Son dakika aspirin haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan aspirin ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını aspirin haber sayfamızda bulabilirsiniz.
haberleri sayfasında son dakika yaşanan aspirin gelişmeleri de dahil olmak üzere 418 aspirin haberi bulunmuştur. Tüm aspirin haberleri aşağıda listelenmiştir.
Kepek Nasıl Geçer? Kepek Geçiren Yöntemler, Püf Noktaları Nelerdir?Kepek, kaşıntı ve kafa derisinde görülen deri dökülmesiyle birlikte kendini gösteren bir cilt rahatsızlığı olarak bilinir. Bulaşıcı değildir ancak tedavi edildiği takdirde dahi arada sırada tekrarlanabilen bir hastalıktır.
Mide yaralarına ve ülsere iyi gelen bitki önerileriMide yarası ve ülser oluşumunda bilinçsiz ağrı kesici kullanımı, sigara, kahve, stres ve çevre kirliliğinin zemin hazırladığına dikkat çeken Gastroenteroloji Uzmanı Prof. Dr. Esin Korkut, “Mide yaralarını iyileştirmek ya da sık rastlanan bazı mide yakınmalarını geçirmek için ilaç tedavisine ek olarak bitkisel ürünler de kullanılabilir. Bunlar arasında; kudret narı, zeytinyağı, sarı kantaron yağı, papatya çayı başta olmak üzere çeşitli bitkisel çaylar ve çeşitli baharatlar bulunur. Ancak alerjik reaksiyonlara sebep olabilir. Bitkisel takviyeler almadan mutlaka doktora danışılması gerekir” dedi.
Babanın, kızlarına istismardan 70,5 yıl hapse çarptırıldığı kararın gerekçesi açıklandıİzmir'de kızları N.B. (15) ile N.B.'ye (19) cinsel istismarda bulunduğu suçlamasıyla yargılanan ve indirimsiz olarak 70,5 yıl hapis cezasına çarptırılan R.B. (39) hakkında gerekçeli karar yazıldı. Kararda; öz kızlarına karşı gerçekleştirdiği ahlaki boyutu son derece çirkin olan davranışlar nedeniyle sanık R.B. hakkında takdiri indirim nedenleri görülmediği ve indirim yapılmadığı belirtildi. Eylemlerin ağırlığına göre caydırıcı özelliği dikkate alınarak R.B., hakkında alt sınırdan uzaklaşılarak ceza verildiği de vurgulandı.
Vaka sayıları arttı! Maske çıkışı geldiTrakya Üniversitesi (TÜ) Tıp Fakültesi Hastanesi Halk Sağlığı Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Faruk Yorulmaz, hiçbir şikayeti olmadan bulaştırmayı sağlayabilecek türde koronavirüs taşıyanların dışarıda dolaştığını belirterek, "Vaka sayılarının artışı, mutasyonları da körükleyen bir durum. Yeni mutasyonların ortaya çıkışını hızlandıran bir durum olduğu için de maske kullanarak bulaşmayı mümkün olduğunca sınırlandırmamıza ihtiyacımız var" dedi.
Yüksek riskli ülkelere yapılan seyahatlere dikkat! Testleri ihmal etmeyin!Ay aylarıyla birlikte yurt dışına seyahatler de arttı. Seyahat edeceklerin atlamaması gereken en dikkat çekici önlemlerin başında seyahat sağlığı geliyor. Özellikle başka ülkelere veya kıtalara yapılan seyahatlerde gerekli tedbirler alınmazsa büyük sağlık sorunları yaşanabilir. Peki, Seyahat öncesi testler ne zaman yapılmalı? Seyahate çıkmadan hangi önlemler alınmalı? Hangi aşılar yaptırılmalı? Dr. M. Zafer Ekinci seyahat öncesi alınması gereken sağlık önlemlerini anlattı.
Koronavirüse yakalanan Biden'ın sağlık durumuyla ilgili açıklamaABD Başkanı Joe Biden’ın doktoru Kevin O'Connor yayınladığı mektup ile Covid-19’a yakalanan Biden’ın "Paxlovid" ilacıyla devam eden tedavisinde 3 günün geri kaldığını ve sağlık durumunun iyiye gittiğini açıkladı. Biden’da görülen baskın semptomun boğaz ağrısı olduğu ifade edildi.
MHP Genel Başkanı Bahçeli'den Kılıçdaroğlu'na 'helalleşme' tepkisi: Böyle bir kavgada kaybederMHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun 12 dakikalık grup toplantısı konuşmasının çok sert olduğunu söyleyerek, "Helalleşmeyi kavgalaşmaya çevirmenin anlamı yok. Şu an Türkiye'de helalleşme ile başlayan, kavgalaşmayla yola devam etmek istiyor. Ve Kemal Kılıçdaroğlu böyle bir kavgada kaybeder. Çünkü kavga tecrübesi yok. Ama bizde 53 yıllık kavga tecrübesi var" dedi.
Hipertansiyon hastaları uyarı geldiKurallarına uygun tutulan orucun bazı hastalarda yararlı sonuçlar doğurabildiğini söyleyen Kardiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Hakan Uçar, “Örneğin hipertansiyon hastalarında ilaçlarına devam etmek koşulu ile oruç tutmak, kan basıncında düşmeye ve kilo kaybına yol açmaktadır. Fakat aksine, sıcak havalara veya idrar sökücü ilaçlara bağlı olarak oruç tutan bir hastada aşırı sıvı ve elektrolit kaybı olabilir. Bu da kan basıncında aşırı düşmelere, bayılmalara, kalp krizlerine ve kalp yetmezliğine yol açabilir. Özellikle bu durum yaşlı hastalarda daha da belirgin olabilir” dedi.
Dudak dolgusundan önce bilinmesi gerekenlerEstetik, Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Güncel Öztürk, dudak dolgusundan önce dikkat edilmesi gerekenleri sizler için anlattı.
Kalp hastaları Covid ve influenza açısından yüksek risk altında!Covid’le beraber pıhtılaşmanın artması ve akciğerlerin kalbi zorlaması sonucu kalp krizi ile hastanelere başvurular arttı. Kalp hastalarının Covid ve influenza açısından yüksek risk altında söyleyen Kalp ve Damar Cerrahisi Uzmanı Prof. Dr. Barış Çaynak uyarılarda bulundu. Peki, Covid influenza salgınında kalp hastaları ne yapmalı? İşte merak edilenler...
Mustafa Sarıgül: İçişleri Bakanlığı mektup yazarak teftiş göndermezTürkiye Değişim Partisi (TDP) Genel Başkanı Mustafa Sarıgül, İçişleri Bakanlığı tarafından İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na (İBB) gönderilen teftişle ilgili, "İçişleri Bakanlığı mektup yazarak teftiş göndermez, sosyal medyadan mektup göndermez, basınla konuşarak mektup göndermez. Usulde böyle bir uygulama yoktur” dedi.
Akın akın geliyorlar! Bulgarlar eczanelerde kuyruk oluşturduBulgarlar alışveriş için Türkiye'ye akın ediyor. Alışveriş görüntüleri dikkat çekerken Bulgarların ilaçlarını da Türkiye'den almayı tercih ettiği ortaya çıktı. Bulgar Levası'nın değer kazanması nedeni ile alışveriş ve konaklamanın Türkiye'de Bulgarlar için daha ucuz hale gelmesi, Bulgarların rotayı Edirne'ye çevirmesine neden oldu. 1 Bulgar Levası şu anda 8.44 Türk Lirası'na eşit. Türkiye'den ucuza İlaç almak isteyen Bulgarlar eczanelerde kuyruk oluşmasına neden oldu.
Bulgarlar ilaçlarını Edirne’den alıyorEdirne’ye akın eden Bulgaristan vatandaşları, giyecek ve yiyecek ihtiyaçlarının yanı sıra ilaçlarını da kent merkezindeki eczanelerden alıyor. Bulgar yoğunluğundan eczanelerde adım atacak yer kalmazken, aspirinin korona virüs salgınını önlediği iddiasıyla, çoğunlukla kutu kutu aspirin almaktan vazgeçmiyorlar.
Kan sulandırıcı kullanırken bu meyve ve sebzeleri sakın yemeyin! Ölümcül iç kanamalara yol açıyor, çok tehlikeli...Ölümcül kafa iç kanamalarına yol açıyor. Kan sulandırıcı kullanırken bu meyve ve sebzeleri tüketmemek gerekiyor. Doktorlar koronavirüsün kanı koyulaştırıcı etkisi nedeniyle başta aspirin olmak üzerekan sulandırıcı öneriyor. Ancak kan sulandırıcı kullanımının yanında bu besinlerin tüketilmemesi gerekiyor çünkü beklenmedik kanamalara yol açabiliyor. İşte kan sulandırıcı kullanırken tüketilmemesi gereken besinler...
Kontrolsüz kan sulandırıcı ilaç kanama riskini arttırıyor!60 yaş ve üzeri hastalarda, kardiyovasküler hastalıklar ve inmeden birincil korumada asetilsalisilik asit etken maddeli ilaçların artık önerilmediğine dikkat çeken Doç. Dr. Sinem Özbay Özyılmaz, “Kişide herhangi bir kalp hastalığı veya tıkayıcı beyin damar hastalığı öyküsü yoksa kardiyovasküler bir olayın yaşanmasını önlemek için yapılan birincil korumada asetilsalisilik asit etken madde içeren ilacı günlük kullanmaya başlamanın doğru olup olmadığına hekim ile ortak karar vermek gerekir” dedi.
Diş ağrısı neden gece başlar?Diş ağrısı birçok kişinin yakındığı ağrılardan biridir. Özellikle gece başlayan diş ağrısı uykusuzluk yaptığı gibi kişinin günlük yaşamını da etkiliyor. Peki diş ağrısı neden gece başlar? Dr. Dt. Beril Karagenç Batal konu hakkında önemli bilgiler verdi.
Çarpıntı ihmale gelmez!Atriyal fibrilasyon denilen ritm bozukluğunun kalp içerisinde pıhtı oluşturabildiğini ve bu pıhtının beyine atarak felce sebep olabildiğini belirten Kalp ve Damar Cerrahisi Uzmanı Prof. Dr. Barış Çaynak, çarpıntı yaşayan hastalara uyarılarda bulundu.
Grip salgını geliyor! Ölüme kadar götürüyorDünyada ve Türkiye’de 2020 yılında pandemi nedeniyle getirilen kısıtlamalar nedeniyle grip vakalarına ender olarak rastlandığını belirten Türk Toraks Derneği Solunum Sistemi Enfeksiyonları Çalışma Grubu Başkanı Prof. Dr. Füsun Eyüpoğlu, risk gruplarındaki kişilerde grip enfeksiyonuna yatkınlığın artacağını ve hastalığın kliniğinin daha ağır seyredebileceğini belirterek, “Zatürre, solunum yetmezliği, nörolojik ve kalple ilgili komplikasyonlar gelişerek, ölüme neden olabilmektedir” dedi.
Bu belirtilere dikkat; demir eksikliği olabilirDünya nüfusunun 4te 1inde demir eksikliği bulunduğunu belirten Gastroenteroloji Uzmanı Doç. Dr. Özlem Mutluay Soyer, Çocuklar, gebeler, doğurganlık çağındaki kadınlar ve yaşlılar demir eksikliği açısından risk taşımaktadırlar. Demir eksikliği olanlarda halsizlik, çabuk yorulma, nefes darlığı, çarpıntı, baş dönmesi, kulak çınlaması, saç dökülmesi görülebilmektedir dedi.
Çocukları tehdit ediyor; oyun parkı ve havuzlara dikkatÇocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Gülnara Heydarova, genellikle 5 yaşından küçük çocukları etkileyen ve oldukça bulaşıcı olan El-Ayak-Ağız hastalığına (EAAH) dikkat çekerek oyun parkı ve havuzlar konusunda uyarılarda bulundu.
Uzmandan uyarı: Deri kanseri riskini artırıyorÇocuklukta özellikle birden fazla kez geçirilen güneş yanıklarının ilerideki deri kanseri riskini artırdığına dikkat çeken Dermatoloji Uzmanı Dr. Öğr. Üyesi Sıla Kılıç Sayar, “Yapılan araştırmalarda, 5 kereden fazla özellikle su toplamalarının da görüldüğü güneş yanığı geçiren kişilerde oldukça tehlikeli bir kanser türü olan melanom tipi deri kanserinin gelişme riskinin yaklaşık 2 kat arttığı görülmüştür” dedi.
Kalp ve tansiyon hastalarında aşılamaya ilişkin açıklamaPandemide aşılama çalışmaları yaygın bir şekilde devam ediyor. Virüsle mücadelede her yetişkin yaş grubunda aşılamanın önemine dikkat çekilirken özellikle kalp-damar ve hipertansiyon hastaları ile 65 yaş üstü bireyler daha yüksek risk altında. Aşılamada 3’üncü doz uygulamasına geçişin de açıklandığı bu günlerde kalp-damar ve hipertansiyon hastaları için Kardiyoloji Anabilim Dalı Öğr. Üy. Prof. Dr. Özlem Esen açıklamalarda bulundu.
Aspirin ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki aspirin haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.