Anıt Mezar

Anıt Mezar

Son dakika anıt mezar haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan anıt mezar ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını anıt mezar haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Anıt Mezar

haberleri sayfasında son dakika yaşanan anıt mezar gelişmeleri de dahil olmak üzere 183 anıt mezar haberi bulunmuştur. Tüm anıt mezar haberleri aşağıda listelenmiştir.
Apollon Smintheus Tapınağı'nda 2 bin yıllık mezar bulundu
Apollon Smintheus Tapınağı'nda 2 bin yıllık mezar bulunduÇanakkale’nin Ayvacık ilçesine bağlı Gülpınar köyündeki Apollon Smintheus Tapınağı'nda 2023 yılı kazı çalışmalarında tapınağın kuzeybatısında kalan nekropoliste (mezarlıkta) Roma İmparatorluğu dönemine ait 2 bin yıllık anıt mezar bulundu. Mezar odasındaki tekne içinde ortaya çıkan, bütünlüğü bozulmuş ve karışmış haldeki iskeletler üzerindeki ilk değerlendirmelerde çocuk ve yetişkin ondan fazla bireyin bu mezara gömüldüğü ortaya çıktı. Bu mezarın planı ile Smintheion’da Roma İmparatorluk döneminde anıt mezarların varlığını anladıklarını belirten araştırmacılar, böyle bir mezar varlıklı kişi veya kişiler tarafından yaptırılmış olabileceği ifade ediyor.
27.12.2023Gündem
Büyük felaketi unutturmayan müzeler
Büyük felaketi unutturmayan müzelerÇin Halk Cumhuriyeti, 12 Mayıs 2008’de Sichuan eyaletinde yaşanan 8 büyüklüğündeki depremin en ağır hasarı verdiği, nüfusunun yarısının kaybedildiği Beichuan ilçesini, depremzedelere yas tutabilecekleri, depremle ilgili bilimsel araştırma yapılacak bir açık hava müzesi haline getirdi. Depremin merkezi Wenchuan ilçesinin adını taşıyan kapalı bir başka müzede ise kurtarma çalışmaları ve deprem sonrası faaliyetler anlatılıyor.
23.09.2023Dünya
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Türkiye'nin ayağına tekrar prangalar vuramayacaksınız
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Türkiye'nin ayağına tekrar prangalar vuramayacaksınızCumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Aydın'dan bir kez daha meydan okuyorum. Türkiye'nin ayağına tekrar prangalar vurmaya başaramayacaksınız. Milletimizin kazanımlarını elinden almayı başaramayacaksınız. 2023 hedeflerine engel olamadığınız gibi Türkiye Yüzyılı'nın inşasının önüne geçmeyi de başaramayacaksınız" dedi.
4.02.2023Gündem
Eşine 'türbe' gibi mezar yapıp, aydınlatma direğinden çektiği elektrikle aydınlattı
Eşine 'türbe' gibi mezar yapıp, aydınlatma direğinden çektiği elektrikle aydınlattıAntalya'da, eşine verdiği en güzel kabri yaptırma sözünü 23 yıl sonra yerine getiren Ahmet Düzgün (77), demir korkulukla çevirip, çatısına minare külahı yerleştirdiği mezarı aydınlatmak için kaçak elektrik kullandı. Karısının mezarının yanına kendisi için de kabir yaptıran Düzgün'ün bayrak ve çiçeklerle süslediği, 'Dikkat elektrik dokunmayın' yazısı astığı mezar, türbeyi andıran görünümüyle dikkat çekti.
2.01.2023Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Menderes, Zorlu ve Polatkan mesajı
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Menderes, Zorlu ve Polatkan mesajıCumhurbaşkanı Erdoğan, merhum Başbakan Adnan Menderes, Dışişleri Bakanı Fatin Rüştü Zorlu ve Maliye Bakanı Hasan Polatkan'ın idam edilişlerinin 61. yılı dolayısıyla İstanbul Valiliğince Topkapı Anıt Mezar'da düzenlenen anma programına mesaj gönderdi.
17.09.2022Siyaset
Aratos'un anıt mezarı, kireç ocağı olarak kullanılmış
Aratos'un anıt mezarı, kireç ocağı olarak kullanılmışMersin'in Mezitli ilçesinde, tarihi 3 bin 500 yıl öncesine dayanan Soli Pompeiopolis Antik Kenti kazı alanında, 245- 315 yıllarında yaşayan astroloji biliminin kurucusu, matematikçi, bilim adamı Aratos'un anıt mezarının, kireç ocağı olarak kullanıldığı ortaya çıktı.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Menderes, Zorlu ve Polatkan'ın mezarlarını ziyaret etti
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Menderes, Zorlu ve Polatkan'ın mezarlarını ziyaret ettiCumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, merhum Başbakan Adnan Menderes, Dışişleri Bakanı Fatin Rüştü Zorlu, Maliye Bakanı Hasan Polatkan ve 37. Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Hasan Doğan'ın mezarlarını ziyaret ederek dua okudu.
17.04.2021Siyaset
Turgut Özal vefatının 28. yılında anıldı
Turgut Özal vefatının 28. yılında anıldıCumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal için vefatının 28. yılında kabri başında düzenlenen anma törenine katıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Özal'ın vefat yıl dönümü nedeniyle yayımladığı mesajında "Her zaman hayırla yâd edilecek olan merhum Turgut Özal'a vefat yıl dönümünde bir kez daha Allah'tan rahmet niyaz ediyor, kendisini saygıyla anıyorum." ifadeleri yer vermişti.
17.04.2021Siyaset
Arabaşı çorbası tarifi: Arabaşı çorbası nasıl yapılır?
Arabaşı çorbası tarifi: Arabaşı çorbası nasıl yapılır?Arabaşı Çorbası, acılı tavuk çorbasıdır. Konya’da soğuk kış günlerinde sık tüketilen bir yemektir. Konya Mutfağı, Selçuklu saraylarında gelişen ve Mevlevî adap ve erkanıyla yoğrulan muhteşem bir mutfak kültürü meydana getirmiştir. Peki, Arabaşı çorbası nasıl yapılır? Arabaşı çorbası tarifi ve yapılışı...
12.12.2020Gündem
Neslican ölüm yıl dönümünde anıldı
Neslican ölüm yıl dönümünde anıldıRize'de sol bacağının kesilmesine neden olan kansere karşı yürüttüğü mücadeleyle tanınan ve İstanbul'da tedavi gördüğü hastanede yaşam savaşını kaybeden Neslican Tay (21), ölümünün 1’inci yıl dönümünde Rize’deki mezarı başında dualarla anıldı. Marmara Adası’ndan çıkarılan mermerden heykeltıraş çift Hakan ve Özlem Şengönül tarafından tasarlanan sol ayağı olmayan güvercin sembollü anıt mezar da, Neslican’ın kabrine yerleştirildi. Törene katılan sanatçı Haluk Levent, “Onun yanına, onun mücadelesine destek olmaya geldim. Ona bir anıt mezar sözümüz vardı. Bu sözümüzü tuttuk” dedi.
20.09.2020Yaşam
6 ildeki bazı yerler 'sit alanı' ilan edildi
6 ildeki bazı yerler 'sit alanı' ilan edildiAntalya, Isparta, Balıkesir, Burdur, Afyon ve Nevşehir'deki bazı yerler, 1 ila 3'üncü derece arkeolojik sit alanı olarak tescil edildi.
23.08.2020Gündem
Karanlık Kümbet 712 yıl sonra restore edildi
Karanlık Kümbet 712 yıl sonra restore edildiErzurum'da 1308 yılında Emir Sadrettin tarafından yapılan Karanlık Kümbet, 712 yıl sonra restore edildi.
11.06.2020Gündem
Patara nedir? Patara Antik kent (plajı) nerede? (Erdoğan 2020 yılını Patara Yılı ilan etti)
Patara nedir? Patara Antik kent (plajı) nerede? (Erdoğan 2020 yılını Patara Yılı ilan etti)Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından 2020 Patara Yılı ilan edildi. Noel Baba olarak da bilinen Aziz Nikolaos'un doğum yeri, Likya'nın başkenti ve Osmanlı döneminde de ilk telsiz telgrafın kullanıldığı ve dünyanın ilk meclis binasına ev sahihliği yapan Patara'nın 2020 Turizm Yılı teması olarak ilan edilmesi, Antalya'da da büyük sevinç yarattı. Erdoğan’ın grup toplantısında yaptığı bu açıklamanın ardından ‘’Patara nedir, Patara Antik Kenti nerede ve nasıl gidilir?’’ sorularında da artış oldu. İşte Patara hakkında merak edilenler...
12.02.2020Gündem
Rauf Denktaş’ın ailesinden 'vefasızlık’ tepkisi! Halen bitmedi...
Rauf Denktaş’ın ailesinden 'vefasızlık’ tepkisi! Halen bitmedi...Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Raif Denktaş, bugün 8'inci ölüm yıl dönümünde anıldı. Denktaş'ın anıt mezarı bitirilemediği için anma töreni bu yıl da Türk Mukavemet Teşkilatı (TMT) anıtı önünde yapıldı. Denktaş'ın ailesi anıt mezarın tamamlanmamasına, 'büyük vefasızlık' diye tepki gösterdi.
13.01.2020Siyaset
Adnan Menderes, idam edilişinin 58'inci yıl dönümünde anıldı
Adnan Menderes, idam edilişinin 58'inci yıl dönümünde anıldıESKİ Başbakanlardan Adnan Menderes, Dışişleri Bakanı Fatin Rüştü Zorlu ve Maliye Bakanı Hasan Polatkan idam edilişlerinin 58'inci yılında Topkapı'daki Anıt Mezar'da düzenlenen törende dualarla anıldı, kabirlerine karanfiller bırakıldı..
17.09.2019Siyaset
Kadıköy'ün arkeolojisi ve tarihi yeniden gün ışığına çıktı!
Kadıköy'ün arkeolojisi ve tarihi yeniden gün ışığına çıktı!Kadıköy'de Haydarpaşa Garı’nın istasyon bölgesinde başlatılan ve 1 yılını geride bırakan arkeolojik kazılar, tarihe ışık tutuyor. Kazılar kapsamında 5. yüzyıla ait olduğu belirtilen kilise kalıntıları, toplu mezarlar, mimari kalıntılar ile yaklaşık 6 bine yakın sikke bulundu.
2.08.2019Gündem
Binali Yıldırım ile Ekrem İmamoğlu karşılaştı
Binali Yıldırım ile Ekrem İmamoğlu karşılaştıCumhurbaşkanı Turgut Özal'ı anma töreninde Binali Yıldırım ile Ekrem İmamoğlu karşılaştı.
17.04.2019Siyaset
Tam bin 400 yıllık! Fotoğraf çekerken içinde...
Tam bin 400 yıllık! Fotoğraf çekerken içinde...Bitlis’in Değirmenaltı köyünde bulunan ve Ermenilerden kalma yaklaşık bin 400 yıllık San Anania Kilisesi, ot ve saman deposu olarak kullanılıyor.
13.11.2018Gündem
93 Harbi şehitlerinin mezarlığı bulundu...
93 Harbi şehitlerinin mezarlığı bulundu...1877-1878 Osmanlı-Rus Savaşı (93 Harbi) döneminde şehit olan Türk esirlerin defnedildiği mezarlık, Rusya’nın kuzeybatısındaki Pskov bölgesinde bulundu
23.08.2018Dünya
Beşiktaşlı sporcunun acı günü
Beşiktaşlı sporcunun acı günüBeşiktaş Sompo Japan'ın oyuncusu Erkan Veyseloğlu'nun babası Enver Veyseloğlu bir süredir tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti.
17.08.2018Beşiktaş
Tac Mahal'de cuma namazına yasak
Tac Mahal'de cuma namazına yasakDünyanın yedi harikasından biri olan Agra kentindeki anıt mezar Tac Mahal'de yer alan mescitte şehir dışından gelenlerin cuma namazı kılmaları yasaklandı.
11.07.2018Dünya
Tarihimizi çalanlara 1 milyon imzayla uyarı
Tarihimizi çalanlara 1 milyon imzayla uyarıAntalya Tanıtım Vakfı (ATAV), Antalya’dan yurt dışına kaçırılan 8 tarihi eserin iadesi için ‘Eserler Ait Olduğu Yerde Güzeldir’ adlı proje başlattı. Antalya Havalimanı Dış Hatlar Terminali’ne bu eserlerin fotoğraflarından oluşan sergi açılacak, Nereidler Anıtı’nın replikası konulacak. Gelen her turistle anket yapılacak ve eserlerin iadesi için hedeflenen en az 1 milyon imza UNESCO’ya gönderilecek.
4.03.2018Yaşam
Elif Gönlüm'den 'Taj Mahal' paylaşımı!
Elif Gönlüm'den 'Taj Mahal' paylaşımı!Eski milli basketbolcu Kerem Gönlüm ün eşi Elif Gönlüm'ün Hindistan tatili sürüyor.
23.01.2018Magazin
Adnan Menderes ve arkadaşları, anıldı!
Adnan Menderes ve arkadaşları, anıldı!Merhum Başbakan Adnan Menderes ve arkadaşları, idam edilişlerinin 56. yılında Topkapı Anıt Mezarda düzenlenen törenle anıldı.
17.09.2017Siyaset

Benzer Haber Etiketleri

Anıt Mezar ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki anıt mezar haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.