Cinsiyet değişikliği için kullanılan hormon ilaçlarında büyük tehlike!Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi Eczacılık Fakültesi Dekan Yardımcısı Dr. Öğretim Görevlisi Dilan Özmen Özgün, cinsiyet değişimi için alınan ilaçların toplum için tehdit oluşturduğunu, ilerleyen zamanlarda doğurganlığı etkilediğini ve yaşamsal olarak sorun oluşturabileceğini söyledi.
Kot kumlama yapan işçilerde tespit etti! Avrupa'ya anlattı2000'li yılların başında kot kumlama sektöründe çalışan işçilerde tespit ettiği silikoz hastalığına ilişkin Avrupa Solunum Derneği'nin (ERS) canlı yayında sunum yapan Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi'nden Prof. Dr. Metin Akgün, birçok kişinin ölümüne neden olan hastalığı Avrupa'ya anlattı.
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan muhalefete tepki: Kimsenin sizin oyunuza ipotek koymasına izin vermeyinCumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin Dörtyol Kavşağı'ndaki Ağrı mitinginde halka hitap etti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Şimdi birileri yine çıkmış tek parti faşizmini hortlatmak için CHP ile bir olup sizlerin iradesine ipotek koymaya çalışıyor. Dün silahla yaptıklarını bugün gizli ittifaklar kurarak gerçekleştirmenin gayreti içindeler. Bu uğurda baskıların sembolü olan CHP’ye bile yedek tekerlek yapacak duruma düştüler" dedi.
6 Şubat depremlerinin yıl dönümünde 30 bin kişiye taziye yemeğiHatay'ın İskenderun ilçesinde 3 bin 500 gönüllünün katılımıyla depremzedelere 17 milyon kap sıcak yemek dağıtımı yapan, gastronominin Nobel ödüllü şefi Ebru Baybara Demir’in kurduğu Gönül Mutfağı, 6 Şubat depremlerinin yıl dönümünde 30 bin kişiye taziye yemeği dağıttı.
Ağrı Dağı'nda Nuh'un Gemisi! Bölgede bulunan kalıntılar 5500- 3000 yıl öncesinden...Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi (AİÇÜ) ile İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) tarafından kurulan araştırma ekibinin geçen yıl Ağrı'nın Doğubayazıt ilçesinde, 'Nuh'un Gemisi' kalıntılarının olduğuna inanılan alandan alınan kaya ve toprak numunelerinin ilk sonuçları çıktı. Sonuçlara göre, bölgede milattan önce 5500 ve 3000 yılları arasındaki dönemden itibaren insan faaliyetlerinin olduğu belirlendi. Prof. Dr. Faruk Kaya, "Tarihlendirmeyle birlikte geminin burada olduğunu söylemek mümkün değil. Bunun ortaya çıkabilmesi için uzun süreli çalışmamız gerekiyor. Bundan sonraki dönemde İTÜ, Andrew Üniversitesi AİÇÜ öncülüğünde ortak çalışma yapma konusunda mutabakata vardık. İleriki süreçte 3 üniversite bu alanda çalışmalarını sürdürecek" dedi.
İbrahim Çeçen kimdir? IC Holding kimin? İş adamı İbrahim Çeçen, hem kendisine ait IC Holding bünyesindeki hem de taşeron firmalara ait toplam 6 bin 822 personeli deprem bölgesine gönderdi. IC’nin kurtarma ekipleri 713 kişiyi enkaz altından çıkardı. Peki, İbrahim Çeçen kimdir? IC Holding kimin?
'Nuh'un Gemisi' kalıntılarının olduğu inanılan alanda araştırma başlatıldıAğrı'nın Doğubayazıt ilçesinde, 'Nuh'un Gemisi' kalıntılarının olduğuna inanılan alanda, Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi (AİÇÜ) ile İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) tarafından kurulan araştırma ekibi çalışmaya başladı. Jeofizik, kimya, jeoarkeoloji araştırmalarında uzman akademisyenlerin de olduğu grubun alandan aldığı numuneler, incelenmek üzere İTÜ laboratuvarlarına gönderildi.
Atama bekleyen Meryem Önkür köye muhtar olduMeryem Önkür, atanamayan binlerce öğretmenden biri. Atama beklerken muhtar seçilen Önkür, ‘Ağrı’nın ilk kadın muhtarıyım ama öğretmenlik içimde hep ukde’ diyor.
3600 ek gösterge ile ilgili yeni açıklama! Tarih belli olduMilyonlarca çalışan merakla bekliyordu. 3600 ek gösterge ile ilgili yeni açıklama geldi. Eğer hayata geçerse hem maaşlar hem de ikramiyeler artacak. Konuya ilişkin açıklama yapan Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, “3600 ek gösterge ve göstergeler yetkili konfederasyon Memur-Sen ile 2022 içerisinde çalışılacak, tamamlanacak ve hayata geçirilecektir” dedi.
3600 ek gösterge ile ilgili son dakika açıklaması! Belli oldu! Bin 100 lira...Milyonlarca çalışan bekliyordu. Hem maaşlar hem de ikramiyeler artacak. 3600 ek gösterge ile ilgili son dakika açıklaması geldi. Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, 3600 ek göstergeyle ilgili olarak, "Cumhurbaşkanımızın 4 meslek grubu üzerinden kamuoyuna vadettiği 3600 ek gösterge bir sınırlama koymaksızın ek göstergenin tamamı çalışılacak ve bir merdiven basamağı gibi aradaki adaletsizlik giderilecek şekilde bizimle yapılacak komisyon çalışmasıyla bir yıl içerisinde tamamlanmış olacak." dedi.
Kamu'ya 170 personel alınacak! İşte kamu personeli alımı başvuru şartları!4 Kamu Kurumu'na 170 personel alınacak. Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayi Başkanlığı, Samsun Üniversitesi, Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi, Gazi Üniversitesi çok sayıda personel alımı gerçekleştirilecek. Peki, Başvurular nasıl yapılır? Başvuru şartları ne? İşte Kamu personeli alımı ile ilgili detaylar...
Ağrılı öğrencilerin atmacası TEKNOFEST'te havalandıAğrılı üniversite öğrencisi 3 gencin tasarladığı ve TÜBİTAK yarışmasında geçen yıl Türkiye ikinciliği, bu yıl da birincilik elde eden atmaca görünümündeki robot kuş, TEKNOFEST'te sergileniyor.
Üniversitelerde eğitim başlıyor! Hangi üniversite nasıl eğitim verecek?Koronavirüsün başından bu yana uzaktan eğitimini sürdüren üniversitelerde yeni dönem yüz yüze eğitimle devam edecek. Üniversitelerin 2021-2022 eğitim öğretim yılı akademik takvimi 13 Eylül Pazartesi başlıyor. Yükseköğretim Kurulu (YÖK), üniversitelerin salgının seyrine göre yüz yüze eğitim, uzaktan eğitim ya da hibrit eğitim konusunda kendi kararlarını vereceklerini duyurdu. Peki, üniversitelerde eğitim nasıl olacak? Hangi önlemler alındı? Yeni dönem için hangi üniversite nasıl bir eğitim planlıyor? İşte üniversitelerde yüz yüze eğitimin detayları…
Hemşirelik başarı sıralaması kaç? İşte 2021 Hemşirelik taban puanları!Yükseköğretim Kurumları Sınavı'nın (YKS) açıklanmasıyla birlikte milyonlarca öğrenci tercihler ile ilgili detayları ve bölümlerin taban puanlarını araştırmaya başladı. Özellikle de hemşirelik bölümü tercih edecekler hemşirelik taban puanlarını merak ediyor. Peki, Hemşirelik başarı sıralaması kaç? Hemşirelik bölümleri hangi üniversitelerde var? Hemşirelik taban puanları...
35 fakülte ve yüksekokul kapatıldı, 26 yeni fakülte kuruldu...Cumhurbaşkanı kararıyla 20 üniversitede 26 yeni fakülte, enstitü ve yüksekokul kuruldu. 12 üniversitedeki 35 fakülte, enstitü ve yüksekokul kapatıldı, 6 üniversitedeki 9 fakülte ve yüksekokulun ismi değiştirildi.
YÖK akademik kariyer-liyakat projesi nedir? YÖK Anadolu Projesi hangi üniversitelerde var, ne zaman başlıyor?Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dün Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde düzenlenen YÖK Anadolu Projesi Tanıtım Toplantısı'na katıldı. Ankara’da Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde yapılan tanıtım toplantısında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve YÖK Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç da birer konuşma yaparak, Yükseköğretim Kurulu (YÖK), üniversitelerin gelişimine katkı sağlamak amacıyla 'YÖK Anadolu Projesi'nin hayata geçirildiğini duyurdu. Proje kapsamında, belirlenen bazı alanlarda gelişimi desteklenmek istenen genç üniversiteler, akademik insan gücü ve araştırma altyapısı bakımından daha kıdemli üniversitelerle eşleştirildi. YÖK akademik kariyer-liyakat projesi nedir? YÖK Anadolu Projesi hangi üniversitelerde var?
YÖK Anadolu Projesi nedir? Hangi üniversiteler eşleşti?Cumhurbaşkanlığı himayelerinde, Yeni YÖK’ün politikaları ve projeleri kapsamında kurgulanarak planlanmış olan YÖK Anadolu Projesi hayata geçti. Peki, YÖK Anadolu Projesi nedir? Genç ve kıdemli üniversiler hangileri? Üniversite eşleştirme protokolü neleri içeriyor? İşte YÖK Anadolu Projesi hakkında merak edilenler...
Cumhurbaşkanı Erdoğan 'Çok önemli müjde' diyerek duyurdu! Üniversitelerle ilgili flaş açıklamaCumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, YÖK Anadolu Projesi tanıtımında konuştu.Erdoğan, "YÖK'ün uygulamaya koyacağı bir projenin müjdesini vermek istiyorum. YÖK Akademik Kariyer Liyakat projesidir. Doktoralı insan kaynağının daha şeffaf bir şekilde istihdamına imkan sağlamaktır. Önümüzdeki haftadan itibaren uygulamaya geçiriyoruz." dedi.
Buzun sanata dönüştüğü müze! Türkiye'de tek...Erzurum Atatürk Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF) Heykel Bölümü'nde açılan, Türkiye'nin ilk ve tek olma özelliğini taşıyan 'Ata Buz Müzesi'nde üretilen şeffaf buz kütleleri, yontu konusunda profesyonelleşmiş usta ellerde sanat eserine dönüşüyor. Atabuz Müzesi Proje Yöneticisi, Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Bulat, "Pandemi dönemi sonrası Erzurum Atatürk Üniversitesi Atabuz Müzesi, dünyanın dört bir tarafından davetli olarak gelecek ünlü buz yontu sanatçılarının üretecekleri buz eserleriyle sanat arenasına dönüşecek" dedi.
Saldırıya uğrayan kadın muhtar: Can güvenliğim yokAğrı'nın Doğubayazıt ilçesine bağlı Dalbahçe köyünün üniversite mezunu muhtarı Meryem Önkür (26), bir grup köylünün saldırısına uğradığını ileri sürdü. Saldırı sırasında cep telefonuyla görüntü çektiğini ve saldırganlardan şikayetçi olacağını söyleyen Önkür, "Can güvenliğim yok, devlet büyüklerimden bana destek olmalarını istiyorum" dedi.
YÖK'ten 24 üniversitede siber güvenlik ve ağ yönetimi eğitimiYükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç, CISCO Network Akademi arasında dijital eğitim alanında başlattıkları iş birliği kapsamına Doğu ve Güney Doğu Anadolu bölgelerindeki 16 üniversiteyi de dahil ederek, projedeki toplam üniversite sayısını 24'e çıkardıklarını bildirdi.