Günlük Vaka

Günlük Vaka

Son dakika günlük vaka haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan günlük vaka ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını günlük vaka haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Günlük Vaka

haberleri sayfasında son dakika yaşanan günlük vaka gelişmeleri de dahil olmak üzere 1.833 günlük vaka haberi bulunmuştur. Tüm günlük vaka haberleri aşağıda listelenmiştir.
'Covid-19 vaka sayısı düşüyor, grip artıyor'
'Covid-19 vaka sayısı düşüyor, grip artıyor'Antalya İl Sağlık Müdürü Opr. Dr. İsmail Başıbüyük, Covid-19'un eski yıkıcı ve tahrip edici etkisinin ortadan kalktığını, günlük vaka sayısının 10-15'e kadar düştüğünü söyledi. Dr. Başıbüyük, son dönemde artan mevsimsel grip vakalarına karşı korunmak için de 'maske-mesafe-hijyen' kurallarının uygulanmasını ve risk grubundakilerin mutlaka aşılarını yaptırmasını istedi.
2.01.2023Gündem
Sağlık Bakanlığı banka maaş promosyonu 2022 ne kadar, ne zaman ve hangi tarihte yatacak? Sağlık çalışanlarına promosyon ödemelerinde son durum!
Sağlık Bakanlığı banka maaş promosyonu 2022 ne kadar, ne zaman ve hangi tarihte yatacak? Sağlık çalışanlarına promosyon ödemelerinde son durum!Doktor, hemşire, eczacılar ve diğer sağlık çalışanlarının takip ettiği Sağlık Bakanlığı promosyon ödemelerine yönelik Sağlık Bakanı Fahrettin Koca açıklamalarda bulundu. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca yaptığı açıklamada, "Ek ödemelerle ilgili beyaz reform çerçevesinde teşvik ödemesi başladı. Birinci basamakta kapsam dışı kalan sağlık çalışanları ve eczacılar teşvik alacak." ifadelerine yer verdi. Peki, Sağlık Bakanlığı banka maaş promosyonu 2022 ne kadar, ne zaman ve hangi tarihte yatacak? Sağlık çalışanlarına promosyon ödemelerinde son durum…
Sağlık Bakanlığı banka promosyonu ne zaman yatacak 2022? Sağlık Bakanlığı promosyon ödemeleri tarihi belli oldu mu?
Sağlık Bakanlığı banka promosyonu ne zaman yatacak 2022? Sağlık Bakanlığı promosyon ödemeleri tarihi belli oldu mu?Sağlık Bakanı Fahrettin Koca doktor, hemşire ve eczacılar başta olmak üzere tüm sağlık çalışanlarının merakla takip ettiği Sağlık Bakanlığı promosyon ödemelerine ilişkin açıklama yaptı. Peki, Sağlık Bakanlığı banka promosyonu ne zaman yatacak 2022? Sağlık Bakanlığı promosyon ödemeleri tarihi belli oldu mu?
Hastanedeki skandal görüntüler hakkında Bakan Koca'dan açıklama
Hastanedeki skandal görüntüler hakkında Bakan Koca'dan açıklamaSağlık Bakanı Fahrettin Koca, "Beyaz Reform’un başladığı, hekimler ve sağlık çalışanlarının motive oldukları, hastaya hizmetin giderek normalleştiği böyle bir dönemde, adeta buzdolabından çıkarırcasına, 9 ay önce olan bir görüntünün bugün servis edilmesinin de manidar olduğunu düşünüyoruz" dedi.
11.10.2022Gündem
Koronavirüste yeni dalga uyarısı! 'Toplumsal hareketlilik hızlandırıyor'
Koronavirüste yeni dalga uyarısı! 'Toplumsal hareketlilik hızlandırıyor'Edirne Tabip Odası Başkanı Prof. Dr. Gürcan Altun, "Dünyanın saygın tıp dergilerinde yapılan çalışmalarda, hatırlatma dozunda inaktif virüs aşısı yaptıranlar ile hatırlatma dozu olarak mRNA grubu virüs aşısı olanlar kıyaslandığında; mRNA aşısı yaptırılan gruplarda ağır hastalık tablosu, ölüm ve hastaneye yatış oranları daha düşük olduğu ve daha koruyucu olduğu için bu yönde bir bilimsel kanıt var" dedi.
18.08.2022Sağlık
1-7 Ağustos 2022 Covid-19 vaka sayısı kaç oldu? Sağlık Bakanlığı haftalık koronavirüs tablosu açıklandı!
1-7 Ağustos 2022 Covid-19 vaka sayısı kaç oldu? Sağlık Bakanlığı haftalık koronavirüs tablosu açıklandı!1-7 Ağustos 2022 Covid-19 vaka sayısı belli oldu. Türkiye'nin Covid-19 haftalık vaka tablosu açıklandı. Can kayıplarında artış olurken günlük vaka sayısında önemli bir düşüş kaydedildi. İşte Sağlık Bakanlığı haftalık korona tablosu…
16.08.2022Sağlık
Koronavirüs ile ilgili son dakika uyarısı! ‘16 kat arttı’ deyip gerçeği duyurdu: ‘Engellenemez...’
Koronavirüs ile ilgili son dakika uyarısı! ‘16 kat arttı’ deyip gerçeği duyurdu: ‘Engellenemez...’Koronavirüs ile ilgili son dakika uyarısı! Günlük vaka ve ölüm sayıları artışa geçti, maske ile ilgili çarpıcı açıklama geldi. Risk oranı yüzde 99’a kadar yükseldi, tedbir alınmazsa toplu taşımalar çok tehlikeli bir hal alacak. Bir ay öncesine göre 14 günlük koronavirüs vaka sayısı 16 katına, 14 günlük ölüm sayısı 7 katına çıkmış durumda. Uzmanlar ise “Herkes takmıyorsa sizin çift maske takmanız bile virüs bulaşmasını engelleyemez” uyarısında bulundu.
7.08.2022Sağlık
Tedirgin eden gelişme! Tüm Türkiye'de artıyor, toplu taşıma, uçak ve AVM...
Tedirgin eden gelişme! Tüm Türkiye'de artıyor, toplu taşıma, uçak ve AVM...Sağlık Bakanlığı Bilim Kurulu üyesi Prof. Dr. Mustafa Necmi İlhan, Bakanlığı'n açıkladığı haftalık Covid-19 tablosundaki rakamlara göre günlük vaka sayısının ortalama 50 bin civarında olduğunu, günlük 22 kişinin yaşamını yitirdiğini söyledi. İlhan, "Bu rakamlar azımsanacak rakamlar değil. Bu yüzden mutlaka maskemizi kalabalık olan yerlerde takmalıyız" dedi. Prof. Dr. İlhan, maskenin bazı alanlarda tekrar zorunlu hale getirilip getirilmeyeceğine ilişkin, "Sağlık kuruluşlarında maske takma halihazırda zorunlu. Bunun dışındaki diğer toplu alanlar, toplu taşımalar, uçaklar çok kalabalık AVMlerde ise şu an böyle bir yaklaşım söz konusu değil" açıklamasında bulundu. İşte son dakika haberinin detayı...
3.08.2022Gündem
Sağlık Bakanlığı (18-24 Temmuz) koronavirüs vaka sayısı kaç oldu? Haftalık korona tablosu…
Sağlık Bakanlığı (18-24 Temmuz) koronavirüs vaka sayısı kaç oldu? Haftalık korona tablosu…Haftalık koronavirüs tablosu belli oldu. Sağlık Bakanlığı tarafından açıklanan haftalık koronavirüs tablosuna göre, 18-24 Temmuz arasında Türkiye'de vaka sayısı 365 bin 424 oldu. Bir haftada virüs nedeniyle 157 kişi hayatını kaybetti.
30.07.2022Sağlık
Yasaklarla ilgili son dakika açıklaması! Geri mi dönüyor! Tarih verildi! Peş peşe açıklamalar geldi
Yasaklarla ilgili son dakika açıklaması! Geri mi dönüyor! Tarih verildi! Peş peşe açıklamalar geldiYasaklarla ilgili son dakika açıklaması geldi. Uzmanlardan maske yasağı ile ilgili peş peşe öneriler geldi. Vaka sayılarının 40 kat arttığını söyleyen uzmanlar asıl salgının sonbaharda geleceğini ifade etti. İşte yasaklarla ilgili kritik tüm gelişmeler...
30.07.2022Yaşam
Koronavirüs salgını geri döndü! Wuhan’da karantina yeniden devrede
Koronavirüs salgını geri döndü! Wuhan’da karantina yeniden devredeKoronavirüs salgınının ilk görüldüğü yer olan Çin’in Wuhan kendi dünyada en uzun süre karantina uygulanan yer olmuştu. Pandeminin üzerinden iki yıldan fazla geçtikten sonra, dünya yavaş yavaş salgının etkilerini unutmaya başlamışken Wuhan’dan gelen iki ayrı haber dünyayı bir kez daha alarma geçirdi.
28.07.2022Dünya
Ağız yarası korona belirtisi mi, korona belirtileri arasında ağız yarası var mı? Yeni belirtiler ortaya çıktı!
Ağız yarası korona belirtisi mi, korona belirtileri arasında ağız yarası var mı? Yeni belirtiler ortaya çıktı!Ağızda yara korona belirtisi mi, korona belirtileri arasında ağız yarası var mı? Koronavirüs yeniden yükselişe geçti. Günlük vaka sayıları dünyanın dört bir yanında arttı. Yeni varyantların belirtileri değişirken, hangi belirtinin korona olduğu yönündeki araştırmalar da arttı.
25.07.2022Sağlık
Son 15 günde koronavirüs kaynaklı 4 vefat var
Son 15 günde koronavirüs kaynaklı 4 vefat varZonguldak Valisi Mustafa Tutulmaz, Covid-19'a yakalananların sayısının kentte haziran ayına göre 3 kat arttığını, son 15 günde koronavirüse bağlı 4 ölümün yaşandığını söyledi.
25.07.2022Yaşam
Koronavirüs ile ilgili son dakika gelişmesi! Geri döndü! 40 kat arttı
Koronavirüs ile ilgili son dakika gelişmesi! Geri döndü! 40 kat arttıSağlık Bakanlığınca açıklanan haftalık Kovid-19 tablosuna göre, 11-17 Temmuz arasında vaka sayısı 226 bin 532 oldu, 96 kişi hayatını kaybederken, 124 bin 732 kişinin de karantina ve tedavisi sona erdi. Pandeminin ateşinin yaz başında söndüğüne dikkat çeken Bilim Kurulu üyesi Prof. Dr. Serhat Ünal, yangının söndürüldüğünü ancak soğutma çalışmalarını beklemeden gevşemenin vaka sayılarını artırdığını vurguladı. Öte yandan kapanma geri gelecek mi? Dünya genelinde Omicron varyantı kaynaklı Kovid-19 vaka sayısında artış görülmesinin ardından gözler kısıtlamalara çevrildi. Tam normalleşmeye geçen Türkiye'de kısıtlamaları yeniden uygulanıp uygulanmayacağı merak ediliyor. Konu hakkında Sağlık Bakanı Fahrettin Koca açıklamalarda bulundu.
21.07.2022Gündem
Vaka sayısı 20 Temmuz 2022! Bugün vaka sayısı kaç, günlük vaka sayısı belli oldu mu?
Vaka sayısı 20 Temmuz 2022! Bugün vaka sayısı kaç, günlük vaka sayısı belli oldu mu?Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, yaptığı açıklamada "Vaka artışı 40 katına çıktı, hastane yükü 3 kat kadar arttı" ifadesini kullanınca vatandaşlar günlük vaka sayılarını sorgulamaya başladı. Öte yandan pazartesi günü gerçekleştirilen Kabine Toplantısı sonrası gazetecilerin yeniden kapanma olur mu sorusuna Bakan Koca, "Yeniden kapanma ve benzeri durumlar olmayacak. Aşımız var, ilacımız var, tedbirlere devam" dedi. Peki, Bugün vaka sayısı kaç, günlük vaka sayısı belli oldu mu? Vaka sayısı 20 Temmuz 2022 ne oldu?
20.07.2022Sağlık
Kapanma gelir mi 2022? Artan kovid vakalarından sonra kapanma olacak mı?
Kapanma gelir mi 2022? Artan kovid vakalarından sonra kapanma olacak mı?Kapanma olacak mı, yeniden kapanma gelir mi? Corona virüs vakalarında 40 kat artış yaşandığını belirten Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, kapanlara yönelik de açıklamalarda bulundu.
19.07.2022Sağlık
Sağlık Bakanı Koca'dan vaka artışı açıklaması! '40 katına kadar çıkmış durumda'
Sağlık Bakanı Koca'dan vaka artışı açıklaması! '40 katına kadar çıkmış durumda'Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, ”Vaka sayısının artışı şu an günlük 40 katına kadar çıkmış durumda. Hastane yükü ise şu an 3 kat kadar arttı. O anlamda ciddi bir hastane yükümüzün olmadığını çok rahat söyleyebiliriz. Yoğun bakımlarda da bu artışların belirgin ve ciddi olmadığını görüyoruz. Artışın aynı oranda olmadığını rahatlıkla söyleyebiliriz." dedi.
19.07.2022Gündem
Yasaklarla ilgili son dakika gelişmesi! Geri dönüyor! Toplu taşıma, uçaklar, otobüsler, AVM'ler...
Yasaklarla ilgili son dakika gelişmesi! Geri dönüyor! Toplu taşıma, uçaklar, otobüsler, AVM'ler...Yasaklarla ilgili flaş açıklama. Kovid-19 vaka sayısında artış sürerken Prof. Dr. Serap Şimşek, “Günlük vaka sayısı 8000 olarak açıklandı ancak branş hekimleri olarak bu sayının 100 bin sınırına dayandığını düşünüyoruz” dedi ve bayram sonrasına işaret etti. Önlemler de geç mi kaldık? İpin ucu kaçtı mı?” sorusı üzerine Şimşek, “Toplu ulaşım, uçaklar, şehirlerarası otobüsler, AVM’ler ve kalabalık kapalı alanlarda maske kuralının gelmesi gerekirken, vakit kaybediyoruz. Geçtiğimiz kış dönemi hafif seyirli olduğu belirtilen Omicron varyantı nedeniyle ocak sonundan nisan ayına kadar 3 aylık sürede resmi rakamlara göre 15 bin yurttaşımız yaşamını yitirdi. Dünya Sağlık Örgütü her ülkenin resmi ölüm rakamlarını 3 ile çarpması gerektiğini duyurdu” dedi.
8.07.2022Yaşam
Koronavirüs yeniden korkutan seviyelere ulaştı! Maske geri dönüyor
Koronavirüs yeniden korkutan seviyelere ulaştı! Maske geri dönüyorKoronavirüste yazın sönümlenme beklenirken vakaların son haftalarda artışa geçmesi alarma neden oldu. Bilim insanları, bireysel önlemlere dikkat çekerek, ‘kapalı mekânlarda maskeden vazgeçilmemesini’ önerdiler. Son verilere göre günlük vaka sayısı 8 bine ulaştı. 3 haftada vakalar 5 kat arttı.
7.07.2022Gündem
Maske ile ilgili flaş karar! Geri döndü
Maske ile ilgili flaş karar! Geri döndüKKTC’de aybaşında gevşetilen COVID-19 önlemleri, son bir haftada yaşanan vaka artışları nedeniyle yeniden sıkılaştırıldı.
24.06.2022Yaşam
Bakan Koca duyurdu! Koronavirüs tablosu artık haftalık olarak açıklanacak!
Bakan Koca duyurdu! Koronavirüs tablosu artık haftalık olarak açıklanacak!Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, günlük yayınlanan Covid-19 tablosunun, 1 Haziran'dan itibaren haftalık olarak yayınlanacağını duyurdu.
1.06.2022Gündem
Otobüslerde maske yasağı kalktı mı, toplu taşımada maske yasağı kalktı mı? Toplu taşımada maske zorunluluğu var mı? Otobüs, metro, marmaray, metrobüs…
Otobüslerde maske yasağı kalktı mı, toplu taşımada maske yasağı kalktı mı? Toplu taşımada maske zorunluluğu var mı? Otobüs, metro, marmaray, metrobüs…Otobüslerde maske kalktı mı, toplu taşımada maske zorunluluğu var mı? Toplu ulaşım araçlarında maske kullanımı zorunluluğu ile ilgili aramalar devam ediyor. Vaka sayılarının 2 bin civarına inmesi ile kapalı alanlarda maske kullanımı kaldırılmıştı. 9 Mayıs tarihinde Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında gerçekleştirilen Kabine toplantısının ardından açık alanlarda maske zorunluluğu kaldırılmıştı. Peki, Otobüslerde maske yasağı kalktı mı, toplu taşımada maske yasağı kalktı mı? Toplu taşımada maske zorunluluğu var mı? Toplu taşımada maske takmak zorunlu mu? İşte Otobüs, metro, marmaray, metrobüs için son durum…
23.05.2022Gündem
Hastanede maske takmak zorunlu mu? Hastanelerde maske yasağı kalktı mı, hastanelerde maske zorunluluğu var mı?
Hastanede maske takmak zorunlu mu? Hastanelerde maske yasağı kalktı mı, hastanelerde maske zorunluluğu var mı?Hastanelerde maske kalktı mı, hastanelerde maske yasağı kalktı mı? Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bilim Kurulu toplantısının ardından açıklamalarda bulunmuş, Erdoğan, "Kapalı mekanlardaki maske kullanma zorunluluğu kaldırıldı. Sadece toplu taşıma araçları ile sağlık kuruluşlarında maske uygulaması vakalar 1000'in altına düşene kadar devam edecektir" ifadelerini kullanmıştı. 22 Mayıs itibariyle Türkiye'de son 24 saatte 118 bin 852 test yapılırken 905 vaka belirlendi. Söz konusu gelişmelerin ardından, Hastanede maske takmak zorunlu mu? Hastanelerde maske zorunlu mu, hastanelerde maske zorunluluğu var mı, hastanelerde maske yasağı kalktı mı?
23.05.2022Gündem
10 Mayıs koronavirüs tablosu açıklandı! İşte günlük vaka sayısı
10 Mayıs koronavirüs tablosu açıklandı! İşte günlük vaka sayısıSağlık Bakanlığı, 'Günlük Kovid- 19 Tablosu' verilerini açıkladı. Son 24 saatte yapılan 134 bin 646 testte 1858 vaka tespit edildi. 7 kişi hayatını kaybederken, 1511 kişinin de tedavisi ve karantinası sona erdi.
10.05.2022Gündem
Sağlık Bakanlığı resmi yazıyla duyurdu! Zorunluluk kaldırıldı
Sağlık Bakanlığı resmi yazıyla duyurdu! Zorunluluk kaldırıldıSağlık kurumlarında hastalara yatış öncesi ya da yatış sırasında ya da günübirlik işlem ve operasyonlar öncesinde tarama amaçlı PCR testi uygulaması kaldırıldı.
6.05.2022Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Günlük Vaka ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki günlük vaka haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.