Akıncı Üssü Davası

Akıncı Üssü Davası

Son dakika Akıncı Üssü davası haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan Akıncı Üssü davası ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını Akıncı Üssü davası haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Akıncı Üssü Davası

haberleri sayfasında son dakika yaşanan akıncı üssü davası gelişmeleri de dahil olmak üzere 79 akıncı üssü davası haberi bulunmuştur. Tüm akıncı üssü davası haberleri aşağıda listelenmiştir.
Darbe girişimi davalarında kaç kişi hakkında karar verildi?
Darbe girişimi davalarında kaç kişi hakkında karar verildi?15 Temmuz Darbe Davaları Platformu Başkanı avukat Mehmet Alagöz, Türkiye genelinde ilk derece mahkemelerince karar verilen 288 fiili darbe davasında toplam 8 bin 724 kişi hakkında karar verildiğini belirterek, "1634 sanığa ağırlaştırılmış müebbet, 1366 sanığa müebbet, 1890 sanığa 1 yıl 2 ay ile 20 yıl arasında değişen sürelerde süreli hapis cezası, 2 bin 870 sanığa beraat, 964 sanığa ise ceza verilmesine yer olmadığına dair karar verilmiştir" dedi.
14.07.2021Gündem
HSK 11 hakim ve savcıyı Yargıtay'a üye seçti! İrfan Fidan ve Yüksel Kocaman...
HSK 11 hakim ve savcıyı Yargıtay'a üye seçti! İrfan Fidan ve Yüksel Kocaman...HSK, İstanbul ve Ankara Cumhuriyet Başsavcıları İrfan Fidan ve Yüksel Kocaman'ın arasında bulunduğu 11 hakim ve savcıyı Yargıtay'a üye seçti.
27.11.2020Gündem
8 darbe davasında 1600 sanık hala hesap veriyor
8 darbe davasında 1600 sanık hala hesap veriyorFETÖ'nün darbe girişiminin ardından geçen üç yılda, yargılaması süren 8 darbe girişimi davasında, Ankara'da bin 404, İstanbul'da 255 olmak üzere toplam 1659 darbe sanığı halen yargılanıyor.
14.07.2019Gündem
Kemal Batmaz'ın dosyası Ankara'ya gönderildi
Kemal Batmaz'ın dosyası Ankara'ya gönderildiFetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimi sırasında Akıncı Üssü'nde bulunduğu belirlenen örgütün "sivil imamı" Kemal Batmaz ve eşinin de aralarında olduğu 5 sanığın yargılandığı davada, Kemal Batmaz'ın dosyasının tefrik edilerek Ankara 4. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki "Akıncı Üssü davası" dosyası ile birleştirilmesine karar verildi.
30.04.2019Gündem
FETÖ 'imamı' itirafçı oldu, 15 kişinin ismini verdi
FETÖ 'imamı' itirafçı oldu, 15 kişinin ismini verdiANKARA Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından TSK'daki 'kripto' FETÖ/PDY üyelerini tespit etmek için yürütülen 'Ankesörlü telefon soruşturması' kapsamında gözaltına alınan, örgütün Hava Kuvvetleri Ankara bölgesi astsubaylarından sorumlu sözde 'imamı' O.K., itirafçı olarak sorumlu olduğu 15 astsubayın ismini verdi.
8.12.2018Gündem
FETÖ'cü bacanakların 'katalog evliliği' ile gelen ihaneti
FETÖ'cü bacanakların 'katalog evliliği' ile gelen ihanetiErzurum'da, FETÖ/PDY üyesi oldukları iddia edilen firari eski binbaşı İ.D. ile örgütün sözde sorumlularından olan eşi F.D. hakkında 7,5 yıldan 22,5 yıla kadar hapis istemiyle açılan davanın iddianamesinde, örgüt tarafından "katalog" evlilik yaptırılan 4 subayın ihaneti gözler önüne serildi.
6.12.2018Gündem
Akın Öztürk'ün oyunu tutmadı: 'Beni de kurtardın'
Akın Öztürk'ün oyunu tutmadı: 'Beni de kurtardın'FETÖ'cü darbe girişimi sırasında Akıncı Üssü'nde görev yapan Albay İbrahim Galin, kalkışmanın askeri kanat sorumlusu Akın Öztük'ün sanki kendisi de rehin alınmış gibi "Beni de kurtardın Galin" diyerek sarılmak istediğini, kendisinin bunu reddettiğini söyledi. Tanık Galin, darbecilerin askeri savcılar eliyle evrak imha ettiklerini kaydetti.
2.10.2018Gündem
Adalet Bakanı Gül'den af açıklaması
Adalet Bakanı Gül'den af açıklamasıAdalet Bakanı Abdulhamit Gül, MHP'nin af talebiyle ilgili "Cezaevleriyle ilgili olarak doluluk oranı, yeni yapılacak cezaevleri hususunda çalışmalarımız devam ediyor. Cumhurbaşkanımızın söyledikleri belli, onun üzerine söyleyecek bir şeyimiz yok" dedi.
6.09.2018Gündem
Bakan Albayrak'tan, İnce'ye "bor" yanıtı
Bakan Albayrak'tan, İnce'ye "bor" yanıtıEnerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, CHP'nin cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce'nin "Bordan cam üreteceğiz." açıklamasına ilişkin, "Yahu günaydın. Borcamı üretip, evlerde kullanalı 10 yıllar oldu, biz çoktan ürettik çoktan. Biz nükleerde, savunma sanayisinde, uçaklarda, tanklarda kullanılacak en son teknoloji ile hammaddesinin tonu 200 dolarken, ürüne dönüştüğünde tonu 400 bin dolara çıkacak teknoloji için imza attık. İki bin kat katma değer üretiyoruz, adam borcamda kalmış." dedi.
9.06.2018Siyaset
FETÖ’cüler 2. darbe hayali kurdu
FETÖ’cüler 2. darbe hayali kurdu15 Temmuz’da F-16’lara bombalanacak noktaları bildiren Hakan Karakuş’un eşiyle ilginç cezaevi kayıtları çıktı. 1 numaralı sanık Akın Öztürk’ün kızı olan Ayça Karakuş, Sincan Cezaevi’nde görüştüğü eşine, evlerine yakın bir patlamayı darbe sanıp sevindiğini anlatıyor. Karakuş, "Bir an öyle heveslendim ki ulan dedim, yoksa..." ifadelerini kullanıyor.
4.06.2018Gündem
FETÖ'cü Kuzu "Hava Kuvvetleri Komutanlığı ele geçti" demiş
FETÖ'cü Kuzu "Hava Kuvvetleri Komutanlığı ele geçti" demişDarbe girişimine ilişkin FETÖ elebaşı Gülen'in bir numaralı şüpheli olduğu 279 sanıklı davanın görülmesine devam edildi. Duruşmada ifade veren tutuklu sanık eski Çiğli 2. Ana Jet Üs Komutanı Tümgeneral Kubilay Selçuk'un emir astsubayı Enis Çakır, bazı itiraflarda bulundu. Sanık Çakır: "Akın Öztürk'ün kuvvet komutanı olduğu dönemde örgütle bağlantısı olan muvazzaf astsubay ve subaylar hiç sektirilmeden Hava Kuvvetlerine alındı. Bunu Zekeriya Kuzu bizzat anlattı. Kuzu, 'Hava Kuvvetleri Komutanlığı ele geçti. Bizden olmayan hiç kimse artık kolay kolay buraya giremez.' dedi. FETÖ'den olmayanlar çok başarılı olsalar dahi bir bahane bulunarak sınavdan eleniyordu. Darbe girişiminden önce görev yapan HKK'daki emir astsubayların genç isimlerden olması dikkat çekicidir"
29.09.2021Gündem
Darbe üssünde 30 meçhul sivil
Darbe üssünde 30 meçhul sivilAkıncı Üssü davasının bilirkişileri, darbe girişimi sırasında, üste haklarında dava açılanların dışında, 30 meçhul sivil tespit etti. Başsavcılık, Adil Öksüz’ün yanında kameralara takılan sivillerin kimliğinin belirlenmesi için soruşturma başlattı
29.09.2021Gündem
İşte ihanetin yeni görüntüleri
İşte ihanetin yeni görüntüleriFETÖ’nün darbe girişimi sırasında Genelkurmay Karargahı’nda alıkonularak, Akıncı Üssü’ne getirilen Genelkurmay Başkanı Akar ile dönemin Genelkurmay 2. Başkanı Güler’in, Akıncı Üssü koridorlarındaki kamera görüntüleri ortaya çıktı
29.09.2021Gündem
Akıncı Üssü davasının görüldüğü salona girmek isteyen şüpheliye gözaltı
Akıncı Üssü davasının görüldüğü salona girmek isteyen şüpheliye gözaltıFetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe teşebbüsü sırasında komuta merkezi olarak kullandığı Akıncı Hava Üssü'ndeki eylemlere ilişkin davanın görüldüğü duruşma salonuna girmek isteyen şüpheli gözaltına alındı.
29.09.2021Gündem
Damattan da ret ve inkar
Damattan da ret ve inkarAkıncı Üssü davasında Akın Öztürk’ün damadı eski yarbay Karakuş, telsiz konuşmalarını kabul etmedi, görüntülerdeki kişinin kendisi olamayacağını söyledi
29.09.2021Gündem
Akıncı Üssü davası yeniden görülmeye başlandı
Akıncı Üssü davası yeniden görülmeye başlandıDarbe girişiminin merkez üssü ve derdest edilen komutanların tutulduğu yer olan Akıncı Üssü'ndeki faaliyetlere yönelik açılan 486 sanığın yargılandığı dava, Kurban Bayramı nedeniyle verilen aranın ardından yeniden görülmeye başlandı.
29.09.2021Gündem
Kılıçdaroğlu'ndan, Akıncı Üssü Davası'na müdahillik talebi
Kılıçdaroğlu'ndan, Akıncı Üssü Davası'na müdahillik talebiCHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz 2016'daki darbe girişimi sırasında komuta merkezi olarak kullandığı Akıncı Hava Üssü'ndeki eylemlere ilişkin 486 kişi hakkında açılan davaya müdahillik talebinde bulundu.
29.09.2021Gündem
15 Temmuz’un karakutusu
15 Temmuz’un karakutusuAkıncı Üssü’nde Orgeneral Akar’a “Sizi Gülen’le görüştürelim” diyen Tuğgeneral Hakan Evrim, darbe gerçekleşseydi üs komutanılığının yanı sıra Milli Eğitim müsteşarı olarak da atanacaktı.
29.09.2021Gündem
Gizli projeler FETÖ şirketlerine bir bir paslanmış
Gizli projeler FETÖ şirketlerine bir bir paslanmışAkıncı Üssü davasının kilit isimlerinden eski Tuğgeneral Aydemir Taşçı, FETÖ şirketlerine aktarıldığı belirlenen projeler hakkında ‘gizlilik gerekçesiyle’ bilgi veremeyeceğini söyledi
29.09.2021Gündem
‘Birinci şartım Akar’ı korumaktı’
‘Birinci şartım Akar’ı korumaktı’Darbenin komuta merkezi Akıncı Üssü’ndeki kritik isimlerden Dişli çapraz sorgusunda 15 Temmuz gecesi görevinin hayatta kalıp Genelkurmay Başkanı Akar’ı korumak olduğunu iddia etti
29.09.2021Gündem
FETÖ'nün suikast timi davasında sona gelindi
FETÖ'nün suikast timi davasında sona gelindiMuğla'da görülen Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yönelik suikast girişimi ve 2 polisin şehit edildiği saldırıya ilişkin davanın dördüncü duruşması yarın başlıyor. Karar aşamasına gelinen davanın dördüncü duruşmasında mahkeme heyeti, sanıklar ve avukatlarının esas hakkındaki savunmalarını dinleyecek
29.09.2021Gündem
Onun ‘Paşa’sıymış!
Onun ‘Paşa’sıymış!Akıncı Üssü davası sanığı eski general Kubilay Selçuk, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a suikast teşebbüsüne katılan eski başçavuş Zekeriya Kuzu’ya “Paşa” diye hitap ettiğini söyledi
29.09.2021Gündem
Son dakika: Darbeci general Akın Öztürk o fotoğrafı kabul etti
Son dakika: Darbeci general Akın Öztürk o fotoğrafı kabul ettiAkıncı Üssü davasında çapraz sorgusu yapılan FETÖ sanığı eski general Akın Öztürk, Akıncı Üssünde'ki fotoğrafını kabul etti ama rahat tavırlar içinde olmadığını savundu.
29.09.2021Gündem
AK Parti harekete geçti! Hepsi tek tek incelenecek
AK Parti harekete geçti! Hepsi tek tek incelenecekAK Parti FETÖ davalarının analizi çıkarıyor. AK Parti, davaların hukuksal, sosyolojik ve siyasi analizini yapacak.
29.09.2021Gündem
Akıncı Üssü davasında dördüncü gün başladı
Akıncı Üssü davasında dördüncü gün başladıFetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz 2016'daki darbe girişiminin komuta merkezi olan Akıncı Üssü'ndeki eylemlere ilişkin açılan davada dördüncü celse başladı.
29.09.2021Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Akıncı Üssü Davası ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki akıncı üssü davası haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.