ABD'de geliştirilen ilacın Faz-3 çalışmaları başladı
ABD'de geliştirilen ilacın Faz-3 çalışmaları başladıAnkara Üniversitesi'nden Prof. Dr. İsmail Balık, koronavirüse karşı ABD'de geliştirilen ilacın Faz-3 çalışmalarına başladıklarını söyledi. Prof. Dr. İsmail Balık, "Bu ilaç; direkt virüsü öldüren, özellikle hastalığı ağır seyretme potansiyeli fazla risk grubundaki hastalara verildiğinde, yoğun bakıma gitme ve ölüm riskini azaltma özelliğine sahip. Orada çok etkili görüldüğü için biz de teklif edilmesi üzerine Faz-3 çalışmalarını yapmayı kabul ettik" dedi. Prof. Dr. Balık, gönüllü bulmaktan zorlandıklarını da belirtti.
2.09.2021Sağlık
Sinovac aşısına ilişkin Faz-3 çalışması dünyada ilk oldu
Sinovac aşısına ilişkin Faz-3 çalışması dünyada ilk olduProf. Dr. Murat Akova, The Lancet'te yayımlanan Türkiye'nin Çin menşeli Sinovac aşısına ilişkin çalışmasının, dünyada bu aşıyla ilgili sonuçları bilimsel dergide yayımlanmış ilk Faz-3 araştırması olduğunu belirtti.
9.07.2021Sağlık
Prof. Dr. Uzbay: Faz-3'ü tamamlanan Kovid-19 aşılarına 'acil onay' verilebilir
Prof. Dr. Uzbay: Faz-3'ü tamamlanan Kovid-19 aşılarına 'acil onay' verilebilirProf. Dr. Uzbay, "Uzun süreli bağışıklık sağlayan bir aşı Kovid-19'un kökünü kazıyabilir. Kabul edilebilir ölçüde kısa süreli bağışıklık sağlaması da iyidir." dedi.
20.12.2020Sağlık
Yerli aşıda kritik tarih açıklandı!
Yerli aşıda kritik tarih açıklandı!Kayseri'de Erciyes Üniversitesi'nde (ERÜ) koronavirüse karşı geliştirilen yerli aşıda Faz 1 çalışmaları 14 Aralık itibarıyla tamamlanacak. 15 Aralık'tan sonra ise Faz 2 çalışmalarına geçilecek. Üniversite bünyesinde faz çalışmalarının yürütüldüğü İyi Klinik Uygulama ve Araştırma Merkezi'nin (İKUM) Müdür Yardımcısı Ahmet İnsal, Faz 1'de 44 gönüllünün yer aldığını, Faz 2'de ise 200 civarında gönüllünün aşılacağını söyleyerek, "Şu anda 100'den fazla başvuru var. Zaman içinde bunun tamamlanacağını düşünüyoruz" dedi.
6.12.2020Gündem

Benzer Haber Etiketleri