Ankara Büyükelçiliği

Ankara Büyükelçiliği

Son dakika ankara büyükelçiliği haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan ankara büyükelçiliği ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını ankara büyükelçiliği haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Ankara Büyükelçiliği

haberleri sayfasında son dakika yaşanan ankara büyükelçiliği gelişmeleri de dahil olmak üzere 1.675 ankara büyükelçiliği haberi bulunmuştur. Tüm ankara büyükelçiliği haberleri aşağıda listelenmiştir.
Almanya'dan Schengen vizesi açıklaması: İşlemler normal şekilde devam edecek
Almanya'dan Schengen vizesi açıklaması: İşlemler normal şekilde devam edecekAlmanya'nın Ankara Büyükelçiliği'nden yapılan açıklamada, Almanya'da bugün başlayan geçici sınır kontrollerinin güvenli, düzenli ve yasal girişin sağlanması amacıyla yapıldığı belirtilerek, "Türkiye için vize verme süreci normal şekilde işlemeye devam edecek ve bu durumdan etkilenmeyecektir." İfadelerine yer verildi.
16.09.2024Gündem
İzmir'de ABD askerinin başına çuval geçirdiler! 15 kişi gözaltına alındı
İzmir'de ABD askerinin başına çuval geçirdiler! 15 kişi gözaltına alındıİzmir Valiliği, Konak ilçesinde Türkiye Gençlik Birliği (TGB) üyelerinin ABD vatandaşı sivil giyimli 2 askeri personele saldırıda bulunmasına ilişkin 15 şüphelinin gözaltına alındığını bildirdi.
2.09.2024Gündem
MEB'den yabancı okullarla ilgili yeni açıklama
MEB'den yabancı okullarla ilgili yeni açıklamaMilli Eğitim Bakanlığı'ndan yabancı ülke okullarının yasal durumuna ilişkin yeni bir açıklama geldi.
10.08.2024Gündem
Fransa'nın ardından sıra Alman okullarında: Türk öğrenci kabul etmeyecekler
Fransa'nın ardından sıra Alman okullarında: Türk öğrenci kabul etmeyeceklerİki Fransız okulunun ardından Almanya’nın Ankara Büyükelçiliği’ne bağlı eğitim kurumu Ernst-Reuter Okulu da Dışişleri Bakanlığı’ndan nota verildiğini, yeni dönemde çift uyruklular dahil Türk vatandaşlarının kabul edilmeyeceğini duyurdu...Bakan Tekin, Meclis’te gazetecilerin Fransız okullarıyla yaşanan krizle ilgili soruları üzerine okulların mevzuat içerisine girerlerse eğitimlerine devam edeceklerini, girmezlerse yok hükmünde olduğunu belirtti...
25.07.2024Gündem
Vize çilesi bitmiyor! Haftalar sürüyor
Vize çilesi bitmiyor! Haftalar sürüyorAvrupa ülkelerine vize çilesi sürerken Almanya, İtalya ve İspanya’nın ‘Türk vatandaşlarına vize başvurularını mayıs sonuna kadar kapattığı’ iddia edildi. Diplomatik kaynaklar ise başvuruların kapatılmadığını, artan talep nedeniyle yoğunluk yaşandığını öne sürdü.
30.04.2024Gündem
Yabancı büyükelçiliklerden 6 Şubat paylaşımları
Yabancı büyükelçiliklerden 6 Şubat paylaşımlarıYabancı ülkelerin Türkiye’deki büyükelçilikleri ve diplomatik misyonlukları, 6 Şubat depremlerinin birinci yıldönümünde felaketleri andı. Yabancı ülkelerin Büyükelçilikleri, “Türkiye’nin yanında olmaya devam edeceğiz” mesajı verdi.
6.02.2024Gündem
Kur'an-ı Kerim'e çirkin saldırı! Danimarka maslahatgüzarı 4. kez Dışişleri'nde
Kur'an-ı Kerim'e çirkin saldırı! Danimarka maslahatgüzarı 4. kez Dışişleri'ndeDanimarka'nın Ankara Büyükelçiliği Maslahatgüzarı, Türkiye'nin Kopenhag Büyükelçiliği önünde Kur'an-ı Kerim yakılması eylemlerine devam edilmesi üzerine bir kez daha Dışişleri Bakanlığı'na çağrıldı.
23.08.2023Gündem
Danimarka ve Hollanda büyükelçilik yetkilileri, Dışişleri Bakanlığı'na çağrıldı
Danimarka ve Hollanda büyükelçilik yetkilileri, Dışişleri Bakanlığı'na çağrıldıTürkiye'nin Kopenhag Büyükelçiliği ile Lahey Büyükelçiliği önlerinde Kur'an-ı Kerim'in yakılması eylemlerinin sürmesi üzerine Danimarka'nın Ankara Büyükelçiliği Maslahatgüzarı ile Hollanda'nın Ankara Büyükelçiliği Elçi Müsteşarı, Dışişleri Bakanlığı'na çağrıldı.
21.08.2023Gündem
ABD'den YPG, F-16 ve İsveç açıklaması! Büyükelçi Flake: Türkiye'nin güvenlik ihtiyaçlarına dikkat çekilmeli
ABD'den YPG, F-16 ve İsveç açıklaması! Büyükelçi Flake: Türkiye'nin güvenlik ihtiyaçlarına dikkat çekilmeliABD'nin 247'nci Bağımsızlık Günü kutlaması kapsamında ABD Ankara Büyükelçiliği Konutu'nda gazetecilere açıklama yapan ABD Büyükelçisi Flake, Türkiye'ye F-16 satışı ve ABD'nin YPG'ye verdiği destekle ilgili konuştu.
22.06.2023Gündem
Almanya vize başvurularında itirazları askıya aldı! 6 ay boyunca uygulanacak
Almanya vize başvurularında itirazları askıya aldı! 6 ay boyunca uygulanacakAlmanya’nın Ankara Büyükelçiliği, vize başvurularında itirazların askıya alınmasına ilişkin açıklama yaptı. Açıklamada, "Pilot proje 6 ay boyunca uygulanacak. Ardından sonuçlar değerlendirilecek. Pilot projenin başarılı olması halinde uygulamanın diğer vize merkezlerini kapsayacak şekilde yaygınlaştırılması olasılığını değerlendireceğiz" denildi.
14.06.2023Gündem
Almanya Büyükelçiliği'nden vize açıklaması
Almanya Büyükelçiliği'nden vize açıklamasıAlmanya'nın Ankara Büyükelçiliği, Türkiye'de 2023 yılında yaklaşık 100 bin Schengen vizesi verildiğini duyurarak, "Almanya şu anda dünyanın hiçbir ülkesinde Türkiye'dekinden daha fazla vize vermiyor" açıklamasını yaptı.
6.06.2023Gündem
Yunus Akgün + 10 milyon euro! Galatasaray görüşmelere başladı
Yunus Akgün + 10 milyon euro! Galatasaray görüşmelere başladıUğurcan Çakır için girişimlere başlayan Galatasaray yönetimine Trabzonspor'dan 'Yunus Akgün + 10 milyon euro isteriz' yanıtı geldi.
6.06.2023Galatasaray
Dina’nın avukatından Gabon Büyükelçiliği'ne tepki: Bu umursamazlık kafamızda soru işaretleri bırakıyor
Dina’nın avukatından Gabon Büyükelçiliği'ne tepki: Bu umursamazlık kafamızda soru işaretleri bırakıyor  Karabük'te, Filyos Çayı'nda 26 Mart’ta cansız bedeni bulunan ve ölümündeki gizem hala çözülemeyen Gabonlu üniversite öğrencisi Jeannah Danys Dinabongho Ibouanga'nın Gabon’dan Türkiye’ye gelen ailesi, 2’nci kez otopsi yapılması için gereken 6 bin dolarlık tutarı Gabon Büyükelçiliği’nden talep etti. Elçilik, ailenin talebine olumsuz yanıt verdi. Maddi durumu kötü olan aile, kızı için 2’nci kez otopsi yaptıramadı. Ailenin avukatı Kerim Bahadır Şeker, “Maalesef ilk günden bugüne kadar 17 yaşında bir kız çocuğunun maruz kaldığı zorbalığı aydınlatmak için elimizden geleni yapacak olsak da gerçekleştirilen bu davranış, bu umursamazlık 6 bin doların bir vatandaşından daha değerli olup olmadığına dair kafamızda soru işaretleri bırakıyor" dedi.
17.05.2023Gündem
Dina'nın ailesi mesajları savcıya anlattı! 'Cesedinde morluklar var'
Dina'nın ailesi mesajları savcıya anlattı! 'Cesedinde morluklar var'Karabük'te, Filyos Çayı'nda 26 Mart’ta cansız bedeni bulunan ve ölümündeki gizem hala çözülemeyen üniversiteli Jeannah Danys Dinabongho Ibouanga'nın, Gabon'dan gelen annesi Jessica Sandra Makemba Panga, gözyaşı döküp, "Kendimi kısıtlanmış, etrafım sarılmış gibi hissediyorum. Bugünlerde, bu saatlerde kızımın yanına 18’inci doğum günü için gelmeye söz vermiştim" dedi.
14.05.2023Gündem
Gabonlu Dina’nın sır ölümü! Otopsi raporu ortaya çıktı: İntihar mı, cinayet mi?
Gabonlu Dina’nın sır ölümü! Otopsi raporu ortaya çıktı: İntihar mı, cinayet mi?Karabük'te Filyos Çayı'nda cansız bedeni bulunan Gabon uyruklu Jeannah Danys Dinabongho Ibouanga (17) için Adli Tıp Kurumu’nun düzenlediği kesin otopsi raporu ortaya çıktı. Dina'nın kanında uyuşturucu madde bulunmadığının da yer aldığı raporda, 9 uzmanın oy birliğiyle ölüm olayının adli tahkikatla aydınlatılmasının uygun olduğuna karar verildi. İşte haberin detayları...
22.04.2023Gündem
Gabonlu Dina’nın sır ölümü! Görüntülere yansıdı, uzun boylu erkek aranıyor
Gabonlu Dina’nın sır ölümü! Görüntülere yansıdı, uzun boylu erkek aranıyorGabonlu Dina’nın şüpheli ölümüyle ilgili görgü tanığı ortaya çıktı. Olay anında yolda seyir halinde olan görgü tanığı, Dina’nın Dursun A.’nın aracından çıktıktan sonra aynı kapıdan “uzun boylu bir erkeğin” arabadan indiğini söyledi. Polis ekipleri, görgü tanığının bahsettiği kişiyi arıyor.
10.04.2023Gündem
Genç kızın gizemli sonu! Çıplak ayakla sokakta kameraya yakalandı, şarj aleti detayı
Genç kızın gizemli sonu! Çıplak ayakla sokakta kameraya yakalandı, şarj aleti detayıKarabük'te Filyos Çayı'nda cansız bedeni bulunan Gabon uyruklu Jeannah Danys Dinabongho Ibouanga'nın (17) ölümündeki sır perdesi henüz aralanmadı. Olayla ilgili 6 kişi gözaltına alınırken, Dinabongho’nun son görüntüleri ortaya çıktı. Evinin olduğu sokaktaki bir sitenin güvenlik kamerasına yansıyan görüntülerde Dinabongho’nun gece saatlerinde çıplak ayak, sokakta koştuğu görüldü. İşte haberin detayları...
4.04.2023Gündem
Gabonlu kızın ölümündeki sır çözülüyor! Cep telefonundaki taciz mesajları ortaya çıktı: 2'si yabancı uyruklu 5 gözaltı
Gabonlu kızın ölümündeki sır çözülüyor! Cep telefonundaki taciz mesajları ortaya çıktı: 2'si yabancı uyruklu 5 gözaltıKarabük'te Filyos Çayı'nda cansız bedeni bulunan Gabon uyruklu Jeannah Danys Dinabongho Ibouanga'nın (17) ölümüyle ilgili soruşturmada 2'si yabancı uyruklu, 5 kişi gözaltına alındı. Dinabongho'nun telefonunda para karşılığı cinsel ilişki teklifinde bulunulan taciz mesajları olduğu öğrenildi.
3.04.2023Gündem
Savaştan kaçan Ukraynalı Yulia ve 2 çocuğu, depremde öldü
Savaştan kaçan Ukraynalı Yulia ve 2 çocuğu, depremde öldüUkrayna'daki savaştan kaçıp, Türkiye'ye sığınan Yulia Petrov (46) ile 2 çocuğu, Kahramanmaraş merkezli ilk depremin ardından Hatay'da enkaz altında kalıp, yaşamını yitirdi. Ukrayna'nın Ankara Büyükelçisi Vasyl Bodnar, "Maalesef 6 Ukrayna vatandaşımız hayatını kaybetti, 6 kişiye hala daha ulaşamıyoruz" dedi.
26.02.2023Yaşam
Dünyadan Türkiye'ye başsağlığı ve yardım mesajları yağdı!
Dünyadan Türkiye'ye başsağlığı ve yardım mesajları yağdı!Türkiye'de meydana gelen büyük depremin ardından ABD, İsrail, Azerbaycan, Ukrayna, Yunanistan, Finlandiya ve Pakistan gibi ülkelerden peş peşe açıklamalar geldi. Azerbaycan, ilk yardım gönderen ülke oldu.
6.02.2023Gündem
Bakan Akar: Azerbaycan Ordusuna bundan sonra kimsenin yan bakmasına imkan ve fırsat vermeyeceğiz
Bakan Akar: Azerbaycan Ordusuna bundan sonra kimsenin yan bakmasına imkan ve fırsat vermeyeceğizMilli Savunma Bakanı Hulusi Akar, “Azerbaycan Ordusuna bundan sonra kimsenin yan bakmasına imkan ve fırsat vermeyeceğiz” dedi.
22.12.2022Gündem
ABD Ankara Büyükelçiliği, ABD Başkonsolosu'nun eşinin kaza yaptığı haberlerini yalanladı
ABD Ankara Büyükelçiliği, ABD Başkonsolosu'nun eşinin kaza yaptığı haberlerini yalanladıAmerika Birleşik Devletleri'nin (ABD) Ankara Büyükelçiliği, ABD İstanbul Başkonsolosu Julie Eadeh'in eşi Mounir Elkhamri’nin trafik kazasına karıştığı haberlerini yalanladı.
15.12.2022Gündem
Bakan Soylu açıkladı: Karkamış'a 10 roket saldırısı yapıldı
Bakan Soylu açıkladı: Karkamış'a 10 roket saldırısı yapıldıGaziantep'in Karkamış ilçesine terör örgütü YPG/PKK mensuplarınca Suriye'nin kuzeyinden 5 roket atıldı, saldırıda 5 yaşında çocuk ile bir öğretmen hayatını kaybetti.Milli Eğitim Bakanı Özer, ilçede tüm okulların bir hafta süreyle tatil edildiğini açıkladı.
21.11.2022Gündem
YPG'den Karkamış'a roketli saldırı! 3 ölü 10 yaralı
YPG'den Karkamış'a roketli saldırı! 3 ölü 10 yaralıPKK/YPG terör örgütü kontrolündeki Suriye'nin Kobani bölgesinden ateşlenen 7 roket, Gaziantep'in Karkamış ilçesine düştü. Roketlerden birinin bir ilkokula isabet ettiği belirtildi. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Gaziantep'in Karkamış ilçesine gerçekleştirilen havan saldırısına ilişkin, "6 yaralımız vardı, onlar hastaneye intikal ettirildi. Maalesef ilk aldığımız bilgiler çerçevesinde 3 vatandaşımız hayatını kaybetti" dedi.
21.11.2022Gündem
Dışişleri Bakanlığı: İsviçre’nin terörle mücadelede uluslararası işbirliğine katkı sağlamasını bekliyoruz
Dışişleri Bakanlığı: İsviçre’nin terörle mücadelede uluslararası işbirliğine katkı sağlamasını bekliyoruzDışişleri Bakanlığı Sözcüsü Büyükelçi Tanju Bilgiç, PKK mensup ve yandaşlarının Dünya Sağlık Teşkilatı binasına zorla girmeleri ve uzun süredir devam eden propaganda eylemleri hakkında, “İsviçre’de kanlı terör örgütünün propaganda eylemlerine son vermesini ve terörle mücadelede uluslararası işbirliğine katkı sağlamasını bekliyoruz” dedi.
11.11.2022Dünya

Benzer Haber Etiketleri

Ankara Büyükelçiliği ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki ankara büyükelçiliği haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.