E-İhracat

E-İhracat

Son dakika e-İhracat haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan e-İhracat ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını e-İhracat haber sayfamızda bulabilirsiniz.

E-İhracat

haberleri sayfasında son dakika yaşanan e-ihracat gelişmeleri de dahil olmak üzere 2.276 e-ihracat haberi bulunmuştur. Tüm e-ihracat haberleri aşağıda listelenmiştir.
E-ihracatın geleceği IGEXX Küresel E-İhracat Zirvesi’nde değerlendirildi
E-ihracatın geleceği IGEXX Küresel E-İhracat Zirvesi’nde değerlendirildiTürkiye’de e-ihracatın bugünü ve geleceği, İstanbul’da sektörün önde gelen isimlerinin katılımıyla düzenlenen IGEXX Küresel E-İhracat Zirvesi’nde değerlendirildi.
4.09.2024Yaşam
İnternetten alışveriş yapanlar için yeni karar! Bakanlık duyurdu, ertelendi
İnternetten alışveriş yapanlar için yeni karar! Bakanlık duyurdu, ertelendiTicaret Bakanlığı, e-ticarette iade masraflarının tüketiciye yansıtılmasının bir yıl ertelendiğini duyurdu.
10.08.2024Ekonomi
E-ihracat teşvikinde Türk mali vurgusu!
E-ihracat teşvikinde Türk mali vurgusu!İhracatın desteklenmesi amacıyla elektronik pazar yerlerinin yapacakları e-ihracatın lisans bedelinden düşülmesi düzenlemesine “Türk malı” ihracatı şartı getirildi.
26.07.2024Ekonomi
Gaziantep Ticaret Borsası'ndan E-İhracat eğitimi
Gaziantep Ticaret Borsası'ndan E-İhracat eğitimiGaziantep Ticaret Borsası (GTB), Ticaret Bakanlığı tarafından desteklenen ‘GTB Gıda Sektörü 2. UR-GE Projesi' kapsamında, gıda sektöründe faaliyet gösteren üye işletmelerine yönelik “E-İhracat " eğitimi düzenledi.
27.06.2024Gaziantep
Türkiye’nin e-ihracat şampiyonu belli oldu
Türkiye’nin e-ihracat şampiyonu belli olduTürkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) tarafından düzenlenen “İhracatın Şampiyonları Ödül Töreni”nde, ‘e-ihracat’ kategorisinde birincilik ödülünün sahibi Trendyol ol-du. Trendyol Grubu Başkanı Çağlayan Çetin, ödülü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın elinden aldı.
9.06.2024Ekonomi
İki ayda e-ihracat ile 4.5 milyon ürün satıldı
İki ayda e-ihracat ile 4.5 milyon ürün satıldıE-ticaret platformu Trendyol, mart ve nisan ayına ilişkin e-ihracat verilerini açıkladı. Buna göre Türk üreticiler iki aylık dönemde yaklaşık 4.5 milyon ürünü dünya pazarlarıyla buluşturdu. En çok satış yapılan ülkeler Suudi Arabistan ve Azerbaycan oldu.
15.05.2024Ekonomi
Milliyet Executive ile finans liderleri
Milliyet Executive ile finans liderleri Son dönemin gözdesi e-ticaretle yurt dışına açılmak isteyen şirketler, pek çok devlet desteğinden yararlanabilirken, süreç içinde püf noktalarına dikkat etmek büyük önem taşıyor. Ticaret Bakanlığı, e-ticaret yapacak şirketlere sağlanan desteklerle ilgili yeni bir rehber hazırladı. Destek başvurusunun hangi statüyle yapıldığı belirleyici olurken, e-ihracat destekleri, başvurudan ödemeye kadar 6 basamakta tamamlanıyor.
6.05.2024Ekonomi
İlk üç ayın e-ihracat şampiyonu tekstil ürünleri ve mutfak eşyaları oldu
İlk üç ayın e-ihracat şampiyonu tekstil ürünleri ve mutfak eşyaları olduBir e-ticaret platformunun açıkladığı verilere göre 2024’ün ilk çeyreğinde Türk üreticiler en çok Suudi Arabistan, Azerbaycan ve Birleşik Arap Emirlikleri’ne satış yaptı. En çok ihracat gerçekleştiren iller İstanbul, Ankara ve İzmir’den sonra; Bursa, Adana, Gaziantep, Denizli ve Mersin oldu. Tekstil ve mutfak eşyaları ise, ihracatı en fazla yapılan ürün grupları olarak dikkat çekti.
4.04.2024Ekonomi
E-ticaret platformu duyurdu: Şubatta en çok satış Azerbaycan ve Suudi Arabistan’a oldu
E-ticaret platformu duyurdu: Şubatta en çok satış Azerbaycan ve Suudi Arabistan’a olduTürk üreticilerin bir e-ticaret platformu üzerinden şubat ayında en çok Azerbaycan ve Suudi Arabistan’a satış yaptığı açıklandı. Şubatta en çok e-ihracat yapan şehirlerse İstanbul, Bursa, İzmir, Ankara, Adana, Gaziantep, Denizli, Aydın, Mersin ve Antalya oldu.
15.03.2024Ekonomi
2026’da 10 milyar dolar ihracat hedefi
2026’da 10 milyar dolar ihracat hedefiE-ticaret platformu Trendyol, satıcıları aracılığıyla gelecek yıl 2 milyar dolar, 2026’da ise 10 milyar dolar ihracat yapmayı hedeflediğini duyurdu.
21.11.2023Ekonomi
Bakan Bolat: Türkiye E-İhracat Platformu'nu yakında hizmete alıyoruz
Bakan Bolat: Türkiye E-İhracat Platformu'nu yakında hizmete alıyoruzTicaret Bakanı Ömer Bolat, "E-ticareti ve e-ihracatı desteklemek için Türkiye E-İhracat Platformu'nu yakında hizmete alıyoruz. İhracatçılarımızı dijital ortama taşımış olacağız. Yeni nesil teknolojilerin kullanılacağı milli B2B (şirketler arası pazarlama) platformunu, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB), Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) ve Ticaret Bakanlığımızla birlikte hayata geçireceğiz" dedi.
8.11.2023Finans
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Alibaba ve Trendyol'un başkanını kabul etti
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Alibaba ve Trendyol'un başkanını kabul ettiCumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Alibaba Grup Başkanı Evans ile Trendyol Grup Başkanı Çetin'i kabul etti.
18.09.2023Ekonomi
Bakanlığın destek paketleriyle dönüşüm hızlanacak! E-ihracatın payı 10 kat artacak
Bakanlığın destek paketleriyle dönüşüm hızlanacak! E-ihracatın payı 10 kat artacakTicaret Bakanlığı, genel ihracat içerisinde yalnızca yüzde 1.5 paya sahip olan e-ihracatta payın artması için harekete geçti. Buna göre, yeni destek paketleriyle ihracatçıların dönüşüme adapte olması sağlanacak ve sektöre yön verilecek. Yapılacak çalışmalarla e-ihracatın payının 10 kata yakın arttırılarak yüzde 10’a çıkarılması hedefleniyor.
1.08.2023Ekonomi
Bakanlık harekete geçti! E-ihracata destek kararı
Bakanlık harekete geçti! E-ihracata destek kararıTicaret Bakanlığı, oluşturdukları destek paketleri ile e-ihracatın genel ihracatın içerisindeki yüzde 1,5 oranındaki payını yüzde 10’a çıkarmayı hedefliyor.
31.07.2023Ekonomi
Bakan Muş: 100 milyar dolar hedefimiz, Türkiye'nin cari açığına katkı sağlayacak
Bakan Muş: 100 milyar dolar hedefimiz, Türkiye'nin cari açığına katkı sağlayacakSamsun Yatırım ve İhracat Zirvesi'nde konuşan Ticaret Bakanı Mehmet Muş, "2023 yılında 100 milyar doların üzerinde hizmet ihracatı rakamına ülke olarak ulaşmayı hedefliyoruz. Bunun Türkiye'nin cari açığı konusunda önemli bir katkı sağlayacağından şüphe duymuyoruz" dedi.
8.05.2023Ekonomi
Vergi müjdesi! İşçileri kapsıyor, maaşlardan kesilmeyecek
Vergi müjdesi! İşçileri kapsıyor, maaşlardan kesilmeyecekMaaşlardan vergi kesilmeyecek. Müjdeli haber geldi. Yurt dışında hizmet veren müteahhitlik sektörü temsilcileri ve inşaat işçilerinin iki temel sorunu Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın talimatıyla çözüme kavuşuyor. Buna göre yurt dışında çalışan inşaat işçilerine gelir vergisi istisnası geliyor. Tazminat davalarında müteahhitlerin yaşadığı mağduriyet de giderilecek. İşte son dakika haberinin detayları...
17.09.2022Ekonomi
"E-İhracat Destekleri" belirlendi! Yüzde 50'si karşılanacak, 1 buçuk milyon TL ödeme yapılacak
"E-İhracat Destekleri" belirlendi! Yüzde 50'si karşılanacak, 1 buçuk milyon TL ödeme yapılacakE-İhracat konsorsiyumlarının ülke ve e-ihracat odaklı raporlara ilişkin giderlerine yüzde 50 oranında ve yıllık da 1,5 milyon liraya kadar destek verilmesine dair karar Resmi Gazete'de yayımlandı.
25.08.2022Ekonomi
E-ticaret şirketi 20 milyon dolar yatırım aldı
E-ticaret şirketi 20 milyon dolar yatırım aldıPre-Unicorn listelerinin ilk sırasındaki e-ticaret şirketi Modanisa, Re-Pie Portföy’ün 15 milyon dolar yatırım ile liderlik ettiği turda yaklaşık 20 milyon dolar yatırım aldı. Köprü turuna mevcut yatırımcılar Goldman Sachs, IPY ve EBRD de katıldı.
6.07.2022Advertorial
Bakan Muş: 250 milyar dolar ihracat hedefine ulaşacağımızdan eminiz
Bakan Muş: 250 milyar dolar ihracat hedefine ulaşacağımızdan eminizUzak Ülkeler Stratejisi tanıtım toplantısında konuşan Ticaret Bakanı Mehmet Muş, "Bu yılın ilk yarısında ihracatımız yüzde 20 artışla 125,9 milyar dolar seviyesine yükselerek makroekonomik göstergelerimizi olumlu yönde etkilemeye devam etmektedir. Bu güçlü performans ile sayın cumhurbaşkanımızın yıl sonu için işaret ettiği 250 milyar dolar ihracat hedefine ulaşacağımızdan eminiz." dedi.
6.07.2022Ekonomi
Bakan Muş: 7,3'lük büyüme gerçekten büyük bir başarı
Bakan Muş: 7,3'lük büyüme gerçekten büyük bir başarıTicaret Bakanı Mehmet Muş, TÜİK tarafından açıklanan yılın ilk çeyreğindeki büyüme rakamlarını değerlendirdi. Pandemi şartları, Rusya-Ukrayna savaşı gibi olayların dünya ekonomisinin büyüme oranlarını etkilediğini belirten Bakan Muş, "Bu şartlar içinde 7,3'lük büyüme gerçekten aslında Türk ekonomisinin ileriye dönük de nerelere geleceğinin en önemli göstergelerinden. O açıdan çok sevindirici bir haber. Tüm bu gelişmelerin içinde gerçekten büyük bir başarı" dedi.
31.05.2022Ekonomi
Bakan Varank: Türkiye'yi üreterek büyüteceğiz
Bakan Varank: Türkiye'yi üreterek büyüteceğizSanayi Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, hazır giyim sektöründe moda tasarım, üretim ve planlama çalışmalarında dijital dönüşüme geçiş kapsamında sektöre deneyim, gelişim ve katma değer sunacak İstanbul Hazır Giyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği (İHKİB) Dijital Dönüşüm Merkezi'ni ziyaret etti. Önemli bir merkezi İstanbul'a kazandırdıklarını belirten Bakan Varank, "Türkiye'yi üreterek büyüteceğiz ve inşallah önümüzdeki dönemde dünyanın en büyük 10 ekonomisi arasına sokmayı başaracağız" dedi.
8.03.2022Ekonomi
Paraların yüzde 60'ı iade edilecek! Genelge yayınlandı yeni düzenleme...
Paraların yüzde 60'ı iade edilecek! Genelge yayınlandı yeni düzenleme...Paraların yüzde 60'ı iade edilecek. Bakanlık duyurdu ve genelge yayınlandı. Desteğe başvuru için gerekli belgelere bakanlığın internet sitesinden ulaşılabilecek. 2022 yılında geçerli olacak yeni düzenlemeler duyuruldu. İhracatçıya ‘dijital pazara giriş’ desteği geldi. Ticaret Bakanlığı'ndan yapılan destek açıklamasına göre ihracat firmaları, bakanlık tarafından onaylanan dijital ihracat platformlarında işlem yapmak için ödedikleri ücretlerin 15 bin 102 TL’ye kadar olmak kaydıyla yüzde 60’ı iade alacak.
7.02.2022Ekonomi
Gıda fiyatlarıyla ilgili flaş açıklama! Bakan Muş açıkladı
Gıda fiyatlarıyla ilgili flaş açıklama! Bakan Muş açıkladıTicaret Bakanı Mehmet Muş, kurlardan dolayı fiyatların arttığını ancak kurda gevşeme görüldüğünü söyledi ve yükselen fiyatların inmesine yönelik süreci takip ettiklerini belirtti.
28.12.2021Ekonomi
Son dakika zam açıklaması! Tüm asgari ücretliler için geçerli, enflasyon oranın üzerinde...
Son dakika zam açıklaması! Tüm asgari ücretliler için geçerli, enflasyon oranın üzerinde...Zam oranları ile ilgili çok önemli bir açıklama geldi. Asgari ücretli olarak çalışanlar merakla bekliyordu. Yen yılın yaklaşması ile birlikte asgari ücret zammı ile ilgili açıklamalar peş peşe gelmeye devam ediyor. Sadece asgari ücretlinin değil tüm çalışanların gözü asgari ücrete yapılacak zam oranlarına çevrildi. Asgari ücret zammı genel olarak özel sektör zam oranları için de belirleyici oluyor. Asgari ücret ile ilgili son açıklama MÜSİAD'dan geldi. Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Genel Başkanı Mahmut Asmalı, "2022 yılı için belirlenecek asgari ücret zammının, işveren üzerindeki asgari ücret vergi yüklerinin bir kısmı hafifletilerek mutlaka yıl sonu enflasyon oranının üzerinde olması gerektiğine inanıyoruz." dedi.
İş Bankası resmen duyurdu! Yeni dönem başlıyor, tüm müşteriler...
İş Bankası resmen duyurdu! Yeni dönem başlıyor, tüm müşteriler...İş Bankası müşterilerini yakından ilgilendiriyor. Yeni süreç başlıyor. Resmen duyuruldu. Detaylar belli oldu. Türkiye İş Bankası, esnaf ve KOBİ’lerin ticari hayatlarını kolaylaştırmak için geliştirdiği yeni çözümü DijiKolay ile ticari müşterilerin dijitalleşme ihtiyaçlarını karşılıyor ve hizmetleri tek bir çatı altında kolay ve ayrıcalıklı bir şekilde sunuyor.
22.10.2021Ekonomi

Benzer Haber Etiketleri

E-İhracat ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki e-ihracat haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.