Ne kadar emekli maaşı alırım? Emekli maaşı hesaplama nasıl yapılır? 4A, 4B, 4C SGK emekli maaşı hesaplama ekranı!
Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) yasası için süreç devam ederken, emekliliği hak edecek yüz binlerce kişinin merak ettiği tek bir konu var: “Emekli olursam ne kadar emekli maaşı alırım?” EYT ile ilgili her gün yeni bir ayrıntı ortaya çıkarken emeklilik hakkı elde edecekler de SGK’nın emekli maaşı hesaplama robotuna başvuruyor. Peki, Emekli maaşı hesaplama nasıl yapılır? SGK emekli maaşı hesaplama nereden yapılır? Ne kadar emekli maaşı alırım? diyorsanız işte 4A, 4B, 4C emekli maaşı hesaplama robotu
Yüz binlerce kişinin beklediği Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) yasası için gözler Meclis’e çevrildi. Yasa ile ilgili ayrıntıların ortaya çıkmasıyla birlikte şartları sağlayan pek çok kişi şimdiden emekli maaşı hesaplamalarına başladı. Yasa için sürecin sonuna gelinirken kriterleri karşılayan emekli adayları SGK’nın uygulamalarından emekli maaşının nasıl hesaplanacağını araştırıyor. “Emekli olursam ne kadar emekli maaşı alırım?” diyorsanız işte 4A, 4B, 4C emekli maaşını hesaplamanın yolları
EMEKLİ MAAŞI HESAPLAMA NASIL YAPILIR?
SGK tarafından uygulamaya konan 'Emekli olursam ne kadar maaş alırım' ekranından emekli maaşını hesaplayabilirsiniz. 4 A emekli maaşını hesaplama için, e-devlet üzerinden SGK’nın “https://uyg.sgk.gov.tr/AylikHesap/” sayfasından T.C Kimlik numarası, SSK Sicil Numarası, Baba adı, Nüfus il, Doğum tarihi bilgilerini girip sorgulama tuşuna basmanız gerekiyor.
4B emekli maaşı hesaplama için uyg.sgk.gov.tr adresinde 4B emekli maaşı hesaplama sayfasına girilip, TC Kimlik numarası, kurum ve güvenlik kodu yazılınca emeklilik hesaplaması yapılabiliyor.
4C emekli maaşı hesaplama için de uyg.sgk.gov.tr/HizmetHesabi4c/ sayfasına girince Doğum tarihi, Cinsiyet, 4A çalışma süresi Başlangıç ve bitiş tarihi ile hizmet türünü girerek hesaplama yapabilirsiniz.