Gazete Vatan Logo

Sivas'ta art arda iki deprem! AFAD duyurdu

Sivas’ta 10 dakika arayla meydana gelen 4.7 ve 4.1 büyüklükteki iki depremde yıkım ve yaralanma olmazken kerpiç evlerde ufak çaplı çatlaklar oluştu. Okullar ise tatil edildi.

Sivas kent merkezinde on dakika arayla iki deprem meydana geldi.

AFAD verilerine göre Sivas’ta saat 11.29’da 4.7 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Yerin 10 kilometre derinliğinde meydana gelen deprem şehirde hafif şekilde hissedildi.

İlk depremin şoku atlatılmazken yine kent merkezinde on dakika sonra ikinci bir deprem daha meydana geldi. Saat 11.39’da 4.1 büyüklüğünde meydana gelen deprem yerin 22.98 kilometre altında gerçekleşti.

Sivasta art arda iki deprem AFAD duyurdu

BAKAN YERLİKAYA'DAN İLK AÇIKLAMA

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya sosyal medyadan yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

Sivas’ta 4.7 ve on dakika arayla 4.1 büyüklüğünde meydana gelen depremlerde, AFAD ve ilgili kurumlarımızın tüm ekipleri saha taramalarına derhal başladı.

İlk belirlemelere göre herhangi bir olumsuz durum bulunmamaktadır.

Depremden etkilenen vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum.

Allah ülkemizi ve milletimizi afetlerden korusun.

OKULLAR TATİL EDİLDİ

Sivas Valisi Yılmaz Şimşek yaptığı açıklamada, her iki depremle ilgili kendilerine ulaşan herhangi bir ihbar bulunmadığını belirtti. Hacıali ve Ağılkaya köylerinde bulunan kerpiç evlerde ufak çaplı çatlaklar oluştuğu öğrenildi.

Haberin Devamı

Şimşek yaptığı açıklamada, “Sivas merkeze bağlı Hacıali ve Ağılkaya köyleri merkezli 4.7 ve 4.1 büyüklüğünde meydana gelen iki depremden etkilenen tüm vatandaşlarıma geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. İl genelinde gerekli taramalar devam emektedir. Şu ana kadar herhangi bir olumsuz durum ve ihbar bildirilmemiştir” ifadelerine yer verdi.

Öte yandan Sivas Valiliğinin resmi sosyal medya hesaplarından yapılan açıklamada okulların yarım gün süreyle tatil edildiği duyuruldu.