ÇİÇEK, 23 Nisan'ı yaratıcı içerik atölyeleriyle kutladıÇocuklara yönelik üretilen kitap, kutu oyunu, film ve dijital kanallar gibi içerikleri inceleyerek, çocuklara katkı sunabilecek ya da onlar için risk oluşturabilecek unsurlar konusunda rehberlik yapan Çocuk İçin İçerik Derneği (ÇİÇEK), 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı çocukları içerik üretmeye teşvik eden ve bu alandaki becerilerinin gelişimini destekleyen etkinliklerle kutladı
Çocuklar oyun, film ve kitap içeriklerinden ne bekliyorlar?Çocuk İçin İçerik Derneği (ÇİÇEK) her yıl Çocuk Hakları Günü olan 20 Kasım’da çocukların içerik tüketim dünyası ile ilgili bir ihtiyaca ya da hassas bir konuya dikkat çekmek amacıyla bir çalıştay gerçekleştiriyor.
'Çocuklar için dost içerikler çalıştayı!' Çocuklar ve uzmanlar bir araya gelerek görüşlerini paylaştılarÇocuk İçin İçerik Derneği (ÇİÇEK), çocukların kendi bilişsel, duygusal ve fiziksel gelişimlerine uygun içerikle karşılaşmaları, medyayı olabildiği kadar bilinçli ve yararlı şekilde kullanabilmeleri konusunda önemli hususlara dikkat çekmek amacıyla 20 Kasım Dünya Çocuk Hakları Günü kapsamında her yıl bir çalıştay gerçekleştiriyor.
ÇİÇEK 'Çocukların dijital dünyasını' masaya yatırdıHer 20 Kasım Dünya Çocuk Hakları Günü’nde ebeveynleri bilinçlendirmeye yönelik çalışmalar yapan Çocuk İçin İçerik Derneği (ÇİÇEK) bu yıl “Çocukların Dijital Dünyası” konusunu inceledi. İki gün süren çalıştayta; alanında uzman birçok kişiyle çocukların dijital yaşamındaki gelişmeleri ve etkileri değerlendirildi. Uzman kişilerce, "Çocuklar dijital dünyada ne kadar korunuyor, dijital dünyanın sunduğu avantajlar neler, dijital ortamın barındırdığı riskler ve etkileri neler, dijital dünyada çocuklarımıza nasıl rehberlik etmeliyiz?" sorularına cevap arandı.
Pandemiyle birlikte çocukların dijital dünyası nasıl değişti?Her 20 Kasım Dünya Çocuk Hakları Günü’nde, çocukların önemli bir güncel ihtiyacına ya da problemine dikkat çekmeyi amaçlayan Çocuk İçin İçerik Derneği, bu yıl uzmanlarla ‘Çocuklarımızın Dijital Dünyası’nı irdeleyerek pandemiyle birlikte bu alanda meydana gelen değişikliklere dikkat çekmeyi hedefliyor.
Avatar uygulaması çılgınlığı sürüyor! Uzmanlar uyardı sakın bunu yapmayınSosyal medyada yeni bir akım daha başladı. Yüklediğiniz selfieleri avatarlara dönüştüren uygulama Lensa, son haftalarda sosyal medyada yeni bir trend haline geldi. Yapay zeka fotoğraf uygulaması Lensa AI'ı kısa sürede milyonlarca kişi telefonuna indirdi. Peki bu yapay zeka uygulamaları ne kadar güvenli? Paylaşım rekoru kıran uygulamada kişisel bilgileriniz sızabilir mi? Tehlike çanları çalıyor mu? İşte detaylar...
RTÜK Başkanı Şahin: Reyting her şeydir ama RTÜK için her şey değildirTİAK Televizyon İzleme Araştırmaları, Türkiye’de 2020 yılında kişi başı ortalama televizyon izleme süresinin, dünya ortalamasının da üzerine çıkarak, 2019 yılına göre 19 dakikalık bir artışla 4 saat 33 dakika olarak gerçekleştiğini açıkladı. Programda konuşan RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin, “Reyting her şeydir ama RTÜK tarafından baktığınız zaman her şey değildir” dedi.
Merkez Bankası Başkanı Kavcıoğlu, 'yapısı değişmiştir' dedi ve duyurduMerkez Bankası Başkanı Şahap Kavcıoğlu CNN TÜRK, TRT ve A Haber özel yayınında önemli açıklamalarda bulundu. Kavcıoğlu, Türkiye'de rezervlerin yapısının değiştiğini belirterek, "Türkiye'nin yıllardır 120 ton olan altını bugün 720 tondur" dedi.
Günde ortalama 7 saat 29 dakika internette geçiyorBilgi Güvenliği Derneği Başkanı Ahmet Hamdi Atalay, internette geçirilen sürenin dünya ortalamasının günlük 6 saat 43 dakika, Türkiye'de ise bu sürenin 7 saat 29 dakika olduğunu söyledi.
Çocukların medyatikleştirilmesine yönelik uyarıRuh Sağlığı Derneği, okuduğu felsefe kitapları üzerine yaptığı yorumlarla sosyal medyada dikkatleri üzerine çeken 10 yaşındaki Atakan Kayalar ile ilgili yapılan haberlerde, hassas davranılması gerektiğini bildirdi.
Mutfaktaki düşman: Trans yağDünya Sağlık Örgütü’nün (WHO) yeni hedefi trans yağlar. Pasta, kurabiye, bisküvi, pizza, soslar, kızartmalar, şekerlemeler ve daha pek çok gıdada bulunan, farkında olarak veya olmayarak yüksek oranda tükettiğimiz endüstriyel olarak üretilen trans yağların her yıl 540 bin ölüme yol açtığı hesaplanıyor. WHO tam da bu nedenle 2023 yılına kadar endüstriyel trans yağların kullanımdan kaldırılmasını hedefliyor.
Bir tıkla zenginlik hedefleyenlerin mesleğiSosyal medyanın yaygınlaşmasıyla Türkiye'de sayıları hızla artan Youtuberların, bazı kriterleri karşılaması halinde ayda 5 ile 25 bin lira arasında gelir elde edebildiği bildirildi.
Hikaye paylaşma uygulamalarında gizli tehlikeDünya genelinde ücretsiz erişim sağlanabilen hikaye paylaşma platformlarında yer alan bazı yazıların, denetlenmemesi nedeniyle çocuklar ve gençler üzerinde olumsuz etkiler bırakabileceği belirtildi.
Kadınlar SiM’de aradıklarını bulacakTURKCELL, kadınlar için yeni bir uygulama geliştirdi. Kadınlara özel akıllı telefon uygulaması SiM, kişisel bakımdan astrolojiye, dekorasyondan çocuk bakımına kadınların ihtiyaç duyduğu tüm bilgilere ulaşmalarını sağlayacak.
Sare Davutoğlu, çocuklarla tiyatro izlediBaşbakan Ahmet Davutoğlu'nun eşi Sare Davutoğlu, "Yaklaşık 2 milyon 700 bin Suriyeli misafirlere kapılarını açan ülkemiz, en fazla sığınmacı barındıran ülke. Bu kardeşlerimizin yarısından fazlasını çocuklar oluşturuyor. Sadece anne babası olmayan yakın akrabalarından hiç birisi de olmayan 53 bin Suriyeli çocuk var ülkemizde." dedi.
Bilgisayar korsanlarının yeni taktiği 'sanal fidye'Bilgisayar korsanlarının son dönemde zararsız içerik olarak algılanan virüs yazılımlarıyla sızdıkları bilgisayardaki tüm dosyaları şifrelediği ve yeniden erişim için kullanıcılardan para istediği belirtildi...
Torba Kanun Resmi Gazete'deKişilerin can ve mal güvenliğinin korunması, milli güvenlik ve kamu düzeninin korunması, suç işlenmesinin önlenmesi amacıyla TİB tarafından internette içeriğin çıkarılması veya erişimin engellenmesi kararı verebilecek.
11 yaşındaki kıza eskortluk teklifiBilişim Hukuku Derneği, internetin çocuklar için ne kadar tehlikeli olduğunu araştırmak için 11 yaşında bir kız çocuğu profili oluşturarak sohbet odalarına girdi...
Demirtaş'ın hayatını değiştiren cinayet!HDP'nin hem eş başkanı hem de Köşk adayı Selahhatin Demirtaş, Kürt meselesinin Türkiye gündeminin en önemli maddesi haline geldiği bir dönemde partinin başına geçti...
Türkiye, Suudi Arabistan olacak"Türkiye’nin de interneti, Çin’deki gibi dünyaya kapanacak. Türkiye, İran ve S. Arabistan gibi olacak. Eskiden kimle konuştuğunuzu biliyordu, şimdi kimle ne konuştuğunuzu görebilecek."