Son dakika biyoloji haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan biyoloji ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını biyoloji haber sayfamızda bulabilirsiniz.
haberleri sayfasında son dakika yaşanan biyoloji gelişmeleri de dahil olmak üzere 1.520 biyoloji haberi bulunmuştur. Tüm biyoloji haberleri aşağıda listelenmiştir.
İzmir'de akademisyenden sürdürülebilir tarıma destek verecek önemli projeEge Üniversitesi Fen Fakültesi Biyokimya Bölümü Öğreti Üyesi Prof. Dr. Şenay Şanlıer’ın yürütücülüğünü yaptığı “Hububat Tohumlarının Kaplanması Amacıyla Formülasyonlarının Geliştirilmesi” başlıklı proje, TÜBİTAK Bireysel Genç Girişim “BİGG” programı kapsamında desteklenmeye uygun bulundu. Projede, çevre dostu ve sürdürülebilir tarım konseptli tohum kaplama formülasyonları geliştirilecek.
Narin Güran cinayeti soruşturması! Amca, anne, ağabey ve Nevzat Bahtiyar için müebbet talebiDiyarbakır'da 8 yaşındaki Narin Güran'ın öldürülmesine ilişkin hazırlanan iddianamede, tutuklu şüpheliler amca Salim, anne Yüksel ve ağabey Enes Güran ile komşuları Nevzat Bahtiyar hakkında "iştirak halinde çocuğa karşı kasten öldürme" suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istendi.
2024 Nobel Tıp Ödülü'nün sahibi belli oldu2024 Nobel Tıp Ödülü'nü 'mikroRNA'nın keşfi ve gen düzenlemesi' çalışmalarından dolayı ABD'li Victor Ambros ve Gary Ruvkun kazandı.
Cevdet Yılmaz'dan Lübnan'daki çağrı cihazlarının patlatılmasına ilişkin açıklama geldi.Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Lübnan'ın çeşitli bölgelerinde çağrı cihazlarının patlatılmasına ilişkin, "Hem terör saldırılarında hem de ülkeler arası çatışmalarda çok farklı yöntemlerin, teknolojilerin kullanıldığını görüyoruz. Bu konuda, kendi ayakları üzerinde durabilen toplumlar kazanacak." dedi.
MEB harekete geçti! Müfredatta bir ilk, tüm sınıflarda olacakMilli Eğitim Bakanlığınca (MEB), Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ile eğitim sistemine ilk kez geniş şekilde yansıtılan "farklılaştırılmış eğitim" kapsamında özel eğitim ihtiyacındaki kaynaştırma/bütünleştirme öğrencilerinin, sınıflarda akranlarıyla öğrenme süreçlerinin zenginleştirilmesini sağlamak için yeni stratejiler belirlendi.
Gaziantep'te afetlerde hayatta tutan 'süper tarhana' üretildi! AFAD depolarda tutacakGaziantep Üniversitesi (GAÜN) akademisyenleri, deprem ve sel gibi afetlerde göçük altında uzun süre kalanların sindirim sistemlerini düzenleyen ve besleyici özelliğiyle hayatta kalmalarına yardımcı olacak olan uzun raf ömrüne sahip “süper tarhana” üretti.
Türkiye’nin en büyük bilim merkezilerinden biri Gaziantep’teGaziantep Büyükşehir Belediyesi, Gaziantep Üniversitesi ve Erkul Ailesi iş birliğinde hizmete açılan Müzeyyen Erkul Gaziantep Bilim Merkezi, bölgenin en büyük, Türkiye’nin ise sayılı bilim merkezlerinden biri olma niteliği taşıyor.
Gaziantep'te imzalar atıldı! 2 yıl içerisinde tamamlanacakGaziantep Büyükşehir Belediyesi, Gaziantep Organize Sanayi Bölgesi (GAOSB) arasında imzalanan protokolle, sanayiden çıkan atıksuların arıtılacağı yeni Gaziantep OSB Evsel ve Endüstriyel Atıksu Arıtma Tesisi, şehre kazandırılacak.
Demirören Medya Lisesi yeni öğrencilerini bekliyor! Okul müdürü Ertoğan: Veliler okulları mutlaka görüp bilgi almalıDemirören Medya ve Teknoloji Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Liselere Geçiş Sistemi (LGS) sonuçlarının açıklanmasının ardından, 17 Temmuz tarihine kadar yapılacak tercih döneminde yeni öğrencilerini bekliyor. Tercih döneminin bitmesine sayılı günler kala bu süreçte dikkat edilmesi gereken konular hakkında bilgi veren Demirören Medya ve Teknoloji Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Atila Ertoğan, “Lise öğrencinin geleceğiyle ilgili planlarının başladığı yerdir. Doğru lise seçimi çok önemli. Bu nedenle veliler okulları mutlaka görüp eğitim programıyla ilgili bilgi almalı” dedi.
LGS tercih süreci! Eğitim uzmanı Salim Ünsal en çok merak edilen soruları yanıtladıLiselere Geçiş Sistemi (LGS) sonuçlarının açıklanmasının ardından tercih dönemi devam ediyor. Türkiye´nin ilk ve tek medya lisesi olarak, dünya standartlarında eğitim veren Demirören Medya ve Teknoloji Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, eğitim uzmanı Salim Ünsal’ı ağırladı. Ünsal, Demirören Medya Eğitim Projeleri Grup Direktörü Nuran Çakmakçı moderatörlüğünde öğrencilerin ve velilerin en çok merak ettiği soruları yanıtladı.
YKS AYT Biyoloji soru ve cevapları 2024 PDF: ÖSYM YKS AYT Biyoloji cevap anahtarı ne zaman açıklanacak?YKS AYT Biyoloji soru ve cevapları, bugün yapılan Alan Yeterlilik Sınavı sonrası araştırılmaya başlandı. Milyonlarca aday, YKS'nin ikinci oturumuna katıldı. YKS Biyoloji soru ve cevap anahtarı sınav çıkışı merak konusu oldu. Özellikle sayısal alanda tercih yapacak öğrenciler için bu dersle ilgili soru ve cevap kitapçıkları önemli hale geldi. Peki ÖSYM YKS AYT Biyoloji cevap anahtarı ne zaman açıklanır?
Bu sahillere giriş yasaklandı! Cezası 387 bin TLNesli tehlike altındaki deniz kaplumbağalarının Akdeniz sahillerinde yuvalama yaptığı İztuzu, Patara, Çıralı gibi kumsallara, saat 20.00'den sabah 08.00'e kadar giriş yasaklandı. Ateş ve mangal yakmak, çadır kurmak, araçla girişin de yasak olduğu bu kumsalları geceleri deniz kaplumbağaları, gündüz insanlar kullanabilecek. Eylül sonuna kadar sürecek yasakları ihlal edenlere uygulanacak idari para cezası ise 387 bin 141 TL.
Hangi sınıfların müfredatı değişiyor, yeni müfredatta yabancı dil var mı? MEB müfredat değişikliği ne zaman uygulanmaya başlayacak?Milli Eğitim Bakanlığı müfredat değişikliği taslağını görüşe sundu. Bakanlık “Türkiye Yüzyılı Maarif Model” taslağını kamuoyunun erişimine açtı, öneri ve görüşleri almaya başladı. Yeni müfredatın içeriği ve maddeleri ise MEB’in yeni müfredatı açıklamasıyla sorgulanmaya başlandı. İlkokul, ortaokul, lise öğrencileri yeni müfredatın hangi sınıflarda uygulanacağını, merak ediliyor. Peki, müfredat değişikliği hangi sınıflarda geçerli, yeni müfredatta yabancı dil var mı? MEB müfredat değişikliği ne zaman uygulanmaya başlayacak?
Dicle Nehri'nde alarm çanları çalıyor!Diyarbakır'da Dicle Nehri çevresi bırakılan atıklar nedeniyle çöplüğe döndüğünü vurgulayan Dicle Üniversitesi Fen Fakültesi Biyoloji Bölüm Başkanı Prof. Dr. Ahmet Kılıç, insan ve hayvan sağlığını etkilemeye başladığını söyledi.
Göçleri dikkat çekti! Binlerce kuş halkalandıTarım ve Orman Bakanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamaya göre; Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğünce (DKMP) kuşların göçleri, üremeleri ve hayatta kalma başarıları gibi verilerin elde edilmesine yönelik yürütülen halkalama çalışmaları kapsamında 190 türden 23 bin 794 kuş halkalandığı açıklandı.
Barajların su miktarı dikkat çekti! Dünya kuraklığa gidiyorBarajların su miktarı hakkında konuşan Diyarbakır'ın Dicle Üniversitesi Fen Fakültesi Biyoloji Bölüm Başkanı Prof. Dr. Ahmet Kılıç, 7 barajda doluluk oranlarında 2 katın üzerinde artış yaşandığını söyledi. Kılıç, “Bölgemizde son zamanlarda barajlarda su seviyesinin arttığını gördük. Bu bizi sakın ola tedbir almaktan vazgeçirmesin. Maalesef dünya küresel ısınmadan dolayı kuraklığa gidiyor"dedi.
Barajların su miktarı dikkat çekti! Dünya kuraklığa gidiyorBarajların su miktarı hakkında konuşan Diyarbakır'ın Dicle Üniversitesi Fen Fakültesi Biyoloji Bölüm Başkanı Prof. Dr. Ahmet Kılıç, 7 barajda doluluk oranlarında 2 katın üzerinde artış yaşandığını söyledi. Kılıç, “Bölgemizde son zamanlarda barajlarda su seviyesinin arttığını gördük. Bu bizi sakın ola tedbir almaktan vazgeçirmesin. Maalesef dünya küresel ısınmadan dolayı kuraklığa gidiyor"dedi.
Komşusundan gelen telefon hayatını kararttı! Boşandıktan sonra çocuklarının babası olmadığını öğrendiKonyalı 3 çocuk babası Hüseyin A. (42), 17 yıllık evliliğini anlaşmalı boşanmayla noktaladıktan sonra komşularının, çocuklarına DNA testi yaptırmasını söylemesi üzerine babalık davası açtı. Adli Tıp Kurumu'nun DNA test sonuçlarında ise Hüseyin A.’nın, çocuklarından 2’sinin biyolojik babası olmadığı ortaya çıktı. Hüseyin A., “15 yaşındaki oğlum benden çıktı. 12 ve 9 yaşlarındaki kız çocuklarının biyolojik babasının ben olmadığım netleşti. Eski eşime DNA test sonuçlarından sonra ‘Çocukların babası kim?’ diye sorduğumda, ‘Senin kuzenin M.K.’, diye cevap verdi” dedi.
İlk Türk astronot Alper Gezeravcı Türkiye'ye döndü! 'Her türlü göreve hazırım'Türkiye'nin ilk astronotu Alper Gezeravcı, Amerika Birleşik Devletleri’nden (ABD) Türkiye'ye döndü. Gezeravcı, "Yaptığımızın bir uzay seyahati olmadığını çok rahatlıkla ifade edebilirim. Bunu bu işin otoriteleri tarafından ifade edilen değerlendirmelere istinaden söylüyorum" dedi.
Partenogenez Nedir, Çeşitleri Nelerdir? Partenogenez Hangi Canlılarda Görülür?Pek çok canlının neslini sürdürebilmesi adına üremeye gereksinimleri vardır. Bu üreme ise kendi çeşitlerine ve yapılarına göre değişik şekillerde gerçekleşebilmektedir. Üremeler; eşeysiz ve eşeyli şekilde gerçekleşmektedir. Partenogenez; eşeyli ancak döllenmeye gerekmeden gerçekleşen döllenmedir.
Biyoloji ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki biyoloji haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.