Yazın kalp sağlığı için denize aç karnına girinYazın alınabilecek bazı basit tedbirlerle kalp krizi riskini azaltmanın mümkün olduğunu belirten Kardiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Hakan Uçar, Yazın öğlen güneşinde veya güneşin dik olduğu vakitlerde dışarı çıkmayın. Ağır, yağlı yemeklerden uzak durun. Az ve sık aralıklarla, sebze ve meyveden zengin beslenmeye çalışın. Şalgam, meyan kökü suyu, soda ve maden suyu tüketiminde dikkatli olun. Kontrolsüz tüketilmeleri tansiyonu yükselteceği gibi, kalp yetmezliği bulgularının da tetiklenmesine yol açabilir. Denize, sabah ve akşam saatlerinde aç karnına girin. Kumda güneş banyosu yapmayın, denizde kıyıya paralel olarak yüzün dedi.
Yaz aylarında sağlıklı beslenmenin 7 altın kuralıYaz aylarının başlamasıyla artan hava sıcaklıkları birtakım sağlık sorunlarını da beraberinde getiriyor. Sıcaklık ve nem artışına bağlı olarak vücut ısısı artıyor ve metabolizma bu yeni duruma uyum sağlamaya çalışmakta zorlanıyor. Hava sıcaklıklarından başta çocuklar, yaşlılar ve hamileler olmak üzere kalp ve şeker hastalığı olanlar da etkileniyor. Yaz aylarında özellikle yüksek tansiyon, kalp yetmezliği ve koroner kalp hastalıklarında da artış görülebiliyor. Bu yüzden sıcak havalarda sıklıkla görülen sağlık problemlerinin azaltılmasında sağlıklı beslenme oldukça önemli. Diyetisyen Tuğçe Kırcılar, yaz aylarında dikkat edilmesi gereken noktaları anlattı. İşte 7 adımda yaz aylarında sağlıklı beslenme... Betül Meral SARIİZ / gazetevatan.com
Hipertansiyon hastalarına 'tuz kullanmayın' önerisiTrakya Üniversitesi (TÜ) Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Sedat Üstündağ, kronik böbrek hastalığı veya hipertansiyonu olan hastalara, işlenmemiş gıdaları tercih etmelerini ve tuz kullanmamalarını önerdi.