Her emlakçıyım diyene kanmayın! Yabancı ve kayıt dışı emlakçılar yüzünden sahte satışlar ve mağduriyetler arttı!
Her emlakçıyım diyene kanmayın! Yabancı ve kayıt dışı emlakçılar yüzünden sahte satışlar ve mağduriyetler arttı! İstanbul’da ev fiyatları ve kiralar artarken yabancı ve kayıt dışı emlakçılar ile ilgili sorunlar da başladı. Kendilerini sözde emlakçı diye tanıtanlar hem yüksek hizmet bedeli alıyor hem de sahte satış yapıyor. En büyük problem ise büyük projelerden yapılan satışlar. Ev satın almak isteyenlerin düştüğü tuzakları anlatan Tüm Girişimci Emlak Müşavirleri Derneği (TÜGEM) Başkanı Hakan Akdoğan yetki belgesiz aracılık faaliyetleri yapan yabancı emlakçılara karşı uyardı.
16.10.2022 Ekonomi
25 bin TL! Tüm kiracıları ilgilendiriyor, yüzde 50...
25 bin TL! Tüm kiracıları ilgilendiriyor, yüzde 50... Tüm kiracıları ilgilendiriyor. Geçen yıla göre yüzde 50 artış var. En az 25 bin lira gerekiyor. Ev kiralamak isteyenler son zamanlarda artan masraflardan şikayetçi… Hareketli bir dönem geçiren emlak piyasasında kiralar neredeyse yüzde 50 arttı. Ev sahipleri de kirayı yükseltmek için kiracıları evden çıkarmaya başladı. Kiracıları ev bulma telaşı sararken taşınma masraflarının altından kalkmak da kolay değil. Yeni ev kiralama neredeyse 25 bini buluyor. Tüm Girişimci Emlak Müşavirleri Derneği (TÜGEM) Kurucu Başkanı Hakan Akdoğan ev kiralama masrafları ile ilgili konuştu.
7.10.2021 Ekonomi
Ev sahipleri de emlak komisyonu istiyor
Ev sahipleri de emlak komisyonu istiyor Kiralardaki fahiş zamlar gündemdeki yerini korurken ev kiralamak isteyenleri yakından ilgilendiren bir açıklama yapıldı. Ev sahiplerinin komisyon oyunu ortaya çıktı. Düzce'de özellikle üniversitenin yeni akademik yılı öncesi artan kira fiyatlarının nedenlerini araştıran Düzce Emlakçılar Derneği, daire sahiplerinin kendilerini emlakçı gibi gösterip, öğrencilerden bir kira peşin, bir aylık depozito ve 'emlakçı komisyonu' istediklerini tespit etti. Dernek Başkanı Ömer Kaya, rapor hazırladıklarını ve Ticaret İl Müdürlüğü ile duruma müdahale edeceklerini söyledi.
14.09.2021 Ekonomi
Kiracıdan kiralık ilanlarına dikkat! Oturdukları daireleri emlakçı gibi kiraya veriyorlar!
Kiracıdan kiralık ilanlarına dikkat! Oturdukları daireleri emlakçı gibi kiraya veriyorlar! Emlak komisyon ücretlerinden kurtulmak isteyen kiracılar emlakçıları devre dışı bırakan yeni bir çözüm yolu buldu. Kiralık olarak oturduğu taşınmazı mal sahibi gibi kiraya verip düşük komisyonla komisyon kiracılara emlakçılar tepkili. Korsan olarak nitelendirilen uygulama ile ilgili konuşan TÜGEM Başkanı Hakan Akdoğan, "Komisyon talep ederek kiraya verenlere taviz vermeyin" uyarısında bulundu.
11.08.2020 Ekonomi