Son dakika Birinci Dünya Savaşı haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan Birinci Dünya Savaşı ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını Birinci Dünya Savaşı haber sayfamızda bulabilirsiniz.
haberleri sayfasında son dakika yaşanan birinci dünya savaşı gelişmeleri de dahil olmak üzere 983 birinci dünya savaşı haberi bulunmuştur. Tüm birinci dünya savaşı haberleri aşağıda listelenmiştir.
Cumhuriyet nasıl ilan edildi? Meclis'te "Yaşasın Cumhuriyet" sesleri yankılandıÜzerine senaryolar yazılan, parça parça bölünmeye çalışılan Türkiye, 101 yıl önce idare şeklini belirledi. Cumhuriyet'in ilanı, yedi düvele karşı verilen destansı mücadelenin en önemli simgesi oldu. Peki, Mustafa Kemal Atatürk, en büyük ideali olan Cumhuriyete giden yolda nasıl bir strateji izledi?
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli: Türk ve Kürtlerin birbirini sevmesi farzdırMHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Türk Akademisi Siyasi Sosyal Stratejik Araştırmalar Vakfı tarafından düzenlenen "Vefatının Yüzüncü Yılında Ziya Gökalp Sempozyumu"na katıldı. Bahçeli "Kürtleri sevmeyen bir Türk varsa Türk değildir. Türkleri sevmeyen bir Kürt varsa Kürt değildir. Bin yıllık ortak tarihleri var, bugün ortak tehdit var. Türk ile Kürtlerin birbirini sevmesi farzdır" dedi.
MHP lideri Bahçeli: Uzattığımız el yanlış anlaşılmasınMilliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin TBMM Grup Toplantısı’nda açıklamalarda bulundu. "DEM Parti'ye uzattığım el yanlış yorumlanmasın" diyen Bahçeli, "DEM Parti’nin aklını başına alması, uzattığım eli sabote etmek amacıyla tahrik ortamını kamçılamaktan uzak durması herkesin hayrınadır" ifadelerini kullandı.
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Kayseri ve Suriye'de yaşanan provokasyonlara sert tepki: Bayrağa uzanan eli kızarızCumhurbaşkanlığı Kabinesi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplandı. Sona eren Kabine toplantısının ardından Erdoğan, açıklamalarda bulundu. Erdoğan, Kabine toplantısı sonrası yaptığı açıklamada Kayseri ve Suriye'deki provokasyonlara sert tepki göstererek, "Bayrağımıza uzanan mülevves elleri kırmasını bildiğimiz gibi, ülkemize sığınan mazlumlara uzanan elleri de kırmasını biliriz" ifadelerini kullandı.
Tarihi Mısır Çarşısı'nda yangın çıktı!İstanbul'un Eminönü'nde Mısır Çarşı'sında yangın çıktı. Mısır Çarşısı'nda bulunan 123 yıllık Pandeli Lokantası'nın bacasında çıkan yangın çatıya sıçradı. Ölen ya da yaralananın olmadığı yangın itfaiye ekiplerince kısa sürede söndürüldü.
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan '1915' mesajıCumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye Ermenileri Patriği Sahak Maşalyan’a mesaj gönderdi. Erdoğan, 'Tek bir Ermeni vatandaşımızın dahi ötekileştirilmesine, dışlanmasına, kendini vatanında ikinci sınıf hissetmesine müsaade etmedik, etmeyiz.' dedi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Bu coğrafyada Türkiye’ye rağmen plan yapmak mümkün değilCumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Suudi Arabistan ziyareti dönüşü uçakta gazetecilere önemli açıklamalarda bulundu. Erdoğan, İsrail'in Filistin'e yönelik saldırılarıyla ilgili konuşarak, "Gazze’de masum siviller, ayrım göz etmeyen ağır bombardıman altında hayatlarını kaybediyor, kendi topraklarında ayrıca göçe zorlanıyor. İsrail, hastaneleri, okulları, ibadethaneleri, cami, kilise ayırt ekmeksizin hatta hasta, ölü taşıyan ambulanslara varıncaya kadar, mülteci kamplarını hedef almak suretiyle bütün dünyanın gözleri önünde savaş suçu işliyor." ifadelerini kullandı.
Mondros Ateşkes Antlaşması Özeti Ve Önemi... Mondros Ateşkes Antlaşması Tarihi Ve Maddeleri...Osmanlı İmparatorluğu, Trablusgarp ile 1. Balkan Savaşı'nda kayıplar yaşamıştı. Bu kayıplar özellikle askeri, siyasi ve ekonomik alanında olmuştu. Tabi Rusya, İngiltere ve Fransa gibi ülkelerin gözü Osmanlı'nın üzerinde olmaya devam ediyordu. Almanya ise Osmanlı Devleti'ni yanında görmek istiyordu. Böyle bir ortamda 1. Dünya Savaşı kaçınılmaz olmuştur. 1914 yılında başlayan savaş 1918 yılında Mondros Ateşkes Antlaşması ile son bulmuştur.
Lozan Antlaşması Özeti Ve Önemi... Lozan Antlaşması Tarihi Ve Maddeleri...24 Temmuz 1923'te Türkiye ile İtilaf devletleri arasında İsviçre'nin aynı adlı kasabasında Lozan Antlaşması imzalandı. Bu anlaşma Yunan-Türk ihtilafını sona erdirir ve Türkiye için bugün hala sahip olduğu sınırları oluşturur.
Yakup Kadri Karaosmanoğlu Eserleri Nelerdir? Yakup Kadri Karaosmanoğlu Eserleri'nin Özellikleri...Yakup Kadri Karaosmanoğlu, Türk Edebiyatı için çok değerli isimlerin başında gelir. Onun vermiş olduğu eserlerin halen çok sevildiğini ve sıkça okunduğunu söylemek mümkündür. Özellikle yazmış olduğu Yaban romanı çok önemli eserler arasında yer almaktadır. Eserde bir aydının kendini ve diğer aydınları eleştirisi vardır. Bunun yanında Yakup Kadri'nin çocukluğunun ilk yılları Kahire'de geçmiştir.
Hakan Fidan Azerbaycan'da: Tüm Türk dünyasının zaferi olarak görüyoruzAzerbaycan’ın Milli Lideri Haydar Aliyev’in doğumunun 100. yıl dönümünü anma yemeğinde konuşan Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, “Karabağ'da işgal altındaki Azerbaycan topraklarının kurtarılmasını tüm Türk dünyasının zaferi olarak görüyoruz” dedi.
19 Mayıs kutlu olsun... Cumhuriyet'e atılan ilk adımMustafa Kemal Atatürk önderliğinde 19 Mayıs 1919’da Samsun’da başlatılan Milli Mücadele ile 100. yılını kutladığımız Cumhuriyet’in ilk adımı atıldı... İşgal ile Cumhuriyet’in ilan edildiği 5 yıllık dönemde; kurtuluş, kuruluş ve Cumhuriyet’e geçiş, iç içe verilen destan gibi bir mücadele ile sağlandı...
AK Parti'li Yıldırım: Bu millet kime oy vereceğini iyi bilirAK Parti Genel Başkanvekili Binali Yıldırım, "Bu millet kime oy vereceğini, kime yetki vereceğini, kimin hizmet edeceğini iyi bilir. 20 yıldır da bunu en iyi şekilde yapıyor. Muğla'da 2002 yılında sadece 90 kilometre bölünmüş yol vardı. Bugün 457 kilometre var, 5 kat artmış" dedi.
Tito kimdir, Titoizm ne demek? Tito ne zaman, kaç yaşında ve nasıl öldü, hangi ülkenin devlet adamıydı?Josip Broz (Tito), Mayıs 1892’de, Hırvatistan’ın Kumrovec şehrinde dünyaya geldi. Birinci Dünya Savaşı yıllarında gösterdiği başarılar nedeniyle Cesaret Madalyası alan Tito, savaş sonrası Yugoslavya’ya döndü ve Yugoslavya Komünist Partisi’nin kurucuları arasında yer aldı. Peki, Tito kimdir, Titoizm ne demek? Tito ne zaman ve nasıl öldü?
5 Ocak Adana'nın Kurtuluşu mesajı ve Adana'nın Kurtuluşu 100. Yıl sözleri! Adana nasıl kurtuldu, Adana’nın kurtuluş tarihi5 Ocak Adana’nın Kurtuluşu ile ilgili sözler ve Adana’nın Kurtuluşu 100. Yıl mesajları günün anlam ve önemine istinaden sorgulanıyor. Adana'nın Kurtuluşunun 100. yıl dönümü bugün kutlanıyor. Adana'nın Kurtuluşu ile ilgili sosyal medya hesaplarından paylaşım yapmak, Adana'nın Kurtuluş tarihini öğrenmek isteyenler arama motorlarına yönelerek 5 Ocak Adana'nın Kurtuluşu ile ilgili sözler, şiirler, görseller ile Adana’nın Kuruluşu nasıl oldu, ne zaman? sorularına yanıt arıyor. İşte Adana’nın Kuruluşu mesajları ve sözleri…
Lozan ne zaman bitiyor, 2023 Lozan Antlaşması bitti mi? Lozan Barış Antlaşması maddeleri!Lozan antlaşması ne zaman bitiyor, Lozan bitti mi? Lozan Barış Antlaması’na dair detaylar sık sık gündeme geliyor. Özellikle yeraltı kaynakları ile ilgili maddeler sık sık tartışma konusu oluyor. 1923'te imzalanan anlaşmanın, bu yıl sona erip ermeyeceği konusu anketle halka soruldu. Ankete katılanların önemli bölümü, Lozan'ın hükümsüz olacağını düşünüyor.
TNT bombası nedir? TNT nedir, açılımı ne, TNT patlayıcı mı? TNT zehirler mi, zararları ne? Uzun yıllar boyar madde olarak kullanılan kısa adı TNT olan Trinitrotoluen, patlayıcı özelliği keşfedildikten sonra ilk kez 1902 yılında Almanlar, 1907'de de İngilizler tarafından kullanıldı. Günümüzde ise TNT, yaygın olarak bomba, mayın ve torpido yapımında kullanılıyor. TNT’ye maruz kalmak ise bazı sağlık sorunlarına neden olabiliyor. Peki, TNT nedir? TNT açılımı ne, TNT patlayıcı mı? TNT zehirler mi, zararları ne? TNT ne kadar güçlü? TNT’yi kim icat etti? TNT’nin cilde zararı ne, TNT solumak zehirler mi? İşte detaylar…
Türkiye Ata’sını anıyor! 84 yıldır bitmeyen özlemTürkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu, ulu önder Mustafa Kemal Atatürk, 10 Kasım 1938'de hayata gözlerini yumdu. İşte az bilinen fotoğraflarıyla ölümünün 84. yılında Gazi Mustafa Kemal Atatürk...
Birinci Dünya Savaşı Nedenleri Nelerdir? 1. Dünya Savaşı Tarafları, Cepheleri Ve Sonuçları...Birinci dünya savaşının başlamasında çeşitli nedenlerin etkili olduğu bilinmektedir. Birinci dünya savaşının en önemli nedenlerinden birisi ise Fransız ihtilali sonucunda başladığı bilinen milliyetçilik düşüncesi olarak ifade edilebilir. Aynı zamanda birinci dünya savaşının Fransız ihtilali sonrasında ortaya çıkan sosyal ve siyasi düşüncelerden de etkilenilerek ortaya çıktığının söylenmesi mümkün olmaktadır.
Bakan Soylu: TTB Başkanı alçakça iftira atıp, PKK’nın propagandasına yeltendiİçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Türk Tabipler Birliği (TTB) Başkanı Şebnem Korur Fincancı’nın PKK ile mücadelede 'kimyasal silah kullanıldığı' yönündeki açıklamasına tepki göstererek, "Türk Tabipler Birliği Başkanı her zaman yaptığı işi yaptı. Türk devletine, Türk Silahlı Kuvvetlerine iftira attı. Bir kimyasal silah iftirası, bu alçakça iftirayı atıp, PKK’nın propagandasını yapmaya yeltendi" dedi.
Birinci Dünya Savaşı ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki birinci dünya savaşı haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.