Fazla mesai ücreti ile ilgili flaş karar! Milyonlarca çalışanı ilgilendiriyor
Fazla mesai ücreti ile ilgili flaş karar! Milyonlarca çalışanı ilgilendiriyorFazla mesai ücretleriyle ilgili son dakika kararı! Milyonlarca çalışanı ilgilendiriyor. Bir ilaç firmasında ilaç ve tıbbi tanıtım mümessili olarak çalışan genç, ayrıldığı işyerinden fazla mesai alacağı olduğu gerekçesiyle İş Mahkemesi’nin yolunu tuttu. Mahkeme, davacı satış temsilcisinin hafta içi 07.30 da çalışmaya başlayıp akşam saat 22.00 ye kadar çalıştığını, cumartesi günleri de 08.00 den saat 14.00 e kadar çalıştığını, fazla çalışma ücretinin ödenmediğini ileri sürerek; alacağının davalıdan tahsiline karar verilmesini istedi. Yargıtay 9. Hukuk Dairesi, fazla mesainin ispatında diğer delillerle birlikte telefon GPRS kayıtlarının da delil olarak değerlendirilmesi gerektiğine hükmetti.
Yargıtay'dan fazla mesai kararı!
Yargıtay'dan fazla mesai kararı!Yargıtay Hukuk Genel Kurulu'nun emsal kararıyla birlikte, iş yeri müdürü olarak görev yapan üst düzey yöneticinin fazla mesai ücreti alamayacağına hükmetti. Kurul; iş yerinde üst düzey yönetici konumda çalışan işçinin, çalışma gün ve saatlerini kendisinin belirlediğinden, görev ve sorumluluklarının gerektirdiği ücretinin ödenmesi durumunda, ayrıca fazla çalışma ücretine hak kazanamayacağına karar verdi.
28.11.2019Gündem
Milyonlarca çalışanı ilgilendiriyor! Fazla mesai...
Milyonlarca çalışanı ilgilendiriyor! Fazla mesai...Bilindiği üzere Türkiye'de çalışma saati haftalık 45 saat. Bunun üzerine çıkan çalışma saatleri mesai olarak kabul ediliyor. Çalışana fazla mesai yaptırılacaksa sözleşmede olması gerekli. Maaş asgari ücretin üstündeyse ve sözleşmede fazla mesainin aylık ücrete dahil olduğu yazıyorsa yıllık 270 saate kadar yapılan fazla mesai için ücret talep edilemez.