Gazete Vatan Logo

‘Başbakan, seçime başbakan olarak girer’

Ak Parti Sözcüsü Çelik, ‘Erdoğan, Köşk’e aday olursa başbakanlıktan istifa etmeli’ diyen Bahçeli’ye yanıt verdi: ‘Genel seçime giderken Başbakan istifa ediyor mu?’

Ak Parti Sözcüsü Hüseyin Çelik, dün bir basın toplantısı düzenleyerek gündemdeki konuları değerlendirdi. cumhurbaşkanlığı seçimine ilişkin tartışmaları değerlendiren Çelik, şu mesajları verdi:

PİSAGORUMUZ BAHÇELİ: Sayın Bahçeli’nin çatı aday gibi bir teklifi var ve CHP ile bu arada ittifak yapabileceklerine dair bir beyanatı var. Şikayet ediyorduk, ‘Niçin Türkiye’den Pisagor çıkmıyor? Meğerse Pisagor’umuz Sayın Bahçeli’ymiş. Üçgen çizmeyi de biliyormuş. Çatı matı işlerini bitirmiş. MHP ve CHP’nin birleşmesinden de çatı matı çıkmaz; olsa olsa tencereye kapak olur. Bahçeli ‘Başbakan eğer aday olursa derhal başbakanlıktan istifa etmelidir’ diyor. Sayın Başbakan, bu emrini duydu, emirlerinizi derhal yerine getirir. Genel seçime giderken, mahalli seçime giderken Başbakan, Başbakanlık’tan istifa ediyor mu, yok. Görev başındaki belediye başkanı, seçimlere giderken bırakıyor mu, hayır. Böyle bir maskaralık olamaz. Sayın Başbakan, aday olursa Ak Parti Genel Başkanı ve Başbakan olarak bu seçime girecektir. Kimse boşuna heveslenmesin.

BDP İLE İTTİFAK YAPMAYIZ: Bir sürü söylenti var, Ak Parti, BDP ile ittifak yapacak, böyle bir şey aklımızdan da geçmedi, hayalimizden de geçmedi. Biz hiçbir siyasi parti ile ittifak ederek Cumhurbaşkanlığı seçimine girmeyeceğiz. Şuna inanıyorum: Özünde milliyetçi muhafazakar olan MHP tabanı, CHP ile flört eden CHP’nin kuyruğuna takılan, CHP’nin ruh ikizliği ünvan kabul eden MHP yönetiminden son derece rahatsızdır. Sayın Bahçeli’ye ve MHP yönetimine, MHP’liler katlanıyorlar.

3 TEMMUZA YAKIN AÇIKLARIZ: (Köşk adayı ne zaman açıklanacak?): Sanırım son tarih 3 Temmuz, çok fazla heyecanlanmayın. 3 Temmuz’a yakın bu açıklanır. Bu günlerde bir açıklama beklemeyin. Belki mayıs sonunda adayımız kesinleşir.

Başbakan belediye başkanları ile cumhurbaşkanlığını konuştu

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, dün partisinin büyükşehir belediye başkanlarıyla biraraya geldi. AK Parti Genel Merkezi’nde basına kapalı gerçekleşen ve yaklaşık 3 saat süren toplantıya İçişleri Bakanı Efkan Ala, Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, AK Parti Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Abdulhamit Gül ile AK Partili 18 büyükşehir belediye başkanı katıldı. Toplantıda Ala ve Güllüce’nin, bakanlıklarının yerel yönetimlerle ilgili strateji planları hakkında büyükşehir belediye başkanlarına sunum yaptığı öğrenilirken, toplantıda ayrıca AK Parti’nin cumhurbaşkanlığı seçimlerine yönelik stratejik planı, şehir planlama çalışmaları, yerel yönetimler mevzuat değerlendirmesi ve belediyelerin prestij projeleri ele alındı. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Abdulhamit Gül’ün de AK Parti Yerel Yönetimler Başkanlığı’nın yeni dönem için hazırladığı kısa ve uzun vadeli çalışma planı hakkında bilgi verdiği belirtildi.

‘Kılıçdaroğlu’nun savcıya kükremesi doğru değil’

Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik, CHP Genel Başkan Yardımcısı Kemal Kılıçdaroğlu’nu ‘şüpheli’ sıfatıyla ifadeye çağıran İstanbul Savcısı Mehmet Demir’e yönelik eleştirileri değerlendirdi: “Kılıçdaroğlu’nu ifadeye çağıran savcı Edirne’ye gönderildi. Kılıçdaroğlu’nun savcı karşısında kükremesi, yakışıksız konuşması doğru değil. Savcı için gerekli kurumlar, gerekeni yapmıştır. Kılıçdaroğlu daha ne bekliyor?

Haberin Devamı