BaÅŸöÄŸretmen

BaÅŸöÄŸretmen

Son dakika başöğretmen haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan başöğretmen ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını başöğretmen haber sayfamızda bulabilirsiniz.

BaÅŸöÄŸretmen

haberleri sayfasında son dakika yaÅŸanan baÅŸöÄŸretmen geliÅŸmeleri de dahil olmak üzere 281 baÅŸöÄŸretmen haberi bulunmuÅŸtur. Tüm baÅŸöÄŸretmen haberleri aÅŸağıda listelenmiÅŸtir.
ÖÄŸretmene rotasyon var mı, ÖMK ile rotasyon gelecek mi? Rotasyon ÖMK’dan çıkarıldı mı, iptal mi edildi yoksa geldi mi?
ÖÄŸretmene rotasyon var mı, ÖMK ile rotasyon gelecek mi? Rotasyon ÖMK’dan çıkarıldı mı, iptal mi edildi yoksa geldi mi?Öğretmenlik Meslek Kanunu öğretmenlere yönelik ÅŸiddet, hak ve sorumluluklar gibi birçok düzenlemeyi barındırıyor. Milli EÄŸitim Akademisi'nin de kurulmasını içeren Öğretmenlik Meslek Kanunu 26 Haziran tarihinde TBMM'ye sunuldu. Söz konusu geliÅŸmeyle ilgili en merak edilen konu ise rotasyon oldu. Peki, Öğretmene rotasyon var mı, rotasyon ÖMK ile gelecek mi?
ÖÄŸretmenlik MesleÄŸi Kanunu Teklifi, TBMM BaÅŸkanlığına sunuldu
ÖÄŸretmenlik MesleÄŸi Kanunu Teklifi, TBMM BaÅŸkanlığına sunulduMilli EÄŸitim Akademisi kurulmasını da içeren Öğretmenlik MesleÄŸi Kanunu Teklifi, TBMM BaÅŸkanlığına sunuldu.
26.06.2024Gündem
Okul müdürüne zincirle saldıran ÅŸüpheli!
Okul müdürüne zincirle saldıran ÅŸüpheli!Çorum’da, okul müdürü Ömer Atılgan’a zincirle saldıranlar baba ve oÄŸlu çıktı. Saldırganlardan oÄŸul M.S.D.S. (20), polisin düzenlediÄŸi operasyonla saklandığı evde yakalandı, babası S.D.H.S.’nin (54) ise yakalanması için çalışma sürüyor.
9.06.2024Gündem
Uzman öÄŸretmenlik süresi 8 yıl mı olacak, uzman öÄŸretmenlik süresi düÅŸecek mi? Uzman öÄŸretmenler ne zaman baÅŸöÄŸretmen olacak?
Uzman öÄŸretmenlik süresi 8 yıl mı olacak, uzman öÄŸretmenlik süresi düÅŸecek mi? Uzman öÄŸretmenler ne zaman baÅŸöÄŸretmen olacak?2023 Ocak ayında uygulamaya alınan uzman öğretmenlik 10 yıl olan bekleme süresi 8 yıla düşeceÄŸi iddiaları öğretmenler arasında yayıldı. Yasal uygulamaya göre, ataması yapılan bir öğretmen 10 yıl görev yaptıktan sonra, uzman öğretmenlik eÄŸitimlerini alıp, MEB tarafından yapılan sınava giriyor. Uzman öğretmenlik sınavında en az 70 puan alan öğretmenler uzmanlık kariyer basamağına geçiyor. Peki, Uzman öğretmenlik süresi 8 yıl mı olacak, uzman öğretmenlik süresi düşecek mi?
21.05.2024Gündem
BaÅŸöÄŸretmenlik süresi düÅŸecek mi? Uzman öÄŸretmenlik 7 yıl olacak mı, uzman öÄŸretmenlik süresi kısalacak mı?
BaÅŸöÄŸretmenlik süresi düÅŸecek mi? Uzman öÄŸretmenlik 7 yıl olacak mı, uzman öÄŸretmenlik süresi kısalacak mı?Öğretmenlik Meslek Kanunuyla birlikte kariyer basamakları Milli EÄŸitim Bakanlığında tanımlandı. Buna göre 10 yılını dolduran öğretmenler uzman öğretmen, 10 yıl uzman öğretmenlik yapanlar da Başöğretmen ünvanına sahip oluyor. Öğretmen başöğretmenlik ve uzman öğretmenlik süresinin düşüp düşmeyeceÄŸi ise merak ediliyor. Peki, Başöğretmenlik süresi düşecek mi? Uzman öğretmenlik 7 yıl olacak mı, uzman öğretmenlik süresi kısalacak mı?
ÖÄŸretmenlik Kariyer Basamakları Sınavı sonuçları açıklandı
ÖÄŸretmenlik Kariyer Basamakları Sınavı sonuçları açıklandıMilli EÄŸitim Bakanlığı (MEB), 19 Kasım Pazar günü gerçekleÅŸtirilen Öğretmenlik Kariyer Basamakları Yazılı Sınavı'nın sonuçlarının açıklandığını duyurdu.
24.11.2023Gündem
Demirören Medya Lisesi, ÅŸehit edilen öÄŸretmenleri unutmadı
Demirören Medya Lisesi, ÅŸehit edilen öÄŸretmenleri unutmadıDemirören Medya ve Teknoloji Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla ‘vefa’ töreni düzenlendi. Öğretmenlere özverili çalışmaları için çeÅŸitli hediyelerin takdim edildiÄŸi törende 2017 yılında Batman’da ÅŸehit edilen müzik öğretmeni Åženay Aybüke Yalçın ile yine aynı yıl Tunceli’de ÅŸehit edilen sınıf öğretmeni Necmettin Yılmaz unutulmadı. Aybüke Öğretmenin ÅŸehit edilmeden önce söylediÄŸi ve hafızalara kazınan ‘Magusa Limanı’ isimli türkünün yeniden icra edilmesi, duygusal anlar yaÅŸattı. Öğretmenlere hediyeleri Demirören Holding Yönetim Kurulu BaÅŸkan Yardımcısı Meltem Demirören tarafından takdim edildi.
24.11.2023Gündem
ÖÄŸretmenler Günü'nde toplu taşıma ücretsiz mi, 24 Kasım otobüsler bedava mı? Bugün metro, metrobüs, marmaray, tramvay ücretsiz mi, öÄŸretmenlere ulaşım indirimli mi?
ÖÄŸretmenler Günü'nde toplu taşıma ücretsiz mi, 24 Kasım otobüsler bedava mı? Bugün metro, metrobüs, marmaray, tramvay ücretsiz mi, öÄŸretmenlere ulaşım indirimli mi?24 Kasım Öğretmenler Günü tüm yurtta kutlanırken 24 Kasım toplu taşımanın ücretsiz olup olmadığı sorgulanmaya baÅŸlandı. Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün başöğretmen kabul edildiÄŸi 24 Kasım günü her yıl Öğretmenler Günü olarak kutlanıyor. 2022 yılında 24 Kasım Öğretmenler Günü’nde Ä°stanbulkart Mobil’de "Dijital Öğretmen Kart" tanımlı olan öğretmenler, toplu taşıma araçlarını ücretsiz bir ÅŸekilde kullanmıştı. Peki, bugün otobüsler ücretsiz mi, 24 Kasım toplu taşıma ücretsiz mi? Öğretmenlere otobüs, metrobüs, metro, vapur, marmaray, tramvay bedava mı?
24.11.2023Gündem
ÖÄŸretmenler Günü ne zaman ilan edildi, 24 Kasım neden ÖÄŸretmenler Günü? ÖÄŸretmenler Günü nasıl ortaya çıkmıştır, 24 Kasım nasıl ÖÄŸretmenler Günü oldu?
ÖÄŸretmenler Günü ne zaman ilan edildi, 24 Kasım neden ÖÄŸretmenler Günü? ÖÄŸretmenler Günü nasıl ortaya çıkmıştır, 24 Kasım nasıl ÖÄŸretmenler Günü oldu?Öğretmenler Günü her yıl 24 Kasım'da kutlanıyor. Öğretmenler Günü, duygu dolu anlar yaÅŸarken, öğrenciler öğretmenler gününe iliÅŸkin araÅŸtırma yapmaya baÅŸladılar. Başöğretmen Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün, öğretmenlere armaÄŸanı olarak kutlanan bugün nasıl ve ne zaman ortaya çıktığı merak ediliyor. Peki, Öğretmenler Günü ne zaman ilan edildi, 24 Kasım neden Öğretmenler Günü? Öğretmenler Günü nasıl ortaya çıkmıştır, 24 Kasım nasıl Öğretmenler Günü oldu?
24.11.2023Gündem
24 Kasım ÖÄŸretmenler Günü tatil mi, 24 Kasım'da okullar yarım gün mü? Yarın okul var mı 24 Kasım?
24 Kasım ÖÄŸretmenler Günü tatil mi, 24 Kasım'da okullar yarım gün mü? Yarın okul var mı 24 Kasım?24 Kasım Öğretmenler Günü resmi tatil mi, 24 Kasım’da okullar yarım gün mü, var mı? Öğretmenler gününün yaklaÅŸmasıyla birlikte öğrenciler arama motorlarına yönelerek yarın okulların olup olmadığını araÅŸtırmaya baÅŸladı. Ä°ÅŸte 24 Kasım okullar tatil mi sorusunun yanıtı…
23.11.2023Gündem
ÖÄŸretmenler Günü hangi gün? 2023 ÖÄŸretmenler Günü tatil mi?
ÖÄŸretmenler Günü hangi gün? 2023 ÖÄŸretmenler Günü tatil mi? Bu yıl Öğretmenler Günü hangi güne denk geliyor sorusunun yanıtı merak ediliyor. Her yıl Kasım ayında kutlanan, ancak dünyanın farklı ülkelerinde farklı zamanlarda idrrak edilen Öğretmenler GÃœnü 1981 yılından bu yana kutlanıyor. Mustafa Kemal'in Başöğretmen olduÄŸu tarih Öğretmenler Günü olarak ülke çapında kutlanıyor. Peki 2023 Öğretmenler Günü tatil var mı? Detaylar haberimizde.
7.11.2023Gündem
MEB'de yeni dönem! Kayıtlar artık otomatik olacak, öÄŸretmen seçiminin önüne geçilecek
MEB'de yeni dönem! Kayıtlar artık otomatik olacak, öÄŸretmen seçiminin önüne geçilecekOkula kayıt sürecinde birçok velinin baÅŸvurduÄŸu ‘adres taşıma’, sınıf ve öğretmen seçimi, karşılığında da ‘bağış’ adı altında para istenmesi üzerine MEB harekete geçti. Buna göre, kayıtlar artık otomatik yapılacak. Kararı destekleyen de var, çözüm olmayacağını söyleyen de.
26.09.2023EÄŸitim
2024 öÄŸretmen maaşı (kademeye göre) || Yeni göreve baÅŸlayan öÄŸretmen ocakta ne kadar maaÅŸ alacak? ÖÄŸretmen toplu sözleÅŸme zam oranları yüzde kaç?
2024 öÄŸretmen maaşı (kademeye göre) || Yeni göreve baÅŸlayan öÄŸretmen ocakta ne kadar maaÅŸ alacak? ÖÄŸretmen toplu sözleÅŸme zam oranları yüzde kaç?Kamu Görevlileri Hakem Kurulu, 7. Dönem Kamu Toplu SözleÅŸmesi’nde 2024 yılı için yüzde 15+10, 2025 yılı için yüzde 6+5 zam kararı verdi. 4 milyon memur ve 2,5 milyon memur emeklisinin 2024-2025 yılları için mali ve sosyal haklarının belirlendiÄŸi 7. Dönem Kamu Toplu SözleÅŸmesi sürecinde uzlaÅŸmazlıkla sonuçlanan oransal zam ve genele iliÅŸkin maddeler konusunda Kamu Görevlileri Hakem Kurulu kararını verdi. Peki, En düşük öğretmen maaşı ne kadar oldu 2024? Başöğretmen, sözleÅŸmeli öğretmen, emekli öğretmen toplu sözleÅŸme zammı ile ocakta ne kadar maaÅŸ olacak?
1.09.2023Memur
ÖMK Anayasa Mahkemesi kararı: BaÅŸöÄŸretmenlik ve uzman öÄŸretmenlik sınavı kaldırıldı mı? Ä°ÅŸte AYM ÖÄŸretmenlik Meslek Kanunu iptal edilen maddeleri!
ÖMK Anayasa Mahkemesi kararı: BaÅŸöÄŸretmenlik ve uzman öÄŸretmenlik sınavı kaldırıldı mı? Ä°ÅŸte AYM ÖÄŸretmenlik Meslek Kanunu iptal edilen maddeleri!Anayasa Mahkemesi (AYM), Öğretmenlik Meslek Kanunu'nun bazı hükümlerinin iptali ve yürürlüğünün durdurulmasına iliÅŸkin baÅŸvuruyu deÄŸerlendirdi ve kararını verdi. Peki, başöğretmenlik ve uzman öğretmenlik sınavı kaldırıldı mı? Öğretmenlik Meslek Kanunu'nun hangi maddeleri iptal edildi?
13.07.2023EÄŸitim
81 ilden gençler Anıtkabir'de! Bakan KasapoÄŸlu: Yarınlar gençlerimizle birlikte daha aydınlık olacak
81 ilden gençler Anıtkabir'de! Bakan KasapoÄŸlu: Yarınlar gençlerimizle birlikte daha aydınlık olacakGençlik ve Spor Bakanı Mehmet KasapoÄŸlu, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla 81 ilden gelen gençlerle Anıtkabir'i ziyaret etti.
19.05.2023Gündem
MEB duyurdu, tarih belli oldu: Uzman öÄŸretmen ve baÅŸöÄŸretmen unvanları için yeni dönem
MEB duyurdu, tarih belli oldu: Uzman öÄŸretmen ve baÅŸöÄŸretmen unvanları için yeni dönemMillî EÄŸitim Bakanı Mahmut Özer, 2023 yılı uzman ve başöğretmen unvanları için sürecin 30 Mayıs'ta baÅŸlayacağını belirterek detayları paylaÅŸtı.
19.05.2023EÄŸitim
CumhurbaÅŸkanı ErdoÄŸan'dan Hürjet açıklaması: Türkiye Yüzyılı'na armaÄŸan olsun
CumhurbaÅŸkanı ErdoÄŸan'dan Hürjet açıklaması: Türkiye Yüzyılı'na armaÄŸan olsunTürk Havacılık ve Uzay Sanayii AÅž (TUSAÅž) tarafından yerli ve milli imkanlarla geliÅŸtirilen Türkiye’nin ilk jet motorlu eÄŸitim ve hafif taarruz uçağı Hürjet, ilk uçuÅŸunu gerçekleÅŸtirdi. Konuyla ilgili CumhurbaÅŸkanı Recep Tayyip ErdoÄŸan, sosyal medya üzerinden paylaşımda bulundu.
25.04.2023Gündem
Milyonlarca öÄŸrenciye ücretsiz yemek müjdesi! Bakan Özer duyurdu
Milyonlarca öÄŸrenciye ücretsiz yemek müjdesi! Bakan Özer duyurduMilli EÄŸitim Bakanı Mahmut Özer, "2023 yılının sonuna kadar okul öncesi tüm öğrencilerimizin ücretsiz yemek desteÄŸinden yararlanmasını saÄŸlayacağız. Böylece ücretsiz yemek desteÄŸinden faydalanan öğrenci sayısını 5 milyonun üzerine çıkartmayı hedefliyoruz" dedi.Â
8.01.2023EÄŸitim
Uzman öÄŸretmen ve baÅŸöÄŸretmen tazminatlarında oranlar yeniden belirlendi! Resmi Gazete’de yayımlandı!
Uzman öÄŸretmen ve baÅŸöÄŸretmen tazminatlarında oranlar yeniden belirlendi! Resmi Gazete’de yayımlandı!Devlet Memurlarına Ödenecek Zam ve Tazminatlara Ä°liÅŸkin Kararda DeÄŸiÅŸiklik Resmi Gazete'de yayımlandı. Buna göre, Milli EÄŸitim Bakanlığına baÄŸlı mesleki ve teknik okul ve kurumlardan, ilave eÄŸitim-öğretim tazminatı ödenecek olan başöğretmen ve uzman öğretmen unvanını kazanmış olanların tazminat oranları arttırıldı. Peki, Uzman öğretmen tazminatı ne kadar oldu? Başöğretmen tazminatı oranı kaç oldu? Ä°ÅŸte Resmi Gazete, uzman ve başöğretmen tazminat kararı!
29.12.2022Memur
MEB uzman öÄŸretmenlik kesin sınav sonuçları açıklandı! Uzman öÄŸretmenlik ve baÅŸöÄŸretmenlik sınav sonuçları ve muaf listesi nasıl sorgulanır? meb gov tr kesin sınav sonucu öÄŸrenme!
MEB uzman öÄŸretmenlik kesin sınav sonuçları açıklandı! Uzman öÄŸretmenlik ve baÅŸöÄŸretmenlik sınav sonuçları ve muaf listesi nasıl sorgulanır? meb gov tr kesin sınav sonucu öÄŸrenme!Uzman öğretmenlik kesin sınav sonuçları merak ediliyordu. MEB Öğretmenlik Kariyer Basamakları Sınavından Muaf Olanlardan Åžartları Taşıyanlar Ä°le Yazılı Sınavda BaÅŸarılı Olanların Kesin Sonuçları MEB tarafından açıklandı. Peki, MEB uzman öğretmenlik sınav sonuçları ve muaf listesi nasıl sorgulanır?"
17.12.2022Memur
Fuat Oktay'dan, Ä°mamoÄŸlu açıklaması: Trajikomik bir görüntü
Fuat Oktay'dan, Ä°mamoÄŸlu açıklaması: Trajikomik bir görüntüCumhurbaÅŸkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Ä°mamoÄŸlu davasına iliÅŸkin, “Karar henüz kesinleÅŸmemiÅŸtir. Bu kararın daha istinaf ve Yargıtay aÅŸamaları bulunmaktadır. Kararı verecek olan ne yürütme ne TBMM ne de karalama siyasetiyle muhalefettir. Åžayet verilen kararda herhangi bir eksik veya yanlış varsa, bunun düzeltileceÄŸi yer yine yargı kademeleridir. Mahkeme kararlarının arkasında siyasi akıl aramak, siyasal akılsızlığın ta kendisidir" dedi.
16.12.2022Gündem
Elektrikler ne zaman gelecek 30 Kasım 2022? AYEDAŞ ve BEDAŞ planlı elektrik kesintileri!
Elektrikler ne zaman gelecek 30 Kasım 2022? AYEDAŞ ve BEDAŞ planlı elektrik kesintileri!AYEDAŞ ve BEDAŞ planlı elektrik kesintilerini anlık paylaşılıyor. Elektrik kesintisinden etkilenen vatandaşlar, mahallerinde elektriklerin ne zaman geleceğini sorguluyor. Peki, Elektrikler ne zaman gelecek 30 Kasım 2022?
30.11.2022Gündem
MEB duyurdu! ÖÄŸretmenlik Kariyer Basamakları Takviminde güncelleme! BaÅŸöÄŸretmenlik ve uzman öÄŸretmenlik sertifikası ne zaman verilecek?
MEB duyurdu! ÖÄŸretmenlik Kariyer Basamakları Takviminde güncelleme! BaÅŸöÄŸretmenlik ve uzman öÄŸretmenlik sertifikası ne zaman verilecek? Milli EÄŸitim Bakanlığı (MEB) duyurdu! Öğretmenlik kariyer basamakları takviminde güncelleme yapıldı. Yenilenen takvime göre, Başöğretmenlik ve uzman öğretmenlik sınav sonuçlarına iliÅŸkin itirazlar, kesin sonuçlar ile sertifikaların düzenleneceÄŸi tarihlerde deÄŸiÅŸiklik yapıldı. Peki, Başöğretmenlik ve uzman öğretmenlik sertifikaları ne zaman verilecek? Uzman öğretmenlik sınav sonuç itirazları ne zaman son? Kesin sonuçlar ne zaman açıklanacak? Ä°ÅŸte detaylar…
29.11.2022EÄŸitim
Kamu çalışanına kadroda son dakika geliÅŸmesi! Dikkat çeken 30 gün detayı
Kamu çalışanına kadroda son dakika geliÅŸmesi! Dikkat çeken 30 gün detayıEYT, asgari ücret, memur zammı derken binlerce kamu çalışanı ÅŸimdi de kadroya geçmeyi bekliyor. Kamuda görev yapan yaklaşık 550 bin sözleÅŸmeli memur için geri sayım baÅŸladı. Kritik tarih verildi, dikkat çeken 30 gün detayı ortaya çıktı. Ayrıntıları CumhurbaÅŸkanı ErdoÄŸan kabine sonrası açıklayacak. Ä°ÅŸte kamu işçisine kadroda son geliÅŸmeler...
26.11.2022Memur
MEB duyurdu! 2022 ÖÄŸretmenlik Kariyer Basamakları sınav sonucu açıklandı! Ä°ÅŸte baÅŸöÄŸretmen ve uzman öÄŸretmen sınav sonuçları ekranı!
MEB duyurdu! 2022 ÖÄŸretmenlik Kariyer Basamakları sınav sonucu açıklandı! Ä°ÅŸte baÅŸöÄŸretmen ve uzman öÄŸretmen sınav sonuçları ekranı!Milli EÄŸitim Bakanlığı (MEB) tarafından gerçekleÅŸtirilen Öğretmenlik Kariyer Basamakları sınavı kapsamında yapılan Başöğretmen ve uzman öğretmen sınav sonuçları açıklandı. Uzman öğretmenlik sınavına baÅŸvuran 432 bin öğretmenin 422 bin 368'i sınavda baÅŸarılı oldu. Muaf olanlarla birlikte toplam 516 bin öğretmen uzman öğretmen olma hakkı kazandı. Başöğretmenlik sınavına baÅŸvuran 68 bin öğretmenin 66 bini sınavda baÅŸarılı oldu. Ä°ÅŸte Başöğretmen ve uzman öğretmen sınav sonuçları öğrenme ekranı!
24.11.2022EÄŸitim

Benzer Haber Etiketleri

BaÅŸöÄŸretmen ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diÄŸer görselleri incelemek istiyorsanız haber baÅŸlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki baÅŸöÄŸretmen haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.