Borsa Yatırım

Borsa Yatırım

Son dakika borsa yatırım haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan borsa yatırım ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını borsa yatırım haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Borsa Yatırım

haberleri sayfasında son dakika yaşanan borsa yatırım gelişmeleri de dahil olmak üzere 1.602 borsa yatırım haberi bulunmuştur. Tüm borsa yatırım haberleri aşağıda listelenmiştir.
Kripto paralarda kan kaybı sürüyor! Milyar dolarlık çıkışlar yaşanıyor
Kripto paralarda kan kaybı sürüyor! Milyar dolarlık çıkışlar yaşanıyorKüresel piyasalar, ABD’de açıklanan verilerin ekonomide durgunluk endişesini beslemesiyle negatif seyrediyor. Piyasalarda yaşanan bu çalkantı ise spot Bitcoin borsa yatırım fonlarındaki (ETF) çıkışı tetikledi. Bitcoin 60 bin doların altında dalgalanırken, kripto varlıkların borsa yatırım fonlarından milyar dolarlık çıkışlar yaşanıyor.
10.09.2024Ekonomi
SPK’dan Bahadır Kimya’nın ilk halka arzına onay verildi
SPK’dan Bahadır Kimya’nın ilk halka arzına onay verildiSermaye Piyasası Kurulu tarafından yapılan açıklamada Bahadır Kimya Sanayi ve Ticaret AŞ'nin ilk halka arzına onay verildiği duyuruldu.
2.08.2024Ekonomi
Ethereum EFT ne zaman işlem görecek? Ethereum EFT ABD işlem tarihi
Ethereum EFT ne zaman işlem görecek? Ethereum EFT ABD işlem tarihiSpot Ethereum ETF onayıyla işlem göreceği tarih sorgulanmaya başlandı. ABD’de ilk kez kaldıraçlı bir Ethereum (ETH) borsa yatırım fonu (ETF) sunulacak. Peki, Ethereum eft ne zaman işlem görecek?
29.05.2024Ekonomi
Kripto piyasası hareketlendi! İkinci çeyreğin odağı Ethereum ETF mi olacak?
Kripto piyasası hareketlendi! İkinci çeyreğin odağı Ethereum ETF mi olacak?kripto para ekosisteminin 2023'ün ortalarından bu yana konuştuğu kripto para varlığı tabanlı spot borsa yatırım fonları (ETF) açısından hareketli geçtiğini ifade eden küresel kripto borsasının Küresel Büyüme Direktörü Kafkas Sönmez, “Kriptoda ikinci çeyreğin odağı Ethereum ETF” hakkında konuştu.
30.04.2024Ekonomi
Bitcoin’de zirve sonrası sert düşüş
Bitcoin’de zirve sonrası sert düşüşBitcoin, spot Bitcoin borsa yatırım fonlarına (ETF) ilginin devam etmesiyle hafta boyunca rekor kırmasının ardından yüzde 4,6 gerileyerek sert bir düşüş yaşadı.
15.03.2024Ekonomi
Bitcoin rekora doğru koşarken sert düştü!
Bitcoin rekora doğru koşarken sert düştü!ABD'de spot Bitcoin borsa yatırım fonlarına izin verilmesiyle tarihi yüksek seviyeye çıkan Bitcoin dramatik düşüşe sahne oldu.
6.03.2024Ekonomi
Bitcoin yine rekor kırdı! 1 trilyon dolar sınırını aştı
Bitcoin yine rekor kırdı! 1 trilyon dolar sınırını aştıBitcoin'in piyasa değeri 1 trilyon doları aştı. Ayrıca dijital para biriminin değeri gün içerisinde 51 bin doların üzerine çıktı.
14.02.2024Ekonomi
Bitcoin'de kar satışları yükselişin önünü kesiyor
Bitcoin'de kar satışları yükselişin önünü kesiyorKripto paraların atası olarak kabul edilen Bitcoin, kar satışları görse de alımlarla yükselişini sürdürüyor. Ancak gelen kar satışları yükselişin önünü kesiyor.
12.02.2024Ekonomi
Borsa İstanbul bilanço sezonu öncesi rekora koşuyor
Borsa İstanbul bilanço sezonu öncesi rekora koşuyorBorsa İstanbul'da güçlenme dikkat çekmeye başladı. Bilanço sezonu öncesinde prim yapan Borsa İstanbul'da rekora sadece 46 puan kaldı.
30.01.2024Ekonomi
Bitcoin’de dalgalanma sürüyor! Dip seviyeyi gördü
Bitcoin’de dalgalanma sürüyor! Dip seviyeyi gördü10 Ocak’ta SEC’in Bitcoin fiyatını doğrudan takip eden borsa yatırım fonlarını onaylamasının ardından başlayan yükseliş kısa sürdü. Bitcoin dün Aralık 2023’ten bu yana ilk kez 39.000 doların altını gördü. Gün içinde tekrar bu seviyenin üzerine çıksa da uzmanlar yeni direnç noktalarının 38.000 ve 33.000 dolar olacağını belirtiyor.
25.01.2024Ekonomi
Bitcoin'de rekor sinyali! Yatırımcılar kritik tarihe kilitlendi
Bitcoin'de rekor sinyali! Yatırımcılar kritik tarihe kilitlendiGeçen yılı yüzde 150'nin üzerinde bir performansla tamamlayan kripto para birimi Bitcoin'e ilişkin merakla beklenen haber geldi, Bitcoin ETF'ler onaylandı. Bitcoin tabanlı borsa yatırım fonları, ilk işlem gününde 4,6 milyar dolarlık hacim yakaladı. Beklentiler, bu hacmin yıl sonuna dek 50 ila 100 milyar dolar arasında olabileceğine işaret ediyor.
23.01.2024Ekonomi
Kripto paralar tepetaklak! Bitcoin'de kan kaybı sürüyor
Kripto paralar tepetaklak! Bitcoin'de kan kaybı sürüyorKripto paralarla ilgili son dakika gelişmeleri yatırımcılar tarafından yakından takip ediliyor. Kripto varlıkların atası olarak kabul edilen Bitcoin yeni yıla zirve ile başlamıştı. Ancak rekor sonrası düşüş başladı. Bitcoin, spot ETF'in onaylandığı 11 Ocak'tan bu yana yüzde 15'in üzerinde değer kaybetti.
19.01.2024Ekonomi
Kripto paralar tepetaklak! Yatırımcılar kazanımlarını bir anda kaybetti, Bitcoin'e EFT şoku
Kripto paralar tepetaklak! Yatırımcılar kazanımlarını bir anda kaybetti, Bitcoin'e EFT şokuABD’de ilk spot Bitcoin Borsa Yatırım Fonu’na (ETF) izin verileceğine yönelik beklentilerin bir artıp bir azalmasıyla dalgalı seyir izleyen Bitcoin’de sular durulmuyor. İki yıl aradan sonra ilk kez 2024’ün ilk günlerinde 45 bin doları aşan Bitcoin, bu kazanımlarını geri verip 41 bin doların altına düştükten sonra 47 bin 900 dolara kadar yükseldi. Bu kez de, beklenen ETF onayının geldiğine yönelik paylaşımın sahte çıkması piyasayı sarstı.
11.01.2024Ekonomi
ETF onayı nedir? Bitcoin Spot ETF onayı ne zaman, ETF onaylanırsa ne olur, onaylanmazsa ne olur?
ETF onayı nedir? Bitcoin Spot ETF onayı ne zaman, ETF onaylanırsa ne olur, onaylanmazsa ne olur?ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu'nun (SEC) spot Bitcoin Borsa Yatırım Fonları (ETF) ile ilgili kararı beklenirken, SEC'in sosyal medya X hesabı hacklenerek, sahte 'Bitcoin ETF onaylandı' haberi paylaşıldı. Söz konusu açıklamanın ardından BTC ETF onaylandı mı? Sorusuna yanıt aranırken Bitcoin ETF kararı ne zaman açıklanacak? Bitcoin ETF onayı nedir? Sorularına da yanıt aranmaya başlandı. İşte BTC EFT onay saati ve merak edilen diğer ayrıntılar…
10.01.2024Ekonomi
Kripto para piyasasında Bitcoin ETF geri sayımı
Kripto para piyasasında Bitcoin ETF geri sayımıBu hafta ABD'de Bitcoin tarafından desteklenen borsa yatırım fonlarını başlaması için geri sayımlarda heyecan dorukta. Yatırımcılar, Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu'nun (SEC) spot bitcoin ETF'sine ilişkin kararını sabırsızlıkla bekliyor. Yatırımcıların ETF'lerin onaylanacağına dair iddiaları sonucu Bitcoin (BTC-USD) fiyatları son birkaç hafta içinde sıçradı.
8.01.2024Ekonomi
Bitcoin neden yükseldi, Bitcoin’deki yükseliş devam edecek mi? Bitcoin şu an kaç dolar?
Bitcoin neden yükseldi, Bitcoin’deki yükseliş devam edecek mi? Bitcoin şu an kaç dolar?Bitcoin 2021 yılının Kasım ayında gördüğü yılında gördüğü 69 bin dolarlık tarihi zirvesine yaklaşmaya başladı. Bitcoin bugün 44 bin doların üzerine yükseliş gerçekleştirdi. Kasım 2021'de 68 bin 990 doları gören Bitcoin, o tarihten bu yana yaklaşık olarak yüzde 39 değer kaybetmişti. Peki, Bitcoin neden yükseldi, Bitcoin’deki yükseliş devam edecek mi? Bitcoin şu an kaç dolar?
6.12.2023Ekonomi
Borsa'da parası olanlara uyarı yapıldı! Değişime sayılı günler kaldı
Borsa'da parası olanlara uyarı yapıldı! Değişime sayılı günler kaldıBorsa İstanbul Pay Piyasası maksimum emir değeri sınırları 2 Ocak 2024 tarihinden itibaren artırılacak. Mevcut durumda temerrüt sıraları için 1 milyon TL olan maksimum emir değeri sınırı 2,5 milyon TL olarak, Borsa Yatırım Fonları, Gayrimenkul Yatırım Fonu Katılma Payları, Girişim Sermayesi Yatırım Fonu Katılma Payları ve Gayrimenkul Sertifikaları için uygulanan 3 milyon TL sınırı 5 milyon TL olarak, payları borsada işlem görmekte olan ortaklıkların birincil sıraları için uygulanan 100 bin TL sınırı 500 bin TL olarak güncellenecek.
21.11.2023Ekonomi
Kripto paraların atası Bitcoin öyle bir yükseldi ki... 17 ayın zirvesini gördü
Kripto paraların atası Bitcoin öyle bir yükseldi ki... 17 ayın zirvesini gördüAmerika Birleşik Devletleri Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu'nun ilk spot Bitcoin borsa yatırım fonuna onay vermesiyle birlikte Bitcoin yüzde 11'i alan yükseliş gerçekleştirdi.
24.10.2023Ekonomi
1.5 ayda yüzde 800 yükseldi! BİST 1 ay süre ile kısıtladı
1.5 ayda yüzde 800 yükseldi! BİST 1 ay süre ile kısıtladıQNB Finans hissesinde 16 Kasım seans sonuna kadar emir iletim kanalları kısıtlanarak işlem görecek.
17.10.2023Ekonomi
2023 EBEBK borsada ne zaman işlem görecek, kaç lot verdi? Ebebek halka arz sonuçları: Ebebek halka arz kaç lot verdi, ebebek hisse borsaya ne zaman girecek?
2023 EBEBK borsada ne zaman işlem görecek, kaç lot verdi? Ebebek halka arz sonuçları: Ebebek halka arz kaç lot verdi, ebebek hisse borsaya ne zaman girecek?Ebebek halka arz ne zaman işlem görecek, ebebek hisse kaç lot verdi? Ebebek halka arz sonuçları ile borsada işlem göreceği tarih vatandaşlar tarafından merakla takip ediliyor. SPK tarafından onay alıp, 29 Ağustos’ta talep toplama işlemleri başlayan Ebebek halka arz süreci sona erdi. Ebebek halka arz sonuçları KAP tarafından açıklandı. Peki, Ebebek halka arz sonuçları açıklandı mı? Borsada ne zaman işlem görecek? Ebebek kaç lot verdi? İşte Ebebek halka arz ile ilgili son dakika gelişmelerinin ayrıntıları...
4.09.2023Ekonomi
Borsa İstanbul'a talep yağıyor! 8000 seviyeleri gelecek mi? Çarpıcı tahmin
Borsa İstanbul'a talep yağıyor! 8000 seviyeleri gelecek mi? Çarpıcı tahminBorsa İstanbul ile ilgili son dakika açıklaması geldi. Borsada 15 Ağustos haftasında yatırımcı rekoru kırıldı. Son 2 haftada borsaya 540 bin kişi katılırken, toplam katılımcı sayısı 5 milyon 636 bin kişiye ulaştı. Peki borsada yeni rekorlar gelecek mi? Yüksek katılımın sebebi ne? İşte Borsa İstanbul ile ilgili merak edilen detaylar...
18.08.2023Ekonomi
Borsa İstanbul'da en çok kazandıranlar belli oldu! Halka arz kazandırdı yatırımcı kuyruk oldu
Borsa İstanbul'da en çok kazandıranlar belli oldu! Halka arz kazandırdı yatırımcı kuyruk olduBorsada yatırımcı sayısında yeni bir rekor kırıldı. Sayı iki haftada 500 bin arttı ve 5,6 milyona çıktı. Bu yıl gerçekleşen 28 halka arzdan şirketler 1,7 milyar dolar fon elde etti. İşte Borsa İstanbul ile ilgili dikkat çeken detaylar...
17.08.2023Ekonomi
Kripto para fiyatlarıyla son dakika gelişmesi! Yeni aya çok hızlı başladı
Kripto para fiyatlarıyla son dakika gelişmesi! Yeni aya çok hızlı başladıKripto para fiyatlarıyla ilgili son dakika açıklaması geldi. ABD'de geleneksel yatırım şirketlerinin Bitcoin'i borsa yatırım fonuna dönüştürmeye yönelik başvurularıyla kripto para birimlerinde temmuz ayı hareketli başladı. Bitcoin, 31 bin doları aşarak 14 ayın zirvesini gördü. Konuyla ilgili değerlendirmelerini paylaşan kripto para platformu müdürü Sevcan Dedeoğlu, "ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC), BlackRock'ın Bitcoin tabanlı ilk borsa yatırım fonu başvurusunu reddetti. Fakat BlackRock tekrar başvuruda bulundu. Bu durum yatırımcıların ilgisini körükledi" dedi.
5.07.2023Ekonomi
Borsa neden düşüyor, borsa tedbir kararı nedir? 1 Şubat 2023 borsada son durum ne, borsa güne nasıl başladı?
Borsa neden düşüyor, borsa tedbir kararı nedir? 1 Şubat 2023 borsada son durum ne, borsa güne nasıl başladı?Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, güne yüzde 0,45 artışla 4.998,82 puandan başladı. Açılışta BIST 100 endeksi, önceki kapanışa göre 22,27 puan ve yüzde 0,45 değer kazanarak 4.998,82 puana yükseldi. Dün düşüş eğilimini yedinci işlem gününe taşıyan BIST 100 endeksi, günü yüzde 2,35 değer kaybıyla 4.976,55 puandan tamamladı. Peki, Borsa neden düşüyor? 1 Şubat 2023 borsada son durum ne, borsa güne nasıl başladı? Borsa tedbir kararı nedir?
1.02.2023Ekonomi
Borsa geçen hafta neden sert düştü? Sonra neden yükseldi?
Borsa geçen hafta neden sert düştü? Sonra neden yükseldi? Geçtiğimiz hafta borsada yaşanan sert düşüş ve devamında yaşanan toparlanma sürecine dair yatırımcılara dikkat çeken uyarılar geldi.
7.01.2023Ekonomi

Benzer Haber Etiketleri

Borsa Yatırım ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki borsa yatırım haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.