Son dakika 2050 haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan 2050 ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını 2050 haber sayfamızda bulabilirsiniz.
haberleri sayfasında son dakika yaşanan 2050 gelişmeleri de dahil olmak üzere 955 2050 haberi bulunmuştur. Tüm 2050 haberleri aşağıda listelenmiştir.
Bakan Bayraktar müjdeli haberi verdi! İşte Akkuyu Nükleer Santrali'nin devreye alınacağı tarihAkkuyu Nükleer Güç Santrali’nde (NGS) ilk olarak devreye alınması planlanan birinci reaktörün türbin şaftı başarıyla döndürüldü. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, bu olayın, Türkiye nükleer tarihinin önemli kilometre taşlarından birisi olduğunu ifade ederek “İlk reaktörü 2025 yılında deneme üretimine alacağız. İlk elektriği buradan üretmeyi hedefliyoruz.” dedi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan: 66 milyon varillik yeni petrol rezervi keşfettikRusya-Ukrayna arasındaki savaşın enerji alanındaki dışa bağımlılığın risklerini gösterdiğini belirten Erdoğan, Türkiye'nin bu sancılı dönemi en rahat atlatan ülkelerden biri olduğunu ifade etti. Erdoğan, 2024 yılında Şırnak, Hakkari ve Van başta olmak üzere 84 sondajın tamamlandığını söyleyerek, '66 milyon varillik yeni rezerv keşfettik. Ülkemizin günlük petrol üretimi 155 bin varilin üzerindedir. Bunu düzenli olarak her yıl artırarak hedeflediğimiz yere varacağız.' dedi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan: İsrail Gazze için hesap vermeliCumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İsrail saldırıları nedeniyle toprağa ve yer altı sularına sızan kimyasalların, Gazzeli çocukların geleceğini şimdiden karanlığa bürüdüğünü belirterek, "Bu ağır insani ve çevre felaketine sebep olanların, uluslararası mahkemelerde bunun hesabını vermeleri gerektiğini düşünüyoruz." dedi.
Dünya genelinde su krizi büyüyor: Küresel su döngüsü, tarihte ilk kez dengesini kaybettiThe Hill gazetesinin haberine göre, Hollanda hükümetine bağlı olan ve Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Örgütü (OECD) tarafından desteklenen "Uluslararası Küresel Su Ekonomisi Komisyonu" tarafından küresel su döngüsü ile ilgili rapor yayımlandı. Raporda, dünyanın su döngüsünün “insanlık tarihinde ilk kez” dengesini yitirmiş durumda olduğuna işaret edilerek, bu dengesizlik "on yıllardır süren kolektif kötü yönetim ve suyun değerinin bilinmemesine" bağlandı.
Dünya Gıda Günü’nde dikkat çeken verilerDünya Gıda Günü’nde “Temel Hizmetlere Erişim Olmadan: Soğutma Hakkı” (Without Access to Fundamental Services: The Right to Refrigeration) adlı raporundan gıda güvenliğine ilişkin önemli veriler paylaşan Beko, gıda israfının önlenmesi konusuna dikkat çekti.
Turkcell’den sürdürülebilir gelecek için dev yatırımTurkcell, 30’uncu yılında stratejik odak alanlarından biri olan sürdürülebilirlik başlığı altında büyük bir yatırımı hayata geçirdi. Turkcell’in 2026’nın sonunda 300 MW’a ulaşacak güneş enerjisi santrali yatırımlarının ilki Uşak’ta enerji üretimine başladı.
Dünya nehirleri 30 yılın en hızlı kuruma oranına ulaştıDünya Meteoroloji Örgütü (WMO), suyun iklim değişikliğinin habercisi olduğunu belirterek acil önlem çağrısında bulundu. 2023 yılında nehirler, son 30 yılın en hızlı kuruma oranına ulaştı ve küresel su kaynakları risk altına girdi.
Birleşmiş Milletler Sıfır Atık Danışma Kurulu üyesinden Türkiye’nin çabalarına övgüBirleşmiş Milletler (BM) Sıfır Atık Danışma Kurulu Üyesi ve Hollanda merkezli "Atık Dönüştürücüleri" adlı organizasyonun kurucusu ve CEO Lara van Druten büyük miktardaki gıda atığı sorununun acil olarak çözülmesi gereken bir mesele olduğunu, Türkiye'nin sıfır atık çabalarının dünyaya örnek olabileceğini belirtti.
Güngören’de Kentsel Dönüşüm ve Sıfır Atık için kollar sıvandı! Hayata geçecekGüngören Kent Konseyi, Eylül ayı olağan toplantısını başarıyla gerçekleştirdi. İlçenin geleceğini şekillendirecek önemli konular ele alındığı toplantıda kültür-sanat, spor ve eğitim alanlarındaki projeler ile bu hedeflerin desteklenmesi amaçlanıyor.
Bakan Bayraktar,: Akkuyu NGS'de hedefimiz 2028'de 4 reaktörün de devreye girmesiEnerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Türkiye'nin ilk nükleer santrali olan Akkuyu Nükleer Güç Santrali'nde (NGS) hedefin 2028'de 4 reaktörü de devreye almak olduğunu açıklayarak Akkuyu'nun tek başına Türkiye'nin elektrik ihtiyacının yüzde 10'unu karşılayacağını söyledi.
Adana'da Firmalar artık sera gazı emisyonlarını güvenilir bir şekilde hesaplayabiliyorAdana Hacı Sabancı Organize Sanayi Bölgesi, geleceğin sürdürülebilir dünyası için bir katkı daha sundu. Bölge tarafından geliştirilen ve Türk Standartları Enstitüsü tarafından onaylanan yazılım ile firmalar artık sera gazı emisyonlarını güvenilir bir şekilde hesaplayabiliyor.
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Bayraktar: Gabar'da petrol üretimi 45 bin varile yükseldiEnerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, "Türkiye petrolleri, bugün sadece Gabar'da Türkiye'nin en kaliteli petrolünü, 45 bin varil günlük üretime çıkarmış durumda. 2021 yılında yaptığımız bu keşif yine Türkiye'nin Cumhuriyet tarihinin karalardaki en büyük keşfidir. Şu anda 41 kuyudan 45 bin varil üretiyoruz. Hedefimiz 95 kuyuda, 100 bin varil üretime çıkabilmek" dedi.
30 yılda 27 milyar dolar yatırım sonrası yeni hedef: Türkiye’yi küresel veri üssü yapmakNew York Borsası (NYSE) piyasa kapanışı, Turkcell'in 30'uncu yılını kutladığı gong töreniyle dün gerçekleşti. İstanbul ve New York borsalarına aynı anda kote olan ilk şirket Turkcell'in 30'uncu yılı vesilesiyle düzenlenen törende konuşan Turkcell Genel Müdürü Dr. Ali Taha Koç, “Turkcell hisseleri yaklaşık çeyrek asırdır New York Borsası'nda işlem görüyor. Telekomünikasyon operatörü olarak çıktığımız yolda, bugün ‘uçtan uca teknoloji sağlayıcısı' kimliğimizle sektörümüzün lider şirketiyiz” dedi.
Türk şirket dünyanın en sürdürülebilir 50 şirketi arasındaEv teknolojileri şirketi Beko, Time dergisinin ilk kez yayımladığı 'Dünyanın En Sürdürülebilir Şirketleri' listesinde 44'üncü sırada yer aldı. Arçelik CEO'su Hakan Bulgurlu knu hakkında, "Sürdürülebilirlik alanındaki kararlılığımızın dünyanın önde gelen kurumları tarafından takdir edilmesi de doğru yolda olduğumuzun önemli bir göstergesi" diye konuştu.
Gaziantep Nizip'in atıksuyu 2050 yılına kadar bu proje ile temizlenecekGaziantep Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı Gaziantep Su ve Kanalizasyon İdaresi (GASKİ) tarafından yapımı tamamlanarak hizmet vermeye başlayan Nizip İleri Biyolojik Atıksu Arıtma Tesisi, hem evsel hem de endüstriyel atıksuları arıtma özelliğiyle Türkiye'nin en gelişmiş ve çevreci tesislerinden biri olarak öne çıkıyor.
Küresel ısınmayı tetikleyen gizli tehlike: Klima kullanımıEvlerde en az iki klimanın olduğu Adana'da, soğutma sistemlerinde enerji kullanımının 2050 yılında günümüze oranla 3 katına çıkmasının beklendiğini açıklayan Çukurova Üniversitesi Çevre Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Zeynep Zaimoğlu, "Küresel ısınma ile birlikte ne yazık ki 1,5 derecelik sıcaklık artışı bize beraberinde soğutma için enerji ve klima kullanımını getiriyor" dedi.
Tasarım Mucitleri Ateşböceği Projesi'nin hedefi 5 yılda 7 bin 500 çocuğa ulaşmakTürkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı (TEGV) ve Pınar'ın birliğiyle Ateşböceği Öğrenim Birimleri'ne eklediği Tasarım Mucitleri Ateşböceği TIR'ı, Adıyaman'daki ikinci durağında çocuklarla buluştu. Geçen sene Kasım ayından bu yana Adıyaman'da Altınşehir İlkokulu'nun bahçesinde konumlanan Tasarım Mucitleri Ateşböceği, nisan ayı itibarıyla Şehit Mehmet Kılıç İlkokulu'nda eğitime başladı. Bugüne kadar bin 500 çocuğa ulaşan program ile 5 yılda 7 bin 500 çocuğa ulaşmak hedefleniyor.
Türkiye ve Almanya ortak oldu!Alman Federal Ekonomik İşler ve İklim Eylemi Bakanlığı’nın finanse ettiği ‘Uluslararası Hidrojen Artışı’ programı Türkiye ve Almanya arasında, yeşil hidrojenin seramik üretiminde kullanımına yönelik değer zincirinin tamamını analiz etmeyi amaçlayan pilot proje başlatıldı.
2050 ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki 2050 haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.