Defineciler

Defineciler

Son dakika Defineciler haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan Defineciler ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını Defineciler haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Defineciler

haberleri sayfasında son dakika yaşanan defineciler gelişmeleri de dahil olmak üzere 139 defineciler haberi bulunmuştur. Tüm defineciler haberleri aşağıda listelenmiştir.
Tarihi Ahmet Tevfik Paşa Konağı harabeye döndü
Tarihi Ahmet Tevfik Paşa Konağı harabeye döndüKars’ta bulunan ve maketi Peynir Müzesi’nde sergilenen tarihi Ahmet Tevfik Paşa Konağı’nın kime ait olduğu bilinmiyor. Defineciler tarafından delik deşik edilen tarihi konak yıkılıyor.
9.10.2024Gündem
Böylesiyle ilk kez karşılaşıldı: Çanakkale'de 1600 yıllık kilise izlerine rastlandı
Böylesiyle ilk kez karşılaşıldı: Çanakkale'de 1600 yıllık kilise izlerine rastlandıÇanakkale'nin Ayvacık ilçesinde bulunan mağaranın, Erken Bizans dönemine ait olduğu ve yaklaşık 1600 yıllık kilisenin izlerini taşıdığı belirlendi.
27.08.2024Gündem
Defineciler tarihi eser bulma hayaliyle 30 metre kuyu kazdı
Defineciler tarihi eser bulma hayaliyle 30 metre kuyu kazdıDenizli’de define bulma hayali ile kaçak kazı yapan define avcıları 30 metre derinliğinde kazdıkları kuyuda suçüstü yakalandılar.
25.02.2024Gündem
5 yıl önce kendi işlerini kurdular, hedef Avrupa ülkelerine açılmak
5 yıl önce kendi işlerini kurdular, hedef Avrupa ülkelerine açılmakİstanbul'un kalabalığından sıkılarak 5 yıl önce Edirne'nin Orhaniye köyünde 15 dönüm tarla satın alıp lavanta üretimine başlayan Yasin ve Selin Deniz çifti, lavantanın yağından sabununa, kolonyasından mumuna kadar birçok ürünün satışını yapıyor.
11.06.2023Ekonomi
Sultangazi'de eşini ve kızını rehin aldı; polis silahla bacağından vurdu
Sultangazi'de eşini ve kızını rehin aldı; polis silahla bacağından vurduSultangazi'de iddiaya göre alkol aldıktan sonra 5 yaşındaki kızı ve eşi Öncü Özen'i bıçakla rehin alan Bilal Özen'i, polis bacağından vurarak etkisiz hale getirdi. Öncü Özen polise, 'Kocamı bırakın' diyerek tepki gösterdi. Bilal Özen'in vurulduktan sonra da polise direndiği anlar cep telefonu kamerasına yansıdı.
11.06.2023Yaşam
Defineciler mahalleyi talan etti! 'Gece gündüz koşturuyoruz ama baş edemiyoruz'
Defineciler mahalleyi talan etti! 'Gece gündüz koşturuyoruz ama baş edemiyoruz' Kayseri'nin Yeşilhisar ilçesinde, 2011 yılında afet bölgesi ilan edilerek boşaltılan Başköy Mahallesi, define avcılarının hedefi oldu. Mahallede koruma altına alınan 21 kilise ile 14 tarihi ev defineciler tarafından tahrip edildi. Tarihçi Yusuf Ateş, "Mahalle halkı, 2014 yılından itibaren devletimiz tarafından imar ve inşa edilen yeni Başköy bölgesindeki afet evlerine yerleştirilmeye başlandı. O tarihten itibaren boşalan köyün yeni sakinleri ise tüm güvenlik önlemlerine rağmen izinsiz kazı yapan, tarihi eserleri talan eden define avcıları oldu" dedi.
11.06.2023Yaşam
'MİT'e alacağız' denilerek kandırılan lise öğrencisine istismarda okul müdürlerinin ifadesi ortaya çıktı
'MİT'e alacağız' denilerek kandırılan lise öğrencisine istismarda okul müdürlerinin ifadesi ortaya çıktıKonya'da lise öğrencisi G.A.'nın (17), 'Seni Milli İstihbarat Teşkilatı'na memur olarak alacağız' vaadiyle kandırılıp, elektrik ustası Ahmet Mandal'ın (35) cinsel istismarına uğramasına ilişkin yürütülen soruşturmada tutuklanan okul müdürleri Harun Avcu (57) ve Asuman Sahar Koleri'nin (48) ifadesi ortaya çıktı.
14.01.2023Gündem
Ataköy'de 12'inci kattan düşerek öldü
Ataköy'de 12'inci kattan düşerek öldüBakırköy Ataköy'de 14 katlı binanın 12'inci katından düşen Nazan A.(63) hayatını kaybetti. Şüpheli bulunan olaya ilişkin polis çalışma başlattı.
13.01.2023Yaşam
Gaziosmanpaşa'da restorana silahlı saldırı: 1 ölü 2 yaralı
Gaziosmanpaşa'da restorana silahlı saldırı: 1 ölü 2 yaralıGaziosmanpaşa'da restorana yönelik olarak düzenlenen silahlı saldırıda güvenlik görevlisi Tuncay Kurban hayatını kaybederken, Mehmet Yılmaz ve Yılmaz Köken yaralandı.
13.01.2023Yaşam
Yer: Antalya... Sahilden 'altın ve gümüş çıkıyor', defineciler akın etti
Yer: Antalya... Sahilden 'altın ve gümüş çıkıyor', defineciler akın ettiAntalya'da şiddetli yağış ve fırtına etkili olmuş, günlük hayatı pek çok yönden olumsuz etkilemişti. Yağış ve fırtına etkisini yitirince ise taşan derelerin getirdiği alüvyonlar dünyaca ünlü Konyaaltı Sahili'nin bazı bölümlerini kahverengiye bürüdü. Vatandaşlar dalgaların da olduğu sahildeki son durumu görmek için orada toplanırken defineciler de adeta bölgeye akın etti. Bazı vatandaşlar, dev dalgalardan sonra dedektörle altın ve bozuk para aradı. Bir kişi "Gümüş ve altın çıkıyor" dedi.
13.01.2023Yaşam
Antalya'da yağmur ve fırtına, hayatı durma noktasına getirdi!
Antalya'da yağmur ve fırtına, hayatı durma noktasına getirdi!Antalya'da dün gece yağmurla birlikte etkili olan hızı 60 kilometreyi geçen fırtına, hayatı olumsuz etkiledi. Şehrin birçok noktasında ağaçlar devrildi. Konyaaltı sahilindeki plaj işletmelerinin şemsiyeleri yırtıldı, ışıklı direkler devrildi. 5-6 metreye ulaşan dalgaları izlemek isteyenler sahile akın etti.
11.01.2023Gündem
'Gizemli köy'e defineci istilası! Ermenilerden kalan altınlar ve...
'Gizemli köy'e defineci istilası! Ermenilerden kalan altınlar ve...Sivas'ta 1980'den sonra göç veren ve zamanla tamamen terk edilen Ağıl köyü, kaçak define avcılarının hedefi oldu. Defineciler, Ermenilerden kalan altın ya da değerli eşyaların olabileceğini düşünerek evlerin birçoğunu talan etti. 'Gizemli köy' olarak adlandırılan Ağıl'da dikkat çeken detay ortaya çıktı. İşte son dakika haberinin detayları...
1.08.2022Yaşam
2 bin yıllık tarihe büyük saygısızlık! Define uğruna talan ettiler
2 bin yıllık tarihe büyük saygısızlık! Define uğruna talan ettilerKocaeli'de yaklaşık 2 bin yıl önce inşa edilen tümülüs, define uğruna talan edildi. Bazı kişilerin taşları kazıyarak tarihi yapıya kendisinin veya sevdiğinin ismini yazdığı da görüldü.
24.07.2022Yaşam
Küpler dolusu altın ve sikke çalındı iddiası! Üsküdar’da gizli tünelde defineciler talan etti...
Küpler dolusu altın ve sikke çalındı iddiası! Üsküdar’da gizli tünelde defineciler talan etti...Küpler dolusu altın 7 asırlık gizli tünelden çalındı. Üsküdar’da, asırlar öncesinden kazıldığı tahmin edilen ve günümüzde hala var olan bir gizli tüneli defineciler tahrip etti. Bir ucu Çengelköy’den bir ucu ise Kuzguncuk’tan çıkan gizli tünelin yanında kamp kuran defineciler, kurdukları düzenek ile tünelin tuzaklı kapaklarını etkisiz hale getirerek tünelde ilerledi. Definecilerin talan ettiği tünelden küpler dolusu altın ve sikkeleri çalmış olabilecekleri düşünülüyor.
20.07.2022Gündem
Defineciler 4 bin 58 metredeki tarihi mezarlığa dadandı
Defineciler 4 bin 58 metredeki tarihi mezarlığa dadandıBitlis’in Adilcevaz ilçesi sınırında bulunan 4 bin 58 metre yükseklikteki Süphan Dağı’nın zirvesinde bulunan tarihi Kırklar Mezarlığı defineciler tarafından tahrip edildi.
14.07.2022Yaşam
Arnavutköy’de define avcıları tarlaları delik deşik etti
Arnavutköy’de define avcıları tarlaları delik deşik ettiArnavutköy’de define avcıları tarlalarda define aramak amacı ile kazı yaptı. Yaklaşık 4 metre kazılan tarlalar ile ilgili konuşan Mahalle Muhtarı Halit Şenel, “Yüzyıllardır atalarımız burada, burada hiçbir şey yok boşuna mahsule zarar vermeyin” diyerek definecilere seslendi.
30.06.2022Yaşam
Gümüşhane'de hamam kalıntısına 'kültür varlığı' tescili
Gümüşhane'de hamam kalıntısına 'kültür varlığı' tesciliGümüşhane'de mesire alanında yer alan, defineciler tarafından tahrip edilen ve 200 yıllık olduğu değerlendirilen hamam kalıntısı, Trabzon Kültür Varlıkları Koruma Bölge Kurulu'nca 'kültür varlığı' olarak tescillendi. Karşıyaka Mahallesi'nde yaşayanlar, yapının restore edilerek turizme kazandırılmasını isterken, muhtar Arzu Ay da "Hamamın çevre düzenlenmesi yapılarak, restore edilmesini istiyoruz” dedi.
22.06.2022Kültür Sanat
Antik kentte kral mezarını dinamitle havaya uçuracaklardı
Antik kentte kral mezarını dinamitle havaya uçuracaklardıAdana’nın Kozan ilçesinde bulunan Anavarza Antik Kentinde "Kral mezarı" olarak bilinen ve üzerindeki süslemeler ve ölüm sonrası sahneler ile eşsiz bir değere sahip olan tarihi yapıyı dinamitle havaya uçurmak için kaya yüzeyinde 9 adet dinamik çukuru açan defineciler son anda fark edilmeleriyle amaçlarına ulaşamadılar.
16.06.2022Yaşam
Hem kazı hem de keyif yapıyorlar! Definecilerin rahatlığı 'pes artık' dedirtti
Hem kazı hem de keyif yapıyorlar! Definecilerin rahatlığı 'pes artık' dedirttiDünyaca ünlü tarihi kent İznik definecilerin hedefi olmaya devam ediyor. Kimliği belirsiz defineciler bir mağarada hem kazı hem keyif yapıyor.
26.05.2022Yaşam
Defineciler 4 ton altın buldu! Görünce inanamadılar, günlüğüne yazmış...
Defineciler 4 ton altın buldu! Görünce inanamadılar, günlüğüne yazmış...Polonya'da bir grup defineci Hitler'e ait olduğu düşünülen ve ağırlığı 4 tonu bulan altın hazinesi buldu.
12.05.2022Dünya
Mahsur kalanları kamyonetiyle kurtardı! 'Yüksek bir araç vardı, sürücüsü camın altına getirdi'
Mahsur kalanları kamyonetiyle kurtardı! 'Yüksek bir araç vardı, sürücüsü camın altına getirdi'Esenyurt'ta, bir apartmanın zemin katındaki dairede çıkan yangın nedeniyle üst katlarda yaşayanlar mahsur kaldı. Bir kişi camın altına yanaştırdığı kamyonetle mahsur kalanları kurtardı.
29.04.2022Yaşam
Defineciler suçüstü yakalandı
Defineciler suçüstü yakalandıAdana'da kaçak define arayan 4 kişi suçüstü yakalandı.
29.04.2022Yaşam
Beşiktaş'ta kadınları içeri almayan restoran işletmecilerine soruşturma
Beşiktaş'ta kadınları içeri almayan restoran işletmecilerine soruşturmaİstanbul Beşiktaş’ta 2 kadını tesettürlü oldukları için içeri almadıkları iddia edilen restoran yetkilileri hakkında İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından re’sen, “nefret ve ayrımcılık” suçundan soruşturma başlattı.
7.03.2022Gündem
Kars'ta defineciler suçüstü yakalandı
Kars'ta defineciler suçüstü yakalandıKars’ta defineciler jandarma ekiplerince suçüstü yakalandı.
7.03.2022Yaşam
Niğde’de akılalmaz olay! Kaleyi gezen kadın definecilerin üzerine düştü
Niğde’de akılalmaz olay! Kaleyi gezen kadın definecilerin üzerine düştüNiğde Kalesi’nin 6 metre altına yaklaşık 200 metre uzunluğunda tünel kazan definecilerin üzerine o sırada kaleyi gezen bir kadın düştü. Kadın düştüğü yerden ekipler tarafından çıkartılırken defineciler ise kaçtı.
29.12.2021Yaşam

Benzer Haber Etiketleri

Defineciler ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki defineciler haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.