Edirne ValiliÄŸi

Edirne ValiliÄŸi

Son dakika Edirne Valiliği haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan Edirne Valiliği ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını Edirne Valiliği haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Edirne ValiliÄŸi

haberleri sayfasında son dakika yaşanan edirne valiliği gelişmeleri de dahil olmak üzere 318 edirne valiliği haberi bulunmuştur. Tüm edirne valiliği haberleri aşağıda listelenmiştir.
Kapıkule'de 2024'ün yolcu çıkış rekoru kırıldı
Kapıkule'de 2024'ün yolcu çıkış rekoru kırıldıEdirne Valisi Yunus Sezer, Kapıkule Sınır Kapısı'nda 30 AÄŸustos'ta 5 bin 582 araç ve 24 bin 694 yolcu çıkışı ile 2024 yılının yolcu çıkış rekorunun kırıldığını söyledi.
3.09.2024Gündem
Fincanları tükürerek temizlemiÅŸti! Ä°ÅŸletmeci hakkında flaÅŸ karar
Fincanları tükürerek temizlemiÅŸti! Ä°ÅŸletmeci hakkında flaÅŸ kararEdirne'de, alışveriÅŸ merkezinde kahve satılan dükkanda, fincanları tükürerek temizlediÄŸi anlar kameraya yansıyan iÅŸletmeci Hacı Zorlu'nun sözleÅŸmesi feshedilip, iÅŸ yeri kapatıldı. Zorlu, "Bardakların temizliÄŸini yaparken kolonyalı mendille siliyordum. İçerisindeki tozun gitmediÄŸini görünce üfledim. Burada kesinlikle art niyet veya yanlış anlaşılma var. Biz bu bardaklarla kesinlikle kahve satışı yapmıyoruz" dedi.
17.02.2024Gündem
Kara sınır kapılarında yaya geçiÅŸ dönemi baÅŸlıyor
Kara sınır kapılarında yaya geçiÅŸ dönemi baÅŸlıyorAvrupa'ya açılan Kara sınır kapılarından pandemi döneminde yaya geçiÅŸlerin yasaklanmasının ardından alınan yeni karar il yaya geçiÅŸi uzun süreden sonra tekrardan baÅŸlıyor.
26.12.2023Gündem
Kalker ocağı davasında zafer köylülerin! Mahkeme kararını açıkladı
Kalker ocağı davasında zafer köylülerin! Mahkeme kararını açıkladıEdirne Ä°dare Mahkemesi, LalapaÅŸa ilçesine baÄŸlı Vaysal köyünde, tamamı ormanda ve su kaynağına 400 metre mesafede yapılması planlanan kalker ocağı projesi için verilen 'ÇED gerekli deÄŸildir' kararını iptal etti.
16.10.2023Gündem
Vali deÄŸiÅŸikliÄŸi 2023! Resmi Gazete Kararları (10 AÄžUSTOS 2023) Hangi illerin valisi deÄŸiÅŸti? 57 ile vali ataması yapıldı: Hangi valiler görevden alındı, hangileri merkeze çekildi?
Vali deÄŸiÅŸikliÄŸi 2023! Resmi Gazete Kararları (10 AÄžUSTOS 2023) Hangi illerin valisi deÄŸiÅŸti? 57 ile vali ataması yapıldı: Hangi valiler görevden alındı, hangileri merkeze çekildi?CumhurbaÅŸkanı Recep Tayyip ErdoÄŸan'ın imzasıyla gerçekleÅŸen vali atamalara iliÅŸkin kararlar belli oldu. Atama kararlarına göre; Adana Valisi Süleyman Elban, Ä°zmir ValiliÄŸine, Malatya Valisi Hulusi Åžahin, Antalya ValiliÄŸine, Mardin Valisi Mahmut DemirtaÅŸ, Bursa ValiliÄŸine, TekirdaÄŸ Valisi Aziz Yıldırım, Trabzon ValiliÄŸine atandı. 10 AÄŸustos Resmi Gazete kararları ile beraber yeni vali atamaları gerçekleÅŸince vatandaÅŸlar hangi illerin valisi deÄŸiÅŸti? Resmi Gazete kararları neler? Hangi valiler görevden alındı, hangileri merkeze çekildi? Sorularına yanıt aramaya baÅŸladı.
10.08.2023Gündem
Edirne'de ormanlık alanlara girişler yasaklandı
Edirne'de ormanlık alanlara girişler yasaklandıEdirne Valiliği, yangınların önlenmesi amacıyla ormanlık alanlara girişlerin yasaklandığını duyurdu.
27.06.2023Gündem
Gurbetçilerin bayram için Türkiye’ye giriÅŸleri baÅŸladı
Gurbetçilerin bayram için Türkiye’ye giriÅŸleri baÅŸladıYaz tatilini ve Kurban Bayramı’nı Türkiye'de geçirmek isteyen gurbetçiler, Edirne'deki sınır kapılarından giriÅŸ yapmaya baÅŸladı.
14.06.2023YaÅŸam
Bakan Kurum açıkladı! Kocaeli'ne 5200 yeni konut
Bakan Kurum açıkladı! Kocaeli'ne 5200 yeni konutÇevre, Åžehircilik ve Ä°klim DeÄŸiÅŸikliÄŸi Bakanı ve AK Parti Ä°stanbul milletvekili adayı Murat Kurum, Ä°zmit Körfezi Dip Çamur Temizleme Töreni'nde açıklamalarda bulundu. Kurum, "Sadece Ä°zmit Körfezi'nde deÄŸil bütün Marmara çevresinde yapacağız. Marmara Denizi'mizi en güzel, en doÄŸal haliyle gençlerimize bırakacağız" dedi.
2.05.2023Gündem
‘Tiny house’larla ilgili flaÅŸ geliÅŸme! Edirne ValiliÄŸi harekete geçti
‘Tiny house’larla ilgili flaÅŸ geliÅŸme! Edirne ValiliÄŸi harekete geçtiEdirne ValiliÄŸi, KeÅŸan’da, tarım arazilerinde yasa dışı ÅŸekilde konaklama ve barınma amaçlı ‘tiny house’ adı verilen, genellikle 10 ila 30 metrekare arasında, tekerlekli veya sabit olarak tasarlanan küçük evler konumlandırılması için çalışma yapanlar hakkında suç duyurusunda bulundu. ‘Toprak koruma arazi kullanımı’ ve ‘imar’ kanunlarına aykırı davrananlar hakkında yasal iÅŸlem yapılacağı bildirildi.Â
2.05.2023Gündem
Bulgar polisin öldürülmesinde ÅŸüpheli 2 kardeÅŸ, ormanda yakalandı
Bulgar polisin öldürülmesinde ÅŸüpheli 2 kardeÅŸ, ormanda yakalandıEdirne'nin LalapaÅŸa ilçesine baÄŸlı Küçünlü köyü sınır bölgesinde, Bulgaristan sınır polisi Petır Bicvarov'un (30), av tüfeÄŸiyle öldürülmesiyle ilgili jandarma komandolar tarafından ormanda yakalanan Mustafa E. (34) ile kardeÅŸi Engin E. (28) adliyeye sevk edildi. Çobanlık yapan ve 'hırsızlık' suçundan kayıtları olan kardeÅŸler, ifadelerinde, Bulgar polisinin tellerin yanından uzaklaÅŸmak için kendilerini uyarıp, araç farını üzerlerine yakınca ateÅŸ açarak kaçtıklarını söylediÄŸi öğrenildi.Â
9.11.2022Gündem
Bakan Akar: Bu iftirayı atanlar yargı önünde hesap verecek
Bakan Akar: Bu iftirayı atanlar yargı önünde hesap verecekMilli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Türkiye ile Yunanistan arasındaki iliÅŸkilerin çözümü noktasında barışçıl diyalogdan yana olduklarını belirterek, “Uzattığımız barış elinin tutulmasını bekliyoruz" dedi. Türk Silahlı Kuvvetleri'nin yaptığı tüm operasyonların meÅŸru müdafaa kapsamında olduÄŸunu belirten Akar, kimyasal silah iddiaları için "Bu iftirayı atanlar yargı önünde hesap verecek" dedi.
21.10.2022Siyaset
Edirne ValiliÄŸinden, Yunanistan ve göçmen açıklaması
Edirne ValiliÄŸinden, Yunanistan ve göçmen açıklamasıEdirne ValiliÄŸi, göçmenler üzerinden kaos oluÅŸturmayı hedefleyen gerçekdışı paylaşımlar nedeniyle Ä°psala Sınır Kapısı etrafında toplanan gruba kolluk kuvvetleri tarafından kontrollü müdahale edilerek göçmen grubunun Geri Gönderme Merkezine alındığını duyurdu. Valilik açıklamasında, "Yunanistan medyasının bahse konu olayı da göçmenlerin sınırı geçmeye zorlanması ÅŸeklinde lanse etmesi, göçmenlere karşı takındığı insanlık ve hukuk dışı tutumu defalarca tespit edilmiÅŸ olan Yunanistan’ın alışılageldik suçluluk psikolojisi olarak görülmektedir." denildi.
19.10.2022Gündem
Bakan KiriÅŸci'den çiftçilere müjde! 1000 TL artıyor
Bakan KiriÅŸci'den çiftçilere müjde! 1000 TL artıyorTarım ve Orman Bakanı Vahit KiriÅŸci, çeltik alım fiyatının ton başına 1000 lira artırıldığını açıkladı. Söz konusu fiyatın, TMO'ya ürününü daha önce verenler için de geçerli olduÄŸunu söyleyen KiriÅŸci, "GeliÅŸen piyasa koÅŸullarını dikkate alarak TMO'nun çeltik fiyatlarını her bir çeÅŸit için ton başına 1000 TL artırıyoruz. Bu fiyat farkından bugüne kadar TMO'ya ürün teslim eden üreticilerimiz de faydalandırılacaktır" dedi.
5.10.2022Ekonomi
Mahkemeden kiracıları sevindirecek karar!
Mahkemeden kiracıları sevindirecek karar!Edirne’de evi boşaltmasını istediği kiracısının elektrik ve suyunu kestirdiği gerekçesiyle hakkında dava açılan ev sahibiyle ilgili mahkeme kararı açıklandı.
23.09.2022Gündem
Åžehidimizin kanı yerde kalmadı! Bakan Soylu, bombalı saldırının faillerinin yakalandığını açıkladı
Åžehidimizin kanı yerde kalmadı! Bakan Soylu, bombalı saldırının faillerinin yakalandığını açıkladıİçiÅŸleri Bakanı Süleyman Soylu, Bursa'da cezaevi servis aracına düzenlenen, infaz koruma memuru Cengiz YiÄŸit'in ÅŸehit olduÄŸu bombalı saldırıyı düzenlenen MLKP üyesi 3 kiÅŸinin yakalandığını açıkladı. Soylu, "ArkadaÅŸlarımızın istihbaratta ortaya koyduÄŸu bu büyük baÅŸarıyla beraber eylemi gerçekleÅŸtiren Seda Baykal MLKP terör örgütü üyesi, eylemi gerçekleÅŸtiren Dilek Aksu, bunlara da kuryelik yapan Mehmet Mustafa Uskar, emniyet istihbaratımız tarafından yakalanmış ve derdest edilmiÅŸlerdir" dedi.
17.09.2022Gündem
Edirne ValiliÄŸi, Yunan medyasının 'göçmen geçiÅŸi' iddialarını yalanladı
Edirne ValiliÄŸi, Yunan medyasının 'göçmen geçiÅŸi' iddialarını yalanladıEdirne ValiliÄŸi, Yunan medyasında Türkiye- Yunanistan hudut hattında çekildiÄŸi iddia edilen göçmenlerin geçiÅŸine iliÅŸkin görüntü ve haberlerin asılsız olduÄŸunu açıkladı.
13.09.2022Gündem
Tarım ve Orman Bakanlığı, taÅŸkınların bilançosunu açıkladı
Tarım ve Orman Bakanlığı, taÅŸkınların bilançosunu açıkladıTarım ve Orman Bakanlığı Su Yönetimi Genel Müdürü Bilal Dikmen, Türkiye'de 1975'ten bugüne 2 bin 600'ün üzerinde taÅŸkın yaÅŸandığını belirterek, "Bu taÅŸkınlarda 900'den fazla vatandaşımız hayatını kaybetmiÅŸ, 990 bin hektarlık alan taÅŸkına maruz kalmış ve zarar olarak deÄŸerlendirdiÄŸimizde de 4 milyar dolardan fazla da mali zarar meydana gelmiÅŸtir" dedi.
6.07.2022Gündem
Türkiye'den Yunanistan'a sert tepki: Avrupa’nın utancı olarak hafızalara kazınıyor
Türkiye'den Yunanistan'a sert tepki: Avrupa’nın utancı olarak hafızalara kazınıyorDışiÅŸleri Bakanlığı, Yunanistan’ın düzensiz göçmenlere karşı insan haklarını ihlal eden tavrına tepki gösterdi. Bakanlık, uluslararası topluma tüm insani deÄŸerleri hiçe sayan Yunanistan'ın tavrına karşı sessiz kalınmaması çaÄŸrısı yaptı.
4.02.2022Gündem
Edirne sınırında facia! Donarak ölen 12 göçmenin cansız bedenine ulaşıldı
Edirne sınırında facia! Donarak ölen 12 göçmenin cansız bedenine ulaşıldıİçiÅŸleri Bakanı Süleyman Soylu, Yunanistan sınır birlikleri tarafından geri itilen 22 göçmenden 12'sinin donarak hayatını kaybettiÄŸini açıkladı.
2.02.2022Gündem
Ä°ki kent suya gömüldü! Turuncu alarm verildi...
Ä°ki kent suya gömüldü! Turuncu alarm verildi...Trakya'da etkili olan saÄŸanak, Edirne ve Kırklareli'de taÅŸkınlara neden oldu. Devlet Su Ä°ÅŸleri (DSÄ°) 11'inci Bölge Müdürlüğü, Kırklareli'nin Lüleburgaz ilçesinde yükselen Ergene Nehri için 'turuncu alarm' verdi. Son 24 saatte debisi 7,5 kat artan Ergene, Edirne'nin Uzunköprü ilçesinde yatağından taÅŸarken, çevredeki tarım alanları da sular altında kaldı.
29.12.2021Gündem
Fatih Sultan Mehmet'in yaptırdığı Peykler Medresesi, müze oluyor
Fatih Sultan Mehmet'in yaptırdığı Peykler Medresesi, müze oluyorEdirne'de Fatih Sultan Mehmet'in yaptırdığı Peykler Medresesi, valilik tarafından restorasyona alındı. Vali Ekrem Canalp, restorasyonun tamamlanmasının ardından tarihi yapının, Mimar Sinan'ın eserlerinin minyatürlerinin sergileneceÄŸi müze olarak hizmete açılacağını söyledi.
6 yıl sonra çevre düzenlemesi baÅŸladı
6 yıl sonra çevre düzenlemesi baÅŸladıEdirne'de, Mimar Sinan'ın ustalık eseri Selimiye Camii'nin 'Selimiye Cami Çevresi ve Kentsel Tasarım ve Peyzaj Projesi'nin bahçesindeki kazı çalışması sırasında bulunan 'YemiÅŸ Kapanı Hanı' nedeniyle durdurulan ve atıl kalan alanında, 6 yıl sonra yeniden çalışma baÅŸlatıldı. AK Parti Edirne Milletvekili Fatma Aksal, "Yılan hikayesine dönen bir çevre düzenlemesi vardı. Sayın CumhurbaÅŸkanı'mızın talimatıyla Çevre ve Åžehircilik Bakanlığı eliyle Mimar Sinan'ın ustalık eserini UNESCO'nun dünya mirasına yakışır ÅŸekilde çevre düzenlemesini de yapıyoruz" dedi.
28.09.2021YaÅŸam
Edirne'de ormanlara giriÅŸ yasağı 30 Eylül'e uzatıldı
Edirne'de ormanlara giriÅŸ yasağı 30 Eylül'e uzatıldıEdirne ValiliÄŸi, orman yangınlarıyla mücadele kapsamında ormanlara giriÅŸ yasağını 30 Eylül'e uzattı.
4.09.2021Gündem
Yasaklarla ilgili son dakika geliÅŸmesi! Resmen duyuruldu, bu illerde...
Yasaklarla ilgili son dakika gelişmesi! Resmen duyuruldu, bu illerde...Yasaklarla ilgili flaş gelişme! Açıklamalar peş peşe yapıldı. Valilikler yasak kararlarını duyurdu. Yasak kararı alınan kent sayısının giderek artması bekliyor. Çok sayıda ilde harekete geçildi. Yangın haberlerinin ardından ormanlara girişlere yasak getirildi. Valilikler vatandaşlara ormanlara giriş yasağı kararlarının tüm ayrıntılarını tek tek açıkladı. Yeni eklenen illerle birlikte sayı artmaya devam ediyor. İşte yasak kararı alınan tüm iller...
3.08.2021Gündem
Valilikler resmen duyurdu! Yasak haberleri peÅŸ peÅŸe geliyor, hafta sonu ve hafta içi...
Valilikler resmen duyurdu! Yasak haberleri peÅŸ peÅŸe geliyor, hafta sonu ve hafta içi...Son dakika yasak kararları peÅŸ peÅŸe geliyor. Birçok ilde valilikler duyurdu. Tamamen girilmesi yasaklandı. Ãœlke genelinde devam eden orman yangınları sonrası valilikler birçok tedbir ve önlem almaya baÅŸladı. Bu kapsamda bazı illerde 30 Temmuz-31 AÄŸustos tarihleri arasında ormanlara girmek, orman çevresinde ve içinde mola vermek, orman alanlarında piknik yapmak yasaklandı. Bu açıklamanın ardından Ormanlık alanlarda kamp yasak mı? Kamp yasağı ne zamana kadar sürecek? gibi soruların yanıtları yoÄŸun bir ÅŸekilde araÅŸtırılmaya baÅŸlandı.Çanakkale, Gaziantep, Balıkesir, Ä°zmir ve Kocaeli'nden sonra Ä°stanbul'da da Valilik ormanlara giriÅŸi bir ay boyunca yasakladı. Bu ÅŸehirler arasına NiÄŸde, Edirne, Åžanlıurfa, KahramanmaraÅŸ, Batman ve Bursa da eklendi. Ä°ÅŸte tüm detaylar...
30.07.2021Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Edirne Valiliği ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki edirne valiliği haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.