Cnbc

Cnbc

Son dakika cnbc haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan cnbc ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını cnbc haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Cnbc

haberleri sayfasında son dakika yaşanan cnbc gelişmeleri de dahil olmak üzere 778 cnbc haberi bulunmuştur. Tüm cnbc haberleri aşağıda listelenmiştir.
“Dünyanın En İyi Fintech Şirketleri” Listesi belli oldu
“Dünyanın En İyi Fintech Şirketleri” Listesi belli olduCNBC’nin pazar araştırma şirketi Statista ile hazırladığı 2024 raporunda dünya genelinde en iyi 250 fintech şirketi listesi belli oldu.
12.07.2024Yaşam
Morgan Stanley Stratejisti Andrew Sheets: 'Fed ve ECB eylül ayında faizi düşürebilir'
Morgan Stanley Stratejisti Andrew Sheets: 'Fed ve ECB eylül ayında faizi düşürebilir'Morgan Stanley Stratejisti Andrew Sheets, ABD Merkez Bankası'nın (Fed) ve Avrupa Merkez Bankası'nın (ECB) Eylül ayında faiz oranlarını düşürmek için harekete geçebileceğini, çünkü temel verilerin ABD ve Euro Bölgesi'nde enflasyonun soğuduğuna dair daha fazla işaret verdiğini söyledi.
28.06.2024Ekonomi
TL mevduatlarında tarihi rekor! 10 milyon lirayı aştı
TL mevduatlarında tarihi rekor! 10 milyon lirayı aştıBDDK'nin haftalık verilerine göre TL mevduatının toplam mevduat içerisindeki oranı 14 Haziran haftasında yüzde 62,9 ile rekor düzeye geldi.
26.06.2024Ekonomi
'Kükreyen kedicik' geri döndü hisseler sert yükseldi
'Kükreyen kedicik' geri döndü hisseler sert yükseldi'Roaring Kity' (kükreyen kedicik) hesabının yaptığı paylaşım ile oyun perakende firması GameStop ve sinema salonları zinciri AMC hisseleri yükselişe geçti.
14.05.2024Ekonomi
Yerel seçimler dünya basınında
Yerel seçimler dünya basınındaDünya dün akşam Türkiye’deki yerel seçimlere odaklanırken, birçok uluslararası basın kuruluşu sandıktan çıkan sonuçlara geniş yer ayırdı.
1.04.2024Gündem
Bitcoin yine rekor kırdı! 1 trilyon dolar sınırını aştı
Bitcoin yine rekor kırdı! 1 trilyon dolar sınırını aştıBitcoin'in piyasa değeri 1 trilyon doları aştı. Ayrıca dijital para biriminin değeri gün içerisinde 51 bin doların üzerine çıktı.
14.02.2024Ekonomi
Banu Küçükköylü kimdir (son hali)? Eski model Refia Banu Küçükköylü nereli, şu an nerede, kaç yaşında ve ne iş yapıyor, 1991 Türkiye güzellik yarışması BK kim, yaşıyor mu?
Banu Küçükköylü kimdir (son hali)? Eski model Refia Banu Küçükköylü nereli, şu an nerede, kaç yaşında ve ne iş yapıyor, 1991 Türkiye güzellik yarışması BK kim, yaşıyor mu?Banu Küçükköylü kimdir? Banu Küçükköylü ile ilgili aramalar son günlerde arttı. Vatandaşlar eski model Banu Küçükköylü’nün kim olduğunu merak ediliyor. Peki, 1991 Türkiye güzellik yarışması BK kim?
12.01.2024Gündem
Defne Samyeli 1991 güzellik yarışması birincisi mi? 1991 güzellik yarışması birincisi kim? 1991 Türkiye güzellik yarışması finalistleri
Defne Samyeli 1991 güzellik yarışması birincisi mi? 1991 güzellik yarışması birincisi kim? 1991 Türkiye güzellik yarışması finalistleri1991 yılındaki Miss Turkey birincisi ve kimlerin yer aldığına yönelik araştırmalar arttı. Peki, 1991 Türkiye Güzellik Yarışmasında Defne Samyeli birinci mi oldu, 1991 Miss Turkey'de kimler vardı? 1991 birincisi kim? Güzellik yarışması 1991 finalistleri kimlerdi?
11.01.2024Gündem
Yeni bir dünya kuruluyor! Dünyayı şoke eden kararın arkasındaki iki isim: Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Prens bin Salman
Yeni bir dünya kuruluyor! Dünyayı şoke eden kararın arkasındaki iki isim: Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Prens bin SalmanCumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Körfez turu kapsamında Suudi Arabistan'a yaptığı ziyaretin yankıları sürerken ABD'nin en büyük yayın kuruluşlarından biri olan Cnbc, geçtiğimiz Eylül ayında Rusya ve Ukrayna arasındaki esir takasının arkasında Batı'nın aksine Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Salman'ın olduğunu belirterek bu durumun yeni bir dünyaya işaret ettiğini yazdı.
2.08.2023Dünya
Hayallerimizdeki işin anahtarı! İşte CV hazırlarken yapılmaması gerekenler listesi
Hayallerimizdeki işin anahtarı! İşte CV hazırlarken yapılmaması gerekenler listesiİyi yazılmış bir CV için hayallerimizdeki işe açılan kapının anahtarı diyebiliriz. Ama pek çoğumuzun bildiği gibi bunu yapmak başlı başına bir sanat. Ve akılda tutulması gereken uzunca bir ‘yapılmaması gerekenler’ listesi var: Yazım hatası yapmayın, gerçekten sahip olmadığınız becerilere yer vermeyin, tecrübenizi abartmayın…
ABD mayıs ayı enflasyonu açıklandı
ABD mayıs ayı enflasyonu açıklandıABD’de kritik faiz kararı öncesinde açıklanan enflasyon verileri son 2 yılın en düşük seviyesine geriledi. Mayısta aylık yüzde 0.1 artan enflasyon, yıllık bazda yüzde 4.9’dan yüzde 4’e çekildi.
14.06.2023Ekonomi
Dünya medyası Türkiye seçimini manşetten verdi
Dünya medyası Türkiye seçimini manşetten verdiCNN International'dan BBC'ye, Al Jazeera'dan The New York Times ve The Guardian'a uluslararası medya sonuçları ilk sayfasına taşıdı, BBC'deki analizin başlığı 'Gerilimli gecenin ardından Erdoğan'ın büyük avantajı ortaya çıktı' oldu.
15.05.2023Dünya
Türk İHA ve SİHA'ları dünya gündeminde! ABD'de manşet, Türkiye rekor kırıyor
Türk İHA ve SİHA'ları dünya gündeminde! ABD'de manşet, Türkiye rekor kırıyorÖzellikle silahlı insansız hava aracı satışlarının Türkiye'nin uluslararası ilişkilerini Orta Asya'dan Avrupa'ya, Ortadoğu'dan Kuzey Afrika'ya kadar birçok bölgede geliştirdiğini yazan Amerikan CNBC, büyüyen savunma sanayiinin kırdığı rekorları sayfasına taşıdı. Bayraktar TB2'nin Rusya-Ukrayna savaşında oynadığı rolü öne çıkaran CNBC, Erdoğan'ın 20 yıllık yatırımının meyvesini verdiğini vurguladı.
30.03.2023Dünya
Bitcoin flaş tahmin! Uçuşa geçti
Bitcoin flaş tahmin! Uçuşa geçtiBitcoin ile ilgili son dakika gelişmesi yaşandı. Lider kripto para birimi Bitcoin 381 gün aranın ardından yeniden atağa geçti. Kritik 20 bin dolar seviyesinin üzerine yükselen BTC için yeniden umut veren tahminler yapıldı. SkyBridge Capital‘in kurucusu Anthony Scaramucci, Bitcoin'in 2 yıl içinde 50 ila 100 bin dolara yükselebileceğini dile getirdi. Yatırımcı Bill Tai ise yükseliş öncesi 12 bin dolar dip seviyelerinin gelebileceğini öngördüğünü söyledi.
16.01.2023Ekonomi
XBB.1.5'in ardından flaş maske kararı!
XBB.1.5'in ardından flaş maske kararı!Dünya Sağlık Örgütü, koronavirüsün Omicron varyantının ABD başta olmak üzere birçok ülkede yeniden artması üzerine alarma geçti. DSÖ maske kararını açıkladı.
11.01.2023Gündem
CNBC önerdi! Bu yıl yapılması gereken 3 para hamlesi
CNBC önerdi! Bu yıl yapılması gereken 3 para hamlesi2022 pandemi döneminin kapanışı ve ardından başlayan Rusya-Ukrayna savaşı ile geride kalırken yeni yıl ekonomistlere göre tüm dunyada enflasyonun ve gelir şartlarının çetinleştiği bir yıl olacak. 2023 ekonomisinin vadettiği zorluklara karşı göğüs germek ise mali yönetim kadar bireylere de düşüyor. CNBC ekonomistlere sorarak yıl başlarken yapılması gereken 3 önemli para hamlesini sıraladı.
10.01.2023Ekonomi
Kripto parada flaş gelişme! 24 saat içinde eridi
Kripto parada flaş gelişme! 24 saat içinde eridiFTX’in çöküşünün ardından kripto para piyasasında hareketlilik sürüyor. Piyasanın büyüklüğü 800 milyar doların biraz üstünde seyrederken; Binance CEO’su Zhao geçtiğimiz hafta 24 saat içinde platformdan 1 milyar doların üzerinde varlık çekildiğini duyurdu. Blockchain analitik firması Nansen ise bu oranın 3 milyar dolar olduğunu belirtti. Kriptolarda dalgalı seyir sürse de uzmanlar bu ortamın geleneksel varlıkları olumsuz etkilemediğini söylüyor.
18.12.2022Ekonomi
Kripto para piyasasında kan kaybına devam! Bitcoin'de son durum...
Kripto para piyasasında kan kaybına devam! Bitcoin'de son durum...Kripto para piyasasında hafta sonu kan kaybı sürüyor. Önce 20 bin dolar seviyesinin altına sarkan Bitcoin’de kayıplar derinleşti. Son 2 günde Bitcoin’de kayıp yüzde 13’ün üzerine çıktı. Öte yandan Bitcoin’de fiyat ünlü CEO’nun tahminine doğru gidiyor. İşte detaylar...
19.06.2022Ekonomi
Bitcoin'de kırmızı alarm! 10 bin dolar...
Bitcoin'de kırmızı alarm! 10 bin dolar...Bitcoin ile ilgili son dakika gelişmesi. Bitcoin fiyatları dibi gördü. Bitcoinde korkutan tahmin yapıldı. Bitcoin diğer kripto para fiyatlarını da aşağıya çekti. Son günlerde aşağı yönlü bir seyir izleyerek yatırımcıları tedirgin eden Bitcoin bugün itibarıyla kritik seviyenin altına sarktı. Peki Bitcoin ne kadar daha düşecek? Doubleline Capital CEO'su Bitcoin fiyatıyla ilgili önemli bir tahminde bulundu. İşte detaylar...
18.06.2022Ekonomi
Bitcoin için bomba tahmin! Böylesi görülmedi
Bitcoin için bomba tahmin! Böylesi görülmediBitcoin ile ilgili son dakika tahmini! Fed'in faiz kararı öncesinde 21.000 doların hemen üzerinde seyreden Bitcoin kararın ardından kısa sürede önce 20.400 doların altına geriledi. Fed Başkanı Jerome Powell'ın açıklamaları sonrası ise borsalara paralel bir şekilde yükselişe geçti. Piyasalar bu kadar sert bir dalgalanma yaşarken Bitcoin fiyatı için bomba bir tahmin geldi.
16.06.2022Ekonomi
Pirinç krizi mi geliyor! Dünya tedirgin, küresel gıda fiyatları yükseliyor...
Pirinç krizi mi geliyor! Dünya tedirgin, küresel gıda fiyatları yükseliyor...Yeni kriz kapıda! Fiyat artışları endişe verici boyuta uşlaştı. Gıda krizi uzun süredir dünyanın gündeminde. İlk olarak Ayçiçek yağı ve şeker ile başlayan gıda krizi Rusya-Ukrayna savaşı ile birlikte buğdaya da sıçradı. İki ülke de dünyanın buğday ambarlarının başında geliyor.Bu nedenle savaş buğday fiyatlarının sert bir şekilde yükselmesine neden oldu. Son olarak da piriç krizinin başlayabileceği duyuruldu. Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü Gıda Fiyat Endeksi tarafından yayımlanan Mayıs verilerine göre, uluslararası pirinç fiyatlarının art arda beşinci ay artarak 12 ayın en yüksek seviyesine çıktığını belirtti
13.06.2022Ekonomi
Pirinç fiyatları artacak mı? Pirinç krizi mi başlıyor?
Pirinç fiyatları artacak mı? Pirinç krizi mi başlıyor? Rusya-Ukrayna savaşının da etkisiyle küresel gıda fiyatlarındaki artış sürüyor! Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü açıkladı. Mayıs verilerine göre, uluslararası pirinç fiyatlarının art arda beşinci ay artarak 12 ayın en yüksek seviyesine çıktı. Uzmanlar ise, bu sürecin devam etmesi durumunda pirinç krizi yaşanabileceği uyarısında bulundu. Peki, Pirinç fiyatları artacak mı? Pirinç krizi mi başlıyor? Pirinç fiyatları arttı mı? İşte detaylar…
13.06.2022Ekonomi
FED toplantısı ne zaman? FED faiz kararı ne zaman açıklanacak, faiz kararı ne olur? FED faiz artıracak mı? İşte haziran FED toplantısı tarihi!
FED toplantısı ne zaman? FED faiz kararı ne zaman açıklanacak, faiz kararı ne olur? FED faiz artıracak mı? İşte haziran FED toplantısı tarihi!Küresel piyasaların gözü kulağı ABD Merkez Bankası (Fed) tarafından açıklanacak faiz kararına çevrildi. FED son faiz kararında politika faizinde 50 baz puan artışa gitmiş ve yüzde 0,75-1.00 aralığına yükseltmişti. FED’in yeni kararının ne olacaüı beklenirken, yatırımcı FED toplantısı tarihini ve faiz kararı ile ilgili tahminleri araştırıyor. Peki, FED toplantısı ne zaman? FED faiz kararı ne olur? FED faiz artıracak mı? İşte haziran FED toplantısı tarihi!
8.06.2022Ekonomi
Cinsel ilişki uyarısı geldi! Maymun Çiçeği virüsü 19 ülkeye yayıldı, dünya diken üstünde...
Cinsel ilişki uyarısı geldi! Maymun Çiçeği virüsü 19 ülkeye yayıldı, dünya diken üstünde...Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) maymun çiceği virüsü şu ana kadar 19 ülkede doğrulandığını ve toplam 131 vakanın tespit edildiğini duyurdu. Bununla birlikte, DSÖ yetkilileri, şu ana kadar yapılan araştırmaların, hastalığın ana yayılma nedeninin cinsel ilişki olduğunu gösterdiğini açıkladı. Ancak, uzmanlar virüsün, insan vücudu dışında kararlı olduğunu, battaniye ve kıyafet gibi eşyalarda hayatta kalabileceği konusunda uyardı. Bu tip bir bulaşmanın kalabalık nüfuslu şehirler için yıkıcı olabileceği belirtildi.
24.05.2022Sağlık
Araba fiyatlarında kırmızı alarm! İkinci el arabayı uçuracak gelişme! ‘Bu ilk kez oluyor’ deyip uyardı, yeni zam...
Araba fiyatlarında kırmızı alarm! İkinci el arabayı uçuracak gelişme! ‘Bu ilk kez oluyor’ deyip uyardı, yeni zam...Araba fiyatları ile ilgili son dakika gelişmesi! Koronavirüs salgını, çip krizi, Rusya-Ukrayna savaşı ve dövizdeki artışlar sonrası yeni bir uyarı daha geldi. Stoklar tükendi, tedarik krizi her geçen gün artıyor, işlemci üretimi durma noktasına geldi. Tarih verildi, araba fiyatlarına yeni zam bekleniyor. Alt modeller değer kazanacak, ikinci el araba fiyatları uçacak. Böyle bir dönem ilk kez yaşanıyor, araç piyasasında kırmızı alarm verildi. Global piyasadaki sıkıntılardan etkilenen yurt içi araba piyasasında adeta yaprak kıpırdamıyor. İkinci el araç piyasasında durağan zamanlar geçerken, galerici esnafı alt ve üst sınıf araçların satıldığını, orta sınıf araçlara talebin her geçen gün azaldığını belirtiyor. İşte ikinci el ve sıfır araba fiyatları ile ilgili son gelişmeler...
6.05.2022Ekonomi

Benzer Haber Etiketleri

Cnbc ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki cnbc haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.