Sigara bırakma polikliniğinden randevu nasıl alınır? Sigara bırakma tedavi merkezleri nerede var? Sağlığın önem kazandığı bu dönemde gittikçe daha fazla insan sigarayı bırakma konusunda çözüm bulmaya çalışıyor. Sigarayı bırakmaya çalıştıkça, son yıllarda sigarayı bırakma yardımlarının ve sigarayı bırakma programlarının sayısı çarpıcı biçimde arttı. Pek çok kişi sağlıklı bir yaşam ve hayat kalitesini arttırmak için sigarayı bırakmak ve bu konuda profesyonel destek almak istiyor. Özellikle Sağlık Bakanlığının bu konuda çalışmaları bulunuyor. Bakanlık, sigarayı tamamen hayatınızdan çıkarmanıza yardımcı olabilecek desteği vatandaşa sunuyor. Bunların başında sigara bırakma hattı ve sigara bırakma poliklinikleri geliyor. Peki, Sigara bırakma polikliniğinden randevu nasıl alınır? Sigara bırakma tedavi merkezleri nerede var? Sağlık Bakanlığı sigara bırakma tedavisi ile ilgili bilmeniz gerekenler…
Sigara ile ilgili flaş açıklama! Bakanlık duyurduSigara ile ilgili kritik uyarı geldi. Sağlık Bakanlığı'nca "Bilimsel çalışmalar, sigara kullanan ve tütün dumanına maruz kalan kişilerin, kullanmayan ve sigara dumanına maruz kalmayanlara göre Covid-19’a yakalanma riskinin çok daha yüksek olduğunu gösteriyor" açıklaması yapıldı.
Sigara paketlerine 'tek tip' uygulaması başlıyor!SAĞLIK Bakanı Ahmet Demircan, sigara paketlerinde 'tek tip' uygulamasına gidileceğini duyurarak, "Önümüzdeki günlerde kamuoyuyla paylaşacağız. Paketler, reklam unsuru oluşturmamalı. Kolay ulaşılmamalı. İnsanlarda bu işi alma ihtiyacı doğuracak, kullananların aklına düşürmemeli. Bunun için her türlü tedbiri almalıyız" dedi.
26 milyon 149 bin kişi sigara yüzünden aradı!Sağlık Bakanlığı'nın sigarayı bırakmak isteyenlere 7 gün 24 saat hizmet veren "ALO 171 Sigara Bırakma Danışma Hattı", kurulduğu 2010'dan bu yana 26 milyon 149 bin kişi tarafından arandı.
Sigara içenlere çok kötü haber! Tam 10 çeşit kanser...Sigaranın başta akciğer kanseri olmak üzere, gırtlak, mide, bağırsak, böbrek, kadınlarda meme ve rahim kanserinin aralarında bulunduğu en az 10 çeşit kansere neden olduğunu söyleyen Halk Sağlığı Uzmanı Prof. Dr. Nazmi Bilir, sigara içenlerin yüzde 50'sinin kalp krizi, akciğer kanseri ve kronik bronşit nedeni ile hayatını kaybettiğine dikkat çekti.
"Sigara fakirleşmemize yol açıyor"Türk Toraks Derneği Tütün Kontrolü Çalışma Grubu Danışma Kurulu Üyesi Prof. Dr. Oğuz Kılınç, sigaranın ve diğer tütün mamullerinin kullanımının Türkiye'ye yılda 50 milyar dolarlık ekonomik yük getirdiğini belirterek, "Bu fakirleşmemize yol açıyor. Ayrıca tütün kullanan insanların çocukları hastalıklara açık şekilde dünyaya geliyor." dedi.
Sigara içenler dikkat!TÜRK Toraks Derneği Tütün Kontrolü Çalışma Grubu Üyesi ve Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi Göğüs Hastalıkları Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof...
Eğitimliler daha bağımlı!Psikolog Saadet Merih Çengel, 9 Şubat Dünya Sigarayı Bırakma Günü’nde sigara bağımlılığı ile ilgili önemli tespitlerde bulundu.
Korkunç rakam! 14 yaş altına indiSigaranın alkol ve eroinden 8 kat daha fazla bağımlılık yaptığını belirten uzmanlar, genetik yatkınlıktan dolayı aileleri uyarıyor...
Açık havada da sigara içme yasağı geliyorAçık havada sigara yasağı Sağlık Bakanlığı, tütün ve tütün ürünlerinin tüketiminin azaltılması amacıyla yürüttüğü kapalı mekanlarda ‘Dumansız Hava Sahası’ çalışmasının kapsamını genişletiyor. Kapalı mekanların ardından sigara yasağı açık alanlara da yayılacak.
ALO 182 Randevu Hattı'nda skandal!Hastaların daha hızlı randevu alması için Sağlık Bakanlığı'nca uygulamaya konulan "ALO 182 Randevu Hattı"nda güvenlik açıkları bulunduğu ortaya çıktı. Bu hat yoluyla vatandaşlık numarası kullanılarak her türlü sağlık bilgisine ulaşılabiliyor.