Son dakika internet kullanımı haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan internet kullanımı ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını internet kullanımı haber sayfamızda bulabilirsiniz.
haberleri sayfasında son dakika yaşanan internet kullanımı gelişmeleri de dahil olmak üzere 1.710 internet kullanımı haberi bulunmuştur. Tüm internet kullanımı haberleri aşağıda listelenmiştir.
Bakan Göktaş'tan Narin Güran açıklaması: Kuzenlerinde korku ve endişe gördükAile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, gündeme ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Narin Güran cinayetine ilişkin konuşan Bakan Göktaş, 7 Kasım'da bakanlık avukatlarının sürece müdahil olacağını ifade ederek; "Hepimizin çocuğuydu. Davaya müdahil olacağız. Kuzenlerinde korku ve endişe gördük" dedi.
Bakan Göktaş aileleri uyardı; Dijital içerikler çocuklarımızı etkiliyorAile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, "Çocuklarımızın maruz kaldığı dijital içerikler, onların zihin dünyalarını ve dolayısıyla geleceğini doğrudan etkiliyor. Bugün sosyal medyanın etkileri ve dijital riskler, aileler için büyük bir endişe kaynağı haline geldi" dedi.
İnternet en çok mesajlaşma için kullanılıyorTürkiye'de interneti özel amaçlı faaliyetler için kullanan bireylerin yüzde 95,5'i son 3 ayda WhatsApp, Messenger, Skype, Bib, Viber gibi uygulamalar üzerinden mesajlaştı.
Çocuğunuz siber zorbalığa maruz kalıyor olabilir! İlk başta anlaması çok zor olabiliyorGünümüzde internet kullanımı ilkokul çağındaki çocuklarda bile oldukça yaygın. Sanal ortamda bireyleri intihara sürükleyebilen siber zorbaların hedefi ise sıklıkla çocuklar oluyor. Uzman Psikolojik Danışman Dr. Öğr. Üyesi Bülent Tansel, “Siber zorbalık vakaları, ülkemizde özellikle orta ve lise dengi okullarda öğrenim gören öğrenciler arasında en sık karşılaşılan vakalar arasında yer alıyor” dedi.
Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'nden öğrencilere eğitimAdana İl Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Şube Mücadele ekipleri, Necip Fazıl Kısakürek ilkokulu ve Anaokulu öğrencilerine yönelik güvenli ve bilinçli internet kullanımı, siber zorbalık, sosyal medya güvenliği ile teknoloji bağımlılığı konularında bir eğitim semineri düzenlendi.
Statik Ip Nedir, Ne İşe Yarar? Statik Ip'nin Faydaları Nelerdir?Özellikle internet hizmeti alıcılarının en çok kullandı işlemler arasında bulunmaktadır. Bunun en büyük avantajlarından biri her bağlantıyı aynı IP adresinden açmayı sağladığı için olmaktadır. Bundan dolayı da birçok yerde ve merkezde bu tarz uygulamalar ve ürünler tercih edilmektedir.
İnternet kullanan gençlerin oranında rekor artışHanehalkı bilişim teknolojileri kullanım araştırması sonuçlarına göre 16-24 yaş grubundaki genç nüfusun internet kullanım oranı, 2021 yılında yüzde 97,1 iken 2022 yılında yüzde 96,9 oldu. İnternet kullanım oranı, genç erkeklerde 2021 yılında yüzde 98,4 iken 2022 yılında yüzde 97,6, genç kadınlarda ise 2021 yılında yüzde 95,6 iken 2022 yılında yüzde 96,1 oldu.
Evli ve nişanlılar internette daha az vakit geçiriyorNecmettin Erbakan Üniversitesi (NEÜ) Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Zeliha Traş ve ekibi tarafından 24-56 yaş arasındaki katılımcılar üzerinde yapılan araştırmada, evli, nişanlı veya sözlü gibi romantik ilişkisi olanların interneti daha az kullandığı, gelir düzeyi düşük ve orta seviyede olanların internet bağımlılığında risk grubunda olduğu tespit edildi.
Bakan Yanık: 'Yaşlanma eylem planı hazırlıyoruz'Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, dünya nüfusunun yüzde 9,8’ini, Türkiye’nin ise yüzde 9,7’sini 65 yaş ve üzeri nüfusun oluşturduğunu kaydetti. Bakan Yanık, "Türkiye’de yaklaşık her 10 kişiden biri 65 yaş ve üzeri. Ülkemizdeki yaşlanma süreci de dünyadaki demografik süreçle aynı yönde ve maalesef aynı hızda ilerliyor. Ülkemizdeki yaşlı nüfus 2017-2021 döneminde yüzde 19,6 oranında artış gösterdi. 6 milyon 895 bin 385 kişiden 8 milyon 245 bin 124 kişiye çıktı" dedi.
Kadına yönelik şiddetle mücadele kapsamında 3 milyon kişiye daha ulaşıldıMillî Eğitim Bakanlığı, Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele 2022 Yılı Faaliyet Planı çerçevesinde çalışmalarını tüm birimleri ve insan kaynağını devreye alarak kararlılıkla sürdürüyor. Faaliyet Planı ile daha sistematik hâle getirilen eğitimlerle mayıs ve haziran aylarında yaklaşık 3 milyon kişiye daha ulaşıldığını ifade eden Millî Eğitim Bakanı Mahmut Özer, "19 milyon öğrencimiz, 1 milyon 200 bin öğretmenimiz ve velilerimizle birlikte Millî Eğitim Bakanlığı, Türkiye'nin örneklemini değil, evrenini oluşturuyor. Kadına yönelik şiddetle mücadele için 'her türlü şiddete sıfır tolerans' parolasıyla Bakanlığımızın tüm enstrümanlarını çok aktif kullanarak ilerliyoruz. Bu yolla ulaşamayacağımız hiçbir nokta yok." dedi.
Emine Erdoğan: Maddelerle ya da teknolojiyle köle efendi ilişkisi kuruyoruzCumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, bağımlılıkların bireysel ve toplumsal hayatı tehdit ettiğini belirterek, "Geleneksel değerlerden ve geleneksel kurumlardan bir kopuş söz konusu. Yakın ilişkilerimiz zayıflıyor, maddelerle ya da teknolojiyle köle efendi ilişkisi kuruyoruz" dedi.
Online oyunlarda çocukları bekleyen büyük tehlike!Uzmanlar uyarıyor! Bilgisayar oyunları, çocukların hayatında giderek artan bir risk olmaya devam ediyor. Online oyunlarda çocuklara yönelik pedofili, cinsel istismar gibi suçların işlendiğini belirten Avukat Kürşat Ergün, bu durumlarla karşılaşılması halinde ise durumun derhal kolluk birimleri ile Cumhuriyet Savcılıklarına iletilmesi gerektiği konusunda aileleri uyardı.
MEB resmen duyurdu! Öğrenci, öğretmen ve veli...MEB harekete geçti ve resmen duyurdu. Eğitim faaliyetleri gerçekleştiriliyor, çalışmalar kararlılıkla yürütülüyor. Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer açıklamada bulundu. Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele 2022 Yılı Faaliyet Planı çerçevesinde, eğitimler çok daha sistematik hale getirildi. Sadece kadına yönelik şiddet değil, akran zorbalığı ve her türlü şiddete 'sıfır tolerans' parolasıyla hareket edildiğine dikkat çeken Bakan Özer, öğretmenler, öğrenciler ve velilere yönelik pek çok eğitim faaliyeti gerçekleştirildiğini belirtti. e-Rehberlik modülü verileri uyarınca öğrenci ve velilerin ihtiyaçları göz önüne alınarak katılımcılar, öncelik durumlarına göre belirleniyor.
İlaç fiyatlarıyla ilgili flaş açıklama! Reçetesiz üç katı fiyatına satılıyorTüm Eczacı İşverenler Sendikası Başkanı Nurten Saydan, ambalajı açılmış, az kullanılmış ikinci el ilaç satışı yapılmasının yanı sıra şimdi de karekodlu ve reçeteli satılması gereken ilaçların yasal olmayan şekilde internette satılmaya başlandığını söyledi. Saydan, “İnternet üzerinden satılan ilaçlar halk sağlığına ciddi bir tehdit oluşturuyor” şeklinde konuştu.
Bakan Karaismailoğlu: 2021 yılında ülkemizdeki toplam telefon trafiği 318 milyar dakika olduUlaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, “Ülkemizdeki telefon trafiğinin önemli ölçüde mobil şebekeler kaynaklı olma durumu 2021 yılında da devam etti. 2021’de bir önceki yıla göre yüzde 5’lik artışla ülkemizdeki toplam trafiğin 318 milyar dakika olduğu belirlendi” dedi.
Günlük 58 dakikamız oyun oynayarak geçiyorÜlkelerin oyun konsolu ile geçirdiği zaman dilimleri belli olurken, Türkiye’deki 16 ile 64 yaş arası kişilerin günlük 58 dakikasını oyun konsoluyla geçirdiği kaydedildi. Türkiye bu istatistikle, 1 saat 12 dakika olan dünya ortalamasının altında yer aldı.
Emine Erdoğan: Sosyal medyanın en güçlü panzehri, faydalı kitaplardırCumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, "Üzülerek ifade ediyorum ki, sosyal medya, birçok insan için bilgi kaynağı olarak görülüyor. Maalesef gerçek bilgi ile malumat arasındaki çizgi insanların zihninde kaybolmuş durumda. Sevgili gençler şunu unutmayın ki, hakikatle yalanın birbirine karıştığı sosyal medyanın en güçlü panzehri, faydalı kitaplardır" dedi.
Türkiye sınırı geçti! Her gün 7 saat 57 dakika yapıyoruz...Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi Başkanı Dr. Ali Taha Koç, "We Are Social, 2021 yılının ilk çeyreğinde yayınladığı küresel internet kullanımı raporunda bağlılığımızı ortaya koymakta. Ülkemizde internette geçirilen günlük süre 7 saat 57 dakika. Günlük uyku ihtiyacımızın 8 saat olduğu düşünülürse, günlük uyuduğumuz süre kadar internette vakit geçiriyoruz" dedi.
Polisten öğrencilere güvenli internet bilgilendirmesiMuğla'nın Marmaris ilçesinde, polis, üniversite öğrencilerine 'bilinçli ve güvenli internet' konusunda bilgilendirmede bulunup, 'Siberay Projesi'ni anlattı, el ilanları dağıttı.
İnternetten para kazanma yöntemleri nelerdir? İnternetten para kazanmak için neler yapılabilir?Dışarıda çalışma imkanı bulunmayan ve evden çalışarak para kazanmak isteyen kişiler internetten para kazanmak için çeşitli yöntemler araştırmaktadır. İnsanlar günlerinin büyük bir çoğunluğunu internette geçirmektedir. İnternetten para kazanmak elbette mümkündür. Ancak kolay yoldan para kazanmak gibi bir durum söz konusu değildir. İnternet üzerinden yaptığınız işe göre elde edeceğiniz gelirde de farklılıklar olacağını söylemek mümkündür.
Tüm paranız hesabınızdan uçar gider! Sakın yapmayın, tek tek açıklandı...Hesabınızdaki paralar uçar gider! Sakın bunu yapmayın. Kredi kartı, kimlik ve şifre bilgileriniz tek bir bağlantıya tıklamanız durumunda dolandırıcıların eline geçebilir. İnternet kullanımı pandemi dönemiyle birlikte daha da arttı. Vatandaşlar internet üzerinden dolandırıcıların hedefi haline geldi. Dolandırıcılar, kimlik avı e-postaları, sosyal medya, cep telefonunuzdaki SMS mesajları, sahte teknik destek telefon görüşmeleri, sahte alışveriş siteleri ve daha fazlası gibi sayısız yöntem kullanıp hesaptaki paraları boşaltıyor. Detaylarıyla tek tek açıklandı. İşte internette karşılaşabileceğiniz 6 siber dolandırıcılık yöntemi
İnternet Kullanımı ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki internet kullanımı haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.