Avrupa Borsaları

Avrupa Borsaları

Son dakika Avrupa borsaları haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan Avrupa borsaları ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını Avrupa borsaları haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Avrupa Borsaları

haberleri sayfasında son dakika yaşanan avrupa borsaları gelişmeleri de dahil olmak üzere 431 avrupa borsaları haberi bulunmuştur. Tüm avrupa borsaları haberleri aşağıda listelenmiştir.
Avrupa borsaları günü yükselişle tamamladı
Avrupa borsaları günü yükselişle tamamladıAvrupa borsaları, haftanın üçüncü işlem gününü yükselişle tamamladı.
9.10.2024Ekonomi
Küresel piyasalarda hafta pozitif başladı
Küresel piyasalarda hafta pozitif başladıKüresel piyasalar, ABD'de geçen hafta açıklanan istihdam verilerinin ardından ülkede ekonominin "yumuşak iniş" yapabileceğine yönelik beklentilerin öne çıkmasıyla haftanın ilk işlem gününe pozitif seyirle başladı.
7.10.2024Ekonomi
Avrupa borsaları yükselişle açıldı
Avrupa borsaları yükselişle açıldıAvrupa borsaları haftanın üçüncü gününe yükselişle başladı.
11.09.2024Ekonomi
Avrupa Borsaları haftaya düşüşle başladı
Avrupa Borsaları haftaya düşüşle başladıLondra, Paris ve Frankfurt borsaları endeksleri geriledi.
19.12.2023Ekonomi
Dolara 'Pelosi' etkisi! 2022'nin zirvesini gördü
Dolara 'Pelosi' etkisi! 2022'nin zirvesini gördüSon dakika gelişmesi. ABD Temsilciler Meclisi Başkanı Nancy Pelosi'nin Çin'in bütün uyarılarına rağmen Tayvan'ı ziyaret etmesi piyasaları vurdu. New York borsasında oynak bir seyir görülürken Avrupa'da da borsaları günü düşüşle kapattı. Türkiye'de ise Dolar/TL kuru ise 18,05 seviyelerini görerek 2022'nin zirvesine ulaştı. İşte son dakika gelişmesinin tüm detayları...
3.08.2022Ekonomi
Avrupa'da doğal gaza rekor zam! Doğal gaz fiyatları yüzde 160 arttı
Avrupa'da doğal gaza rekor zam! Doğal gaz fiyatları yüzde 160 arttıDoğal gaz fiyatlarıyla ilgili son dakika açıklaması. Rusya'nın Ukrayna'yı işgalinin doğalgaz arzında kesintiye yol açacağı endişesi Avrupa'da doğalgaz fiyatlarını rekor seviyeye taşıdı. Avrupa'da derinliği en fazla olan Hollanda merkezli sanal doğalgaz ticaret noktası TTF'de işlem gören nisan vadeli kontratların cuma günü megavatsaat başına 192.5 euro olan fiyatı, dün yüzde 80'e yakın yükselerek 345 euroya çıkarak tarihinin en yüksek seviyesini gördü. Geçen hafta yüzde 25'e yakın artışla 118 doların üzerini test eden Brent petrolün varil fiyatı, ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken'ın Avrupalı müttefikleriyle Rusya'dan petrol ithalatını durdurmayı görüştüklerini açıklamasının ardından dün yüzde 10'dan fazla artarak son 13.5 yılın en yüksek seviyesi olan 130 doları geçti.
8.03.2022Ekonomi
FED ne zaman açıklama yapacak, FED faiz kararı saat kaçta? FED toplantısı sonucu merak ediliyor!
FED ne zaman açıklama yapacak, FED faiz kararı saat kaçta? FED toplantısı sonucu merak ediliyor!FED faiz kararı toplantısı ne zaman, saat kaçta açıklanacak? Küresel piyasalar açısından büyük öneme sahip FED Toplantısının eylül ayına ilişkin alacağı kararlar ilgiyle takip ediliyor. ABD'de hazirana ait enflasyon verisinin beklentileri aşınca, gözler FED'in eylül ayı faiz kararı büyük bir merakla bekleniyor. Uzmanlar ise 2023’ten önce faiz artırmamasına kesin gözüyle bakıyor.
22.09.2021Gündem
Çin’deki 300 milyar dolarlık gayrimenkul krizi korkusu Avrupa borsalarını vurdu
Çin’deki 300 milyar dolarlık gayrimenkul krizi korkusu Avrupa borsalarını vurduÇin emlak şirketi Evergrande ve bankalara yönelik endişelerinin riskten kaçınma eğilimini güçlendirmesiyle birlikte Avrupa borsaları, haftanın ilk işlem gününü sert düşüşle tamamladı.
20.09.2021Ekonomi
FED faiz kararı ne zaman açıklanacak Eylül 2021? FED faiz kararı ne olur, faiz artırımı olur mu, FED faiz kararı toplantısı tarihleri…
FED faiz kararı ne zaman açıklanacak Eylül 2021? FED faiz kararı ne olur, faiz artırımı olur mu, FED faiz kararı toplantısı tarihleri…FED faiz kararı toplantısı ne zaman, FED faiz kararı ne zaman açıklanacak? Küresel piyasalar açısından büyük öneme sahip FED Toplantısının eylül ayına ilişkin alacağı kararlar ilgiyle takip ediliyor. ABD'de hazirana ait enflasyon verisinin beklentileri aşınca, gözler FED'in eylül ayı faiz kararı büyük bir merakla bekleniyor. Uzmanlar ise 2023’ten önce faiz artırmamasına kesin gözüyle bakıyor.
16.09.2021Gündem
Avrupa borsaları yükselişle kapandı
Avrupa borsaları yükselişle kapandıAvrupa borsaları, ekonomik toparlanma beklentilerinin artmasıyla günü yükselişle tamamladı. Kapanışta, gösterge endeks Stoxx Europe 600 yüzde 0,71 artışla 430,65 puana çıktı.
30.03.2021Ekonomi
AK Parti'den flaş seçim açıklaması! Tarih verdi
AK Parti'den flaş seçim açıklaması! Tarih verdiAK Parti Genel Başkanvekili Prof. Numan Kurtulmuş 2023 seçimleriyle ilgili konuşarak, "Oluşacak yönetim kadrosu, partiyi 2023 seçimlerine hazırlayacak. Perşembeden itibaren 2023 seçim startını güçlü şekilde vereceğiz." ifadelerini kullandı.
23.03.2021Siyaset
Avrupa borsaları düşüşle kapandı
Avrupa borsaları düşüşle kapandıAvrupa borsaları günü düşüşle tamamladı. Kapanışta, gösterge endeksi Stoxx Europe 600 yüzde 1,7 değer kaybederek 367,29 puana geriledi.
24.07.2020Ekonomi
Corona virüs kabusu! Avrupa borsaları haftaya sert düşüşle başladı
Corona virüs kabusu! Avrupa borsaları haftaya sert düşüşle başladıAvrupa borsaları, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınına ilişkin karantina uygulamasının İtalya'dan sonra diğer ülkelerde de başlamasının oluşturduğu tedirginliklerle haftaya sert düşüşle başladı.
16.03.2020Corona Virüsü
‘Virüs’ alarmı! Uçuşlar durdu, Uluslararası markalar kapanıyor...
‘Virüs’ alarmı! Uçuşlar durdu, Uluslararası markalar kapanıyor...İş dünyası koronavirüsteki gelişmeleri endişeyle takip ediyor. Sürecin uzaması durumunda başta cep telefonları olmak üzere pek çok sektörün etkilenmesi bekleniyor. Ülkedeki fuarlar askıya alınırken, turizmde de iptaller sürüyor
30.01.2020Ekonomi
Çoğunluğu kaybetti... Adım adım kriz
Çoğunluğu kaybetti... Adım adım krizİngiltere'de iktidardaki Muhafazakar Parti milletvekili Philip Lee'nin partisinden istifa ederek Liberal Demokrat Partiye geçmesiyle Boris Johnson başbakanlığındaki hükümet, parlamentodaki çoğunluğunu kaybetti. Muhalefet de İngiltere'nin AB'den anlaşmasız ayrılmasını engellemeye yönelik kritik bir oylamayı kazandı. Boris Johnson ise erken seçimi gündeme getirdi. Öte yandan İngiliz sterlini AB referandumunun yapıldığı 2016'nın haziran ayından bu yana yaklaşık yüzde 20 değer kaybetti.
4.09.2019Dünya
Dünyayı sarsan 'savaş'! Peş peşe hamleler geldi...
Dünyayı sarsan 'savaş'! Peş peşe hamleler geldi...ABD ile Çin arasında "ticaret savaşı" tartışması büyürken ABD Hazine Bakanlığı, Çin'i "döviz manipülatörü" olarak ilan ettiğini açıkladı.Çin Ticaret Bakanlığı da ABD’nin Çin mallarına yönelik ilan ettiği son gümrük tarifesinin ardından, Çinli şirketlerin ABD’den tarım ürünleri alımının geçici olarak durdurulduğunu açıkladı.Çin ile ABD ticaret savaşlarının derinleşmesi ABD piyasalarında sert düşüşe neden oldu. ABD borsalarındaki kayıp gün içinde yüzde 3'ü aştı. Piyasalar kapandığında Dow Jones 2.90 Nasdaq ise 3.47 değer kaybetti.
6.08.2019Dünya
'Ticaret savaşları' Avrupa'yı salladı!
'Ticaret savaşları' Avrupa'yı salladı!Avrupa borsaları, ABD ile Çin arasındaki ticaret savaşına ilişkin endişelerin artması ve Fed’in politikalarına ilişkin belirsizliklerin etkisiyle haftanın son işlem gününü sert kayıpla tamamladı.
2.08.2019Dünya
Avrupa borsaları “güçlü bilançolarla” İngiltere hariç yükselişle kapandı
Avrupa borsaları “güçlü bilançolarla” İngiltere hariç yükselişle kapandıAvrupa borsaları, bazı büyük şirketlerin bu yılın ikinci çeyreğine dair bilançolarının beklenenden daha iyi gelmesinin ardından ABD Merkez Bankasının (Fed) karışık faiz politikasının sebep olduğu kayıpları telafi ederek, günü İngiltere FTSE 100 endeksi hariç yükselişle tamamladı.
1.08.2019Ekonomi
ABD ve İran gerilimi Avrupa borsalarını vurdu
ABD ve İran gerilimi Avrupa borsalarını vurduAvrupa borsalarına, ABD ve İran arasındaki gerilim yansıdı.
21.06.2019Ekonomi
Avrupa borsaları günü düşüşle kapattı
Avrupa borsaları günü düşüşle kapattıAvrupa borsaları şirket verilerinin etkisiyle günü düşüşle tamamladı.
22.10.2018Ekonomi
'Türkiye ile ticaret savaşı ABD borsalarını batırdı'
'Türkiye ile ticaret savaşı ABD borsalarını batırdı'Türkiye'ye finansal savaş başlatan Trump yönetimi, ABD borsasının çöküşüne neden oldu. CNN International borsadaki düşüşü "Türkiye ile ticari savaş ABD borsalarını batırdı" başlığıyla duyurdu.
16.08.2018Dünya
Avrupa borsaları ticaret savaşı endişeleri ile çakılıyor
Avrupa borsaları ticaret savaşı endişeleri ile çakılıyorAvrupa`da yaşanan siyasi gelişmelere ek olarak patlak veren ticaret savaşlarının da etkisi ile Avrupa borsaları haftaya çok sert düşüşlerle başladı. Çin piyasalarında ise ticaret savaşı paniği artıyor.
2.07.2018Ekonomi
Tüm dünya dayak yiyor
Tüm dünya dayak yiyorDoların ateşi yeniden çıktı. Ancak bu kez Türkiye kaynaklı bir durum yok. Dolar tüm dünyada güçleniyor, borsalarda hisseler satılıyor.
19.06.2018Ekonomi
Mehmet Şimşek'ten flaş dolar açıklaması
Mehmet Şimşek'ten flaş dolar açıklamasıGüne yükseliş eğilimi ile başlayan dolar öğle saatlerine yaklaşırken 4.76 liranın üzerine çıktı. Dolarda yaşanan bu yükselişin ardından Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek bir tweet attı. Yaşananların küresel bir hareket olduğunu belirten Şimşek, "Merkez Bankası gerekli adımları attı. Seçim belirsizliği azaltacak. Tedbir aldık, alıyoruz" dedi
19.06.2018Ekonomi
AB ekonomisinde kriz! Dibe çakıldı!
AB ekonomisinde kriz! Dibe çakıldı!İtalya'daki hükümet krizi Avrupa piyasalarını vurdu. İngiltere hariç tüm AB üyelerinin borsaları dibe çakıldı.
30.05.2018Dünya

Benzer Haber Etiketleri

Avrupa Borsaları ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki avrupa borsaları haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.