Severek yediği hamur işi gelir kapısı oldu! Kapış kapış satılıyor
Severek yediği hamur işi gelir kapısı oldu! Kapış kapış satılıyorSivas'ın Şarkışla ilçesinde yaşayan Rukiye Yılmaz'ın, severek yapıp yediği hamur işleri gelir kapısına dönüştü. Yılmaz, kış aylarında bölge halkına hizmet verirken yaz aylarında memleket hasreti çeken gurbetçilere ürünlerini ulaştırıyor.
9.09.2024Ekonomi
Hamilelik döneminde uzak durulması gereken 7 besin!
Hamilelik döneminde uzak durulması gereken 7 besin!Hamilelik haberini aldıktan sonra pek çok kadının ilk yaptığı şey bu süreçte neleri yiyeceklerini ve neleri yiyemeyeceklerini öğrenmektir. Hamileyken, sizi ve bebeğinizi riske atabilecek yiyecek ve içeceklerden kaçınmanız önemlidir. Çoğu yiyecek ve içecek güvenli olsa da bazılarından kaçınmak hamileliği desteklemek açısından önem taşıyor. Hamilelerin bu zorlu süreçte tüketmemesi gereken besinleri Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Meral Sönmezer anlattı.
3.06.2021Sağlık
Hamur işi ve tatlı isteği depresyon habercisi…
Hamur işi ve tatlı isteği depresyon habercisi…Mevsimsel depresyonun depresyonun bir türü olduğunu belirten uzmanlar, kadınlarda erkeklere oranla daha fazla görüldüğüne dikkat çekiyor. Mevsimsel depresyonun en yaygın belirtilerinin artmış uyku ihtiyacı ile gündüz ağırlık hissi, yorgunluk, halsizlik, baş ağrısı veya başka fiziksel sorunlar, odaklanma ve düşünceyi toparlamakla ilgili sorunlar olduğu kaydediliyor. Belirtiler arasında cinsel isteğin azalması, hamur işi ve tatlı gibi kan şekerini yükselten yiyeceklere yönelme ve kilo alma da yer alıyor. Uzman Psikolog Sera Elbaşoğlu, mevsimsel depresyon konusunda bilgi verdi, tavsiyelerde bulundu.
29.04.2021Sağlık