İhracatın şalterini Gebze’de açtı
Siemens Türkiye, ihracatın şalterini Gebze’de açtı. Organize Sanayi Bölgesi’nde yer alan Entegre Üretim Tesisleri içinde Alçak Gerilim Şalt Cihazları Fabrikası’nı açan şirket, yıllık 30 milyon adet üretimle 2018 yılı ihracat hedefini 110 milyon euroya çıkardı
Siemens Türkiye, Gebze Organize Sanayi Bölgesi’nde (GOSB) yatırım tutarı 65 milyon euroya ulaşan Entegre Üretim Tesisleri içinde yeni Alçak Gerilim Şalt Cihazları Fabrikası’nı Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Dr. Faruk Özlü’nün katılımıyla açtı. Şirket, genişlettiği tesisle ekonomiye yılda 100 milyon euro katkı sağlamayı hedefliyor. 5 kıtada 80’den fazla ülkeye ihracat gerçekleştiren şirket, yıllık 30 milyon adet üretim kapasitesine sahip yeni fabrikayla ihracat kapasitesini de artıracak. 2018 yılında toplam 110 milyon euro tutarında ihracat gerçekleştirecek.
65 bin şirket açıldı
Yeni fabrikanın, Türk ekonomisine ve siyasi istikrara duyulan güvenin açık bir göstergesi olduğunu belirten Bakan Özlü, “Türkiye’nin üretimine, ihracatına ve istihdamına katkıda bulunan her fabrika ve her girişim bizim için bir nimettir. Açılışını yaptığımız fabrikanın, ileri teknoloji ile donatılmış olması bizler için ayrıca memnuniyet vericidir” dedi. Siemens Türkiye’nin Ar-Ge’ye verdiği önemden duydukları memnuniyetin de altını çizen Bakan Özlü, sözlerini şöyle sürdürdü: “550 kişilik bir ekiple Ar-Ge çalışmaları yapan Siemens’i tebrik ediyorum. Biz, Hükümet ve Bakanlık olarak Ar-Ge, Tasarım ve İnovasyon yatırımlarına büyük önem veriyoruz. Bugün itibarıyla 762 Ar-Ge, 138 Tasarım Merkezi olmak üzere, toplam 900 adet Ar-Ge ve Tasarım Merkezine ulaşmış bulunuyoruz. Yakın bir zamanda, 1.000’inci Ar-Ge ve Tasarım Merkezimizin müjdesini de vereceğiz. Nitelik sıçraması yapıyoruz.”
Ar-Ge’de % 25 artış
2020 vizyonlarının elektrifikasyon, otomasyon ve dijitalleşme alanlarına odaklanarak sanayinin geleceğe hazırlanmasında öncü bir rol üstlenmek olduğunu anlatan Siemens Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO’suHüseyin Gelis, yeni fabrikalarının üretim teknolojisi ve kapasitesinin pazardan gelecek her türlü talebe en hızlı cevabı verecek şekilde tasarlandığının altını çizdi. Ar-Ge yatırımlarının Türkiye ortalamasının iki katına ulaştığına da değinen Gelis, “2017’de 27 milyon euro olarak gerçekleşen Ar-Ge yatırımlarımızı, 2018’de yüzde 25 oranında artırarak 34 milyon euroya çıkaracağız. Özellikle dijitalizasyon ve endüstriyel bulut teknolojilerine odaklanacağız. Ar-Ge çalışmalarını yürüttüğümüz Kurumsal Teknoloji bölümünde 50 kişiyle başladığımız bu yolda, bugün 550 kişilik bir ekibe ulaştık” diye konuştu.
1.000 kişiye istihdam
GOSB’ta toplam 150 bin metrekare alan üzerine kurulan Entegre Üretim Tesisleri’nin yatırım tutarı, Faz II kapsamında gerçekleştirilen ve 9.3 milyon euroya mal olan yeni fabrikayla birlikte 65 milyon euroya ulaştı.
Kontaktör ve aksesuarları, aşırı akım rölesi, otomatik sigorta, otomatik şalter aksesuar ve aksam parçalarının üretiminin yapılacağı fabrika, doğrudan ve dolaylı olmak üzere 1.000 kişiye istihdam sağlayacak.
Tesisler, Türkiye’nin ilk yeşil bina sertifikasına (LEED Gold) sahip.