini açıklamasının, İsrail’in işgal politikasının yeni adımı olduğunu bildirdi.
20.05.2020Siyaset
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan sert sözler: Yaptığı edepsizlik, ahlaksızlık!
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan sert sözler: Yaptığı edepsizlik, ahlaksızlık!Cumhurbaşkanı Erdoğan, emekli Orgeneral İlker Başbuğ'un FETÖ ile ilgili açıklamalarına; "Milletvekilleri olarak hepiniz dava açmalısınız. FETÖ gölgesi düşürülmeye çalışılması Meclis'e saygısızlıktır. Vesayet döneminin hevesi olan bu yaklaşımın desteklenmesinin anlaşılabilir hiçbir tarafı yoktur. Bu öyle boru göstermeye benzemez" diyerek çok sert tepki gösterdi.Erdoğan, Türk bayrağını yırtan AP üyesi ırkçı Yunan milletvekili Ioannis Lagos hakkında ise "Şahsı adına yaptığı edepsizlik, ahlaksızlık" dedi.
5.02.2020Siyaset
İdlib'de hain saldırı! Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan sert tepki
İdlib'de hain saldırı! Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan sert tepkiCumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ukrayna'ya hareketi öncesi önemli açıklamalarda bulundu. Erdoğan İdlib'de 4 askerin şehit olması ile ilgili, " karşılığını verdik, vermeye devam edeceğiz." dedi. Erdoğan ayrıca, "Saat 06.15 itibarıyla 46 rejim hedefine 122 fırtına, 100 havan mühimmatıyla atış yapılmıştır." diye konuştu.
3.02.2020Siyaset
İbrahim Kalın: Filistin toprakları satılık değildir
İbrahim Kalın: Filistin toprakları satılık değildirCumhurbaşkanlığı sözcüsü İbrahim Kalın, ABD'nin, Filistin-İsrail meselesine yönelik hazırladığı sözde barış planına ilişkin, "Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın vurguladığı gibi Kudüs kırmızı çizgimizdir ve Filistin toprakları satılık değildir" dedi.
29.01.2020Siyaset
AK Parti Sözcüsü Çelik: YSK'nın kararı milli iradenin hakem tayin edilmesidir
AK Parti Sözcüsü Çelik: YSK'nın kararı milli iradenin hakem tayin edilmesidirAK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Yüksek Seçim Kurulunun  (YSK) İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçiminin tekrarlanması kararıyla  ilgili, "Bazı basın organlarında özellikle dışarıda öyle bir yorum yapılıyor ki  sanki seçimin tekrarlanması demek bir ülkede demokrasinin yokluğu anlamına  geliyormuş gibi... Tam tersine demokrasinin olmadığı ülkelerde seçimler tekrarlanmaz." dedi.
10.05.2019Siyaset
Kerkük’ü işgal planı
Kerkük’ü işgal planıIrak yönetimi Basra olaylarıyla meşgulken, Barzani ve Talabani geçen yıl çıkarıldıkları Kerkük’e kanlı bir dönüş planı yapıyor. Kerkük, Musul, Tuzhurmatu, Telafer gibi bölgelere PKK'lı taşınıyor. Türkmen Cephesi Kerkük Teşkilat Sorumlusu Mehmet Seman Ağaoğlu, ABD-Peşmerge ortaklığıyla yeni işgal süreci başladığını ve teröristlerin Türkmen derneklerine yakın yerleştirildiğini söyledi.
17.09.2018Dünya

Benzer Haber Etiketleri

İşgal Planı ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki işgal planı haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.