TEKNOFEST’te ödüller sahiplerini buluyor
TEKNOFEST’te ödüller sahiplerini buluyorHavacılık ve teknoloji festivali TEKNOFEST 2024 Adana’da, Darüşşafaka Lisesi İHA Takımı, İnsanlık Yararına Teknoloji Yarışması Sosyal İnovasyon kategorisinde Türkiye birincisi oldu.
5.10.2024Yaşam
TEKNOFEST Akdeniz’de en iyiler belli oldu
TEKNOFEST Akdeniz’de en iyiler belli olduTürkiye’nin en büyük uzay, havacılık ve teknoloji festivali TEKNOFEST’in, Antalya’da düzenlenen Teknoloji Yarışmaları büyük bir coşkuyla tamamladı. TEKNOFEST Akdeniz kapsamında düzenlenen Teknoloji Yarışmaları kapanış seremonisi TEKNOFEST Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar, Savunma Sanayii Başkanı Prof. Dr. Haluk Görgün ve Antalya Valisi Hulusi Şahin’in katılımlarıyla gerçekleşti.
9.09.2024Yaşam
Engelleri ortadan kaldıracak teknolojiler TEKNOFEST’te yarışıyor
Engelleri ortadan kaldıracak teknolojiler TEKNOFEST’te yarışıyorTEKNOFEST Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali kapsamında Türkiye Teknoloji Takımı (T3) Vakfı ve Türkiye Beyazay Derneği yürütücülüğünde bu yıl ilk kez düzenlenecek olan Engelsiz Yaşam Teknolojileri Yarışmasına başvurular başladı.
TEKNOFEST’ten genç mühendislere helikopter tasarım yarışması
TEKNOFEST’ten genç mühendislere helikopter tasarım yarışmasıTEKNOFEST Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali kapsamında düzenlenen Helikopter Tasarım Yarışması genç mühendislerin başvurusuna açıldı.
Dünyanın gözü Si-Ro'da olacak
Dünyanın gözü Si-Ro'da olacakSivas, ulusal ve uluslararası düzeyde robot yarışmalarına ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor.
Depremzedelere yönelik projesiyle TEKNOFEST'e katılacak
Depremzedelere yönelik projesiyle TEKNOFEST'e katılacakBağcılar Belediyesi Enderun Yetenekli Çocuklar Merkezi öğrencisi Kerem Gelir, depremzedeler için geliştirdiği "Sesimi duyan var" projesiyle TEKNOFEST Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali'ne katılmaya hak kazandı.
TEKNOFEST 2020 muhteşem finali ile Gaziantep’te sona erdi
TEKNOFEST 2020 muhteşem finali ile Gaziantep’te sona erdiİlk yılında 550 bin, ikinci yılında ise 1 milyon 720 bin kişinin ziyaret ettiği dünyanın en büyük Havacılık, Uzay ve Teknoloji festivali TEKNOFEST’te milyonlarca insan, coşku ve heyecanla bir araya gelerek “Milli Teknoloji Hamlesi”ne tanıklık etmişti. Ülkemizin önde gelen kuruluşlarının desteği ve özverili çalışmaları ile düzenlenen TEKNOFEST bu yıl ise 63 paydaşı ile İstanbul’da yanan “Milli Teknoloji Hamlesi” meşalesini Gaziantep’e taşıdı.
Elmas'tan UEFA açıklaması! Ceza...
Elmas'tan UEFA açıklaması! Ceza...Galatasaray yönetim kurulu üyesi Elmas, sosyal medya hesabından soruları yanıtladı. UEFA'dan ceza beklemediğini açıklayan Elmas, başkan Mustafa Cengiz ile arasında sorun olmadığını vurguladı.
24.03.2018Galatasaray
Vatan Şaşmaz'ın yerine gelen isim belli oldu!
Vatan Şaşmaz'ın yerine gelen isim belli oldu!TRT Haber'de yayınlanan 'Bir Fikrin mi Var Türkiye' yeniden başlıyor.
1.03.2018Magazin
Başarılı avukat hayatını kaybetti!
Başarılı avukat hayatını kaybetti!)-ÖZEL Hukuk alanında yüksek lisans yapan ve bir hukuk bürosunun ortağı olan Avukat Zeynep Mersinoğlu (28), evinde ölü bulundu...
29.09.2021Gündem
Artık trend diye bir şey yok canınız ne istiyorsa öyle eğlenin
Artık trend diye bir şey yok canınız ne istiyorsa öyle eğleninDırdırdan, kıskançlıktan ve kalıplardan uzak durun...
30.12.2011Arşiv
Cevdet Yılmaz: Bütçe kanun teklifimiz sosyal refahı artırıcı yaklaşıma sahip
Cevdet Yılmaz: Bütçe kanun teklifimiz sosyal refahı artırıcı yaklaşıma sahipCumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz, "2025 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu Teklifimiz, yatırımı, istihdamı, üretimi, ihracatı destekleyen, sosyal refahı artırıcı yaklaşıma sahiptir" dedi.
17.10.2024Ekonomi
Bakan Tekin: Kendimize özgü bir model oldu
Bakan Tekin: Kendimize özgü bir model olduMilli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, "Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli'yle toplumu ve ülkesini imar eden şahsiyetler yetiştirmeyi ahlaki bir sorumluluk olarak üstümüze aldık. Milli ve manevi değerlerimizi yücelten, koruyan, insani değerleri kucaklayan nesiller yetişmesini istedik." dedi.
12.10.2024Gündem
Ali Koç: TFF’nin bize yaptığı sunumda küçük dilimizi yuttuk diyebiliriz
Ali Koç: TFF’nin bize yaptığı sunumda küçük dilimizi yuttuk diyebilirizKulüpler Birliği Başkanı Ali Koç, Türkiye Futbol Federasyonu yöneticileri ile yapılan toplantının ardından, “Ekonomik sağlığa kavuşmak adına kulüplerin hazırladığı bundan sonraki 5 yıllık yol haritasını federasyonumuzla paylaştık. Bu bir taslak çalışma ama bunun önemlisi federasyonla beraber çalışacağız” dedi.
25.09.2024Futbol
Türkiye’nin ilk yaşlılık festivali Malatya Arapgir’de yapıldı
Türkiye’nin ilk yaşlılık festivali Malatya Arapgir’de yapıldıMalatya’nın Arapgir ilçesinde düzenlenen Uluslararası Yaşlılıkta Sağlık ve Esenlik Festivali’nde konuşan Oxford Nüfus Yaşlanması Enstitüsü’nden Prof. Dr. Hafiz Khan, “Doğru yönetim modelleri geliştirilirse kaliteli yaşlanmak mümkün” dedi.
16.09.2024Gündem
Uludağ’daki Gökyüzü Gözlem etkinliğinde görsel şölen! Bakan Kacır: Bilim ve teknoloji atılımlarını uzaya taşıyan bir Türkiye var
Uludağ’daki Gökyüzü Gözlem etkinliğinde görsel şölen! Bakan Kacır: Bilim ve teknoloji atılımlarını uzaya taşıyan bir Türkiye varTÜBİTAK 26. Gökyüzü Gözlem Etkinliği, Bursa Uludağ’daki Kirazlı Yaylası’nda Türkiye’nin dört bir yanından gök bilim meraklılarını bir araya getirdi. 3 gün süren etkinlikte astronomi meraklıları, perseid meteor yağmuru ile adeta görsel bir şölen yaşadı.
11.08.2024Ekonomi
Milyonlarca ev sahibi ve kiracıyı ilgilendiriyor! Artık e-Devlet üzerinden yapılabilecek
Milyonlarca ev sahibi ve kiracıyı ilgilendiriyor! Artık e-Devlet üzerinden yapılabilecekKira kontratlarında yeni dönem başladı. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz detayları açıkladı. Yılmaz "e-Devlet Kapısı kullanıcıları kira kontratlarını yıl sonuna kadar e-Devlet Kapısı üzerinden yapabilecekler" diye konuştu.
7.08.2024Ekonomi
Adana Büyükşehir Belediyesi gençlerin taleplerini dinledi
Adana Büyükşehir Belediyesi gençlerin taleplerini dinlediAdana Büyükşehir Belediyesi ikinci 5 yıllık hizmet sürecini gençlerle planlamak üzere “Gençliğin Yüzleri Adana Gençlik Stratejisi Atölyesi” çalışması gerçekleştirdi.
17.07.2024Yerel Haberler
Meclis’te tarihi gün! Google’dan telife yeşil ışık: Masaya oturmaya hazırız
Meclis’te tarihi gün! Google’dan telife yeşil ışık: Masaya oturmaya hazırızDijital Telif Yasası görüşmelerinde tarihi bir gün yaşanıyor. Google, Dijital Mecralar Komisyonu’na üst düzey bir heyetle katılarak sunum gerçekleştiriyor. Türkiye’de bir ilk niteliği taşıyan toplantıyı açan Dijital Mecralar Komisyonu Başkanı Hüseyin Yayman, emek hırsızlığının önüne geçilmesine vurgu yaptı, “Avrupa normlarında olduğu gibi burada da haberin telif içermesi gerekiyor.” dedi. Google Hükümetle İlişkiler ve Kamu Politikası Birimi Müdürü Duygu Yücesoy "Tüm paydaşlarımızla masaya oturmaya hazırız" açıklamasını yaptı.
25.06.2024Gündem
Rekabet Kurumu'ndan Google ve META çıkışı: Bizi ikna edene kadar her gün ceza!
Rekabet Kurumu'ndan Google ve META çıkışı: Bizi ikna edene kadar her gün ceza!Google ve META gibi sosyal platformların Rekabet Kurumu'nun cezalarını ödeyip ihlal yapmaya devam ettiği tespit edildi. Verilen cezalardan daha fazla para kazandıkları için bunun caydırıcı olmadığını belirten Rekabet Kurumu Başkan Yardımcısı Ferhat Topkaya "Kılcal damarlarına giriyoruz" çıkışını yaparak, "Yaptırım anlayışını değiştirdik. Cezaların yanı sıra davranışsal ve yapısal tedbirler getirdik" dedi. TBMM Dijital Mecralar Komisyonu'na sunum yapan Topkaya, Rekabet Kurumu ikna edilinceye kadar söz konusu platformların günlük ceza ödeyeceklerini ve bu cezaların tutarlarından birinin 4.7 milyon TL olduğunun bilgisini verdi.
24.05.2024Gündem
Adana talasemi ve orak hücre konusunda pilot bölge ilan edildi
Adana talasemi ve orak hücre konusunda pilot bölge ilan edildiAdana'da Türk Kızılay'ın öncülüğünde Kan Hastalıkları Federasyonu ile birlikte organize edilen 5. Uluslararası Kan Film Festivali kapsamında 1'nci Bölgesel Kan Hastalıkları Sempozyumu'nda konuşan Türk Kızılay Genel Başkan Yardımcısı Ramazan Saygılı, "Adana'yı talasemi ve orak hücre konusunda pilot bölge ilan ettik. Bilim insanlarımızın da katıldığı etkinliklerle bu konuyu öne çıkarıp sadık kan bağışçısı formatı içerisinde hazırladığımız projeyi diğer illere de örnek olarak sunacağız" dedi.
11.05.2024Adana
AK Parti Sözcüsü Çelik: Karşımızdaki aşırı iddialılar yanılacak, güçlü bir başarı ortaya koyacağız
AK Parti Sözcüsü Çelik: Karşımızdaki aşırı iddialılar yanılacak, güçlü bir başarı ortaya koyacağızAK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik katıldığı canlı yayın programında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Ömer Çelik, "Geçen seçim gibi AK Parti ve Cumhur İttifakı'na aşırı iddialı olanların yanıldığını ve neticenin bizim lehimize tecelli ettiğini göreceğiz" dedi.
29.03.2024Gündem
Adana'da girişimcilere 3 milyon Euro hibe desteği! Yeni proje tanıtıldı
Adana'da girişimcilere 3 milyon Euro hibe desteği! Yeni proje tanıtıldıAvrupa Birliği tarafından fonlanan, Dünya Bankası koordinasyonuyla, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Kalkınma Ajansları Genel Müdürlüğü tarafından yürütülen SEECO projesinin, Adana ve Mersin’de Çukurova Kalkınma Ajansı iş birliğiyle yürütülen Kuluçka ve Hızlandırma Destek Programları, düzenlenen toplantı ile tanıtıldı.
10.03.2024Adana
Dışişleri Bakan Yardımcısı Yıldız'dan İsrail açıklaması: Demografik yapıyı değiştiriyorlar
Dışişleri Bakan Yardımcısı Yıldız'dan İsrail açıklaması: Demografik yapıyı değiştiriyorlarUluslararası Adalet Divanı'nda (UAD) İsrail’in Filistin’i işgalinin hukuki neticelerine ilişkin duruşmada Türkiye sunum yaptı. Dışişleri Bakan Yardımcısı Ahmet Yıldız "İsrail hesap vermeli" dedi.
26.02.2024Gündem
Vedat Milor: Benim kalbime giden yol midemden geçmedi…
Vedat Milor: Benim kalbime giden yol midemden geçmedi…Gastronomi dünyasının belki de en bilinen ismi Vedat Milor, Hürriyet'ten Hakan Gence'nin Youtube programına konuk oldu. Milor, programda; yemekten, lezzete, yemek konusunda seçici olmadan, yediği ilginç tatlara kadar birçok açıklama yaptı.
7.02.2024Magazin