Af yasası kimlere vuruyor 2020? Uyuşturucu infaz yasası taslak metninde var mı? Meclis’te kaç madde kabul edildi?
Af yasası kimlere vuruyor 2020? Uyuşturucu infaz yasası taslak metninde var mı? Meclis’te kaç madde kabul edildi?Af yasası kimlere vuruyor 2020? Uyuşturucu infaz yasası taslak metninde var mı? Meclis’te kaç madde kabul edildi? soruları merak ediliyor. 90 bin mahkûma af yolunu açacak ceza infaz yasası düzenlemesi devam ediyor. TBMM Genel Kurulu'nda, Ceza ve Güvenlik Tedbirlerinin İnfazı Hakkında Kanun ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi'nin ilk 10 maddesi kabul edildi. AK Parti ve MHP milletvekillerinin imzasını taşıyan infaz düzenlemesine ilişkin kanun teklifinin kabul edilen maddelerine göre, İnfaz Hakimliği Kanunu'nda değişiklik yapılarak infaz hakimliğinin mevcut görevleri arasına Cumhuriyet savcısının ceza ve güvenlik tedbirlerinin infazına ilişkin verdiği kararlara karşı yapılan şikayetleri incelemek ve karara bağlamak, ceza ve güvenlik tedbirlerinin infazına ilişkin hakim veya mahkeme tarafından verilmesi gereken tüm kararları vermek ve işleri yapmak görevleri de ekleniyor. Mahkum ve mahkum yakını şimdi gözlerini af yasasının yasallaşacağı zaman çevirdi. İnfaz yasası görüşmeleri son durum…
11.04.2020Gündem
Af yasası son dakika bugün 2020 | İnfaz düzenlemesi kabul edildi! Af yasasından kimler faydalanıyor? Mahkumlar ne zaman serbest bırakılacak?
Af yasası son dakika bugün 2020 | İnfaz düzenlemesi kabul edildi! Af yasasından kimler faydalanıyor? Mahkumlar ne zaman serbest bırakılacak?2020 af yasası Resmi Gazete'de yayımlandı mı? Af yasasında neler var, neleri kapsıyor? Af yasasından kimler faydalanıyor? Tutuklular aftan yararlanabilecek mi? soruları af yasasının genel kuruldan geçmesiyle yoğun bir şekilde mahkum ve mahkum yakınları tarafından araştırılıyor. Af yasası ne oldu merakıyla ceza infaz ile ilgili son dakika haberleri yoğun bir şekilde takip ediliyordu. Meclis Genel Kurulu, bu hafta 70 maddeden oluşan ve 11 kanunda değişiklik yapan infaz düzenlemesi teklifini yasalaştırmak için mesaisini tamamladı. Af yasası Meclis'ten geçti. İnfaz hakimleri, Cumhuriyet savcısının ceza ve güvenlik tedbirlerinin infazına ilişkin verdiği kararlara karşı yapılan şikayetleri inceleyecek. Kasten yaralama suçunun; üstsoya, altsoya, eşe veya kardeşe karşı, beden veya ruh bakımından kendisini savunamayacak durumda bulunan kişiye karşı, kişinin yerine getirdiği kamu görevi nedeniyle, kamu görevlisinin sahip bulunduğu nüfuzu kötüye kullanılarak silahla işlenmesi halinde, şikayet aranmaksızın, verilecek ceza yarı oranında artırılırken, canavarca hisle işlenmesi halinde ise ceza bir kat oranında yükseltilecek. 2020 af yasası Resmi Gazete'de yayımlandı mı?
14.04.2020Gündem