Gazete Vatan Logo

Borsaya vergi gelecek mi, borsadan vergi alınacak mı? Borsaya vergi gelir mi?

Borsa ve kripto paralara işlem vergisi uygulamasına ilişkin çalışmalarda sona gelindiği iddia edildi. İşlem vergisi kesileceğine ilişkin haberlerin gündem olmasının ardından borsada dün satışlar gerçekleşirken borsaya vergi gelip gelmeyeceği araştırılmaya başlandı.

Borsaya vergi gelecek mi, borsadan vergi alınacak mı? Borsaya vergi gelir mi?

Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın borsa ve kripto paralarda işlem vergisi alınması için çalışmalarını hızlandırdığı iddia edildi. Mevcut uygulamada hisse senedi alım satımı üzerinden alınan bir işlem vergisi bulunmuyor.

BORSAYA VERGİ GELECEK Mİ, BORSADAN VERGİ ALINACAK MI?

Borsadan vergi alınacağına dair iddialara ilişkin resmi kanattan açıklama geldi.

Hisse senetleri ve kripto varlıkların alım satımı üzerinden bir işlem vergisi alınması üzerinde çalışmaların nihai noktaya geldiği iddiaları sonrası Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'ten açıklama geldi. Şimşek kripto varlıklar ve hisse senedinde kazanca dayalı vergilendirme öngörmediklerini söyledi.

Şimşek, kripto ve hissede vergi çalışmalarına ilişkin Bloomberg'e konuştu. Şimşek “Çok sınırlı bir işlem vergisi gündemimizde” dedi.

Şimşek şu ifadeleri kullandı:

“Hedefimiz vergide adalet ve etkinliği sağlamak vergilendirilmemiş hiçbir alan bırakmamaktır. Bu çerçevede üzerinde çalıştığımız vergi paketiyle ilgili bu aşamada söyleyeceğimiz tek şey; kripto varlıklar ve hisse senedinde kazanca dayalı bir vergi öngörmüyoruz” diye konuştu.

Haberin Devamı

İŞLEM VERGİSİ PANİK YARATTI

Borsa dün işlem vergisi iddialarının ardından sert düşüş kaydetmişti. BIST 100 endeksi, günü yüzde 1,82 değer kaybıyla 10.364,56 puandan tamamlamıştı. Bankacılık endeksi yüzde 4,05, holding endeksi yüzde 1,02 değer kaybetmişti.

Ekonomistler, adil vergi dağılımı açısından finansal varlıkların vergilendirilmesinin önemli olduğunu vurguluyor.