Gazete Vatan Logo

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan ateşkes açıklaması

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ABD ziyareti dönüşü basın açıklamasında bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan ateşkes açıklaması

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yaptığı açıklamalar satır başları ile şöyle:

Nükleer güvenlik zirvesini tamamlamış bulunuyoruz. Zirve sonunda kabul edilen bildiride, nükleer emniyetin güçlendirilmesi, nükleer teröre karşı ne tür önlemle alınacağı üzerinde duruldu.

Nükleer terörizm tehdidiyle mücadele için siyasi irademizi teyit ettik.

Nükleer silahlardan tamamen arındırılmış bir dünya kurmamızın gereği üzerinde ısrarla durduk.

Yeni nükleer güç santrali bulunan ülkemiz için nükleer enerjiden barışçıl amaçlarla azami özen gösterilerek bu süreç sürdürülecek.

Son dönemde gerçekleştirilen menfur terör eylemleri için hiçbir fark gözetmeden samimi ve uluslararası bir işbirliği yapılması gerektiğini vurguladım.

Pek çok devlet başkanıyla ikili görüşmeler yaptık. Türk-Amerikan iş çevreleriyle görüşerek, birlikte ekonomik değerlendirmelerde bulunduk.

PKK, YPG, ASALA, paralel yapı orada bir aradaydı

Brookings Enstitüsü'nde bir konferansım oldu. Enstitünün dışında PKK terör örgütünün temsilcileri, YPG'nin temsilcileri, ASALA ve paralel devlet yapılanmasının üyelerinin yanyana olduğunu gördüm. Terör örgütüyle paralel yapının nasıl içiçe olduğunu bilmemiz gerekiyor. Paralel yapı şehitlerimiz için ağlamıyor.

Maryland'de Azeri bir gazeteci şehit olan 12 asker için gözyaşlarıyla bana soru sorduğunda çok duygulandım. O da gazeteci bizdekiler de gazeteci. Gazetecilik bu ülkenin cumhurbaşkanına, cumhurbaşkanının ailesine küfretmek değildir. O tablo ders niteliğinde bir tablodur.

Ateşkes ilanı

Haberin Devamı

İlham Aliyev ile konuştum çatışmalar sürerken başsağlığı diledim. Eğer Ermenistan tarafı ateşkes ilan ederse, Azerbaycan ateşkese hazır olacağını açıkladı, olayın aslı budur.