Osman Kavala ve Ayşe Mücella Yapıcı için ağırlaştırılmış müebbet hapis istemi
Osman Kavala ve Ayşe Mücella Yapıcı için ağırlaştırılmış müebbet hapis istemiİstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen Gezi Parkı davasında mütalaasını açıklayan duruşma savcısı, Osman Kavala ve Ayşe Mücella Yapıcının "Cebir ve şiddet kullanarak Türkiye Cumhuriyeti Hükûmetini ortadan kaldırmaya teşebbüs" suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapisle cezalandırılmasını talep etti.
4.03.2022Gündem
Gezi’de ilk duruşma 12 Haziran’da!
Gezi’de ilk duruşma 12 Haziran’da!Aralarında Mimarlar Odası İstanbul Şubesi Genel Sekreteri Mücella Yapıcı ve İstanbul Tabip Odası Genel Sekreteri Ali Çerkezoğlu’nun da bulunduğu 26 şüpheli hakkında Cumhuriyet Savcısı Mesut Erdinç Bayhan’ın hazırladığı 12 sayfalık iddianame İstanbul 33...
29.09.2021Gündem
İşte yeni 'örgüt liderleri'
İşte yeni 'örgüt liderleri'İstanbul 33. Asliye Ceza Mahkemesi'nin, 'Şüphelilere yönelik suçlamalar net değil, eksiklikleri giderin' diyerek savcılığa iade ettiği Taksim Dayanışması üyelerine yönelik iddianame ikinci kez mahkemeye sunuldu. İlk iddianamede 'suç işlemek için örgüt kurmak'la suçlanan Gezi eylemcileri Mücella Yapıcı ve Ali Çerkezoğlu, yeni iddianamede "suç örgütü lideri olmak"la suçlandı.
29.09.2021Gündem