Gazete Vatan Logo

Hüzünlü İsveç Prensesi Victoria muradına erdi

İsveç Prensesi Victoria, uzun bekleyişten sonra dünyaevine giriyor.

Önce Kral babasının sonra da hükümetin iznini alarak 3 yıllık sevgilisi ile nişanlandı

SevdİĞİ erkekle uzun süredir evlenmek için mücadele veren ve bu nedenle magazin basını tarafından her defasında masallardaki “mutsuz ve hüzünlü prensese” benzetilen İsveç Veliaht Prensesi Viktoria dün vuslata erdi. 31 yaşındaki Prenses, babası Kral Gustav’ın soylu olmadığı ve daha önce evlenip boşandığı için istemediği spor salonu sahibi sevgilisi Daniel Westling ile 3 yıl aşk yaşadıktan sonra nişanlandı. Prenses geleneklere göre önce evlenmek için babasının iznini aldı. Daha sonra Kral, hükümete kızının evlenmek istediğini söyledi. Hükümet, Prensesi çağırdı, prosedür gereği Viktoria’ya neden evlenmek istediğini sordu. “Onu seviyorum” cevabını alan Başbakan Fredrik Reinfeldt de nişanı onayladı. Stockholm’deki Drottningholm Sarayı’nda düzenlenen törene, kraliyet ailesi, başbakan, bakanlar ve muhalefet partileri temsilcileri katıldı. Prensesin, nişandan sonra Prens unvanını alacak olan nişanlısı ile 2010 yazında evleneceği açıklandı.

Daniel, prenslik eğitimine başladı

Üç yıl önce Türkiye’ye de gelen Prenses Victoria, dünyanın en prestijli okullarından ABD’deki Yale Üniversitesi’nde okudu. Stockholm’de 3 spor salonu bulunan Daniel Westling, Prenses Victoria ile sarayda spor hocalığı yaparken tanıştı. Westling, son zamanlarda, Victoria’ya ayak uydurmak için Kral’ın isteğiyle İngilizce ve dış ilişkiler dersleri alıyordu.

İsveç 300 milyon euro kazanacak

Gelecek yıl yapılacak düğüne, dünyadaki bütün Kraliyet Ailesi üyelerinin ve jet sosyetenin gelmesi bekleniyor. Yapılan hesaplara göre düğün haftasında başkent Stockholm’e 12 bin yabancı turist gelecek ve tüm oteller dolacak. Oteller sadece konaklamadan 20 milyon euro kazanacak. Düğün için hazırlanan hatıra eşyalarından ve turist harcamalarından da 300 milyon euro kazanç elde edilecek.

Haberin Devamı