Aksa

Aksa

Son dakika aksa haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan aksa ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını aksa haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Aksa

haberleri sayfasında son dakika yaşanan aksa gelişmeleri de dahil olmak üzere 1.366 aksa haberi bulunmuştur. Tüm aksa haberleri aşağıda listelenmiştir.
İsrail, Yahya Sinwar’ın son anlarını paylaştı
İsrail, Yahya Sinwar’ın son anlarını paylaştıİsrail ordusu, Hamas lideri Yahya Sinwar’ın ölmeden önceki son anlarına ait dron görüntülerini paylaştı.
17.10.2024Dünya
Cumhurbaşkanı Erdoğan: İsrail tehlikesi ülkemize yaklaşıyor
Cumhurbaşkanı Erdoğan: İsrail tehlikesi ülkemize yaklaşıyorCumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti Kongre Merkezi'nde Filistin'in Geleceği Konferansı'nda açıklamalarda bulundu. Erdoğan, "BM Güvenlik Konseyi ile uluslararası örgütlerin İsrail'in şımarıklıkları karşısında nasıl büyük acze düştüklerini hep beraber yüzümüz kızararak takip ettik. İnsan hakları örgütlerinin, küresel medya organlarının, konu Gazze'de öldürülen masum çocukların hakları olunca nasıl üç maymunu oynadığına şahitlik ettik" ifadelerini kullandı. Erdoğan, "İsrail durdurulmadığı takdirde bu yayılmacılığın nereye uzanacağını tahmin edebiliyoruz. Ülkemize yaklaşan tehlikeyi göremeyen idrak yoksunu kimi şahsiyetler varsa da biz riski görüyor, her türlü tedbiri alıyoruz" dedi.
15.10.2024Gündem
İsrail, Lübnan ve Gazze'ye bomba yağdırdı! 1 yıl kapsamlı kapatma kararı
İsrail, Lübnan ve Gazze'ye bomba yağdırdı! 1 yıl kapsamlı kapatma kararıİsrail dün gece Beyrut'a yoğun hava saldırıları düzenledi. Yerel medya hafta sonu gerçekleşen saldırıları şu ana kadarki en şiddetli saldırılar olarak tanımlarken Hizbullah'ın ise Pazar günü İsrail hedeflerine 120'den fazla roket fırlattığı kaydedildi. İsrail ordusunun, 7 Ekim saldırılarının birinci yılında işgal altındaki Batı Şeria'ya "kapsamlı bir kapatma" uygulama kararı aldığı belirtildi.
7.10.2024Dünya
Cumhurbaşkanı Erdoğan TEKNOFEST Adana'da: Bize silah satmayanlara ihracat yapıyoruz
Cumhurbaşkanı Erdoğan TEKNOFEST Adana'da: Bize silah satmayanlara ihracat yapıyoruzCumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Adana Şakirpaşa Havalimanı'nda düzenlenen Teknofest 2024'e katıldı. "Türkiye Yüzyılı'nın mimarı sizlersiniz" diyen Erdoğan, "Geleceği inşa etmek, yarınları hayal etmekle başlar. Başaramazsınız diyenlere aldırmadık. Dün bize parasıyla savunma sanayii teknolojisi ürünü vermeyen ülkelere artık ihracat yapar hale geldik" ifadelerini kullandı. İsrail'in yayılmacı saldırganlığına tepki gösteren Erdoğan, "Ateşi tüm bölgeye yaymak için her yola başvuruyorlar. Hamas ve Hizbullah bahane. İsrail'in nihai hedefini ve vadedilmiş toprakların ne olduğunu gayet iyi biliyoruz. Biz sahadaki gelişmeleri anbean takip ediyoruz" dedi.
4.10.2024Gündem
SPK'dan 2 şirketin sermaye artırımına onay
SPK'dan 2 şirketin sermaye artırımına onaySPK bültenine göre kurul, Europower Enerji ve Otomasyon Teknolojileri Sanayi Ticaret AŞ'nin 440 milyon liralık, Pasifik Eurasia Lojistik Dış Ticaret AŞ'nin 504 milyon liralık bedelsiz sermaye artırım başvurusunu olumlu karşıladı.
3.10.2024Ekonomi
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan BM'de İsrail çağrısı: Katliam şebekesini durdurmak için neyi bekliyorsunuz!
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan BM'de İsrail çağrısı: Katliam şebekesini durdurmak için neyi bekliyorsunuz!Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, New York'taki 79. Birleşmiş Milletler Genel Kurulu kürsüsünden dünyaya hitap etti. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Birleşmiş Milletler 79. Genel Kurulu'nda konuştu. Erdoğan, "BM Güvenlik Konseyi, Gazze soykırımının önüne geçmek, bu zulme, bu barbarlığa 'dur' demek için daha neyi bekliyorsunuz? Filistin halkıyla birlikte kendi vatandaşlarının canını tehlikeye atan katliam şebekesini durdurmak için daha neyi bekliyorsunuz?" açıklamasında bulundu.
24.09.2024Gündem
Arhan isminin anlamı nedir ve Arhan ne demek? Arhan adının özellikleri, analizi ve kökeni
Arhan isminin anlamı nedir ve Arhan ne demek? Arhan adının özellikleri, analizi ve kökeni"Arhan ismi, Kanal D'nin dizisi Güzel Aşklar Diyarı"nda da kullanılıyor. Burak Berkay Akgül'ün canlandırdığı Arhan karakteri, isminin anlamını taşıyan, ailenin en büyüğü Hakim Alaca'nın (Halil Ergün) üstün nitelikli gördüğü ve en güvendiği torunu olarak ekranlara geliyor. Ülkemizde son zamanlarda tercih edilen erkek bebek isimleri arasında Arhan ismi de öne çıkmaktadır. Arhan ismi istatistiklerde yer bulmayı başarmış bir isimdir. İşte, Arhan ismi hakkında tüm ayrıntılar.
23.09.2024Magazin
Cumhurbaşkanı Erdoğan: İsrail Gazze'yi Nazi kampına çevirdi
Cumhurbaşkanı Erdoğan: İsrail Gazze'yi Nazi kampına çevirdiCumhurbaşkanı Erdoğan, BM 79. Genel Kurulu'na katılmak üzere gideceği ABD'ye hareketi öncesi Atatürk Havalimanında basın toplantısı düzenledi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, İsrail'in Lübnan'da çağrı cihazı saldırılarına ilişkin, "İsrail bir kez daha maalesef devlet gibi değil, bir terör örgütü gibi saldırılar düzenliyor." dedi. Erdoğan, İsrail'in Gazze'yi Nazi kampına çevirdiğini söyledi. Erdoğan, "Beşar Esad ile görüşme irademizi ortaya koyduk. Biz şimdi karşı taraftan cevap bekliyoruz. Biz bu beraberliği bir an önce gösterelim istiyoruz." ifadelerini kullandı.
21.09.2024Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Narin kızımızın canını alanlardan hesabını soracağız
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Narin kızımızın canını alanlardan hesabını soracağızCumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında toplanan Kabine sona erdi. Kabine toplantısı sonrası Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Ordumuzun disiplinine, insicamına ve itibarına gölge düşürecek her türlü girişimin karşısındayız." dedi. Erdoğan, "Narin kızımızın canını alanlardan hesabını soracağız. Masum yavruyu öldüren canilerin en ağır cezaya çarptırılması için konunun bizzat takipçisi olacağım." ifadeleriin kullandı.
9.09.2024Gündem
Bakan Fidan: Netanyahu hükümeti ateşle oynamaya devam ediyor
Bakan Fidan: Netanyahu hükümeti ateşle oynamaya devam ediyorDışişleri bakanı Hakan Fidan resmi ziyarette bulunmak üzere gittiği Slovenya’da Başbakan Yardımcısı ve Dış ve Avrupa İşleri Bakanı Tanya Fajon ile düzenlenen ortak basın toplantısında konuştu. Bakan Fidan Gazze’deki mevcut duruma ilişkin, “Netanyahu hükümeti ateşle oynamaya devam ediyor. Koltuğunu koruma uğruna kendi ülkesi dahil tüm bölgenin geleceğini tehlikeye atıyor” dedi.
30.08.2024Gündem
İsrailli bakanın sinagog çıkışı sonrası Türkiye'den dünyaya 'harekete geçme' çağrısı
İsrailli bakanın sinagog çıkışı sonrası Türkiye'den dünyaya 'harekete geçme' çağrısıDışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, "İsrail Ulusal Güvenlik Bakanı Itamar Ben-Gvir’in Mescid-i Aksa’da sinagog yapılmasına ilişkin açıklamaları İsrail’in Kudüs’teki kutsal mekanların ve Kudüs’ün statüsünü ve kimliğini değiştirme çabalarının yeni ve son derece tehlikeli bir örneğidir." ifadeleri yer aldı.
27.08.2024Gündem
AK Parti Sözcüsü Çelik: Mescid-i Aksa kırmızı çizgimizdir
AK Parti Sözcüsü Çelik: Mescid-i Aksa kırmızı çizgimizdirAK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik, “Mescid-i Aksa mukaddes değerimiz, gözbebeğimiz ve kırmızı çizgimizdir” dedi.
26.08.2024Gündem
Meclis'te tarihi konuşma! Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas: Gazze'ye gitme kararı aldık
Meclis'te tarihi konuşma! Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas: Gazze'ye gitme kararı aldıkFilistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas, TBMM'de Gazze için düzenlenen özel oturumda dünyaya seslendi. Gazze halkının uluslararası adaletten yoksun olarak işgalci İsrail'in suçlarına karşı büyük bir mücadele yürüttüğüne dikkat çeken Mahmud Abbas, "Gazze tümüyle bizimdir. batı Şeria ve Kudüs gibi onlar da bizimdir. biz topraklarımızı bir karışı dahi olsa parçalayan çözüme eyvallah demiyoruz. Bundan dolayı burada sizlerin huzurunuzda bir şeyi duyurmak istiyorum; önümüzde bir çözüm kalmadı. Ben, Filistin liderliğindeki kardeşlerimle Gazze'ye gitme kararı aldım, bunu yapacağım. Bütün gücümle bunu gerçekleştireceğim. Bunun bedeli hayatımız da olsa benim hayatım Gazze'deki bir çocuğun hayatından daha değerli değildir." ifadelerini kullandı.
15.08.2024Gündem
Çelik: İsrailli aşırılık yanlılarının Mescid-i Aksa'ya yönelik provokasyonunu lanetliyoruz
Çelik: İsrailli aşırılık yanlılarının Mescid-i Aksa'ya yönelik provokasyonunu lanetliyoruzAK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, "Soykırımcı Netanyahu kabinesinin bakanlarının da içerisinde yer aldığı İsrailli aşırılık yanlılarının Mescid-i Aksa’ya yönelik provokasyonunu lanetliyoruz" dedi.
13.08.2024Gündem
Bakan Fidan açıkladı: 'Ankara Süreci' devam ediyor ve bizler kararlıyız
Bakan Fidan açıkladı: 'Ankara Süreci' devam ediyor ve bizler kararlıyızDışişleri Bakanı Hakan Fidan, Katar Katar Başbakanı ve Dışişleri Bakanı Şeyh Muhammed bin Abdurrahman Al Sani ve Mısır Dışişleri Bakanı Bedir Abdulati ile telefon görüşmeleri gerçekleştirdi. Somali ve Etiyopya arasında, Türkiye ara buluculuğunda gerçekleşecek liman anlaşması görüşmelerinin ikincisi Ankara'da yapıldı. Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, "Tarafların devamlı iştiraki ve Ankara Süreci'nin başarısına olan bağlılıklarının devam etmesiyle, bizi sürdürülebilir ve uygulanabilir bir sonuca götürecek parametreleri, ilgili herkesin yararına olacak şekilde sonuçlandırabilmeyi hedefliyoruz. Ankara Süreci devam ediyor ve bizler kararlıyız" dedi.
13.08.2024Gündem
Türkiye'den Mescid-i Aksa'daki skandal görüntüye peş peşe tepkiler
Türkiye'den Mescid-i Aksa'daki skandal görüntüye peş peşe tepkilerDışişleri Bakanlığı, İsrailli radikal grupların Mescid-i Aksa’ya yönelik baskınına tepki mesajı yayımlandı. Yapılan açıklamada, 'Aralarında Bakanların da bulunduğu yüzlerce radikal İsrailli tarafından Mescid-i Aksa’ya polis koruması altında baskın düzenlenmesi, Kudüs’ün tarihi statüsünü ihlal eden ve bölgemizdeki tırmanmayı daha da artıracak bir kışkırtmadır' denildi.
13.08.2024Gündem
Hamas'ın yeni lideri Yahya Sinvar oldu
Hamas'ın yeni lideri Yahya Sinvar olduHamas, İran'ın başkenti Tahran'da 31 Temmuz'da suikasta uğrayan İsmail Heniyye'nin yerine, hareketin siyasi büro başkanlığına Yahya Sinvar'ın seçildiğini duyurdu.
6.08.2024Dünya
MHP lideri Bahçeli'den 'Kudüs Paktı' çağrısı: Ortak kaderimizdir
MHP lideri Bahçeli'den 'Kudüs Paktı' çağrısı: Ortak kaderimizdirMilliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarını kınayarak, Ortadoğu'da barış ve istikrarı sağlamak amacıyla bir "Kudüs Paktı" kurulması çağrısında bulundu. Bahçeli, bu ittifakın Türkiye öncülüğünde, bölgedeki diğer ülkelerle birlikte oluşturulmasının önemine dikkat çekti.
5.08.2024Gündem
Ayasofya'da Büyük Gazze Mitingi! Binlerce kişi İsrail'i protesto etti
Ayasofya'da Büyük Gazze Mitingi! Binlerce kişi İsrail'i protesto ettiSuikaste uğrayan Haniye’nin son çağrısı kapsamında Ayasofya Meydanı’nda, Filistin’le dayanışma için miting gerçekleştirildi.
3.08.2024Gündem
Hamas lideri Haniye Tahran'da öldürüldü
Hamas lideri Haniye Tahran'da öldürüldüİran devlet televizyonu, Hamas lideri İsmail Haniye'nin Tahran'da öldürüldüğünü duyurdu. Hamas hareketi, İsmail Haniye’nin bu sabah İran’ın başkenti Tahran’da düzenlenen bir saldırıda hayatını kaybettiğini doğruladı. Hamas, İsmail Haniye’nin Tahran’da öldürüldüğü saldırının İsrail tarafından düzenlendiğini açıkladı.
31.07.2024Dünya
MSB'den İsrail'in TRT ekibine saldırısına tepki
MSB'den İsrail'in TRT ekibine saldırısına tepkiİsrail güçlerinin TRT ekibine yönelik saldırısına Milli Savunma Bakanlığı tepki gösterdi. Bakanlıktan yapılan açıklamada, "İsrail polisinin Mescid-i Aksa kapısında TRT Haber ekibine yönelik saldırısını kınıyor, TRT ailesine geçmiş olsun dileklerimizi sunuyoruz" denildi.
26.07.2024Gündem
Bakan Tunç'tan İsrail'e TRT tepkisi: Saldırıyı şiddetle kınıyorum
Bakan Tunç'tan İsrail'e TRT tepkisi: Saldırıyı şiddetle kınıyorumİsrail askerleri TRT Haber ekiplerini hedef aldı. Kudüs'te Mescid-i Aksa kapısındaki saldırıda, TRT kameramanı yaralandı. Adalet Bakanı Yılmaz Tunç saldırıyı kınadığını belirtirken, 'Ne yaparsa yapsın işgalci İsrail, yaptığı soykırımı, insanlık ve savaş suçlarını gizleyemeyecektir.' dedi.
26.07.2024Gündem
Gazze'de katliam yapan İsrail ordusu Bureyc Mülteci Kampı'na saldırı düzenledi
Gazze'de katliam yapan İsrail ordusu Bureyc Mülteci Kampı'na saldırı düzenledi İsrail ordusunun, Gazze Şeridi'nin orta kesimindeki Bureyc Mülteci Kampı'na düzenlediği saldırıda aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu ölü ve yaralıların olduğu bildirildi.
23.07.2024Dünya
AK Parti'li Çelik'ten İsrailli bakana tepki: Son derece kışkırtıcı bir eylem
AK Parti'li Çelik'ten İsrailli bakana tepki: Son derece kışkırtıcı bir eylemAK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik, İsrail Ulusal Güvenlik Bakanı Itamar Ben Gvir'in Mescid-i Aksa'da gerçekleştirdiği provokasyonun, daha büyük bölgesel çatışmalara yol açabilecek son derece kışkırtıcı bir eylem olduğunu belirtti.
18.07.2024Gündem
'Filistin Hakkında Konuşmalıyız' oyunu Gaziantep'te sahne aldı! Duygusal anlar yaşattı
'Filistin Hakkında Konuşmalıyız' oyunu Gaziantep'te sahne aldı! Duygusal anlar yaşattıTiyatro Ankebut'un sahneye koyduğu ve Nurdan Albamya İnce'nin yazıp oynadığı 'Filistin Hakkında Konuşmalıyız' adlı tiyatro oyunu, Yedibaşak İnsani Yardım Derneği tarafından düzenlenen etkinlikle Gaziantep'te sahne aldı.
1.07.2024Gaziantep

Benzer Haber Etiketleri

Aksa ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki aksa haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.