Son dakika bilim insanları haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan bilim insanları ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını bilim insanları haber sayfamızda bulabilirsiniz.
haberleri sayfasında son dakika yaşanan bilim insanları gelişmeleri de dahil olmak üzere 5.204 bilim insanları haberi bulunmuştur. Tüm bilim insanları haberleri aşağıda listelenmiştir.
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Hedefimiz her alan bağımsız TürkiyeCumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi'nde gerçekleşen TÜBİTAK ve TÜBA Ödülleri Töreni'nde açıklamalarda bulundu. Erdoğan, konuşmasında "Türkiye, Türkiye'den daha büyüktür. Millet olarak ufkumuzu 782 bin kilometrekare ile sınırlandıramayız." dedi. Türkiye Yüzyılı vurgusu yapan Erdoğan, "Hedefimiz her alanda bağımsız Türkiye'dir. Başkalarına muhtaç ülke olmaktan çıkıp kendi imkanlarımızı harekete geçirmek istiyoruz. 22 yılda bunun alt yapısını güçlü şekilde oluşturduk." ifadelerini kullandı.
Geleceğin Eğitimi Konferansı'nda, tek diploma için 'Dünya Üniversitesi kurulsun' vurgusuDünya Sanat ve Bilim Akademisi’nin (WAAS) ev sahipliğinde düzenlenen 7’inci Uluslararası Geleceğin Eğitimi Konferansı’nda dünya çapında bilim insanları, insan odaklı eğitimden yaşam odaklı eğitime geçişin yollarını tartıştı. Konferansta ayrıca farklı ülkelerde verilen eğitimlerin birleştirilerek, tek bir diploma sağlayacak olan ‘Dünya Üniversitesi’nin kurulması gerektiğine vurgu yapıldı.
Asteroit, Dünya'nın yakınından nasıl geçecek?Adını Antik Mısır'ın karanlık ve düzensizlik tanrısından alan bir asteroit Dünya için bir tehlike oluşturmayabilir ancak bu, yaklaşmanın zararsız olacağı anlamına gelmiyor.
Uydumuz sadece gelgitlere neden olmakla kalmıyor! İşte Ay ışığında tuhaf davranan 5 hayvanUydumuz Ay'ın çekim kuvveti, Güneş'le etkileşerek gelgitleri oluşturuyor. Ayrıca Ay'ın Dünya etrafındaki yörüngesi de, farklı parlaklıklara sahip "Ay evrelerine" sebep oluyor. Bilim insanları, her ilkbaharda Ay'ın belirli bir parlaklığa ulaştığı anda, mercanlar için yumurta ve sperm bırakma zamanı geldiğini gösteren bir işaret olabileceğini düşünüyor.
Cesedin başında nöbet tutmaktan yamyamlığa: Hayvanlar ölüme nasıl tepki veriyor?İnsanlığın yüzyıllardır çare bulmaya çalıştığı bir şey ölüm. Ölümü anlamak, hastalıklara çare bulmak, yas tutmak, binlerce yıldır dünyanın her yerinde görülen ortak dertler. Peki ya hayvanlar aleminin geri kalanında durumda ne? Diğer hayvanlar ölüme nasıl tepki veriyor?
Marmara'da tehlike büyüyor! Hızla yayılıyor, yüzeye 5 metre kaldı...Balıkçılar zor durumdaBalıkesir'in Bandırma ilçesindeki uzmanlar, Erdek Körfezi'nde müsilaj oluşumunun deniz yüzeyine 5 metreye kadar yaklaştığını belirledi. Bilim insanları, acil önlemler alınmadığı takdirde müsilajın yayılabileceğini ve ilkbaharda deniz yüzeyinde yeniden ortaya çıkma riskinin yüksek olduğunu ifade etti.
Rekor sıcaklıklar yılı! 2024 tarihe geçiyorBilim insanları, küresel ısınma ve iklim değişikliğinin etkilerinin artmasıyla 2024'ün dünya tarihinin en sıcak yılı olmasını bekliyor. El Niño etkisinin yanı sıra insan kaynaklı karbon emisyonlarının yükselmesiyle sıcaklıkların rekor seviyelere ulaşacağı tahmin ediliyor.
Plaj kapatılmıştı! Katran toplarının gizemi çözüldüAvustralya'nın başkenti Sidney'deki plajlarda bulunan ve plajların kapatılmasına yol açan "katran toplarının" kökeni bilim insanları tarafından açıklandı.
Nuh'un Gemisi'nin yeri belli oldu! Bilim insanları 3 bin yıllık haritanın sırrını çözdüBritish Museum'daki araştırmalar, yaklaşık 3 bin yıl öncesine ait bir Babil haritasında Nuh'un Gemisi'ne dair ilginç detaylar keşfetti. 'Imago Mundi' adı verilen tablet, antik mitolojinin ve tarihî olayların nasıl yeniden şekillendiğini ortaya koyuyor. Haritadaki Ağrı Dağı detayı ise yeni bilgiler ışığında tartışmalara sebep oldu.
Dünyadaki ağaçların üçte biri yok olabilirDünya genelinde ağaç türlerinin hızla yok olma tehlikesiyle karşı karşıya olduğunu belirten uzmanlar, 192 ülkede ağaçların tehdit altında olduğunu vurguluyor.
İnsan etkisiyle yok olan ilk deniz balığı: Java vatozuAvustralya kıyılarında yapılan araştırmalar, Java vatozunun neslinin tükendiğini ve insan eliyle yok edilen ilk deniz balığı olduğunu ortaya koydu. Bilim insanları, bu yok oluşun diğer tehlike altındaki türler için de ciddi bir uyarı niteliği taşıdığını belirtiyor.
Tim Cook, Steve Jobs'tan öğrendiği sırrı açıkladı! Siz de uygulayabilirsinizSteve Jobs tüm zamanların en büyük yenilikçilerinden biri olarak kabul ediliyor. Ancak henüz 56 yaşındayken hayatını kaybetmesinin ardından dehasının anahtarı da onunla birlikte kaybolmuş olabilir. Bu endişe çerçevesinde mevcut Apple CEO'su ve Steve Jobs'un öğrencisi olan Tim Cook, Jobs'un kendisine aktardığı ve “Apple'ı başarıya götüren sırları” dile getirdi.
Yerli kuduz aşısında klinik öncesi aşamaya geçildi Türk bilim insanları, hayvanlara yönelik üretilen kuduz aşısının ihraç edildiğini, insana yönelik yerli kuduz aşısı üretiminde ise klinik öncesi aşamaya geçildiğini bildirdi.
Rize'de buldukları yeni su böceği türüne akademisyenin adı verildiEge ve Recep Tayyip Erdoğan üniversitelerinden bilim insanları, Rize'de yaptıkları çalışmayla literatüre kazandırdıkları yeni yangıç (Gammarus) türüne, Sinop Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi Dekanı iken 2017'de trafik kazasında ölen Prof. Dr. Murat Sezgin'e ithafen "Gammarus Sezgini" adını verdi.
NASA: Güneş şuanda maksimum aktivite seviyesine ulaştıNASA, NOAA ve Güneş Döngüsü Tahmin Paneli, Güneş'in şu anda maksimum aktivite seviyesine ulaştığını resmen açıkladı. Bu dönemde Güneş, 11 yıllık döngüsünün zirvesine ulaşarak güneş lekeleri, güneş patlamaları ve koronal kütle atımları gibi olağan dışı olaylarla kendini gösterecek.
Örümcek Adam'ın ağı gerçek olduBilim insanları bir aygıttan fırlatıldığında güçlü bir yapışkan life dönüşerek kendisinin birkaç katı ağırlığa sahip nesneleri kaldırabilen bir sıvı geliştirdi. Çığır açıcı buluş, çizgi roman süper kahramanı Örümcek Adam'dan esinleniyor.
DENEYAP Makeathon Yarışmasında uzay keşfi heyecanıTEKNOFEST Adana, “DENEYAP Makeathon Yarışması” ile bilim ve inovasyon dolu bir şölene sahne oldu. Bu yıl 2’ncisi düzenlenen ve ana teması “Uzayın Keşfi” olan yarışmaya Türkiye genelindeki 81 ilde bulunan 130 farklı DENEYAP Teknoloji Atölyesinde eğitim gören veya mezun olan ortaokul ve lise öğrencileri katıldı. Genç mucitler, uzay görevleri üzerine geliştirdikleri projelerle hem teknik hem de yaratıcı becerilerini ortaya koyarak Türkiye’nin uzay teknolojileri alanındaki geleceğine yön verdiler.
Bilim İnsanları ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki bilim insanları haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.