Gazete Vatan Logo

Örgüt değil CHP üyesiyim!

'İşkence nedir tartışmaya geldim'

Örgüt değil CHP üyesiyim!

Tutuklu ÇHD’li avukat Taylan Tanay, bir polis amirinin cezaevinde ziyarete geldiğini anlattı: “Bizi sürekli işkencecilikle suçluyorsunuz. İşkence nedir seninle tartışmaya geldim diye müstehzi ifadeyle güldü”

CHP Cezaevi Komisyonu üyesi milletvekilleri Veli Ağbaba, Nurettin Demir ve Özgür Özel ile Gençlik Kolları Başkanı Emre Doğan, DHKP-C operasyonunda tutuklanan Çağdaş Hukukçular Derneği (ÇHD) üyelerini ziyaret etti. 29 Ocak tarihindeki görüşmede, ÇHD İstanbul Şube Başkanı Tanay, kimliği belirsiz bir polis amirinin kendisini ziyarete geldiğini anlattı. Tanay, “Sedat Selim Ay’a işkenceci dediğimi hatırlatarak, bazı sorular sordu” dedi. Tanay, CHP’lilere şunu anlattı: “İçeri girince herkes ayağa kalktığından amir olduğunu tahmin ediyorum. Bir polis amiri sivil halde bir koltuğa oturdu. Seni görmeye geldim, siz bizi sürekli işkencecilikle suçluyorsunuz. ‘İşkence nedir seninle tartışmaya geldim’ diye müstehzi bir ifadeyle güldü. ‘Geçende programa çıkmıştın, bize işkenceci, onursuz dedin. Seni görmeye geldim. Polisi incitiyorsun. Özel olarak seni görmeye geldim’ dedi.”

Örgüt değil CHP üyesiyim

Gözlatına alınırken şiddete maruz kaldığını anlatan Tanay, “Bu şiddeti izlemeye gelen polisler bile vardı. Avukat görüşme odasında da dövdüler. Polisin kamuoyunda işkenceci olarak gösterilmeye çalışıldığını ama 2004’ten beri işkence yapmadıklarını söylediler. Bizi işkenceci gibi gösteriyorlar dediler” diye konuştu.

Bahçekapılı’ya tepki

Tanay, ÇHD’nin 12 Eylül’de bile basılmadığını ifade ederek, “2010’da 3 kez Adalet Bakanı ile görüştük. 2007’de bomba taşımışsam niye benimle görüştü. AKP Grup Başkanvekili Ayşenur Bahçekapılı’nın bizleri sadece ismen tanıdığını söylemesine çok üzüldük. Hala üyemiz ve kendisi ile 2006’da 50-60 kez görüştük” diye konuştu.

Menteş: Örgüte değil CHP’ye üyeyim

CHP’liler, tutuklu bulunan Yurt gazetesi muhabiri 22 yaşındaki Sami Menteş ile de görüştü. Menteş, “Neden burada olduğumu gece gündüz düşünüyorum ama bir sebep bulamıyorum. Birinin bana açıklama yapmasını bekliyorum. Hiçbir örgüte üye değilim, CHP’ye üyeyim” dedi.

Haberin Devamı