Son dakika ağız kanseri haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan ağız kanseri ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını ağız kanseri haber sayfamızda bulabilirsiniz.
haberleri sayfasında son dakika yaşanan ağız kanseri gelişmeleri de dahil olmak üzere 238 ağız kanseri haberi bulunmuştur. Tüm ağız kanseri haberleri aşağıda listelenmiştir.
Dudak uyuşması neden olur, nasıl geçer?Dudaklarda karıncalanma ve uyuşma oldukça nadir durumlarda görülen belirtilerdendir. Sık sık yaşanılması halinde endişeye neden olan dudak uyuşması çoğu zaman felç riski ile ilişkilendirilir. Stres, soğuğa maruz kalma veya alerjik durumlarda da ortaya çıkabilen dudak uyuşması sık yaşanıyorsa mutlaka bir doktora başvurmak gerekiyor. Peki, Dudaklarda karıncalanma neden olur? Dudak uyuşması neden olur? Üst dudak uyuşması neden oluyor, nedenleri ne? İşte dudak uyuşmasının nedenleri...
Uzmanı uyardı: Uzun süreli yutkunma güçlüğü ağız kanseri işareti olabilirDünyada en fazla rastlanan 6’ncı kanser türünün ağız kanseri olduğunu söyleyen Uzman Diş Hekimi Dr. Öğr. Üyesi Gülfem Özlü Uçan, “Ağız kanseri sık rastlanmasına rağmen konuyla ilgili farkındalık oldukça düşük. Tüm kanserler içerisinde en ölümcül 8’inci kanser türü. Ağız kanserleri sinsice ilerlediği için teşhisi de gecikiyor. Dört haftadan fazla süreyle ağız, çene ve yüzde hissedilen ağrı, boyunda son zamanlarda meydana gelen açıklanamayan şişlik, üç haftadan fazla süren yutkunma güçlüğü gibi belirtilere dikkat edilmeli” ifadelerini kullandı.
HPV aşısı ile kanserden korunmak mümkün! 'Aşılanıp kanser olan hasta görmedim'Her yıl üç yüz binden fazla kadın rahim ağzı kanseri nedeniyle hayatını kaybediyor. Rahim ağzı kanserinden, HPV aşısı ile kurtulmak mümkün. 9-15 yaş arasında yapılan aşı ile kız çocuklarının ileriki yaşlardan HPV virüsü kaynaklı kanserlere yakalanmasının önüne geçilebilirken, aşılama 45 yaşına kadar uygulanabiliyor. HPV aşısı ile ilgili değerlendirmelerde bulunan Doç. Dr. İlker Kahramanoğlu, aşının hayat kurtardığına dikkat çekerek, "HPV aşısının kesinlikle ulusal aşı programına girmesi gerekir. HPV’ye bağlı gelişen kanserler, aşı ile engellenebilir. Yüzlerce rahim ağzı kanseri ameliyatı yaptım, içlerinde bir tane bile aşılanmış hasta yoktu. Aşılanıp serviks kanseri olmuş hasta görmedim.” diye konuştu.
Ağız kanseri ve behçet hastalığına yol açıyor! Bu belirtiler varsa dikkatBesinleri çiğnerken güçlük çekilmesi, yutkunmanın adeta ızdıraba dönüşmesi, konuşmakta zorlanılması! Ülkemizde oldukça sık görülen ağız yaralarının nedeni ne olursa olsun, tümünün ortak özelliği; ağrıya ve buna bağlı olarak yaşam kalitesini düşüren sorunlara yol açabilmeleridir. Hemen her yaşta görülen ağız yaralarının nedenleri genellikle basit travmalar, bazı ilaçların yan etkileri, sigara ve yoğun alkol kullanımı, yetersiz ağız ile diş bakımı gibi sorunlar oluyor. Ancak dikkat! Ağız yaraları bazen Behçet veya çoğumuzun adını ilk kez duyduğu liken planus ve pemfigus gibi önemli hastalıkların habercisi de olabiliyor.
Pandemi şartlarında ağız ve diş sağlığı nasıl korunmalı?Diş çürükleri ve dişeti hastalıkları, tüm dünyada görülme sıklığı en fazla olan enfeksiyon hastalıkları arasında yer alıyor. Dünya Sağlık Örgütü verilerine göre Türkiye’de diş çürüğü ve dişeti hastalıklarında son 30 yılda bir miktar azalma olmasına karşın hala toplumun büyük bir kısmında görülüyor. 22 Kasım Diş Hekimliği Günü ve Ağız ve Diş Sağlığı Haftası dolayısıyla bir açıklama yapan Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hakkı Sunay, toplumda diş ve dişeti hastalıklarıyla ilgili farkındalığın artırılmasının diş hekimlerinin birincil görevi olduğunu ifade etti.
Ağızdaki yara ve lekeler ağız kanserinin habercisi olabilir!Ağız kanseri ağızda geçmeyen yaralar ve şişlikle ortaya çıkabiliyor. Uzmanlar ağızda çıkan yaralar, lekelenmeler, ağrı ve uyuşukluğun ihmal edilmemesi konusunda uyarıyor. Peki, ağız kanseri belirtileri nelerdir? Ağız kanseri nasıl anlaşılır? Ağız kanseri tedavisi var mı? Onkoloji Uzmanı Prof. Dr. Mustafa Vecdi Ertekin ağız kanseri belirtileri ve tedavi yöntemlerini anlattı.
Kırmızı eti haftada 500 gramdan fazla tüketmeyinTürkiye’de her yıl yaklaşık 250 bin insana kanser tanısı konuluyor. Kalp damar hastalıklarından sonra dünya genelinde kanser ölüm nedenleri sıralamasında ikinci sırayı alırken kanserin sadece yüzde 30’u genetik ve çevresel faktörler ile ilişkili olarak nitelendiriliyor.
Ağız kanseri sinsi ilerliyorProtez Uzmanı İlker Arslan, “Kanser denen sevimsiz teşhis, keyif verdiğini düşündüğünüz sigaranın ağız kanseri ile ilişkisini tetiklemektedir. Sigarayı bugün bırakmanız bile, riskinizin ancak 10 yıl sonrasında, hiç içmeyen bir kişiyle eşit durumda olmasını sağlayacak. Ne hayatınızın 10 yılını, ne de sağlığınızı tehlikeye atmayın” dedi.
Sigara ağız sağlığına zarar veriyorSigaranın içenlerin sadece bütçesine değil bedenine de zarar verdiğine dikkat çeken uzmanlar, sigara içenlerde görülen diş eti hastalıklarının yüzde 50'sinin sigaraya bağlı olduğunu söyledi.
Sigara ağız kanserleri riskini 5 kat artırıyor!Sigaranın ağız dokularına olan etkileri, diş dokuları ve ağızdaki mevcut restorasyonlarda renklenmeler gibi en masum etkileri olarak kabul edilebilecek kozmetik problemlerden başlayıp, ağız kanserlerine kadar varabilen ciddi rahatsızlıklarla sonuçlanabiliyor.
Kanserin son evresinde olduğunu söylemeyen eşine suç duyurusuDiyarbakır’da ayrıldığı ilk evliliğinden engelli bir çocuğu olan ve ikinci evliliğinden de 3 çocuk sahibi 34 yaşındaki Pınar İşikli, eşi D.İ.’ye ‘bilerek kanser tedavisini engellediği’ gerekçesiyle hem boşanma davası açtı, hem cezalandırılması için suç duyurusunda bulundu.
Kanser hastalığını gizleyen eşine suç duyurusuDiyarbakır'da ayrıldığı ilk evliliğinden engelli bir çocuğu olan ve ikinci evliliğinden de 3 çocuğu olan 34 yaşındaki Pınar İşikli, eşi D.İ.'ye 'bilerek kanser tedavisini engellediği' gerekçesiyle hem boşanma davası açtı, hem cezalandırılması için suç duyurusunda bulundu.
Ağız kanserine "Türk fırçası"yla müdahaleYakalananların yarısının 5 yıl içinde hayatını kaybettiği ağız kanserini erken teşhis ederek ölümleri azaltmak isteyen Türk bilim insanları, 2 yıllık çalışma sonucunda biyopsi fırçası geliştirdi. Uzmanlar, fırçayla ağız kanseri tanısında daha güvenilir sonuçlar elde ettiklerini açıkladı.
Sigara içenlerde ağız kanseri riski 9 kat artıyorİSTANBUL Kemerburgaz Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Semih Özbayrak, kanserin çok bilinmeyen bir çeşidi olan ağız kanseri ile ilgili önemli bilgiler verdi. Günde 20 tane sigara içen birinin hiç sigara içmeyen birine göre ağız kanseri olma olasılığı 9 kat fazla diyen Özbayrak, "Özellikle Batı ülkelerinde ağız kanseri oluşum faktörünün başında yüzde 65 oranla sigara geliyor" dedi.
Ağız kanserine dikkatAğız kanserlerinin çoğunluğu 45 yaşın üzerinde ortaya çıktığını belirten Diş Hekimi Zafer Kazak, erkeklerde oluşma olasılığının kadınlara oranla iki kat fazla olduğunu söyledi.
Kanserin yayılma nedeni yağlı besinlerİspanya’da Barcelona Araştırma Enstitüsüne bağlı bir grup araştırmacı tarafından yapılan çalışmada, yayılma kabiliyetine sahip kanser hücrelerinde CD36 adında bir protein tespit etti...
Ses kısıklığını ciddiye alınKonuşmanızın temel noktası sesiniz kısıldığında aklınıza birçok olumsuz ihtimal de gelmeli. Kulak Burun Boğaz Uzmanı Prof. Dr. Harun Doğru geçmeyen ses kısıklığının dikkate alınması gerektiği konusunda uyarılarda bulundu.
Nargiledeki büyük tehlikeABD'de yapılan araştırma, içeriğinde bulunan kanserojen "benzen" kimyasalı yüzünden nargilenin kemik iliğinde tahribat yaratıp lösemiye yol açtığını gösterdi Dünyada her yıl 6 milyondan fazla kişinin ölümüne yol açan tütün ve tütün ürünlerinin zararları saymakla bitmiyor...
Sigara içenler ağız kanseri oluyor!Türkiye'de yetişkin nüfusun yaklaşık yarısı sigara içiyor. Her yıl 100 bin kişi de sigaranın yol açtığı çeşitli hastalıklar sebebiyle yaşamını yitiriyor.
Ağız Kanseri ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki ağız kanseri haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.