'Marka bir senaryodur'
Manfrotto, marka olmak konusunda tecrübe edinmiş Türk şirketleri ile çalışmak istediğini ifade etti
1987 yılından bu yana mağaza tasarımı için somut ve pratik çözümler üreten Lüksemburg merkezli ALU şirketinin kurucusu ünlü İtalyan tasarımcı Abramo Manfrotto, marka olmak konusunda tecrübe edinmiş Türk şirketleri ile çalışmak istediğini ifade etti. Türk perakende sektörüne, çalışmalarıyla yön veren Soysal Danışmanlık’ın 19-20 Ekim tarihlerinde düzenleyeceği Perakende Günleri’ne konuşmacı olarak katılacak olan Abramo Manfrotto, VATAN’a yaptığı açıklamada, “Türkiye pazarında çok yeniyiz. Fakat, sağladığı direkt perakende fırsatları ve başarılı ulusal markaları dolayısı ile oldukça cazip bir pazar Türkiye. Mudo, Koton, Beymen, Boyner ve Ayaydın gibi markaların yanı sıra, Türkiye pazarında hali hazırda var olan ya da pazara girmek isteyen uluslararası markalarla da ilgileniyoruz” dedi.
Basit, yaratıcı ve uzun ömürlü tasarımlarıyla öne çıkan ALU’da 2003 yılından bu yana CEO’luk görevini üstlenmiş olan Manfrotto, “Biz standart ya da sipariş olarak hazırladığımız mağaza donanımlarını; tasarlıyoruz, inşa ediyoruz, üretiyoruz. ‘Mağaza içi mağaza’lar kuruyoruz” dedi.
Perakende tasarımının büyüleyici olduğu kadar da zor bir iş olduğunu belirten Manfrotto, perakende tasarımın önemini şöyle vurguladı: “Sinematografik bir örnekleme yapmak gerekirse; marka senaryodur, perakendede tasarım ise film yönetmenliği ve fotoğrafçılığıdır”.
Bugüne kadar dünya genelinde isim yapmış pek çok şirketin perakende tasarımını üstlendiklerini ifade eden Manfrotto, bu şirketler arasında Bloomingdale’s, Macy’s, H&M, Zara, the GAP, Levi’s, Benetton ve Wrangler gibi giyim mağazalarının yanı sıra, Deutche Bank ve Bank of America gibi dünya devi bankalar da yer alıyor. Müşteri portföyünde ayrıca Sony ve Nokia gibi teknoloji ve iletişim firmaları da bulunana ALU, BMW/Mini ve Chevrolet gibi otomotiv devleri için de iç mekan tasarımı geliştiriyor.