Son dakika hastalığı haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan hastalığı ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını hastalığı haber sayfamızda bulabilirsiniz.
haberleri sayfasında son dakika yaşanan hastalığı gelişmeleri de dahil olmak üzere 14.984 hastalığı haberi bulunmuştur. Tüm hastalığı haberleri aşağıda listelenmiştir.
Kutusu 800 bin TL ilacı SGK karşıladı! 5 yaşındaki çocuk 11 ayda 8 santim uzadıAnkara'da kalıtsal bir cücelik hastalığı olan 'akondroplazi' ile mücadele eden Selim Aydın (5), tedavi için mahkeme kararı ile Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) tarafından karşılanan 800 bin liralık ilacın da etkisiyle 11 ayda 8 santim uzadı. Bilkent Şehir Hastanesi Çocuk Endokrinoloji Kliniği'nden Dr. Fatih Gürbüz, “Bu ilaç tedavisi akustiklerdeki durumu tamamen düzeltmez. En azından uzama hızını eskiye göre ortalama yıllık 1,5 santim uzamayı arttırıyor” dedi.
Turuncu ellerle iz bıraktılar: Lösemi değil sevgi bulaşırAdana Büyükşehir Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Daire Başkanlığı ve LÖSEV iş birliğiyle 2-8 Kasım Lösemili Çocuklar Haftası kapsamında farkındalık yaratmak ve lösemili çocuklara destek olmak amacıyla bir dizi etkinlik düzenledi.
Eskişehir'de kuş gribi alarmı! Yüzlerce hayvan itlaf edildiEskişehir’in Sivrihisar ilçesinde ortaya çıkan kuş gribi hastalığı sebebi ile Sığırcık Mahallesi'ndeki 204 kanatlı hayvan itlaf edilirken karantina altına alınan mahalledeki tedbir ve çalışmalar titizlikle sürüyor.
Nadir görülen yutma bozukluğundan yıllar sonra kurtuldu, en büyük isteğinin bu yemekleri yemek olduğunu söylediMersin’de yaşayan ve ileri derece kalp yetmezliği hastası olan Kenan Duranoğlu’na, yemek yiyememe şikayetiyle başvurduğu hastanede nadir görülen yutma bozukluğu tanısı konuldu. Tedavi için İzmir’e gelen Duranoğlu, nadir yapılan Per Oral Endeskopik Miyotomi yöntemiyle sağlığına kavuştu. Duranoğlu, “En büyük isteğim, Mersin’e döndüğümde Adana kebabı ve tantuni yiyebilmek” dedi.
Aydın'da akciğer kanseri kadın akıllı ilaç ile hastalığı yendi!Aydın'da akciğer kanseri teşhisi konulan ev kadını Meral Beyaz (63), 4'üncü evredeki hastalığını, Kayseri Şehir Hastanesi'nde 2,5 yıl süren akıllı ilaç tedavisiyle yendi. Yaşadıklarını anlatan Meral Beyaz, "Etrafımdakiler bana bir peri gibi davrandı. Moral çok önemli. Bazen 'İyi ki kanser oldum' diyorum. Bu kadar sevildiğimi anladım" dedi.
Konya görüldü, bakanlıktan 'kuş gribi' açıklaması: Münferit bir vakaTarım ve Orman Bakanlığı, Konya'nın Meram ilçesindeki bir işletmede yaşanan kanatlı hayvan ölümleri sonrası yapılan analizlerde; kuş gribi tespit edildiğini, hastalığın yayılmasını önlemek adına her türlü tedbirin alındığını ve salgın olarak nitelendirilebilecek bir durumun söz konusu olmadığını açıkladı.
Tüberküloz yeniden en ölümcül bulaşıcı hastalık olduDünya Sağlık Örgütü’ne göre tüberküloz, COVID-19’u geride bırakarak 2023’te en ölümcül bulaşıcı hastalık haline geldi. Tedaviye erişim artsa da hastalığın ilaçlara dirençli formu ve düşük gelirli ülkelerdeki finansal yetersizlikler, tüberkülozla mücadelede büyük engeller oluşturuyor.
Antalya'da bir vatandaş dün öleceğini söyledi bugün öldü!Antalya'da yalnız yaşayan Mehmet Kazancı (66), evinde ölü bulundu. Kazancı'nın dün ziyaret ettiği mahalle muhtarına kendisini iyi hissetmediğini ve öleceğini söylediği öğrenildi.
'Yenidoğan çetesi' mağduru anne konuştu: Bebeklerin çığlık seslerini unutamıyorumİstanbul Özel Reyap Hastanesi'nde 2020 yılında sezaryen ile doğum yapan ve bebeklerinde yaklaşık 1 ay yoğun bakımda kaldıktan sonra kronik hastalık oluştuğunu anlatan Neslihan Ünlü P. (37), "Yoğun bakımın kapıları açıldığında bebeklerin çığlıklarını duyuyorduk ve o çığlıkları hiç unutmuyorum" dedi.
'Yenidoğan çetesi' soruşturmasında dehşete düşüren sözler: O kapılar açıldığında bebeklerin çığlıklarını unutmuyorumTürkiye'yi sarsan 'Yenidoğan çetesi' soruşturmasında kan donduran detaylar çıkmaya devam ediyor. Esenyurt'ta faaliyetine son verilen hastane ile ilgili iddialarda bulunan Cemil Imrak, "Ben ne gerekiyorsa yapın, gerekirse bebeğimi alıp başka hastaneye götüreyim dedim. 'Sen götürürsen bebeği yolda ambulansta kaybedebiliriz, öyle bir şansımız da var çünkü bebeğin durumu kritik' dedi. Beşinci gün arayıp, 'Başınız sağ olsun bebeği kaybettik' dediler" ifadelerini kullandı. Özel Reyap Hastanesi'nde 2020 yılında sezaryen ile doğum yapan ve yaklaşık 1 ay boyunca bebeği yoğun bakımda kalıp çocuğunda kronik hastalık oluştuğunu anlatan Neslihan Ünlü P. ise yoğun bakımdaki bebeği için ‘anne sütü' götürünce ‘neden bu kadar çok süt getiriyorsun' cevabını aldığını belirten anne, “O kapılar açıldığında bebeklerin çığlıklarını duyuyorduk. O çığlıkları hiç unutmuyorum” diye konuştu.
Dünyada bir ilk: Doktorlar o hastalığa Giresun Sendromu ismini verdi!Giresun’da bir hastada görülen tüm organların yer değiştirmesine bağlı siroz hastalığı vakası sadece Türkiye’de değil, tüm dünyada dikkat çekici bir gelişme olarak bilim dünyasında yerini alırken, "Giresun Sendromu" adıyla tıp literatürüne geçti.
Çukurova Üniversitesi'nden yeni çalışma! Kanser hücreleri üzerinde de deneme yapılacakAdana'da Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Fen Edebiyat Fakültesi Kimya Bölümü'nden Prof. Dr. Elife Sultan Giray ve ekibi, Türkiye genelinde 5 üniversitenin katkısıyla kenevir bitkisinden şizofreni hastaları için ilaç çalışması başlattı. Çalışmada, şizofreni hastalığına yönelik testlerin yanı sıra kanser hücreleri üzerinde de denemeler yapılacak.
Bitlis Karakovan Balı Hasadı BaşladıTürkiye'nin en değerli doğal ballarından Bitlis karakovan balının hasat süreci başladı. Geleneksel yöntemlerle üretilen bu bal, ilaçsız ve katkısız olmasıyla sağlık açısından tercih ediliyor.
Adana'da 20 yıl sonra ilk kez görüldü! Karantinaya alındıAdana'nın İmamoğlu ilçesinde hayvanlarda 'mavi dil' hastalığının görüldüğü mahalle karantina altına alınırken, hastalığın 20 yıl aradan sonra ilk kez görüldüğü belirtildi.
Adana'da "mavi dil" karantinasıAdana'nın İmamoğlu ilçesinde bir mahalledeki koyunlarda "mavi dil" hastalığının görülmesi üzerine çeşitli önlemler alındı.
Adanalılara uzmanından topuk kanı uyarısıAdana'da 29 sene önce doğumunda topuk kanı alınmayan genç hayata engelli devam ederken topuk kanı alınan kardeşi hastalığının erken teşhis edilmesiyle engelli olmaktan kurtuldu. Çocuk Metabolizma Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Neslihan Önenli Mungan, topuk kanının önemine dikkat çekerek, “Topuk kanı alınmasının çocuklara hiçbir zararı yoktur ve hastalıklara bu şekilde kolaylıkla tanı konulabiliyor” dedi.
Ümit Milli Takım'ın kadrosunda değişiklik!2025 UEFA Avrupa U21 Şampiyonası elemelerinde Letonya ve Norveç ile karşılaşacak olan Ümit Millî Takım'ın aday kadrosunda değişiklik yaşandı. İşte detaylar...
Prof. Dr. Selim Badur: “Grip aşısı Kasım’da olunmalı”İstanbul'da düzenlenen Grip Aşıları Sempozyumu’nda grip aşılarının önemi vurgulandı. Tıbbi Mikrobiyoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Selim Badur, grip mevsiminin ötelendiğini, ülkemizde özellikle gribin Şubat sonu Mart ortasında pik yaptığını söyledi. Grip aşısının koruyuculuğunun ortalama 8 ay olduğunu vurgulayan Badur, özellikle yaşlılar, 65 yaş üzerinde ya da kronik hastalığı olan immün sistemi iyi çalışmayan kişilerin Kasım ayında aşı olması gerektiğini söyledi.
Yürüyüşünüz nasıl yaşlandığınıza dair çok şey söylüyorYürümek beyninizle kol, göğüs, sırt, karın, pelvis ve bacaklarınızdaki kaslar arasında çok sayıda sinyal alışverişini gerektirir. Nispeten basit görünen bir şey aslında inanılmaz derecede karmaşıktır. Ve yürüyüşünüzün hızı ve akıcılığı sağlığınızın ve ne kadar iyi yaşlandığınızın bir göstergesi olabilir.
Ahu Tuğba'nın cenazesi Türkiye'ye getirildiABD'de 1 Eylül'de geçirdiği rahatsızlık sonucu hayatını kaybeden ünlü oyuncu Ahu Tuğba'nın cenazesi, Türk Hava Yolları'na (THY) ait Miami-İstanbul seferini yapan yolcu uçağıyla İstanbul'a getirildi.
Adana Veteriner Hekimler Odası Başkanı Köse: Mavi dil hastalığında Türkiye için telaşa gerek yokAdana Veteriner Hekimler Odası Başkanı Nihat Köse, bazı Avrupa ülkelerinde yayılan, koyun ve sığırlarda ölümle sonuçlanan mavi dil hastalığının Osmaniye’de de görüldüğünü ancak telaşa gerek olmadığını belirterek, “Avrupa'da görüldü bizde de görülüyor, diye bir korkuya da gerek yok. Bizim ülkemizde zaten görülen bir hastalıktır. Veteriner hekimler iş başındalar. Karantina, aşı ilaç, sinek temizliği gibi önlemlerle hastalığın önüne geçmek mümkün” dedi.
Hastalığı ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki hastalığı haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.