Avukatlık Ücreti

Avukatlık Ücreti

Son dakika avukatlık ücreti haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan avukatlık ücreti ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını avukatlık ücreti haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Avukatlık Ücreti

haberleri sayfasında son dakika yaşanan avukatlık ücreti gelişmeleri de dahil olmak üzere 193 avukatlık ücreti haberi bulunmuştur. Tüm avukatlık ücreti haberleri aşağıda listelenmiştir.
Avukatlık asgari ücret tarifesi belirlendi
Avukatlık asgari ücret tarifesi belirlendiTürkiye Barolar Birliğince (TBB) hazırlanan yeni avukatlık asgari ücret tarifesi, Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Avukatlara büroda sözlü danışmanın ilk saatinin ücreti 3 bin 500 lira olarak belirlenirken, dilekçe yazılması, ihbarname, ihtarname ve protesto düzenlenmesinde ücret 4 bin 500 lira oldu.
3.10.2024Ekonomi
Adana'da apartman görevlisi hem felç kaldı hem de "Tacizci" denilerek iftiraya uğradı
Adana'da apartman görevlisi hem felç kaldı hem de "Tacizci" denilerek iftiraya uğradıAdana'da apartmanda çıkan kavgada vurulduktan sonra felç kalan apartman görevlisinin 12 milyon TL tazminat kazanmasının ardından avukatı İsa Ayanoğlu, müvekkiliyle ilgili herhangi bir taciz soruşturması olmadığını belirterek, “Müvekkilim para isteyince mi tacizci oldu” dedi. Ayanoğlu, karşı tarafın davranışının ardından değer kaybını telafi etmek adına bir munzam zarar talebinde bulunacaklarını da söyledi.
2.10.2024Adana
Galatasaray’ın eski futbolcusu ile Manchester United'ın kalecisi hakkında ‘dolandırıcılık’ iddiasıyla suç duyurusu bulunuldu
Galatasaray’ın eski futbolcusu ile Manchester United'ın kalecisi hakkında ‘dolandırıcılık’ iddiasıyla suç duyurusu bulunulduManchester United'ın kalecisi Andre Onana ve 4 kişi hakkında ‘dolandırıcılık’ iddiasıyla avukat Kerim Bahadır Şeker suç duyurusunda bulundu.
20.11.2023Gündem
Anlaşmalı boşanmış ve boşanacak eşleri ilgilendiren emsal karar
Anlaşmalı boşanmış ve boşanacak eşleri ilgilendiren emsal kararAnlaşmalı boşanmış ve boşanacak eşleri ilgilendiren son dakika gelişmesi. Yargıtay, kimin evde oturmaya devam edileceğine ve evde bulunan eşyaların kime ait olacağına ilişkin önemli bir karara imza attı.
3.01.2023Gündem
Çevreyi kirletenler, parmak izinden tespit edilecek
Çevreyi kirletenler, parmak izinden tespit edilecekIsparta'da ibadethane, mezarlık, park ve mesirelik gibi alanları kirletenler, parmak izinden tespit edilip, haklarında işlem yapılacak.
13.11.2022Gündem
Cep telefonu kullanan herkesi ilgilendiriyor! Dikkat çeken haciz ve avukatlık ücreti kararı
Cep telefonu kullanan herkesi ilgilendiriyor! Dikkat çeken haciz ve avukatlık ücreti kararıCep telefonu kullanan milyonları ilgilendiren karar! Hiçbir borcu bulunmadığı halde, başkasına ait GSM hattı borcu sebebiyle hacze maruz kalan tüketici, firma hakkında tazminat davası açtı. Hatasını anlayan firma, 'pardon' deyip hatayı düzeltti, dava düştü. Avukatlık ücreti ile ilgili gelişme ise dikkat çekti.
13.11.2022Gündem
Avukatlık bürolarından arayıp dolandırıyorlar; 7 güne dikkat
Avukatlık bürolarından arayıp dolandırıyorlar; 7 güne dikkat Avukatlık bürolarından arayarak 145 liralık kargo ücreti borcunun ödenmemesi durumunda icra takibi başlatılacağını söyleyen dolandırıcılara karşı 7 gün uyarısı geldi. Tüketici Konfederasyonu Başkanı Aydın Ağaoğlu, "Tebligat ulaştığında 7 gün içinde itiraz etmeleri gerekiyor. İtiraz etmeyenler için borçlu olduğu iddia edilen para hukuken kesinleşiyor. Avukatlık ücreti, tebligat giderleri, icra başvuru harcı, icra tahsil harcı ve diğer ödemelerle birlikte, borcu ödemek zorunda kalıyor. Ödemediği takdirde haciz uygulaması başlıyor" diye konuştu. Tüketici Konfederasyonu da yüzlerce şikayet alan hukuk bürolarının, barolara ihbar edilmesi talebiyle suç duyurusunda bulundu.
7.11.2022Gündem
"Uzun süreli alınmamış kargo dolandırıcılığı" uyarısı
"Uzun süreli alınmamış kargo dolandırıcılığı" uyarısıİstanbul'da bazı hukuk bürosundan arayan kişiler, uzun süre teslim alınmamış kargolar nedeniyle icra takibi başlatıldığını söyleyerek, 100-200 TL arasında bir ödeme yapılırsa yasal sürecin durdurulacağını söylüyor. Israrlı telefonlar ve SMS mesajlarıyla bunaltılan mağdurlar, unuttukları bir kargoları olabileceğini de düşünerek dolandırıcıların tuzağına düşüyor. Kargo dolandırıcılarının hedefi olan Ali Rıza Besici, kendisini arayan hukuk bürosuna gitti ve yaşananları kayıt altına aldı. Tüketici Başvuru Merkezi Onursal Başkanı Aydın Ağaoğlu uyarıda bulunarak, "Bu kişilerin hukukla kanunla hiç ilgisi yok. Çünkü hukuk bilen kimse, tüketiciyi, siparişi teslim almadığı için sorumlu tutamaz" diye konuştu.
3.10.2022Gündem
Avukatlık asgari ücret tarifesi belli oldu
Avukatlık asgari ücret tarifesi belli olduAvukat ücretleriyle ilgili son dakika gelişmesi. Yeni avukatlık ücretleri resmen açıklandı. Adalet Bakanı Bekir Bozdağ tarafından onaylanan avukatlık asgari ücret tarifesi Resmi Gazete'de yayımlandı. Avukatlara hukuki yardımlar, davalar, yürütülecek işlemler karşılığında ödenecek yeni ücretler belirlendi. Resmi Gazete'de yayımlanan tarifede en düşük asgari ücret 700 lirayken, en yüksek ücret ise 57 bin 600 lira oldu.
Avukatlık Asgari Ücret Tarifesi Resmi Gazete’de yayımlandı! Avukatlık ücretine zam geldi!
Avukatlık Asgari Ücret Tarifesi Resmi Gazete’de yayımlandı! Avukatlık ücretine zam geldi!Türkiye Barolar Birliği Avukatlık Asgari Ücret Tarifesi Resmi Gazete’de yayımlandı. Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren Türkiye Barolar Birliği Avukatlık Asgari Ücret Tarifesi’nde, maktu ücretlere ilişkin önceki Tarife’nin yayımı sonrası oluşan mali tablo dikkate alınarak, çeşitli kalemlerde yüzde 70 ile yüzde 199 arasında olmak üzere ortalama yüzde 110 oranında artış yapıldı. Peki, Avukatlık ücreti ne kadar oldu? İşte davaya göre avukatlık ücretleri!
3.09.2022Ekonomi
Tazminatını kurtarmaya çalışırken 'sahte avukat' tarafından dolandırıldı
Tazminatını kurtarmaya çalışırken 'sahte avukat' tarafından dolandırıldıBursa'da çalıştığı tekstil fabrikasından tazminatsız çıkarılan Yaşar Pilavcı (32), Ali Ö. ile tanıştı. Bu kişi, avukat olduğunu iddia ettiği kızı Z.Ö.'nün Bursa Barosu'na kayıtlı Engin Kara'nın yanında çalıştığını ve yardımcı olabileceğini söyledi. Z.Ö. ile buluşup, anlaşan Pilavcı, verilen hesaba 3 bin 192 TL gönderdi. Daha sonra kendisine telefondan gönderilen mahkeme tutanağının sahte olduğunu öğrenen Pilavcı, bürosuna gittiği Kara’dan böyle birini tanımadığı bilgisini alınca, suç duyurusunda bulundu.
24.06.2022Yaşam
Maaş kesintisiyle ilgili flaş iade kararı!
Maaş kesintisiyle ilgili flaş iade kararı!Maaş kesintisi ile ilgili önemli bir karara imza atıldı. Kesinti yapılan tutarın iade edilecek.  Kahramanmaraş İdare Mahkemesi, Cumhurbaşkanlığı genelgesiyle pandemi döneminde idari izne ayrılan kanser hastası aile hekimi Arzu Can Emlik'in maaşından yapılan kesintinin 3'üncü kez iadesine karar verdi. Kahramanmaraş Tabip Odası Başkanı Lütfi Tiyekli, sadece kentte bugüne kadar 30 dava açıldığını ve hepsini doktorların kazandığını belirtirken, genelgeye ve mahkeme kararlarına rağmen kesintilerin devam ettiğini söyledi.
Son dakika emekli ikramiyesi kararı! SGK yeni gelişmeyi duyurdu, ödemeler...
Son dakika emekli ikramiyesi kararı! SGK yeni gelişmeyi duyurdu, ödemeler...Emekli ikramiyesi ödemeleri ile ilgili flaş gelişme! Yüz binlerce kişiyi kapsıyor. Ve belli oldu. Ödemelerin ayrıntıları ortaya çıktı. Sosyal Güvenlik Kurumu tek tek açıkladı. Memuriyetten çıkartılan yüz binlerce kişinin ödenmeyen emekli ikramiyeleri konusunda önemli bir gelişme oldu. Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Yönetim Kurulu, Danıştay’ın bu konuda verdiği kararları dikkate alarak, hak kazanan eski memurların emekli ikramiyelerinin ödenmesini kararlaştırdı.
9.03.2022Emekli
Doktora avukat kardeşinden büyük şok! Karısıyla boşanmak istedi olanlar oldu
Doktora avukat kardeşinden büyük şok! Karısıyla boşanmak istedi olanlar olduDiyarbakır’da görevli Doktor Metin Er, kendi boşanma davası için avukat ağabeyi ile 40 bin liraya anlaştı. Avukat ağabey, hem dosyayı takip etmedi hem de kardeşine icra gönderdi.
19.12.2021Yaşam
Zam geldi! 4 bin 100 lira oldu! Bugüne kadarki en yüksek oran...
Zam geldi! 4 bin 100 lira oldu! Bugüne kadarki en yüksek oran...Avukatlık asgari ücret tarifesi belirlendi. Avukatlara sözlü danışmanlıkta ilk bir saate kadar 675, takip eden her saat için 405 lira ödenecek. Kira sözleşmesi ve benzeri belgelerin hazırlanmasında ücret 1350, tüzük, yönetmelik, vasiyetname hazırlanmasında 4 bin 100 lira olacak. Sulh hukuk mahkemelerindeki davalar için 2 bin 175, sulh ceza ve infaz hakimliklerindeki davalar için 2 bin lira, ağır ceza mahkemelerindeki davalar için 10 bin 250 lira avukatlık ücreti alınacak.
20.11.2021Ekonomi
Zam müjdesi geldi! 'Tarihte görülmemiş' dedi ve açıkladı: Yüzde 42 artıyor
Zam müjdesi geldi! 'Tarihte görülmemiş' dedi ve açıkladı: Yüzde 42 artıyorZam geliyor. Müjdeli haberi resmen duyurdu. Yüzde 30 artış olacak. Türkiye Barolar Birliği (TBB) Başkanı Metin Feyzioğlu, "Biraz önce Resmi Gazete'ye avukatlık asgari ücret tarifesini enflasyon oranının üzerinde yüzde 25 artışla gönderdik. CMK tarifesinde beklentimiz yüzde 30 gerçek zam, KDV indirimiyle yüzde 42 bir zam. Tarihte görülmemiş bir zam olacak.." dedi.
Ak Parti'den 54 maddelik kanun teklifi! Meclis'e sunuldu
Ak Parti'den 54 maddelik kanun teklifi! Meclis'e sunulduAK Parti milletvekilleri, 5'inci Yargı Paketi'ni içeren kanun teklifini, TBMM Başkanlığına sundu. AK Parti Grup Başkanvekili Mahir Ünal, “54 maddelik teklifimizi Meclis Başkanlığı'na sunuyoruz. Teklifte icra iflas kanunu ve çocuk teslimi ile ilgili değişiklikler var" dedi.
2.11.2021Siyaset
Yargı süreci dosya üzerinden devam edenleri ilgilendiren kritik karar!
Yargı süreci dosya üzerinden devam edenleri ilgilendiren kritik karar! Yargı süreci dosya üzerinden devam eden herkesi ilgilendiren karar! Avukat vekalet ücreti için itiraz edince yargılamanın seyri değişti. Kahramanmaraş'ta tekstil işçisi, kendisine hakaret ettiğini öne sürdüğü fabrika müdürü hakkında dava açtı. Dosya üzerinden yapılan yargılamada, fabrika müdürü 1300 lira adli cezaya çarptırıldı. Tekstil işçisinin avukatının ‘ücret’ itirazı üzerine yeniden yapılan yargılamada mahkeme bu kez flaş bir karara imza attı.
19.09.2021Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın avukatı Ahmet Özel: İftiraların hesabı sorulacak
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın avukatı Ahmet Özel: İftiraların hesabı sorulacakCumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın avukatı Ahmet Özel, CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır'ın "vekalet ücreti" ile ilgili açıklamalarının iftira ve yalandan ibaret olduğunu ifade ederek, hukuk önünde bu iftiraların hesabının sorulacağını belirtti.
28.12.2020Gündem
Avukatlık ücretleri belli oldu! Yeni Avukatlık ücret tarifesi!
Avukatlık ücretleri belli oldu! Yeni Avukatlık ücret tarifesi!Türkiye Barolar Birliği Başkanlığı'nın Avukatlık Asgari Ücret Tarifesi Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Tarifeye geçen yıla oranla ortalama yüzde 20 artış yapıldı. 450 TL olan "Bir saate kadar büroda sözlü danışma" ücreti 540 TL'ye yükseldi. Bu ücrete takip eden her saat için de 325 TL ödenecek. Her türlü dilekçe yazılması, ihbarname, ihtarname ve protesto düzenlemesinde 825 TL alınacak. Peki, Avukatlık ücretleri ne kadar oldu? İşte Yeni Avukatlık Asgari Ücret Tarifesi!
8.12.2020Gündem
Sağlık çalışanlarına şiddete 23 bin lira adli para cezası
Sağlık çalışanlarına şiddete 23 bin lira adli para cezasıBeykoz'daki Nurullah Baldöktü Aile Sağlığı Merkezi'ne (ASM) gelerek çocuğunun kullandığı ilacın kendi adına yazılmadığı gerekçesiyle sağlık personeli ile bir vatandaşı darbeden, doktor ve hemşirelere de hakaret ve tehditte bulunan hasta yakını 23 bin 620 lira adli para cezasına çarptırıldı.
28.10.2020Yaşam
SGK prim borcunun iptali için harekete geçti: Emsal karar çıktı...
SGK prim borcunun iptali için harekete geçti: Emsal karar çıktı...SGK'nın tarafına gönderdiği prim borcunun iptali için harekete geçmişti. Emsal karar çıktı ve yeni dönem başladı. Yargıtay, verdiği son kararla alacak davalarında yeni bir dönem başlattı.Yüksek Mahkeme; alacak davalarında Whatsapp, Facebook, e-mail gibi elektronik ortamlardaki bilgi taşıyıcıları belgeleri delil niteliğinde saydı. Emsal karara konu olan avukat ile işçi arasında açılan ayrı bir alacak davasında yapılan yazışmaların eksik incelenmesi nedeniyle, davanın reddine karar verilmesi usul ve yasaya aykırı olup, bozma nedeni olduğuna karar verildi. İşte Yargıtay'ın kararı...
16.10.2020Gündem
'Kolay Kredi'ye dikkat! Emeklilere büyük tuzak...
'Kolay Kredi'ye dikkat! Emeklilere büyük tuzak...Yüzlerce emekliyi sosyal medyadan ilan vererek “kolay kredi” vaadiyle yaklaşık 5 milyon TL dolandıran çete polis baskınıyla çökertildi
3.12.2019Gündem
Kredi vaadiyle emeklileri dolandıran şüphelilere operasyon!
Kredi vaadiyle emeklileri dolandıran şüphelilere operasyon!İstanbul merkezli 13 ilde, kredi ihtiyaçlarını karşılama vaadiyle 900’den fazla emekliyi dolandırdıkları iddiasıyla haklarında gözaltı kararı verilen 85 şüpheliden 43'ü yakalandı.
2.12.2019Gündem
KDK'nin girişimiyle GSM şirketinin faiz talebi durduruldu
KDK'nin girişimiyle GSM şirketinin faiz talebi durdurulduKamu Denetçiliği Kurumunun girişimiyle vatandaşın haberdar olmadığı telefon faturaları için faiz ve masraf ödememesi sağlandı
20.08.2019Ekonomi

Benzer Haber Etiketleri

Avukatlık Ücreti ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki avukatlık ücreti haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.