Dev buluşma
Seramik, banyo ve mutfak fuarı Unicera, bugün kapılarını açtı. 12 Mart’a kadar açık kalacak fuarda yeni koleksiyonlar ve inovatif ürünler tüketiciyle buluşacak. Fuara, 100 bin katılımcı bekleniyor
Türkiye’nin en büyük ihtisas fuarı UNICERA-Seramik Banyo Mutfak Fuarı, bugün CNR Expo Yeşilköy’de başladı. 4 kıtadan 15 bini yabancı, 100 bin profesyonel ziyaretçi hedefi ile kapılarını açan fuarda 126 ülkeden katılımcı ve ziyaretçiler ağırlanacak. Banyo ürünleri, zemin-duvar kaplamaları, seramik işleme teknolojileri, mutfak ürünleri, dekorasyon ürünleri, ambalajlama, depolama gibi ürün gruplarının sergileneceği fuar, 12 Mart’a kadar devam edecek.
Ekonomi Bakanlığı’nın iki önemli desteğini arkasına alan UNICERA’ya 15 ülkeden katılımcı, 40 ülkeden de alım heyetleri getirilecek. 60 bin metrekare alanda düzenlenecek fuara, 1.000’i aşkın marka ve temsilcilik katılım gösterecek.
CNR Holding Kuruluşu İstanbul Fuarcılık, Türkiye Seramik Federasyonu (TSF) ve Tesisat İnşaat Malzemeleri Derneği (TIMDER) iş birliğinde organize edilen fuarda başta ABD, Almanya, İtalya, Fransa, İngiltere ve İspanya olmak üzere Polonya, Romanya, Bulgaristan, Sırbistan, Makedonya, Bosna, Kosova, Çin, Rusya, Ukrayna, Gürcistan, Türki Cumhuriyetler, Mısır, Libya, Fas, Cezayir, Suudi Arabistan, Katar, BAE, Umman, Ürdün, Filistin, Lübnan, İran, Suriye, Irak, İsrail gibi çok sayıda ülkeden gelecek olan yabancı alım heyetleri, katılımcılarla B2B Eşleştirme Programı kapsamında ikili görüşmeler yapacak.
İhracat potansiyeli
Fuar kapsamında gerçekleştirilecek Su Medeniyetleri Sergisi, Seramik Sergisi ve engelli sanatçı Semra Çelik’in resimlerinden oluşan sergiye ilginin büyük olması bekleniyor.Fuarın tesisat ve yapı malzemeleri sektöründe iç piyasayı ve ihracatı hareketlendirmek amacıyla düzenlendiğine dikkat çeken TIMDER Başkanı Ertan Sapankaya, “Sektör temsilcileri olarak CNR EXPO ile bir arada, Avrupa’nın ikinci, Türkiye’nin en büyük ihtisas fuarı olan UNICERA ile milyonlarca dolarlık ihracat potansiyeline ev sahipliği yapacağız” dedi.
Sapankaya, gelişmekte olan ülkelerin 5 yıl içinde inşaat alanında atılım göstereceğini ifade ederek şunları söyledi: “Dünyada geri dönüşümlü ürünlere büyük eğilim var. Türk yapı ve inşaat malzemeleri sektöründe, ürün kalitesiyle dünya ile rekabet edecek konuma geldik. Şu an bölgenin üretim üssüyüz. Dış pazarlarda rekabet gücümüzü artırmak için üretim kadar üretim teknolojisine de ağırlık vermeliyiz. Türkiye’de kentsel dönüşüm projelerine bağlı olarak konut inşaatlarında artış bekliyoruz. Bu artışın inşaat, tesisat ve yapı malzemeleri pazarında da 5 yıl içinde yüzde 10-12 oranında büyüme sağlayacağına inanıyoruz.”