Gazete Vatan Logo

Vicdanları sızlatan olay! Tam 226 koyun böyle can verdi

Vicdanları yaralayan olay hayvancılığıyla ünlü Yeni Zelanda’da yaşandı. Bir çiftlikte hayvanlar bakımsızlıktan ve yetersiz beslenmekten dolayı hastalandı. Bunu gören çiftçi ise tepki çeken bir uygulamaya imza atarken, tam 226 koyun telef oldu.

Vicdanları sızlatan olay! Tam 226 koyun böyle can verdi

Yeni Zelandalı çiftçi Bevan Scott Tait, bakımsızlık ve kötü muameleden 226 koyunun telef olmasına sebebiyet vermekten suçlu bulundu.

BBC’nin haberine göre, Yeni Zelanda’da yetkililer bir çiftlikte yetersiz beslenme ve bakımsızlık nedeniyle hastalanan 226 koyuna, ötenazi yapmak zorunda kaldı.

Bevan Scott Tait’in avukatı, çiftçinin depresyonda olduğunu ve yeterli destek almadığını söylemesine rağmen çiftlik hayvanlarına kötü muameleden suçlu bulundu.

Hayvan Refahı Yasası kapsamında 9 ay ev hapsi alan çiftçi, 150 saat kamu görevi yapmaya mahkum edildi.

Öte yandan çiftçi Tait, 4 yıl boyunca çiftlik hayvanlarını yönetmek veya sahiplenmekten men edildi.

Yetkililer bu tür suçların nadir olarak görüldüğünü ve çiftçilerin çoğunun hayvanları için doğru olanı yaptığını belirterek, Tait’in çiftliğinde yaşanan olayın bir süredir gördüklerinin en kötüsü olduğunu söyledi.

Öte yandan hakim, Tait’in hayvanların acı çektiğini anlayabilecek kadar deneyimli bir çiftçi olduğu için yaptığının ciddi bir suç olduğunu belirtti.

Haberin Devamı