Gazete Vatan Logo

Ayetullah Hamaney yanında tüfekle hutbeye çıktı!

İran dini lideri Ayetullah Ali Hamaney, Cuma hutbesinde önemli açıklamalarda bulundu. Hamaney "Düşmanımızın benimsediği politikalar, ayrılık ve fitne tohumları ekmek, tüm Müslümanlar arasına ayrılık sokmaktır. Onlar Filistin, Lübnan, Mısır ve Irak halkının düşmanıdır. Onlar Yemen ve Suriye halkının aynı düşmanıdır. Düşmanımız tektir" dedi.

Ayetullah Hamaney yanında tüfekle hutbeye çıktı!

İsrail'e füze saldırısının ardından nadir bir cuma vaazı veren İran dini lideri, Gazze ve Lübnan'daki işgalin başarılı olması halinde İsrail'in başka ülkelere de saldıracağını söyledi.

İran'ın dini lideri Ayetullah Ali Hamaney, dört yıllık bir aranın ardından ilk kez cuma namazı kıldırdı ve vaaz için kürsüye çıktı. Neredeyse beş yıl sonra gerçekleşen halka açık vaaz, 1 Ekim akşamı İsrail'in füzelerle vurulmasını izliyor. Cuma hutbesine 10 binlerce İran vatandaşının katıldığı görüntülendi.

'GEREKİRSE YİNE VURACAĞIZ'

Sözü İsrail'e füze saldırısına getiren Hamaney, saldırının 'yasal ve meşru' olduğunu kaydedip ABD'nin bölgedeki kuduz köpeği olarak tanımladığı Tel Aviv yönetimini gerekirse yine vuracaklarını söyledi.

'DÜŞMANIMIZ BİRDİR'

İsrail'in tüm Müslümanların arasını bozmayı temel politika olarak belirlediğini dile getiren Hamaney, Tel Aviv yönetiminin Filistinliler, Lübnanlılar, Mısırlılar, Yemenliler, Suriyeliler ve Iraklıların düşmanı olduğunu söyledi, "Düşmanımız birdir" diye ekledi.

İran'ın uyguladığı bütün politikalarda son sözü söyleyen Hamaney'in vereceği mesajlar merakla bekleniyordu.

Haberin Devamı

Dini lider Hamaney, son olarak İran Devrim Muhafızları Ordusu'nun yurt dışı operasyon birimi Kudüs Gücü'nün komutanı Kasım Süleymani'nin Ocak 2020'de ABD tarafından öldürülmesinin ardından cuma namazı kıldırıp vaaz verdi.