Geçim

Geçim

Son dakika geçim haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan geçim ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını geçim haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Geçim

haberleri sayfasında son dakika yaşanan geçim gelişmeleri de dahil olmak üzere 1.997 geçim haberi bulunmuştur. Tüm geçim haberleri aşağıda listelenmiştir.
Batman'da cevizli sucuk ailelerin geçim kaynağı oluyor!
Batman'da cevizli sucuk ailelerin geçim kaynağı oluyor!Batman'ın cevizi ile meşhur Sason ilçesinde Ekim ayı ile birlikte mesaisi başlayan cevizli sucuk, ilçede yüzlerce aileye geçim kapısı oldu.
17.09.2024Gündem
Bakan Şimşek'ten CNN TÜRK'te açıkladı: Enflasyonda kalıcı düşüş devam edecek
Bakan Şimşek'ten CNN TÜRK'te açıkladı: Enflasyonda kalıcı düşüş devam edecekHazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, CNN Türk canlı yayınında Hürriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ahmet Hakan ve Hürriyet Ankara Temsilcisi Hande Fırat'ın sorularını yanıtladı. "En zor dönemi geride bıraktık" diyen Bakan Şimşek, "Türkiye'nin şu an en büyük problemi geçim sıkıntısı ve gelir dağılımının bozulmasıdır. Kalıcı refah artışı için enflasyonu tekrar tek haneye indireceğiz. Enflasyonda kalıcı düşüş başladı, devam edecek." ifadelerini kullandı.
16.09.2024Ekonomi
Gaziantep'te fıstık hasadı başladı!
Gaziantep'te fıstık hasadı başladı!Gaziantep'te son yılların en yüksek rekoltesinin elde edildiği Antep fıstığında hasat devam ederken kavlatma tesisleri ise sezonun en yoğun ve hareketli günlerini geçiriyor.
17.09.2024Gaziantep
Tescilli narda çiftçilerin domuz nöbetiTescilli narda çiftçilerin domuz nöbetiAdana'da tescilli narda çiftçilerin domuz nöbeti
Tescilli narda çiftçilerin domuz nöbetiTescilli narda çiftçilerin domuz nöbetiAdana'da tescilli narda çiftçilerin domuz nöbetiKaranebili Mahallesi’nde coğrafi işaretli Kuytucak narı üreticilerinin başı bugünlerde domuzlarla dertli.
10.09.2024Adana
Adana'da tescilli narda çiftçilerin domuz nöbeti
Adana'da tescilli narda çiftçilerin domuz nöbetiAdana'nın Kozan ilçesinde çiftçiler, nar bahçesine domuz girip ürünlere zarar verdiği için 24 saat ellerinde ışıldak ve sopalarla nöbet tutmaya başladı.
9.09.2024Adana
Osmaniye'de önce hobi olarak başladı, şimdi satış yapıyor! Ticarete dönüştürdü, geçimini sağlıyor
Osmaniye'de önce hobi olarak başladı, şimdi satış yapıyor! Ticarete dönüştürdü, geçimini sağlıyorOsmaniye'de 11 yaşından beri seyyar satıcılık yapan 57 yaşındaki Yakup Özdemir, çocukluğundan beri bahçesine hobi olarak ekimini yaptığı çiçekleri seyyar tablasına koyarak mahallelerde satıyor.
26.08.2024Ekonomi
Gaziantep'te Osmanlı kumaşı kutnu yeniden moda oldu! Büyük ilgi görüyor
Gaziantep'te Osmanlı kumaşı kutnu yeniden moda oldu! Büyük ilgi görüyorBinlerce yıllık geçmişi ve tarihi yapıları ile turistlerin gözde mekânı haline gelen Gaziantep'in yöresel kumaşı olan kutnu büyük ilgi görüyor.
22.08.2024Gaziantep
Ordu'da patozcuların fındık mesaisi: Saatte 3 bin 500 lira kazanıyorlar
Ordu'da patozcuların fındık mesaisi: Saatte 3 bin 500 lira kazanıyorlarOrdu'da hasat edilen fındıkta ayıklama mesaisine başlayan patozcular, yılda sadece 1,5 çalışıyor ve saatte 3 bin 500 TL kazanıyorlar.
15.08.2024Ekonomi
Gaziantep'te kadınların el emeğiyle ürettikleri çeyizlik eşyalar sergilendi
Gaziantep'te kadınların el emeğiyle ürettikleri çeyizlik eşyalar sergilendiGaziantep'in Şahinbey ilçesinde bulunan Kurbanbaba Gençlik Merkezinde kadınların el emeğiyle ürettikleri çeyizlik eşyalar sergilendi. Kadınların hem çeyiz hazırlığı hem de ekonomik kazanç elde etmek amacıyla büyük bir titizlikle hazırladıkları el işi ürünler, sergi boyunca büyük ilgi gördü.
15.08.2024Gaziantep
Fındık fiyatındaki belirsizlik sürüyor: 'Üreticinin talebi fazla değil maliyetler göz önüne alınmalı'
Fındık fiyatındaki belirsizlik sürüyor: 'Üreticinin talebi fazla değil maliyetler göz önüne alınmalı'Ziraat Mühendisleri Odası Trabzon Şube Başkanı Cemil Pehlevan, fındık fiyatlarına ilişkin, "Öncelikle yapılması gereken fındık alımının Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) üzerinden değil, devletin fındık üreticisinin örgütü olan Fiskobirlik üzerinden alım politikası oluşturarak üreticilerin tekelleşmeye karşı korunmasını sağlamaktır” dedi.
27.07.2024Ekonomi
UNRWA nedir (açılımı)? İsrail UNRWA’yı terör örgütü mü ilan etti?
UNRWA nedir (açılımı)? İsrail UNRWA’yı terör örgütü mü ilan etti?İsrail'de, UNRWA'yı "terör örgütü" ilan eden, ülkedeki çalışmalarını yasaklayan ve çalışanlarının dokunulmazlığının kaldırılmasını öngören 3 yasa tasarısı, meclisteki ilk oylamadan geçti. Peki, UNRWA nedir (açılımı), UNRWA ne demek?
24.07.2024Gündem
Fındık üreticilerine erken hasat uyarısı! "Kalitesiz fındık ortaya çıkar"
Fındık üreticilerine erken hasat uyarısı! "Kalitesiz fındık ortaya çıkar"Türkiye Ziraat Odaları Birliği Yönetim Kurulu Üyesi Arslan Soydan, yaklaşan fındık hasat sezonu öncesinde üreticilere ‘erken hasat yapmamaları’ uyarısında bulunarak, “Erken toplanan fındıklarda aşırı su kaybı, fındık içerisinin boşalması, randıman kaybı ve kilo kaybı gibi problemler yaşanabiliyor. Bu, fındığı sattığımız zaman kilo kaybından, randıman kaybından dolayı hem cebimize girecek olan paranın ekonomik yönden azalması, hem de fındığımızın kalitesi açısından ihracatımız açısından da bir kalitesiz bir fındık oluşmasını ortaya çıkarır” dedi.
17.07.2024Ekonomi
Kimse yüzüne bakmıyordu, şimdi Bilecik'te köyün geçim kaynağı oldu! Kilosu 400 TL'den satılıyor
Kimse yüzüne bakmıyordu, şimdi Bilecik'te köyün geçim kaynağı oldu! Kilosu 400 TL'den satılıyorBilecik'te 3 yıl önce kurak bir araziye deneme amaçlı ekilen maviyemişin (yaban mersini) hasadı yapılırken, 10 tonluk üretimle şimdi bir köyün geçim kaynağı oldu.
11.07.2024Gündem
Kozan'da kadın ve gençlere istihdam imkanı! İmzalar atıldı
Kozan'da kadın ve gençlere istihdam imkanı! İmzalar atıldıAdana'nın Kozan ilçesinde hayata geçirilen proje ile hem kadınlar hem de gençler desteklenecek. Üretimden satışa kadar devam ededen destek programında hibe anlaşması imzalandı.
10.07.2024Adana
Avrupa Birliği tarafından tescillendi! Hasat devam ediyor, 40 ila 130 lira arasında satılıyor
Avrupa Birliği tarafından tescillendi! Hasat devam ediyor, 40 ila 130 lira arasında satılıyorKastamonu'nun Taşköprü ilçesinde Avrupa Birliği tarafından tescillenen Taşköprü sarımsağının hasadı devam ediyor. Tezgahlarda da yerini almaya başlayan sarımsak, boyutuna göre 40 ila 130 lira arasında satılıyor.
9.07.2024Ekonomi
Adana'dan Seyhan Belediyesinden 10 tesis ve 14 branşta binlerce çocuğa spor eğitimi
Adana'dan Seyhan Belediyesinden 10 tesis ve 14 branşta binlerce çocuğa spor eğitimiSeyhan Belediye Başkanı Oya Tekin, 10 tesiste 14 farklı branşta binlerce çocuğa ücretsiz spor eğitimi verdiklerini belirterek, "Çocuklarımıza fırsat eşitliği sağlamak, gerçek potansiyellerine ulaşabilmeleri için imkan oluşturmak istiyoruz" dedi.
2.07.2024Adana
Gaziantep'te fırtına: Fıstık ağaçları zarar gördü!
Gaziantep'te fırtına: Fıstık ağaçları zarar gördü!Gaziantep'in Karkamış ilçesinde etkili olan fırtına, Antep fıstığı ağaçlarına zarar verdi. Fırtına nedeniyle ilçe merkezinde de çatı uçma ve ağaç devrilme olayları yaşanırken, Fırat Nehri'nde dev dalgalar oluştu.
25.06.2024Gaziantep
MHP lideri Bahçeli: Biz kaya gibi bir Cumhur İttifakı'yız, bizde çatlama olmaz
MHP lideri Bahçeli: Biz kaya gibi bir Cumhur İttifakı'yız, bizde çatlama olmazMHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, MHP'nin Kurucu Genel Başkanı Alparslan Türkeş'in, Beştepe'deki anıt mezarını ziyaret etti. Bahçeli, ziyaretin ardından yaptığı açıklama, "Cumhur İttifakı devam edecektir. Bizde çatlama olmaz. Biz ne kerpiciz ne toprağız. Biz kaya gibi bir Cumhur İttifakı'yız. Kayaların parçalanması gürültülü olur ama sonuç vermez. O yüzden siyasiler kaynaşmada, barışmada samimi olmalı, milletin huzurunu bozacak davranışlardan kaçınmalı." ifadelerini kullandı.
16.06.2024Gündem
Gaziantep'te kiraz hasadı heyecanı: Kilosu 75 kira!
Gaziantep'te kiraz hasadı heyecanı: Kilosu 75 kira!Gaziantep 'in İslahiye İlçesinde, 300 dekarda üretimi yapılan, aroması ve lezzetiyle talep gören Napolyon cinsi kirazın hasadı başladı
12.06.2024Gaziantep
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Tütün dünyamızı kirletiyor
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Tütün dünyamızı kirletiyorCumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Dünya Tütünsüz Günü etkinliğinde sporcularla buluştu. "Tütün sadece insanı zehirlemiyor aynı zamanda dünyamızı da kirletiyor" diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, "“Milyarlarca dolarlık hacmiyle sigara endüstrisinin çocuklarımız başta olmak üzere toplumumuzun tüm kesimlerini hedef aldığını görüyoruz. Tütün endüstrisi yeni ürünlerle ve kanuni boşluklardan da faydalanarak insanların hayatı pahasına kazancına kazanç eklemektedir" dedi.
9.06.2024Gündem
Buğday için geri sayım başladı
Buğday için geri sayım başladıKızıltepe Hububat Ticaret Merkezi ve Hububatçılar Derneği Başkanı Mehmet Şerif Öter, Mardin Ovasında, bu sene aşırı yağış olması ile Güneydoğu’nun geçim kaynağı arasında yer alan buğdaydan yüksek verim beklediğini dile getirdi.
15.05.2024Ekonomi
Gramı 10 bin dolar! Türkiye'de birçok türü var
Gramı 10 bin dolar! Türkiye'de birçok türü varABD’li profesörün havalimanında endemik türdeki akrep gibi hayvan türleriyle yakalanması Türkiye’nin biyolojik zenginliğini bir kez daha gündeme taşıdı. Zehrinin gramı 10 bin liraya satılan akrepleri çiftliğinde besleyen Ali Yılmaz, çiftliğindeki 10 bin akrebin zehrinden yılda 300 milyon TL ihracat yapıyor
15.05.2024Ekonomi
Göl kenarında hasadı erken başladı! Yağının litre fiyatı 12 bin eurodan satılıyor
Göl kenarında hasadı erken başladı! Yağının litre fiyatı 12 bin eurodan satılıyorGüller ve göller diyarı olarak bilinen Burdur’da göl kenarında yapılan gül yetiştiriciliğinde bu sene iklim şartlarından dolayı hasat 3 hafta erken başladı.
12.05.2024Ekonomi
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan enflasyon mesajı
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan enflasyon mesajıCumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan sosyal medya hesabından açıklama yaparak, "Yıllık enflasyon yaz aylarından itibaren inşallah düşüşe geçecektir." ifadelerini kullandı.
7.05.2024Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Hamas'ın ateşkes kararı sonrası ilk açıklama: Aynı adımı İsrail de atmalı
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Hamas'ın ateşkes kararı sonrası ilk açıklama: Aynı adımı İsrail de atmalıCumhurbaşkanlığı Kabinesi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında Beştepe’de toplandı. Toplantının ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan, açıklamalarda bulundu.
6.05.2024Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Geçim ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki geçim haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.